Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (1621. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
32.427
Cevap
471
Favori
2.528.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16181619162016211622
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Doğru,2024 olanda head up ta yoktur.km olarak aynıysa bile 2023 Edition m sportu tercih edin..Connected drıve olmasada olur,zira çoğu zaman şikayet geliyor,güncellemeler inmiyor,kesik direksiyon dikkate alacak bir şey değil,orta havalandırma menfezleri 2023 te daha güzel..sadece headup farkı 150k den fazla..2023 te gelen doluluğa yakın araç istiyorsanız şu anda sıfır 50.jahre edition almanız lazım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JN008 -- 29 Ekim 2025; 18:38:47 >
    Selamlar. Üstteki yorumun aksine bana göre de LCI 2’deki menfezler çok daha şık ve modern. Kesik direksiyon çok net daha güzel sonradan taktırırım derseniz bilemem. Head up benim için gereksiz bir opsiyon fakat 360 kameram kesinlikle olsun isterdim önceki aracımda vardı. Tam otonom da vardı fakat ben yine şimdiki gibi sadece ACC kullanıp direksiyonu kendim tutuyodum sürekli uyarısını çekmektense. BMW’de tecrübe etmedim belki çok daha iyidir fakat şahsım adına ACC yeterli. M taba koltuklar ise çok daha şık görünüyor bendeki taba koltuklardan. Fakat bu koltukları daha rahat bulup tercih eden de var.
    Özetle tamamen kişisel tercihleriniz devreye girer hangi özelliğin hangisini daha çok istiyorsunuz veya kullanacaksınız ? Örneğin bana göre ideal kombinasyon 360 Kameralı, Taba M koltuklu ve ACC’li, shadow LCI 2.
    Keşke araçlarımızı tamamen kişiselleştirebilsek de birilerinin bizim için zorunlu tuttuğu gereksiz opsiyonlara para vermeyip elzem gördüklerimize bütçemizi kaydırabilsek fakat ne yazık ki size sunulanlardan seçim yapmak zorunda kalıyorsunuz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Donanım gerçektten zevk işi, mesela head up lı araç benim tercihim olur. Araç kullanırken en çok kullandığıım donanımların başında geliyor. Mesela radyo değişimi, parça değişiminde büyük konfor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Şerit takibi çok kullanacağımı düşündüğümden edition m sport almaya karar verdim teşekkür ederim.

3.20 2021 aracım için runflat lastik bakıyorum.

225 50 r17 yazlık lastik.

Birkaç seçenek buldum hangisini tercih etmeliyim?

1. Hankook Ventus S1 evo2 K117B HRS MOE 225/50R17 94W
    2. Continental EcoContact 6 SSR MOE 225/50R17 94Y
    3. Pirelli Cinturato P7 RFT MOE 225/50R17 94W
    4. Bridgestone Turanza T005 RFT * 225/50R17 98Y XL
    5. Michelin Primacy 4 ZP 225/50R17 98Y XL

En ucuzu Hankook en pahalısı Michelin.

Üzerindeki fabrikadan çıkan lastikleri var bridgestone ama yuvarlanma sesi geliyor.

Michelin kâğıt üzerinde en iyi değerlere sahip ama olumlu yorum çok vae aksine beğenmeyende çok. Diğer markalar hakkında bilgim yok.

Alternatif olarak Goodyear Eagle F1 da bakabilirsin.

Michelin ise pilot sport 4 -4s -5 bakın. Primacyler hakkında çok sikayet okudum.

LCI2 de ambiyansların konsoldan menfezlere taşınması ve yolcu tarafında sadece kapıda ambiyans kalması bence bir eksi, ayarlama tuşları da bıraktığınızda yamuk duruyor bir kere görünce sürekli gözünüze takılıyor 😅

Direksiyon konusunda haklısınız bence ilk makyajda altı düz gelmeliydi. Renksiz şerit dikişlerse olmasa da olur cinsten. Kırmızı şerit yoksa olmasın yani. Ama düşük maliyetle değiştirilebilecek bir şey o yüzden tamamen kişisel zevk.

Benim ideal spec’im Connected çalışan ve taba M opsiyonlu Edition LCI olurdu. Maalesef Connected’ım var ve sürekli anahtar olarak kullanıyorum ama Edition doluluğunda değil 😅

ben de Turanza'dan ses ve sertlik nedeniyle Pirelli'ye geçtim. ses azaldı, sürüş bir miktar daha yumuşadı. Michelin istiyordum ancak değiştireceğim tarihlerde stoklarda yoktu çok beklemek istemedim.

Bu arada listenizdeki MOE olanlar Mercedes için olan lastikler, * versiyonları olması gerekiyor. Her üreticinin marka bazlı lastik karışımları farklı oluyor.

Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 ROF * 225/50R17 98Y XL FP

bakabilirsiniz. Ben kullanıyorum, araştırarak almıştım ses seviyesi 69 db, gürültü sınıfı A, bir çok markada bu değer yok.

Mesela;

Hankook Ventus S1 evo2 K117B HRS MOE 225/50R17 94W 71 db B sınıfı

Michelin Primacy 4 ZP 225/50R17 98Y XL 68 db A sınıfı

Eğer gürültü seviyesi sizin için önemliyse Hankook yerine Michelin tercih etmeniz yerinde olur. Bu konuda uygun fiyatlı alternatif Goodyear olabilir.

Not: ses seviyesi 68 db den başlar. Gürültü sınıfı A, B, C olmak üzere 3 sınıftır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman06 -- 30 Ekim 2025; 9:37:52 >
    Aynısı başıma geldi ama şansıma o dönem sunrooftan gelen ses için arabayı servise vermiş sonra geri aldığımda farketmiştim. Bende perdeyi nasıl ben bu hale getireyim garantiden yapılsın demiştim. Almanyaya soruldu, onlarda tamam yapın diyince yenisini bekledim gelince ücretsiz taktılar. Ama şimdi arkadaşın cevabını okuyunca benimki daha bariz yanık gibiydi, hatta acaba silikon sprey sıktığım için kimyasal o mu yaktı diyordum, meğer ppf yaparken yakmışlar.

BU listede en yisi Hankoo evo2 ama onun da evo3e göre ıslak performansı kötü, ben üzerinde gelen evo3ü kullanıyorum çok memnunum, diğer markalarda bu araç için michelinde pilotsport, continentalde sportcontact olmadı premium contact hankookda da s1 evo3 uygun olur, biraz bütçeyi zorlayıp bunları almakta fayda var

Selam sherlock :)

ilk kez 2016da connected drive kullanmış biri olarak diyebilirim ki şu an kusursuza yakın çalşıyor, kapalı otoparkta bile uygulamadan arabayı kilitlemek o kadar hızlı ki nerdeyse anahtarın kilitleme tuşu gibi hızlı kilitliyor. Araçta internet olmasının benim açımdan en çok işimeyarayan kısmı telefonu bağlamadan yüksek kalite spotify dinlemek ve yol trafik bilgisini görebilmek. Remote updatei kaldırdılar şu an 3 serisinden, o ayrı bir konu, ben servise yüklettim en son gittiğimde zaten çok sık bir güncelleme de gelmiyor.

rica ederim. bugün sürekli gecerken kopan yerde test ettim sorun çözüldü. Çok şükür carplay baglantı sorunuda çözüldü.

• Bende bağlantı sorunu yoktu ama carplay bağlı iken normal radyo dinlediğimde elime telefonu alıp mesela twitterı açınca orada sesli video açılınca hemen rayo kesilip o sese geçiyor, bunun carplayi kapatmaktan başka çözümünü bilen var mı?

Bridgestone sanki Türkiye yollarına daha uygun bir seçim gibi geliyor bana da. Yolların durumu malum. Daha uzun ömürlü olur diye düşünüyorum.

Benim araç nedendir çözemedim çok sıkıştırmasam da fazla yakıt tüketiminden sanırım 12400km de bakım istedi. Ben bunu 13.000 gibi götürsem ne olur acaba? Servisten bana 200km üzerinde gecikirseniz sorun olur garantide dediler. Ne kadar doğru bunlar?

Borusan bu yağ değişimi işini abartıyor,benim f30 320d olan aracım 2013 model. 2013 yılı sanırım eylül ayına kadar olan üretimlerde yağ değişimi 30.000 km idi,o zaman 320i lerde 12.000 de yağ değişimi istiyorlardı.Daha sonra aniden dizellerin yağ değişimini de 12.000 km ye çektiler,ama benim aracıma hiç bir şey söylenmedi hala 30.000 km de bir değişim devam ediyor.

Benzinlilerde Kullanılan yağ Almanya'da bildiğim kadarıyla 25.000 km de bir değişim yapılıyor.ABD de 17.000 mil.

TR de şu anda tüm modellerde 15.000 km(G20 de öyle)veya 18 ay.(G20 sadece yağ servisi 18.000 TL;km de 1,5 tl de yağ masrafı var )Oysa bu yağların en az 40.000 km ye kadar ömrü olduğu söyleniyor.

Bizim ülkemizde borusan garantiyle veya iyi niyet garantisiyle korkutuyor milleti.12.000 km nedir Allah aşkına..Ayda 2.000 km kullanan biri 6 ayda bir servise girecek ve servis ücretleri inanılmaz yüksek..

BMW günlük kullanım için son derece masraflı bir araç haline geldi..Yağın yanında birde fren balataları,disk değişim ücretleri,serviste inanılmaz pahalıya gelen kağıt! filtreler yakıt masrafı,sigortası aracın yürütme maliyeti vergileri ıvırı zıvırı derken km de 15 tl yi geçiyor.Filtrelere verilen kağıt banknotlar filtrelerden ağırlık olarak daha fazla,polen filtresi 5000 tl den fazla olabilir mi..bu ne? En ucuz şey benzin kaldı..

Borusan bu servis işini abarttı.. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JN008 -- 30 Ekim 2025; 21:23:30 >

• 
Sayfa: önceki 16181619162016211622
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.