Şimdi Ara

BMW F650 HAKKINDA GORUSLERINIZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Istanbul'da genellikle asfalt, aradabir de sehir disinda hafif arazi kosullarinda kullanmak icin,
    ikinci F650 alinir mi?
    Arti ve eksileri nedir?
    Servis+yedek parca+bakim maliyeti+ariza cikarma+yakit maliyeti vb. olaylari nasildir?
    Gorus ve dusuncelerinizi bekliyorum arkadaslar
    Saygilarimla

• Hard-enduro yapmayacaksan gayet güzel olur. Servis vs gibi detayları pek bilmiyorum onu da bilenler söylesin. Ama motor kapasite olarak sert toprakta çok rahat gider.
  • ÇOK FENA TiTRER..
    söyleyebileceklerim bu kadar.. Transalp, DL650 falan çok daha makuldur!
  • Tek silindirli olduğu için diğer TA,DL ye göre fazla titrer tabi yüksek devirlerde genellikle.
    Az yakar,çok kaçar.Ortalama 3.5,4.5 lt
    Servis,bakım,yedek parça maliyeti fazladır.Genelde sadece bakıma gidersin pek fazla problem çıkarmaz.
    Aynı motoru kullanan,biraz daha ucuz olan aprilia pegaso 650 yede bakabilirsin.
  • Bugün bitanesine baktım, ikinci el ama motor bana çok yıpranmış geldi. Forumda başka bir arkadaş da 2000 modelden düşük alma diye öneride bulunmuş.
    Ona baktıktan sonra yamaha bayisine gittim, xt660 a baktım, gayet güzel fakat ona da param yetmiyor, temiz bir xt600 bulursam almayı düşünüyorum.
  • Sıfırları pahalı, 2.el temiz bir XT660 bulursan al bence. Merak ettim de off-road yapacak mısın? Yani eğer arazide sürerim diyorsan XT660R al, yok ben sade asfaltta sürerim arada bir de toprağa çıkarım diyorsan XT660X al.

XT660X'in de off-road kapasitesi güzel ama diğerinde çukurlardan daha rahat geçersin ön tekerlek büyük olduğu için. İkisinin motorlarının tork eğrisi de farklı o yüzden XT660R alman iyi olur sanki. Ama XT660X de çok cezbediyor insanı. Fiyat olarak R daha uygun mesela o da sana avantaj olabilir.
  • Bendeki hesap carsiya uymadi: dusuk bir model alabilirim ancak.
    Onu da pek istemiyorum.
    Bu yuzden:
    F650 alma isini iptal ettim...
    Konu hakkinda fikir beyan tum arkadaslara tesekkurler.
    Saygilarimla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bütçen ne kadar onu öğrenebilir miyim? Ona göre bakarım, öbür türlü anlatıyorum güzel motorları canın çekiyor yazık günah demi Ben o kadar araştırdım sulandım sonra babam hiç veremeyince kaldım ortada şimdi motocross eğitimleriyle idare ediyorum işte Pazar'dan Pazar'a.
  • Kawasaki KLE500 lere baktim internette, bu alet de olabilir benim icin. Hem xt lerin her ikisinden de kisa boylu, agirlikli asfaltta kullanacagim icin kle500 iyi bir secim gibi.
    Servisi, yamaha kadar uygun olur mu?
    Parca problemi var mi?
    Mesela aprillia da, kronik bazi arizalarin oldugu ve yetkili dogru duzgun bir servis olmadigi icin de bu tip arizalarin yapilamadigi laflari dolasiyor nette.
    Benim icin hersey bir yana, servis yayginligi ve uygun fiyatli yedek parca bollugu baska bir yana.
    Saka maka, senin de yardimlarinla alcaz galiba KLE500 veya xt660X...
    8-9 bin YTL var suan... e gerisini de biraz kredi ile takviye ettim mi, 11 i bulurum.
    Fakat oncelikle, benim bu motosikletlere binmem lazim, onu nasil yaparim?
  • KLE'ye ancak birisininkine binersin ama XT660'lara İleri Sürüş eğitiminde binebilirsin. İstersen gün boyu XT660X de sürebilirsin günün başında bir motor seçiyorsun ve tüm gün onu sürüyorsun. Molalarda 10dk falan diğerlerini de deneme şansın oluyor. "www.suleymanmemnunmx.com" adresinden bir bak, olmadı telefonla ara ve sor ben YBR125 kullanmıştım direk İleri Sürüş'e gelebilir miyim diye. İleri Sürüş'te baya denersin XT'leri, hem Fazer falan da denemiş olursun ne kadar çeşit o kadar iyi. Bu arada KLE 180kg yani baya ağır, ben ağır motor sevmiyorum kıvrak olsun isterim ama seni bilmiyorum. İleri Sürüş'e gidersen bir Fazer sür bir de XT o zaman sen de anlarsın hangisini seveceğine. Fazer oturaklı, XT kıvrak. Ama yine de kiloları yakın, bir de düşük kiloda olduğu düşün alacağın motorun o zaman daha da zevkli olur mesela DR-Z400. 11.000YTL de iyi para yani tam DR-Z parası
    Gerçi DR-Z'ye yönlendirmiş olmayayım çünkü ben çok hareketli bi insanım, hani uzun yolda yok rahatsız eder falan gibi şeyleri hiç takmam sağlam olsun yeter, herkes benim gibi olacak diye bir şart yok, ama ben yine de DR-Z kullanıcılarından öyle bir şikayet görmedim. Biraz google'dan falan aramak da lazım öyle bir şikayet var mı diye. Neyse bende 11000YTL olsa direk DR-Z alırdım asfaltta süreceksem. Şimdi olsa heralde Yamaha YZ125 falan alırım cross için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinoz31 -- 26 Haziran 2007; 13:42:39 >

• BMW f650 cok guzel bir motor ya..ama maalesef cok pahalı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.