Şimdi Ara

bmw 7.30 i 1994

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
4.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bmw 7.30 i ye pazarlık ettim 2009 gümrük girişli almanya başkonsolosluğundan gelmiş 200.000 kmde ceylan derisi koltuklar var.temiz ama sol arkadan kazalı sol çamurluk falan değişti son 19 bine verdi bende 15 verdim. araba gercekten iyi bugun arabayla otobanda 255 km yaptı korktugumdan basamadım bassam giderdi dahada.bir problem var benzinli bir araba 8 silinir resmen benzini içiyor 120 kmde ölçtüm 8 9 lt civarında geziniyordu.şehir içinde ölçtüm 60 kuruş civarı yakıyor.sizce almalımıyım heveslendim ama daha okuyorum arkadaşlarım bir arızasında 5 bin tl den ses verir alma diyorlar gerçekten kararsız ve üzgünüm biraz fikirlerinize ihtiyacım şimdiden teşekkurler yardımlarınız için.

• araç mükemmelde parçasını bulmak zor ve pahalı olabilir yakıtı içer ben şahsen almazdım yerinde olsam ve kazalı olması eksi bir yön. + Konu yanlış yerde... Araç tercih kıyaslamaya açsan iyi olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 13 Şubat 2010; 22:54:28 >
  • Arabayı yürütecek paran varsa al, ama bütçen ucu ucuna yetiyorsa alma.
  • evet haklısınız yanlıs acmısım ama oldu bir kere.

ben kazasına baktım değişen sadece camurluk başka birşey yok temiz kullanılmıs hor kullanılmamış motor gerçekten çok seri ve hızlı ayrıca üstünde alman malı 21" cant var
  • 15 bine o özellikte ve o konforda başka bi araba alamazsın benzinine katlanırım diyosan al
  • alacağım adam eğer motor arızası verirse ben komple yeni motor taktıracağını söyledi inanmak istemedim.

bütceye gelince 6 ay sıkıntım oluyor.sonra rahtlıyor gibi oluyorum.
  • lpg taktırsam ne kadar tasarruf sağlarım acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eski model bmw lere binmek pek akıl işi değil piyasada parça kalmadı artık.
  • hocam o kasa araclar gercekten cok guzeller.her sey vardir arabada.zamaninda bende de vardi bi 7 kasa hayran olunabilecek gzelikteydi.ama basima acmadigi dert kalmadi. bendeki ustelik 99 modeldi yaklasik 4 sene once felan.ben acemiligimin kurbani oldum,arabalardan hic anlamadan gittim aldim, disi superdi,ozellik olarak tam doluydu felan ama motor, sanziman bitikmis.cok parami yedi.iyice bi kontrol ettirmenizi oneririm.biraz da sans kismet isi gerci.iyi kontrol ettirmeden alirsaniz sonra cok uzulebilirsiniz.sanzumana felan ozellikle iyi bir ustaya gostermeden almayin.
  • 730 da sirali 6 siliindir var. 8 silindir yok.. alacaginiz arabayi once taniyin sonra alin... bence aracdan anlamiyorsunuz? yok bassam giderdi 255 yaptim bilmem ne... fake gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeHuG -- 14 Şubat 2010; 12:38:34 >
  • 8 silindir arkadaşım sahibinden com dada ilanı var bakabilirsin.
  • http://www.sahibinden.com/1994_model_bmw_7_30-07WQQaXQQ17048657WQQpXQQdisplayitem

buyur arkadaşım...bmw yi bilen bilir basıp basmayacağınıda bilir.520 serisi 6 silindirdir.biz 730dan söz ediyoruz
  • Araba 15bine çok mantıklı gözüküyor ama ilk baışta böyle gözüküyor sonrası muamma.Madem okadar paranız var ve anlaşılan böyle büyük arbaları seviyosunuz size önerim 2000 -1999 model dizel passat veya sonata veya 1.9 dizel laguna vectra bunlara yönel.
  • 20,000 lik bütceyle bu araclara yaklaşmanı tavsiye etmem. Çok büyük pişmanlıklar yaşarsın ah vah edersin...

Ama araç kötü olduğu için filan değil. Gercekden harika araclar. Bmw nin en sevdiğim kasasıdır. Yanlız maliyetli araclar bu devir de parası olana keyfi aracıdır. Ayrı bir dünyadır.
  • çok teşekkur ederim vaz geçtim tavsiyeleriniz için çok teşekkur.

• quote:

Orijinalden alıntı: MeHuG

730 da sirali 6 siliindir var. 8 silindir yok.. alacaginiz arabayi once taniyin sonra alin... bence aracdan anlamiyorsunuz? yok bassam giderdi 255 yaptim bilmem ne... fake gibi..

M60 motor 730i V8 dir 218hp 32 valftir. 1992-1994 arası üretildi .

M30 L6 dir 188hp 12 valftir 1986-1994 arası üretildi.

8 silindire bakmak çok zor bir iştir o yüzden bütçe planlaması çok iyi yapılmalıdır
  • bir e38 hastası olarak konu eski olmasına rağmen sonradan birine bir faydası olur diye buraya bişeyler yazmak istedim.ben bir süre önce 98 model 7.40 aldım.aldığımda motoru bitikti.araç kamyon kasasında geldi.15 bine aldım o haliyle.sonradan ustamla giriştik motora.4 bini biraz geçti motorun yapılması.ama piyasada 7-8 binden ağız açıyorlar.tabii motorun çalışmasıyla olay bitmiyor.sonradan ufak tefek masraflar çıkıyor motor oturana kadar.örneğin ateşleme bobini gibi.neyse ben bunların hepsini hallettim.yeni lastik falan aldım.lpg taktırdım ve muayene derken o araç bana 24 bin civarı maaliyet çıkardı.çok şekilli, çok konforlu bir araç cidden.ses duymazsın ve basınca da gider.bunlar güzel önleriydi.

neyse. lpg 1.70tl civarındayken zorlamadan kullanımda aracım 35 kuruş yakıyordu şehir içi.uzun yolda 26 lara kadar iniyordu.önceki aracım da e34 520 olduğu için pek de fazla gelmemişti bana.alacak arkadaşlara tavsiyem ve önerilerim şudur:

1. mutlaka motoru çok iyi etüt etsinler.çok silindir = çok problem demektir. ayar tutturmak zor ve zahmetlidir.biri düzelse öbürü error verir.bol bol sanayiye gidebilirsiniz. 8 ateşleme bobini,kabloları,32 supabı, bujileri falan normal araba çarpı en az ikidir.

2. şanzuman çok çok önemlidir.eğer bozulursa 4 binle 7 bin arası maliyet çıkabilir.ustnıza değil bence şanzumacıya gösterin derim.

3. bu arabaların geçmişini iyi araştırmak lazım.alırken yok vergisiydi,yok haciziydi gibi şeyler çıkar canınız sıkılır.vergileri yüksektir bu arabaların.

4. elektronik aksam - özellikle de koltuklarınki - çok önemlidir.bozulursa sizi öperler.koltuk indirip kaldırma düğmesi bozuldu mesela hurdacıda çıkmaya 200 tl istediler.ben taa amerikadan e-bay ile satın alıp getirdim 110 tl ye.

bunlara bakar ve düzgününü bulursanız keyfine de doyulmaz.yakıtı ve vergisi çoktur.ben sattığımda lpg de şehir içi 45 kuruşun altına inmiyordu.şimdi de 50 krş. yakıyordur.

sonuç olarak alınır mı? para sıkıntın yoksa ve sık sanayiye gitmeyi göze alırsan evet. vergi ve yakıtı bir de sık arızayı göze alabileceksen, bunları problem yapmazsan içine oturduğunda alacağın o kendine has kokusu yok mu :)) bambaşkadır.biz erkeler için araba bir çeşit orgazm makinasıdır ve bu araçlar bunu kolaylıkla sağlar.ama ben bidaha da almam :))))

• hocam boşver lpgyi falan.

o arabayı alıcaksın keyif arabası yapacaksın.

modeli eski falan ama o arabayla yanaşacağın her kapı sonuna kadar açılır sana. aldığın keyifte cabası...

keyif için araba alacak bütçen varsa al bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1511

hocam boşver lpgyi falan.

modeli eski falan ama o arabayla yanaşacağın her kapı sonuna kadar açılır sana. aldığın keyifte cabası...

o kapılar 10 sene önce açılırdı şimdi değil, insanlar da artık cahil değil o kadar araba konusunda, neyin kaç para ettiğini biliyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

quote:

Orijinalden alıntı: 1511

hocam boşver lpgyi falan.

o kapılar 10 sene önce açılırdı şimdi değil, insanlar da artık cahil değil o kadar araba konusunda, neyin kaç para ettiğini biliyorlar

O arabanın 15bin TL olduğunu bilseler bile ki bilmezler, 15 bin TLsi olan herkesin o arabaya binemeyeceğini bilirler...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.