Şimdi Ara

Bmw F800s ilk büyük motor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben bugüne kadar ufak-tefek motorları çok nadir kullandım geçen arkadaşımın cbr600'e binince bir anda aslında aradığım şeyin bu olduğunu düşündüm.Bir ton geçiş motoru var cbr 125-250 kawasaki ninja 250 fln hepsi pısırık motorlar ben zaten 193boy 115 kiloyum altımda kaybolurlar.

Geçen motorlara bakarken Bmw f800s'i gördüm.85 beygir bir motor ama galiba torku biraz yüksek(kalkışta sıkıntı olabilir :) ).

Sizce f800s alıp bir iki ay adam gibi yavaş yavaş binip direk öğrenebilir miyim?(öğrenme sürecinde destek verebilecek çok arkadaşım var motoru olan)

Altın elbiseli adamın falan bütün videoları izledim bütün motorları araştırdım.Ben sadece bu motor hakkında bir soru soruyorum.

• Boy kilo orantısına göre anca f800 tarzı motorlar işinizi görür hocam zaten Fazer 600 lüklere de bir bakın derim .
  • yanlız f800 hiçde yavaş bir motor değildir, dediğinize göre de ilk motorunuz, bana göre ( tamamen şahsi düşüncem ) o motor size çok güçlü gelicektir, hiç tavsiye etmem. bu motor rahatlıkla 220 yapabiliyor, ve bu hızlarada çok çabuk ulaşıyor. düşük cc li motorlarla başlamanızı tavsiye ederim.
  • kendine güveniyorsan al tabi kesinlikle ilk ay azmak yok düşersen grenaj masrafında güzek olur ekipmanlarınıda al . Bunları sana motor öğrenmem konusunda yardımcı olacak arkadaşları var demene güvenerek diyorum Ama sen genede küçük bir motorla başla motorun nerelerde ne tepki vereceğini trafikteki reflekslerini artır. Yani tecrübe edin biraz. Sonra bir zarar gelirse almasında benimde az da olsa payım vardı diye vicdan azabı çekmek istemem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu açan arkadaş üzerine alınmasın. Bi bitmediniz be kardeşim, git nereye sorarsan sor kimse bu dediğini tavsiye etmez.

Ufak tefek kullandığını söylüyorsun. Fakat nasıl dönüş yapılır, nasıl fren yapılır, sıkışık trafikte ne yapmalı vs. Bunlar hakkında ne kadar tecrüben var? Bu söylediğimiz kriterler artık sende refleks gibi olmadıkça tecrübesizsin. İstediğin kadar Amcan, Dayın, Arkadaşın sana tavsiyeler versin. Motosikletin tepesine çıktığında tek başınasındır. Bu işler tamamiyle tecrübe ile olacak işlerdir. Kitap okumakla, sağdan soldan duydukların sana sadece rehber olur. En ufak hatanda yandı gülüm keten helva...

Bahsettiğin motor tam bir tork canavarı, hiç sürmek nasip olmadı ama az-çok gaz tepkisini tahmin edebiliyorum. Acemi bir insanın kullancağı bir motosiklet değil, en ufak heyecana kapılman kötü sonuçlar doğurur. Zaten motosiklet hızlı, debriyajımı sıkıcaz, aynaya mı bakıcaz, gidon açısını mı ayarlıcaz, trafik ne durumda derken bi anda kendini yerde bulursun.Bir de yavaş yavaş, tın-tın giderim abi diyen mutlaka yalan söyler. Elinin altında muazzam bir güç var, merak ediceksin, azla yetinmeyeceksin. Motosiklet heves işi, tamam görmüşsün aşık olmuşsun. Hevesini gayet iyi anlıyorum. Ama bu işin bir de emekleme dönemi var. Ufaktan bir başla canın yanmasın sonra, F800 dediğin motosiklet maddi manevi senden bir şeyler götürür.

• Kısa yoldan ölmek istiyorsan tabii ki al.

Dipnot: Asla tavsiye etmiyorum!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.