Şimdi Ara

BMW X1 (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
3
Favori
36.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada gbriel Onur abi olarak desifre olmuş :) yaşlarınız kaç civarında ona göre bende abi kardes diyeyim.

ps: bu aralarda forumlarda techzone bir audi taraftarına çocuk demiş ya çok güldüm :)

@sekotold: Techzone abi abi diyor ama yaşım 30 öle çokta abi denilecek bir yaşta değilim yapmayın Allah aşkına

Yeni uyandım hanım uyuyorken sorularını yanıtlamaya çalışayım.

Ben satın alırken showroom da mineral beyaz bir 7 serisi vardı. Aslında kırık beyazdan çok simli değişik bir beyaz. Çok kaliteli duruyordu. Ama bir önceki mesajımda yazdığım dezavantajlar yüzünden ben almadım. (Maliyet + renk tutturamama muhabbeti) Satış danışmanı da pek o yönde yönlendirmedi ve tavsiye etmedi. Sanırım üst segment dışında çok tercih edilen bir renk değil.

Benim kişisel görüşüm gri deri döşemenin beyaz araç içinde çok hoş durmayacağı yönünde. Ben ilk olarak "Red Brown Nevada leather" almak istiyordum. Beyaz içinde çok şık duruyor. Ancak fiyatı epey tuzlu geldi. Dolayısıyla ona vereceğim paraya biraz daha ekleyerek prof. navigation ve bej sensatec aldım. Ancak bütçem elverse kesinlikle onu tercih ederdim.

Şu an satışta olan X1 'ler hep bir paket ile gelmekte. Ben aldığımda böyle paket alternatifleri yoktu. Dolayısıyla standart Türkiye paketi dışında olan tüm opsiyonları ben tek tek belirledim. Otomatik yanan farlar, yağmur sensörü, ışık paketi hep Türkiye paketinin içindeydi.

Navigasyon konusuna gelince elbetteki nav. prof a o kadar fark vermek sadece mp3 çalması için değil. Ekran boyutu daha büyük ve dolayısıyla ekranı 2 ye bölerek kullanabiliyorsun. Solda navigasyon açıkken bir yandan eğlence bölümünü, araç bilgisayarını vs. kullanabiliyorsun. Ayrıca navigasyonda harita soldayken sağda sana oklarla ve resimlerle yönlendirme sunuyor. Artıları saymakla bitmez. Dolayısıyla almışken madem uzun yıllar kullanacakmışsın kesinlikle prof al. Herşeyden kıs ama ondan kısma.

Ses kalitesinden açıkçası çok memnun değilim. Standart hoparlörlere göre biraz daha iyiymiş ama çokta iyi değil. Dolayısıyla alırken hi-fi opsiyonunu düşünmeni öneririm. Harman kadron olsa süper olur ama o 2000 euro civarındayken hi-fi sistem 1000 euro fln.

Güneş korumalı arka camlar sanırım arka yan camları etkiliyor. Arka camda var mı kesin bilmiyorum. Techzone un belki bilgisi vardır. 2 cam hafif kararacak diye 450 euro vermek ne kadar mantıklı bilemiyorum.

Unutmadan belirteyim BMW lerin direksiyonları epey sert. Servotronic opsiyonunu almazsan durağan halde biraz kuvvet gerektiriyor. Tepkisi mükemmel ama sert. 500 euro civarında bir fiyatı vardı. 2 hafta önce satana kadar Astra aracım vardı. Arada onu da kullanıyordum. X1 in direksiyonundan sonra Astra'nın ki yumuşaklık konusunda attan inip eşşeğe binmek misali. Tüy gibi geliyor. Annemde Honda civic var. Onun direksiyonu Astra'dan bile yumuşak. Dolayısıyla sana biraz garip gelebilir. Test sürüşüne çıktığında aracın servotronic i olup olmadığını öğren ve ona göre karar ver.

Performans konusunda çok memnunum. 320d leri bilmiyorum hiç kullanmadım ama araçta deli bir tork var. En azından bana Astra'dan sonra öyle geliyor. Kırmızı ışıkta kalkışlarda araç öyle bir uzuyor ki diğer araçlar kalkana kadar 100 m fark atmış oluyorum :) En sevdiğim kalkıştaki bu kuvveti. Uzun yolda da hızı hiç anlamadan yüksek hızlara çıkabiliyorsun. Ama muhtemelen dört çeker olduğundan 320 ler kadar benzin konusunda ekonomik değil. İstanbul için ortalamam 9 civarı. Temmuz ayında Kuşadası ve Bodruma gittim. Toplam 1400 km fln yapmışım. Ortalamam 6.9 flndı. Ama aracı Kuşadası içinde çok kullandım. Dolayısıyla ortalamayı arttırdı. Uzun yol ortalama 6.5 lt fln diyebiliriz.

Ben aracın bir kısmını nakit kalanını krediyle aldım. Ancak taşıt kredisi değil tüketici kredisi kullandım. Ben aracı alırken Autoshow vardı ve en uygun TEB 0.76 faiz sunuyordu. Ben 0.80 e Ziraat Bankasından tüketici kredisi aldım ve hemen parayı Euro'ya çevirdim. Parayı Euro'ya çevirdiğim gün Euro satış kuru 1.96 idi. Şu an Euro 2.57. 117.000 TL e aldığım araç bugün 153.000 TL. Sene sonu Euro'nun 3.0 olmayacağı garantisi yok. Sen şimdi %1-2 kazanacağım diye sene sonunu beklersen %25 zarara girebilirsin. Dolayısıyla madem kredi ile alacaksın ne kadar erken alırsan o kadar iyi olabilir. Tabi bunun bir garantisi yok.

Ama sana önerim aynı oranda tüketici kredisi alabiliyorsan o şekilde kredi kullanman. Çünkü araç sipariş verdiğinden 1-1.5 ay sonra geliyor ve kredin araç geldiği gün çıkıyor. Araç gelmeden banka taşı kredisi çıkartmıyor. Dolayısıyla sen bugün siparişi verirken kur 2.57 iken araç geldiğinde 2.7 olursa ne kadar zarar edeceksin hesapla. Parayı aracı ısmarladığın gün Euro ya çevirmen çok önemli. Mesela tezhone aracının siparişini verdiğinde Euro 2.00 civarıydı. Alırken 2.20 fln ödedi. 100.000 Euro ödediğini dikkate alırsan TL bazında 20 bin TL fln fazla ödedi. Ama bugün bakarsan 37.000 TL az ödemiş

Başka soruların olursa seve seve yardımcı olurum. Şimdi kahvaltı hazırlama vakti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 27 Ağustos 2011; 10:47:26 >
    2015 BMW 320 ied 40th year edition, Macbook Pro Retina 15" 2.2 ghz 2015, Macbook Air 13.3 1.7 ghz 2012, Thunderbolt Cinema Display 27", IPAD Pro 9.7" Silver. IPAD Mini 2 Retina White, Iphone X, Ipod Nano 6th gen., SONY VAIO F11S, PS3 PAL 60GB, Canon EOS 550D, Kindle 4th, Traxxas Summit TQi, LG OLED 65B7V, Yamaha R-N500, DALI IKON 6, Ismartalarm, Philips Hue, Eve Room, Eve Door, Eve Energy.

• merhabalar bende 36 yaşındayım ama abi falan deme yeterince yaş konusunda kompleksim var. su aracı alırsam sanırım daha genc gozukecegim :)

beyaz renge gelince su mineral beyazı görmek artık farz oldu demekki. bir kere daha galeriye gidip o renkte arac bulup bakmak lazım demekki. artık onu da bi,r daha ki hafta sonu yapılacaklar listesine eklerim. sanırım ben zaten karar verene kadar yılsonu gelecek :) normalde alısveriş yaparken hiç fazla uzatmam begendi mi alırım ama sanırım fiyat artı uzun yıllar kullanılacagından bu kadar detaycı oldum.

beyazda gri olayında birde techzone un yorumunu gormek istiyorum. olmadı beyaz içi gri olan bir araba gidip canlı gozle gormek lazım. benim daha onceden gordugum butun beyazlar hep bej sensatec ti. sanırım en cok tercih edilen uyum o sekilde. ama hepsini isteyincede fiyat ucuyor. ilk aldıgım teklifte arac 198 bin liraya gelmişti. :) daha da fazlasına cıkılabiliniyor opsiyonlarda :) neticede en az 2500 lira farkedecek bej sensatec ilavesi.

sen şanslısın navigasyon var arabada ama benim durumum farklı marttan sonra gelen arabalarda navigasyon yok. o yuzden mp3 için okadar para verilir mi dedim. ama vericem orası ayrı bir mesele.

su anda da paketler var birde turkiye paketi var ama turkiye paketi içinde iç aydınlatma paketi var. auto head light yok o yuzden sordum. m sport dusunuyorum msport pakettede bu autoheadligt yok. yine keza su kollardaki ısık muhabbeti. olmadı bir daha gittigimde sorarım satıs danısmanına yoksa da mecbur koyduracagız opsiyon olarak.

arka renkli cam ve servotronic vs benim alacagım m paket içerisinde var zaten o yuzden sordum. eger arka yan camlarda da varsa onleride ilave ekleyeyim tam olsun diye soyledim. yoksa nasıl duruyor bilmiyorum ala bula gozukmesinide istemiyorum acıkcası.

ses sistemi konusunda ne yapacagım bilmiyorum. daha oncede dedigim gibi onu bunu koy geciyor butceyi ozaman. olmadı garanti bitene kadar idare edip sonrasındada kolonları daha kaliteli kolonlarla değiştiririm. piyasada 200 euro ver en kalite kolonu koyarlar.

direksiyon konusuda servo olacagı için daha yumusak olur diye dusunuyorum. daha önce hiç bmw baskasınında olsa kullanmadım. o yuzden hiç bilmiyorum. bizim ailede hep japon aracları kullanıldı. babam 17 sene corona 2.0 kullandı. bende 10 sene honda vtec kullandım. aslında honda aracımdan hala çok memnunun performans bakımından. zaten bmw secmemdeki sebeplerden biride bu. kalkıslarda çok mersedesi geri bıraktım aracımla. sehir içindede 140 ustune cıkılmadıgı için sorun olmamıstı hiç. birde bmw nin yol tutusu cok iyi diyorlar onu çok merak ediyorum. bir ileriki aşama olan deneme sürüşünde bunuda gorebilme sansım olacak. ama negatif birsey anlatanı gormedim hiç şimdiye kadar. herkes hayranlıkla anlatıyor. mercedes kullananlar bile. zaten bir aracta en onemli seylerden biri aracın yolda kalması.

para olayında çok guzel ornekler vermişsin. 2 ay sonra geldigi için araç neyin ne olacagı belli degil hersey supriz. bir devaluasyon olsa elipde patlar arac :) ama gecen sene yapmıslar %0 faizle sabit odemeyle oduyorsun aracı tabi 2 ay sonra gelecek araca bu kampanyayı yaparlar mı bilmiyorum. sadece ellerindeki araclara yapıyorlar olabilir.

para işi en son. ilk once opsiyonları ile birlikte ben su aracı istiyorum demeyi istiyorum. yani sonradan ah sunun yerine bunu alsaydım falan dememek için. iyi ki bunu almısım onuda alsam iyi olurdu ama butce bu kadardı vs vs. tam karar verdigimde buradan tasarladıgım aracı paylasırım. sizde bir bakarsınız. sonrası zaten para işleri. :)

afiyet olsun. iyi haftasonları

• olsun abilerim sayılırsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 27 Ağustos 2011; 17:58:16 >
    İçi siyah düşünürseniz, dışını da space grey tercih edebilirsiniz, bence harika bir renk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciftci -- 29 Ağustos 2011; 20:37:00 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uc031031 -- 15 Aralık 2011; 23:13:25 >
  • teşekkürler erçiftçi. sunrooftan gelecek guneş gözü rahatsız edecek derecede mi? film cektirmesek olmaz mı? m sportta renk secenekleri fazla yok. 5 tane mi ne. bir tane gri var ama koyu gri. gumus griler gibi değil. verdigin bilgiler için saol. sanırım ya beyaz ya da le mans blue olacak. aslında gri döşeme beyaz bıya da kotu durmaz diye dusunuyorum.

Orijinalden alıntı: sekotold

teşekkürler erçiftçi. sunrooftan gelecek guneş gözü rahatsız edecek derecede mi? film cektirmesek olmaz mı? m sportta renk secenekleri fazla yok. 5 tane mi ne. bir tane gri var ama koyu gri. gumus griler gibi değil. verdigin bilgiler için saol. sanırım ya beyaz ya da le mans blue olacak. aslında gri döşeme beyaz bıya da kotu durmaz diye dusunuyorum.

Sunroof'un altında koruma katmanı var ve kesinlikle güneşi kesiyor. Yani normal tavanlı bir aracınız varmış gibi oluyor.
    Ama o katmanı kapatmadan, sunroof'un büyüklüğünü de göz önüne alırsak, az bir güneşte bile gezmek pek mümkün değil.
    "Koyu gri" olarak adlandırdığınız renk muhtemelen "space grey" ve bence koyu bir renk sayılmaz. Bu yüzden kiri de çok göstermiyor.
    X5'lerde yaygın, 3 serilerinde de görebilirsiniz M paket olarak.

• Güneş tam tepedeyse ve sunroof un güneşliği kapalı değilse adamı pişiriyor haberiniz ola Filmin fln etkili olacağına çok inanmıyorum. Sonuçta sera etkisi yapıyor. Ancak gözü rahatsız etme gibi bir durumu yok. Göze geldiğine ben hiç şahit olmadım
    2015 BMW 320 ied 40th year edition, Macbook Pro Retina 15" 2.2 ghz 2015, Macbook Air 13.3 1.7 ghz 2012, Thunderbolt Cinema Display 27", IPAD Pro 9.7" Silver. IPAD Mini 2 Retina White, Iphone X, Ipod Nano 6th gen., SONY VAIO F11S, PS3 PAL 60GB, Canon EOS 550D, Kindle 4th, Traxxas Summit TQi, LG OLED 65B7V, Yamaha R-N500, DALI IKON 6, Ismartalarm, Philips Hue, Eve Room, Eve Door, Eve Energy.
  • Nedir bu navigasyon takıntısı arkadaş yaa.
    BMW 3 başlığını okuyorum navigasyon, BMW 1 ana başlığını açıyorum navigasyon,
    BMW X1 açıyorum yine navigasyon..Okumadığım Bi 5 serisi kaldı..ama orda da başı çeker gibi geliyo..
    BMW'ye yazacam navigasyon tüm modellerde standart olsun yaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: gbriel

Güneş tam tepedeyse ve sunroof un güneşliği kapalı değilse adamı pişiriyor haberiniz ola Filmin fln etkili olacağına çok inanmıyorum. Sonuçta sera etkisi yapıyor. Ancak gözü rahatsız etme gibi bir durumu yok. Göze geldiğine ben hiç şahit olmadım

En koyu renk film çözüm olabilir bence. Ama o zaman da geceleyin dışarıyı kesin göremezsiniz tavandan :)

Orijinalden alıntı: ywz

Bmw'nin sitesine baktığımda sdrive modelleri için fiyat bilgisi göremiyorum??
    acaba neden?? gelmiyor mu artik?
    korkuttu bu beni :)

evet aynen sdrive artik gelmiyecekmiş.
    sadece xdrive'lar gelcek.

sdrive almayı planlarken tam yine tahlihsizlik :)
    neden böyle bir karar aldılar ilginç gerçekten.
  • navigasyon gelecegi haberini aldım. artık hiçbir engel kalmadı satınalma için. techzone lemans blue u cok begendigini soylemiş. bende mineral white ile lemans blue arasında kaldım. umarım galerilerden birinde o rengi gorme sansım olur.

BMW 3 başlığını okuyorum navigasyon, BMW 1 ana başlığını açıyorum navigasyon,
    BMW X1 açıyorum yine navigasyon..Okumadığım Bi 5 serisi kaldı..ama orda da başı çeker gibi geliyo..
    BMW'ye yazacam navigasyon tüm modellerde standart olsun yaa

+1
    Araba Geçmişim: 1994'de 73 model 1303 VW ve 94 Renault Spring, 98'de Broadway, 99'da Polo, 2001 Polo Classic, 2003 Peugeot 206, 2005 Ford Focus C-max, 2008 Citroen C4, 2009 C4 Picasso, 2011 BMW 1.16İ, 2013 BMW X1, 2014 Citroen C4,2017 Peugeot 3008, 2021 BMW X2 ve 2025 BMW 2.30e 🚙
  • Bunlardan bende de var... Ebayden boya sipariş etmiştim. Araç rengi'nin tam kodu kapı içindeki metal plakada yazıyor. O kodda boya istetin.

Boya ojenin fırçasından da ince bi fırçayla geliyor. Ufacık dokundurun oraya bir kez. 2 gün sonra tekrar yapın aynı renge dönüyor...

Çok dikkatli bakılınca iz kalıyor elbette ama şu görüntüye göre hiç yoktan iyidir.
  • Abi onları uygun bir sekilde kaskonda mini hasar olayın varsa cok ufak bir işlemle kapattirabilirsin serviste.. mini onarım dahilinde kaskonda bozulmamış oluyor zaten.. sonra sağlam bir kaput filmi çektirirsin.. tas geldimi filmi yırtar boyaya zarar vermez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 4 Kasım 2011; 13:19:59 >

Orijinalden alıntı: TechZone

Abi onları uygun bir sekilde kaskonda mini hasar olayın varsa cok ufak bir işlemle kapattirabilirsin serviste.. mini onarım dahilinde kaskonda bozulmamış oluyor zaten.. sonra sağlam bir kaput filmi çektirirsin.. tas geldimi filmi yırtar boyaya zarar vermez..

Mini hasar teminatı var. Ancak ileride kaputta boya olduğundan araç kazalı izlenimi yaratmasını istemem. Nasıl bir işlem yapıyorlar acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 4 Kasım 2011; 13:24:13 >
  • dedigim gibi normal boya islemini cok ufak oranlarda yapıyorlar.. hatta belki senin araban icin gerek kalmaya bilir.. Yani 2 yer tastan zedelendi diye o bölgeyi olduğu gibi boyamıyorlar.. ancak yine de sor ben bu sekilde biliyorum..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.