Şimdi Ara

Bmw - Borusan Servis Rezaleti ! Videolu (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
2
Favori
6.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cyber-shot

Üşenmeyip yazacağım e-mail.

Videoyu izledim ama olayın tam olarak anlaşılması için koyduğunuz video malesef yetersiz.

Bir kere aracı normal moddan spor moda alınca illa vites küçültecek diye bir şart yok. Kendi arabamda da böyle, bindiğim başka arabalarda da böyle. Sizin videoda devir tam yükseliyor normal modda vites değiştirme durumuna gelince siz spor moda alıyorsunuz, haliyle vites küçültmüyor, tiptronik vitese almasaydınız muhtemelen gaza bastıkca devir yükselecek ve vites geç değiştirecekti. Dolayısıyla sizin videodan ben kesin olarak sorun vardır diye bir çıkarım yapamadım.
  • Mesela aşağıdaki videoda güya spor modda araba nasıl kalkıyor onu gösteriyor halbuki bu da spor mod değil. Araba spor modda da olsa, normal modda da olsa gazın altındaki switche basacak kadar köklerseniz her vites en son devirde değişir. Mesela e39 540'larda normal modda vites 1.500 devirde değişiyor, yeni devir 1.000 oluyor. Spor modda ise yerine göre değişiyor, yani gaza basışınıza göre ama genellikle 2.500 civarı vites değişiyor.

http://www.youtube.com/watch?v=X-VPoYMk1Nk
  • Bugün mazot ışığı yandı 100 lirayla 220 km gittim.

Fatih_540ia , yukarıda sakin sürdüğümü belirtmiştim. Kickdown' nun nasıl yapılcağını biliyorum, ayrıca giderken gaz pedalına daha fazla basıp çekince bir alt vitese geçer zaten ben sakin sürdüğümde oldu bu durum. Her zaman olmuyor ama daha öncede vuruntu şikayetim vardı gerçi hala var...

Ayrıca düz yolda 2.000 devirde vites değiştirecekse o araba benim için çöptür...

e39 540i dediğiniz araç benzinli ancak bu dizel. Benzinli de 2000 devir normal olsada dizelde pek normal değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyber-shot -- 18 Haziran 2013; 13:10:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Zaten bu nasıl bir çelişkidir, "50 lira verdim, adamlar geri verelim dediler" Bla bla bla. Önce parayı istiyorlar, sonra vicdan azabı çekip geri vermek istiyorlar.

Pek kibar Cihan kardeşimizde, parayı istemem ama paspası kabul ederim demiş. Pas pasın değeri de 300 lira vardır ha. Servis hem mahcup duruma düşecek hem de pas pas verecek

Adaş zannediyor ki, unutmuşlardır çoktaan. Daha nelerin var adaş nelerin. Kusura bakmada, bu forumda iki yüzlülüğün ile insanları fanatikliğe teşvik eden de sensin aslında.

Ama ne güzel anlatmıştı konuda: Parayı ödemeyeceğim diye inat edip, kaçmaya çalışmış. Kapıdaki güvenlik görevlisi, "Parayı ödemeden sizi bırakmam" demiş, rezil olmuştu

Adaş o kadar zengin biridir ki; Her gördüğü, Audi, Golf, Volvo marka araçlarına özellikle de "Şu özellik olsaydı kesin alırdım" diye kendisini ELİT İNSAN! gösterme çabasındadır.

Fakat ne yazık ki, beğendiği araçlarda kapı sesi tok çıkmıyor diye vaz geçmiştir.

Gerekli cevabı verdiğimi düşünüyorum

Beni tanıyan tanıyor bilen biliyor

ben tanımıyorum ama biliyorum her konuda insanlar bi açığını çıkartıyor. her konuda sevilmeyen dışlanan oluyorsun. hiç durup düşündün mü ben nerede hata yaptım diye?

• adamın konusu hiç olmuş... ayıp ediyor bazı arkadaşlar
  • quote:

Ayrıca düz yolda 2.000 devirde vites değiştirecekse o araba benim için çöptür...

e39 540i dediğiniz araç benzinli ancak bu dizel. Benzinli de 2000 devir normal olsada dizelde pek normal değil.

Hocam bmw'lerde kullanılan zf şanzımanlar son belli bir kilometre kullanılan verileri depolar, yorumlar ve ona göre vites değişimlerini ayarlar. Siz D konumunda da sürseniz, sürekli agresif tarzda sürüyorsanız veya araba gaza basışlarınızdan bunu algıladıysa vitesler haliyle daha yüksek devirde değişir ve gaz tepkileri de ona göre farklı olur. Ben normal modda sürerken hep aşırı sakin ve yavaş sürerim basacağım zaman ise mutlaka tiptronige alırım, bu yüzden normal moddayken vitesleri hep en düşük devirde değiştirir, sürekli verileri sakin kullanım olarak depoladığı için.

Aşağıdaki iki video da 540 videosu ve ikisi de D (normal modda). İlk videoda gaza basış daha agresif ikincisinde cok daha nazik kullanımda vites değiştirme aralıkları görülüyor. Bu sadece gaza anlık basışla alakalı, dedigim gibi depolanmış olan önceki sürüş tarzınız da cok etkili.

http://www.youtube.com/watch?v=6m8MpWI0o1M

http://www.youtube.com/watch?v=SjOd6wvYEm8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih_540ia -- 18 Haziran 2013; 14:03:24 >

• Hakkınızı arayın.
  • Cihanair in girdiği, yazdığı her konuda mı tartışma olur ya. Otomobil genel konusunu sırf okuyarak takip ediyorum. Resmen her konuyu amacından saptırmasından, alakasız tartışmalar yaratmasından illallah ettim. En alakasız konuda vw, her yerde desteksiz, saçma sapan vw. Yeter be.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cyber-shot kullanıcısına yanıt
    MERCEDES
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakaydin

MERCEDES

Mercedes ile değiştir kurtul diyorsunuz
  • Merhabalar;

Çalıştığım şirket sahibinde 2005 7.30d araç var, yaklaşık 1 senedir oradayım ve bu bir sene içinde ortalama 30.000(otuz bin) tl bu arkadaşınki gibi tuhaf sorunlardan servis ücreti ödedi.

Örnek vereyim, şanzımanda vuruntu oluyordu, küçük viteslerde titreme vs gibi almanyadan şanzıman getirip değiştirdiler tabi euro üzerinden 21.000tl tuttu,

sol ön far su alıyordu, değişim 2.500tl,

arka paspas altlarında su birikiyordu tıkanan giderleri için 300tl

arka park sensörleri sürekli bozuluyor değişim 600tl

ufak tefek sensör, arıza kodu hatalrı kapı sorunlarını yazmıyorum bile.

ve her gidişinde söylenen bahane de şu "yaşlılık belirtileri"

şaka gibi.

bostancı borusan
  • quote:

Orijinalden alıntı: just sky

Cihanair in girdiği, yazdığı her konuda mı tartışma olur ya. Otomobil genel konusunu sırf okuyarak takip ediyorum. Resmen her konuyu amacından saptırmasından, alakasız tartışmalar yaratmasından illallah ettim. En alakasız konuda vw, her yerde desteksiz, saçma sapan vw. Yeter be.

Kolayi var okuma zorla degil ya

• Hepimiz vwciyiz hüaleeeeeeeeeey hüaleeeeeey

• direk Almanya'yı arayın Almanca bilen bir tanıdığınız varsa ondan yardım isteyin. ayrıca yazılı olarakta mutlaka belirtin. tüm detayları yazın, videoları gönderin (link şeklinde). size kesinlikle bir kaç gün içinde geri dönüş yapacaklardır.
    ayrıca bayileri de şikayet etmeyi unutmayın. onları da direk Almanya üzerinden kontrolleri ve puanlamaları var. bayi kapatmaya kadar gidebilecek ağır cezalar bile var.
  • cihan bilgisizliğinden ve araştırma huyunun olmadığından sürekli headshot yiyor, gayet normal..

BMW'de bir opsiyonun sonradan taktırılması o kadar kolay bir şey değil..
    1) istenilen opsiyona şasinin izin vermesi gerekiyor yapilabiliyor mu yapilamiyor mu diye!

2) şasi izin veriyorsa, aracı ilk sipariş verirken ki gibi kolay olmuyor montaji..

3) tamponun delinmesi sökülüp takılması işçilik icindeki seyler.. onun disindaki seyler, vitese, PDC'ye, varsa iDrive ekranına kablolama işlemleri çekilmeli.. fabrikada şasi çıplakken bunların hazirligi ile bu saydigim seylerin yapilmasi inanilmaz kolay.. Almanya'ya yolu düşen gidip fabrika turu atsın, 8€ karşılığında, dediğimi anlarsınız..

4) bu kablolama işlemlerinin yapılmasından sonra bunun iDrive olsun olmasın yazılımının araca yüklenmesi (fem kontrol ünitesine) tanıtılması ve kalibrasyonunun yapılması gerek..

tüm bunlara bakıldığında işçilik dahil 1700€ + KDV çok görünebilir.. ama şu VERGİ sistemine kimsenin değindiği yok bakıyorum.. 20d aracın ÖTV'si %80 değil mi kardeşim? niye kimse vergilere değinmiyor?? bunun fiyatı demek ki yaklaşık 950€ x ÖTV (%80 yani 1.80) x KDV (%18 yani 1.18)...

almanya'da buna sonradan park sensörü taktirma 950€ + tax (%17)'dir..

birde açın bakın BMW'ni Yarat linkinden aracı ilk sipariş verirken ne kadarmış park sensörü ondan sonra yorum yapın..

boş boş konuşmayın bilmeden, yeter artık ezbere sallamasyonlarınızdan bıktık..

• quote:

Üşenmeyip yazacağım e-mail. Hatta çalışanlardan biri 7 serisinde de fren diski ötüyor inanın çekiniyorum müşteri duyacak diye dedi. Neden dediğimde onlar patron oluyor emrederek konuşuyor dedi. Yanlış anlamayın falan dedi de araca göre hizmet olduğu ortada bide doğuş otoya laf atarlar...

Aynı sorun 1 aylık arabamda oldu. 2 kere servise götürdüm sorunu çözemediler

• quote:

Orijinalden alıntı: gakhturr

quote:

Üşenmeyip yazacağım e-mail. Hatta çalışanlardan biri 7 serisinde de fren diski ötüyor inanın çekiniyorum müşteri duyacak diye dedi. Neden dediğimde onlar patron oluyor emrederek konuşuyor dedi. Yanlış anlamayın falan dedi de araca göre hizmet olduğu ortada bide doğuş otoya laf atarlar...

Direk Almanya'yi arayin. Buradaki servislerin problemi cozemedigini hatta ilgilenmediklerini iletin.

• Bmw gibi elite bir markanın yetkili satıcısı oluyor birde yazık.
  • Konu acayip sapmış tartışmaya dönmüş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvReN 7

quote:

Orijinalden alıntı: gakhturr

quote:

Direk Almanya'yi arayin. Buradaki servislerin problemi cozemedigini hatta ilgilenmediklerini iletin.

İngilizcem var fakat almancam yok malesef. BMW Türkiye kısmına mail attım. Onlardan cevap bekliyorum.Trafik ışıklarına gelince frenlememek için elimden geleni yapıyorum artık :D

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.