Şimdi Ara

BMW /// E36 /// 328i /// 325i /// 320i /// 318is /// 316i Almayı düşünenler için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
6
Favori
6.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar .
    Geçenlerde E39 modeli üzerinde yaptığım incelemeleri yazmıştım. Şimdide E36'dan bahsedeceğim.

    Önce E36'yı tek bir başlık altında değerlendirip , yazının devamında ise motor seçeneklerinden bahsedeceğim .

    Konfor ve İç Mekan : Konforu 3 seri BMW'ler içinde en çok hoşuma gidenlerden birisi . Arkadaşlar bu araç sizi gerçekten rahat ettiriyor . Çukurların ve bozuklukların üzerinden gelebiliyor. Tabi bir noktaya kadar.
    Çeşitli paketlerinde farklı koltuklar kullanılmış. Kumaş koltuk olanlarda konfor bakımından gayet tatminkar . Ancak baldır destekli , deri koltuklu modellerde durum daha da güzel . Ama bu koltuklara sahip olanı piyasada bayağı az.
    İç mekan olarak muhattap olduğunuz yerler genel olarak , yumuşak plastik ile kaplı. Ama araç içinde bazı yerler var ki ; direkler vs . Ciddi anlamda kalitesiz ve sert plastikler ile kaplı .
    Konsol olarak benim hoşuma gidiyor . Kapı içlerinde kullanılan kumaşlar kaliteli. Uzun yıllar hiç yıpranmadan kalabiliyor .
    Aracın yalıtımına gelince , size şöyle anlatıyım.

    Ben bu araca ilk bindiğimde 16 yaşındaydım . Araç sanayide duruyordu. Bilirsiniz sanayi ortamı biraz gürültülüdür . Kapıyı açıp içine oturdum . Kapıyı kapattığım an birden geri açıp dışarıyı dinledim. Sonra geri kapattım.
    Araç dış dünya ile bağlantıyı tamamen kesiyor . Mükemmel bir yalıtım söz konusu . Ancak gel gelelim . 120 km yi görünce , rüzgar sesi almaya başlıyor Buda , haberiniz olsun.

    Genişlik olarakta kendi sınıfında gayet yeterli. Arka koktuklarda baş ve diz mesafesi iyi. Ama arkaya 3. Bir kişi gelince , biraz darlanabilirsiniz.
    Bagaj olarak bence yeterli bir büyüklüğü var .

    Neyse şimdi hepinizin merak ettiği , bazılarınızında zaten bilip sert cevaplar ile beni vuracağı noktaya gelelim.

    Yakıt Tüketimi ve Performans .

    328i modeli ile başlıyorum.
    Adından da anlaşılacağı gibi 2.8 litrelik bir 6 silindir motora sahip. Bu motor 193 Beygir gücünde ve 280 nm Tork değerine sahip.
    Bu Tork ve beygir resmen aracı yerinden fırlatıyor ve yüzünüzü güldürecek bir ivmelenme ile yol almanızı sağlıyor . 1400 kilodan birazcık daha hafif olan bu araç , 2.8 ile yerinde durmuyor . 1-2-3 viteste , virajlardan yanalayarak çıkabiliyorsunuz. Yakıta gelince yakıyor. Ama zorunuza gidecek bir yakıt değil bu. Şehir içinde LPG ile ortalama 16 litre civarında geziyor . Şehir dışında ise 10 litre gibi rakamları görebiliyorsunuz. Ben bu araç ile 240 km ye kadar bastım , kesiciye girmemişti , ama girmeye yakındı . M3 almak isteyipte , maddi kaygılarından dolayı alamayan varsa 328i iyi bir tercih olabilir.

    325i
    Benim en sevdiğim , sıralı 6 silindir BMW motoruna sahip. Bu motor seçeneğine rastlamak kolay değil. Bu aralar özellikle Drift sporu ile uğraşanların gözdesi . 192 HP olan versiyonundan bahsediyorum. Çünkü 325i olup 170 HP olan seride var.
    Arkadaşlar 3 serisi BMW'lerde alınacak en mantıklı ve en keyifli motor seçeneği budur .
    Performans olarak çok iyi. 328i için ne dediysem hemen hemen 325i içinde geçerli. 328i n bir boy gerisinde gelir.
    Yakıt olarak şehir içinde LPG ile 14 litre civarı yakar. Şehir dışında ise 9 litreyi görürsünüz.
    Bu motora bu yakıtta gayet makul.

    320i
    Ben bu aracı çok sevdim ama ne zaman ısınacak gibi olsam bir soğuma da geldi.
    Yahu araç 150 beygir 189 NM Tork . Gitmek istiyor , BMW nin şanzumanı dur diyor. Ses desen mükemmel . Bakın arkadaşlar , 328i den egzoZ olmadan güzel bir ses alırsınız , ama hep birşeyler eksikmiş gibi hissettirir . Egzoz takarsınız V8 ler gibi bir ses verir , çok güzeldir ama bir yerden sonra rahatsız etmeye başlar.
    325i için de hemen hemen aynı . Ama egzoz ile garip bir sesi vardır .
    Yalnız 320i diyince , işte orda akan sular durur . Bu araçtan doğru egzoz sistemi ile o kadar tatlı bir ses alırsınız ki , hasta olup sürekli gazlayasınız gelir . Ne kimseyi rahatsız eder , nede süreni. Bastıkça artan , mekanik bir ses bu. Neyse gidişine gelelim şu yavrunun.
    1. Viteste son hız 56 km . Evet yanlış değil bayağı 56 . Şimdi 2-3-4-5 e bakalım.
    2. Vites : 85
    3. Vites : 130
    4. Vites : 180
    5. Vites : 215
    Benim çıldırdığım nokta 5. Vites .
    Uzun yolda 150 ile gideyim diyorsunuz , çok devir çevirip yakıyor. Basıyımda şöyle bir ibreyi sona dayayım diyorsunuz . 215 te kalıyor. Aceleniz oluyor , şöyle 30 kilometrelik bir yolu 200 ile gitmeniz gerekiyor . Arabaya acıyorsunuz . Yırtılacak gibi devir çeviriyor .
    Neyse , yakıta gelince . Uzun yolda 9 litre LPG ile . Bunu 8 filanda yaparsınız 80 ile giderek .
    Şehir içinde 13 litre civarı yakıyor.
    Otomatik olanlarda vites araları daha uzun. Ama 3 serisinde otomatik vites pek tavsiye etmem. Bir otomatik şanzuman tamircisi için E36 kasa sıralı 6 silindir bir otomatik kadar ürkütücü birşey yoktur 😁.

    Arkadaşlar şimdi bu modeller için , 328i , 320i den daha az yakıyor filan diyen olacak . Inanmayın . Yani aslında o durum şöyle oluyor. Arada ciddi bir yakıt farkı olmadığından diğerinin performansı çok daha iyi olunca arkadaşlara az yakıyor gibi geliyor . Bir hesap yapıyor . Uzun yolda 25 kuruş , valla çok iyi 2.8 için diyor . Gerçekten de öyle . Ama litre bazında (fiyat olarakta aynı) az yakmıyor. Teknik olarak çok yakıyor , ama hissiyat olarak az hissettiriyor .

    318is .
    Çok merak edilen bir model .
    Garip bir efsane olmuş.
    Yok torku fazla , bilmem neyi kısaymış , yok şöyleymiş filan.
    Arkadaşlar torku 175 nm . Ve 140 HP .
    175 NM de yüksek bir Tork değil. Ama yeterli.
    Araç 1.8 litre motora sahip . Bu motor Çift Egzantrik li. Ama çift egzantiriğin abartılma sebebi BMW nin gelenelde tek egzantrik li olması.
    Bu aracın kendi yılında rakibi olanlar , zaten hep dohc . Aynı zamanda beygir güçleride bu araç kadar iyi.
    Yavru M3 filan diyip piyasasını yükseltene bakmayın siz. O insanlar M3 görmemiş.
    30-35 bin lira fiyat çekiyorlar , verilmez .
    320i den iyi değil. Ama çok kötü de değil. Vites oranları aynı.
    Yakıt olarak 320i den daha az .
    Şehir dışında LPG ile 8 litre civarı yakar . Şehir içinde ise 12 litre filan . Gayet ekonomik ve gazlamalıktır. Güzel bir sesi var . Ama bir 320 değil.

    316i .
    Bu modele bindikçe , BMW nin o zamanki sorumlularını bulup , niye bunu yaptınız , bu kadar motor seçeneği niye , sebebi neydiki diye bağırasım geliyor.
    Gerçekten 318i var piyasada . Onun bir üstü 318is de var. Bu niye var anlamış değilim.
    Orjinal Tofaş'tan 1.5 boy önde yürüyüp , Egzantrikli olanından 1.5 boy fark yiyor. BMW nin yüz karası. Yakıtına filan bakmadım. 318is ile hemen hemen aynıdır . Basarsanız 210 u filan Buda görür . Ama insanın gaza basası gelmiyor.


    Bir toparlayalım.
    328i - Piyasası 35.000 civarı . Şu piyasada ben 30.000 veririm şahsen.

    325i - Çok nadir var . Buna ne istedikleri belli değil . Ama bunada 30.000 verilir .

    320i - 20.000 den başlayıp 35.000 e kadar uzanan bir piyasası var. 25.000 lira verilir . Fazlasını vereceksen , yukarıdakilerden birşey alırsın zaten .

    318is . Piyasası en uçuk olan . 30-35-40 diyen var. 25.000 bunun içinde ideal . Hatta azıcık fazla bile . Ama gel gelelim Honda 1.6 ies lerin 25.000 olduğu piyasada bunada verilir.

    316i - Bu garibimin fiyatıda kendisi gibi. 18.000 e filan bulunuyor . 20.000 eder bu piyasada temizi. 1 de yanda verir . Yer ıslak olursa 2 de de verir . Hiç yoktan iyidir .

    Son olarak .
    E36 döneminin araçlarına kıyasla iyi bir araştır . Benim alternatif olarak gördüğüm pek bir araç yok . Kasası güzel , konforu iyi , arkadan itiş.

    Not : E36 kasalara M Tampon hiç yakışmıyor arkadaşlar bilginize . Arkada güzel duruyor ama önde facia. Şahinlerin filan altını düşürmek moda değilken , Engin görünsün diye bir tampon takarlardı önceden. Aynı onun gibi duruyor . M olmayan , standart tampon aracı daha derli toplu gösteriyor.

    Okuduğunuz için teşekkür ederim. Sormak istediğiniz , yada eklemek istediğiniz eksik birşey olursa bana iletin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Eline sağlık da, bu arabaları yürütmek satın almaktan daha zor gibime geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trust06

    Eline sağlık da, bu arabaları yürütmek satın almaktan daha zor gibime geliyor.

    BMW sonuçta . Illaki bazı standart bakımları 3 kuruş daha pahalıya geliyordur. Ama buna değer . Bu araçlar düşünüldüğü kadar masraflı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu Günceldir .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel konu olmuş, aynısından e 46 kasa içinde isteriz ,
  • 318is, çift egzantirik olması dışında 1.9lt motor diye biliyorum. Ben mi yanlışım ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E36 lar şu ara o kadar değerlenmiş ki E46 hatta E39 dan pahalıya alınıp satılıyor coupe leri. Helede 328i olursa. Geçenlerde bir tane 328i coupe 65 bine iki gün durmadı satıldı.

    Sizin verdiğiniz değerler otomatik 320i için olmalı.

    Arkadaşımda manuel 328i coupe var, tamamen stok. Otomatik E46 330ci leri ayırıyor yolda. Bmw piyasasına hakimseniz tanırsınız belki Fatih Ömeroğlu nu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acc04

    318is, çift egzantirik olması dışında 1.9lt motor diye biliyorum. Ben mi yanlışım ??

    1.8 ve 1.9 olarak 2 versiyon var . Ama E36 da 1.9 kullanılmadı . E46 larda mevcut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: allstar34

    E36 lar şu ara o kadar değerlenmiş ki E46 hatta E39 dan pahalıya alınıp satılıyor coupe leri. Helede 328i olursa. Geçenlerde bir tane 328i coupe 65 bine iki gün durmadı satıldı.

    Sizin verdiğiniz değerler otomatik 320i için olmalı.

    Arkadaşımda manuel 328i coupe var, tamamen stok. Otomatik E46 330ci leri ayırıyor yolda. Bmw piyasasına hakimseniz tanırsınız belki Fatih Ömeroğlu nu.

    Dediğiniz gibi uçuk fiyatlar söz konusu. Ama 65.000 olan satılmamıştır bence . Ona anca arayıp sövmüşlerdir.
    Genel fiyatlar benim belirttiğim gibi, 4 kapı standart olanlar için.

    Bu arada arkadaşınızı tanıyamadım.
    Şahıslarla değil , otomobiller ile ilgileniyorum.
    Iyi geceler ✋

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: somet 16

    güzel konu olmuş, aynısından e 46 kasa içinde isteriz ,

    Birkaç gün içerisinde E46 ile ilgilide yazacağım. Duruma göre Cuma günü 323i kulöanma fırsatım olabilir . Onu bekliyorum. Onuda detaylı test ettikten sonra yazarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdandi Urd Skuld V kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar. E30 ve E60 için bilginiz var mı, bir şeyler yazabilir misiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HellRazor

    Hocam merhabalar. E30 ve E60 için bilginiz var mı, bir şeyler yazabilir misiniz?

    E30. 323i kendi aracım
    E60 525i babamın aracı. Yakında yazacağım E30 ile ilgili . Ama sormak istediğiniz birşey varsa acil ise , yardımcı olabilirim .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdandi Urd Skuld V kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam bir aciliyeti yok sadece bu 2 kasayı çok sevdiğimden bilgi almak istedim.
  • HellRazor H kullanıcısına yanıt
    Haftasonu E30 hakkında yazarım. E60 hakkında yazmak için birkaç modeli daha kullanmayı bekliyorum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar hocam. Bende e30 kasa 318i almayi dusunuyorum. Fakat henüz kafama yatan temiz bir arac bulamadim. Bulduklarim orjinallerde 25-30 arasi fiyat cekiyorlar. Sizce bu meblag bu arac icin fazla degil mi? Birde ben size ikinci el e30 alirken nelere dikkat etmem gerektigini hakkinda fikrinizi soracagim. Nette cok karmasik bilgiler var siz bir e30 kullanicis olarak ne onerirsiniz? Sunuda eklemek istiyorum sizin aracinizda lpg varmi? Yakit olarak lpg ve benzinde tuketimleri nasil? Sahsen alacagim arabada lpg olsun istemiyorum motor omrunu bitiriyor diye zaten cogu kez h.sonlari kullanacagim. Sizce benim durumda hangisi daha mantikli lpg mi benzin mi? Simdiden tesekkurler iyi calismalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E30 ile ilgili yeni bir konu açtım zaten.
    318i için 25-30 çok fazla .
    Benim aracımda LPG yok. Ve çok yakıyor.
    25-30 a E36 kasada bulabilirsiniz. Ama illaki E30 istiyor iseniz. 25-30 civarı temiz 325i filan bulursunuz . 30-40 yazıyorlar ama bakmayın siz alan ypk . Sıkı takip ederseniz bulursunuz .

    Ama E30 , 30.000 TL etmez diyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.