Şimdi Ara

BMW F 450 GS: Küçük hacimli macera segmentine iddialı giriş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • BMW F 450 GS: Küçük hacimli macera segmentine iddialı giriş
    BMW, uzun süredir merakla beklenen F 450 GS modelini EICMA 2025 fuarında resmen tanıttı. Markanın bir yıl önce sergilediği prototipin seri üretim versiyonu olan motosiklet, nispeten daha küçük macera (ADV) segmentinde güçlü bir rakip olarak sahneye çıkıyor. Ayrıca A2 ehliyet uyumluluğu nedeniyle de bu segmente yeni bir can suyu olmayı hedefliyor.

F 450 GS neler sunuyor, özellikleri neler?

Güncel GS tasarım dilinden izler taşıyan motosiklet, markanın karakteristik “X” şeklindeki gündüz farına sahip LED far tasarımı ve belirgin hatlı gövde yapısıyla dikkat çekiyor. Modelin üretimi, BMW’nin G 310 serisinde de birlikte çalıştığı Hindistan merkezli TVS Motor Company tarafından gerçekleştirilecek.

F 450 GS’in kalbinde tamamen yeni geliştirilen 420 cc paralel çift silindirli motor yer alıyor. Motor, 8.750 devirde 48 beygir güç ve 6.750 devirde 44 Nm tork üretiyor. Bu değerler, doğrudan rakipleri olan Royal Enfield Himalayan 450 (40 hp, 40.6 Nm) ve CFMoto Ibex 450 (44 hp, 44 Nm) modellerinden daha yüksek. Ayrıca motosikletin 178 kilogramlık boş ağırlığı, rakiplerinin ortalama 195-196 kilogramlık değerlerine göre önemli bir avantaj sağlıyor.

BMW F 450 GS: Küçük hacimli macera segmentine iddialı giriş
    BMW’nin yeni modeli, hafifliğini boru tipi çelik kafes şasiye borçlu. Bu yapı, markanın son dönemdeki pres ve kaynaklı çelik şasilerinden farklı bir yaklaşım sergiliyor. 1.465 mm’lik dingil mesafesi, önde 19 inç, arkada ise 17 inç jantlarla destekleniyor. 845 mm standart sele yüksekliğiyle gelen modelde ayrıca 830 mm ve 865 mm seçenekler mevcut. 14 litrelik yakıt deposu ise yaklaşık 350 kilometrelik menzil sunuyor.

BMW’nin bu sınıfta sunduğu en yenilikçi özelliklerden biri, Easy Ride Clutch (ERC) teknolojisi. GS Trophy donanımında standart olarak gelen bu sistem, Honda’nın E-Clutch teknolojisine benzer şekilde debriyaj kolunu manuel kullanma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Ancak fark olarak, BMW’nin sistemi elektronik değil, devir düşüşlerinde otomatik devreden çıkıyor.

Yeni F 450 GS’te Rain, Road ve Enduro olmak üzere üç sürüş modu bulunuyor. Ayrıca ABS Pro, Dinamik Fren Kontrolü, Dinamik Çekiş Kontrolü ve Motor Freni Tork Kontrolü gibi sürücü destek sistemleri standart donanımda. Donanım listesinde ayrıca tam LED aydınlatma, USB-C şarj girişi ve 6.5 inç TFT ekran da yer alıyor. Ekranda navigasyon, sürüş verileri ve yatış açısı gibi bilgiler görüntülenebiliyor.

BMW, F 450 GS’i Basic, Exclusive, Sport ve GS Trophy olmak üzere dört farklı donanım paketiyle sunacak. Exclusive paket; elcik korumalar, motor koruması, off-road ayaklıklar, Riding Modes Pro ve Shift Assistant Pro özelliklerini içerirken, Sport versiyon ek olarak spor süspansiyon sunuyor. En üst seviye Trophy paketi ise tüm bu özelliklerin yanı sıra Easy Ride Clutch sistemine sahip olacak.

Avrupa’da satışların 2026 baharında, ABD’de ise 2027’ye sarkabileceği tahmin ediliyor. İngiltere’de Trophy versiyonunun fiyatı 7.760 sterlinden (yaklaşık 10.100 dolar) başlayacak. Modelin Türkiye’de de satışa çıkması bekleniyor.

Öte yandan BMW, F 450 GS hamlesi ile hızla büyüyen 500 cc altı macera motosikleti pazarında Honda NX500, Kawasaki KLE 500, KTM 390 Adventure, CFMoto Ibex 450 ve Royal Enfield Himalayan 450 modellere rakip oluyor.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması
    BMW F 450 GS tanıtıldı
    BMW F 450 GS tanıtıldı
    BMW F 450 GS tanıtıldı
    BMW F 450 GS tanıtıldı
    BMW F 450 GS tanıtıldı
    BMW F 450 GS tanıtıldı
    BMW F 450 GS tanıtıldı
    BMW F 450 GS tanıtıldı
    BMW F 450 GS tanıtıldı
    BMW F 450 GS tanıtıldı
    BMW F 450 GS tanıtıldı
    BMW F 450 GS tanıtıldı
    BMW F 450 GS tanıtıldı
    BMW F 450 GS tanıtıldı
    BMW F 450 GS tanıtıldı
    BMW F 450 GS tanıtıldı

BMW F 450 GS teknik özellikleri
    Motor Tipi 420 cc, sıvı soğutmalı, paralel çift silindir, 4 zamanlı
    Maksimum Güç 48 hp (35 kW) @ 8.750 rpm
    Maksimum Tork 43 Nm @ 6.750 rpm
    Şanzıman 6 ileri, sol tahrikli zincir sistemi, Shift Assistant Pro opsiyonel
    Debriyaj Sistemi Easy Ride Clutch GS (Trophy'de standart)
    Yakıt Tüketimi 3.8 L / 100 km (EU5+ uyumlu)
    Yakıt Deposu Kapasitesi 14 litre
    Menzil Yaklaşık 350 km+
    Ağırlık 178 kg (sürüşe hazır)
    Şasi Kaynaklı çelik boru kafes yapı
    Ön Süspansiyon KYB 43 mm USD, ayarlanabilir (Sport/Trophy’de çift ayarlı)
    Arka Süspansiyon KYB monoshock, ön yükleme ve geri sekme ayarlı
    Fren Sistemi Önde 310 mm Brembo 4 pistonlu kaliper, arkada 240 mm ByBre
    ABS BMW ABS Pro (viraj destekli)
    Sürüş Modları Rain, Road, Enduro (+Enduro Pro - Exclusive ve üstü)
    Sele Yüksekliği 830 mm (alçak) / 845 mm (standart) / 865 mm (Rallye)
    Jantlar Ön 19 inç, arka 17 inç; döküm alüminyum (telle opsiyonel)
    Tekerlek Ölçüleri Ön: 100/90-19, Arka: 130/80-17
    Aydınlatma Tam LED (X desenli gündüz farı)
    Ekran 6.5 inç TFT, navigasyon, eğim açısı, müzik ve çağrı entegrasyonu
    Elektronik Donanımlar ABS Pro, DTC, DBC, MSR, Riding Modes Pro, ısıtmalı elcikler
    Varyantlar Basic, Exclusive, Sport, GS Trophy

Kaynak:https://newatlas.com/motorcycles/bmw-f-450-gs/
    Kaynak:https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0453560EN/bmw-motorrad-presents-the-bmw-f-450-gs?language=en

• Honda monkey boyutlarında mı anlamadım çok küçük geldi gözüme :D

• BMW listedeki diğer motorlardan %15-35 daha pahalı nasıl rakip olacak?

Motor boyu ufak değil, sele yüksekliği 820-830mm.

içlerinde alacak olsam Kawasaki KLE 500 2026 modeli alırdım, burada satışı yok ancak yurt dışında 7000 Euro kadar.

https://www.kawasaki.com/en-us/motorcycle/kle/adventure/kle500/build-your-kawasaki

• GS kullanıcıların "o gs değil yeağğ" diye aşağılayacağı bir model olmuş. Motor çok güzel ve özelliklerine göre dolu dolu olacak ama selam bile vermez burnu Kaf dağında abiler buna. BMW'ye trip atan bile olur. GS 1200'den başlar tarzında sözler çıkar Mercedes E'den başlar minvalinde.

• enduro alıp dağa taşa sürecek olsam 2026 model tenere 700 world raid alır kıyamete kadar sürerim

• Son hıza bak çay demle , G310 da bu da 125 CC gücündeki motorların hızında araç yapıp yalandan titreşimi azalttık diye kakalıyorlar hala. Ben sevemedim bu olayı 450 CC parası ödeyeceksem o motor uçacak arkadaş gaza basınca. Yoksa ben almam yani bu tarz bir motoru, insanı keriz yerine koyuyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 9 Kasım 2025; 9:59:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • "Ayrıca A2 ehliyet uyumluluğu nedeniyle" bunu niye yazmışlar anlamadım. zaten 125 cc üstü tüm motosikletler a2 ile kullanılıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CoreXXX kullanıcısına yanıt
    Hayır. A2 sınıfı ehliyetle kullanılabilecek motosikletler en fazla 35 kW (47 HP) güçte olabiliyor. Ayrıca 125-599cc kısıtlaması da var. A sınıfı ehliyet gerekiyor daha güçlü motosikletler için.

• Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt
    bilgi için teşekkürler, bende motosiklet kullanıcısıyım, 250cc bir motorum var ve A2 ehliyetim var, demekki 600 cc alsam değişmem gerekecek

• Bilgi için gerçekten çok teşekkür ediyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

450 pazarında suan EXC serisi güç kalite sağlamlık olarka zirvede. husq. yada Gasgası soylemıyorum aynı motor zaten.

CF falan tursu olur. 450 Enduro yapabilen dual motor kategorisi. Tıpki 250 cc deki CRF WR yada KLX gibi. Gerçi pazarda sadece CRF tutunabildi.

ben gayet begendim. ozellikle tek parca selesi. düşük yakıt tuketimi konusu başarılı duruyor. amortisorleri görecegiz. varyasyonlar GS te genelde köklü değişiklik yapmazken burada biraz sınıf ayrımı olmuş. basic modeli alırdım diyecektim ama en azından aynı suspansıyonu bekliyordum. sürücü destek sistemlerine bakan arkadaslar asvaltta suren arkadaslar belli ki bu motoru amacına uygun kullanmayacaklar :)

yüksek hız bekleyen arkadasları bu motor üzer. hız motoru degil. Tenere ile kıyaslayacak arkadasları da kendi cografyasında bu motor üzer. tenere kabiliyetli (WR değil o çakma motordur) fakat agırlığı sebebiyle arazi suruslerinde rakiplerinden avatajı olsa bile 450 karsısında tutunması zor.

konfor arayısı olan için 450 sıkıntılı. yada ben artcımla gezerim diyen için bu motorlar ancak benzinlige kadar markete kadar. artcı tasınabilecek motorlar. artcınızla uzun yol yapabileceginiz. motorlar değil.

TVS in uretiyor olması insani suphede bırakıyor olsada en azından CF yada QJ fabrikasından cıkmıyor olması sevindirici.

sen kimsin de boyle yorum yapıyorsun diyen arkadaslar için.

aynı anda (arazide!!) Africa, Tenere, EXC450, Gasgas 2T kullanan biri olarak yazıyorum. ayrıca yol için birde Gs sahibiyim. yani kıyas yapabilecek kadar motoru garajda tutan biri olarak yazıyorum.

LG 32" fullHD LCD. Logitech Z5500 (optik).

Xbox 360 Kinect

• Hayalimmm

My dreammm

Bu kısrakla Türkiye'den İspanyaya oradan Afrika'ya ordan Yemen üzerinden Çin ordan Moğolistan ve Türkiyeye sürmek Survivor adventure??????????????

• Mike.xxlarge M kullanıcısına yanıt

selamlar, cf450 mt nin blok içerisindeki kullanılan parçalar genelde iyimiş izlediğim video da bunu vurguladılar;

burdan izleyebilirsiniz...

https://www.youtube.com/watch?v=Z5SI-YRb1GU&feature=youtu.be

bmv ucuza gelmeyecektir çünkü markası ayrı para ediyor, cf 450 mt ile kıyaslarsak yakıt tüketimi biraz mt de fazla olabilir yoksa kalite anlamında 450mt avrupaya gönderilen tabir-i caizse "imaj motoru" olduğundan kötü parçalar kullanılacağını zannetmiyorum, şahsen benimde radarımda bu motosiklet alma planım var ama eksileri/artıları kıyaslayarak en doğru tercihi yapmaya çalışıyorum

• BMW motosiklet alıcısı var, pahalı olsa da satıyor. fiyatı yüzünden deli satmaz. aynı paraya rakiplerinde kendini ispatlamış modelleri var. kendi piyasasını tabiki oluşturur. güzel motor çift silindir. şehir içinede gider dışınada güzel motora benziyor.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.