Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (3337. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
70.544
Cevap
500
Favori
4.489.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 33353336333733383339
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    öyle yazıyor resmin sağ üst köşesinde ama ben yine de sorayım, tipik bir türk gibi: Bu fotodakiler F20 için de geçerli, di mi?
  • Archi33tect kullanıcısına yanıt
    1,3,4 serisi
  • Allah aşkına bilen biri artık şu filtreleri orijinal olarak nereden alacağımı söyeleyebilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,

Araç 320i ED 40. Yıl. Kardeşimin aracı akü uyarısı vermiş bu sabah. Tabi araç servise yönlendirmiş. Servise gitmedem vartanın aküsünden alıp taktırtsak nasıl olur? Önceki mesajlarda agm jel 90 amperlikten takan olmuş sanırım.

Şu model iş görür mü?
    urun.n11.com
    12v 95ah Start Stop Bmw 320 Ed Varta Akü - n11.com
    https://urun.n11.com/aku/12v-95ah-start-stop-bmw-320-ed-varta-aku-P260450377

• EmrhGndz E kullanıcısına yanıt
    Ben N11 den F30 hava filtresi diye aratarak bulup satın almıştım. Aldığım marka mann (made in france)
  • EmrhGndz E kullanıcısına yanıt
    ertürk bmw, akan bmw, ersel bmw, imaj bmw, sağlamlar otomotiv
    bunlardan istediğin birinden alabilirsin, üç tanesiye alışverişim oldu, hiç bir sıkıntı yaşamadım.
  • Anahtara falan inanmayın, özel serviste tanıdığım olmasa beni çok pis aldatmışlardı. Arka balatalarım bitmiş, uzun yola çıkacağım, servis bakımı da gelmişti, götürdüm (2017 3.18i) bana anahtardaki sonuçlara göre daha 30bin gider dedi balatalar, özel tanıdığım servise götürdüm abi 2bini zor görür, değiştirmezsen yolda sıkıntı yaşarsın dedi ki gerçekten öyleydi.
    Aynı şekilde hava ve polen filtresi konusunda da yine anahtarda yok diye değişmediler, indirşmlerle sözüm ona ekstra 600tl fiyat eklediler, özelde yine 5dakikada 2 filtreyi de toplam 200tl ye herşey dahil değiştirdim, bidahakine özellikle havayı kendim değiştiricem.

Özel servisin dediğine göre hiçbir anahtar Türkiye de doğru çalışmıyor, bilmiyorum programlanmasından mı veya başka bir şeyinden mi ama ben arabayı BORUSAN dan 1.800km de ikinci el aldım, arabayı sıfırlamışlar, halbu ki hor kullanmayı göstermemek içinmiş.

Hepsine lanet olsun, haram zıkkım olsun.

Özel servis yine bu araçlarda TURBO problemi olduğunu, o nedenle bakımını (yağ değişimi ve motor parça değişimleri gibi işlemler) yetkili serviste yaptırmamı söyledi. Yetkili servis tam olarak 1100tl (haziran sonu) yağ bakım parası aldı, bu da ek indirimin eki ile anca.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• arkadaşlar herkese merhabalar f30 318i araçlara bakıyorum (param onlara yetiyor ancak) e90 320d sahibiyim aracımı satıp f10 5 serisi düşündüm fakat biraz fazla yakıyor heralde sonra f30 makyajlı kasaya geçmeyi düşündüm

320d nin performansı ve yakıt tüketimi mükemmel sormak istediğim aracın kronik problemleri var mı 320ied nin çok problemli olduğunu duydum o yüzden 318i ye yöneldim yakıt tüketimi olarak 8lt yakıyor herhalde yanlışım varsa düzeltin aracı ankara'da kullanıcam çok fazla trafik olmuyor ankara'da bilenleriniz vardır. birde fiyat olarak 100bin altı ve kazasız boyasız araçların değeri nedir sizce sahibindende biraz araştırdım 190bin isteyende var 160bin isteyende bildiğim kadarıyla 2015 yılında f30 makyajlandı benim istediğimde 2015 ve sonrası modeller şimdiden teşekkürler cevaplar için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cucu87 -- 5 Eylül 2019; 16:22:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cucu87

arkadaşlar herkese merhabalar f30 318i araçlara bakıyorum (param onlara yetiyor ancak) e90 320d sahibiyim aracımı satıp f10 5 serisi düşündüm fakat biraz fazla yakıyor heralde sonra f30 makyajlı kasaya geçmeyi düşündüm

320d nin performansı ve yakıt tüketimi mükemmel sormak istediğim aracın kronik problemleri var mı 320ied nin çok problemli olduğunu duydum o yüzden 318i ye yöneldim yakıt tüketimi olarak 8lt yakıyor herhalde yanlışım varsa düzeltin aracı ankara'da kullanıcam çok fazla trafik olmuyor ankara'da bilenleriniz vardır. birde fiyat olarak 100bin altı ve kazasız boyasız araçların değeri nedir sizce sahibindende biraz araştırdım 190bin isteyende var 160bin isteyende bildiğim kadarıyla 2015 yılında f30 makyajlandı benim istediğimde 2015 ve sonrası modeller şimdiden teşekkürler cevaplar için
    Aracım (2017 model 3.18i) 8000 km de, yol bilgisayarı 8.5 gösteriyor şu an. Bir depoyla 700 km yapıyorum ortalama. Tüketim daha düşürülebilir mi mümkün. Hafta sonundan hafta sonuna kullandığım için ekonomi kasmaya uğraşmıyorum.

• zed Z kullanıcısına yanıt
    Tüketim ş.dışı olursa kesin düşer ama ş.içi özellikle dur kalk ile değerlendirilince yakıyor gavur. Uzun yolda dengeli bir şekilde gidilirse muhteşem değerler yakalanabiliyor.
     BMW 3 serisi (F30)

• quote:

Orijinalden alıntı: zed

Aracım (2017 model 3.18i) 8000 km de, yol bilgisayarı 8.5 gösteriyor şu an. Bir depoyla 700 km yapıyorum ortalama. Tüketim daha düşürülebilir mi mümkün. Hafta sonundan hafta sonuna kullandığım için ekonomi kasmaya uğraşmıyorum.

Alıntıları Göster
    tüketim kasmadan kullanıyorsanız gayet güzel bir değer süper makyajlanan kasada da trim sesleri geliyor mu ön göğüsten vs

• quote:

Orijinalden alıntı: EmrhGndz

Tüketim ş.dışı olursa kesin düşer ama ş.içi özellikle dur kalk ile değerlendirilince yakıyor gavur. Uzun yolda dengeli bir şekilde gidilirse muhteşem değerler yakalanabiliyor.
    uzun yolda gerçekten süper değer bildiğin dizel değeri bu hocam 90 la filan mı gittiniz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: cucu87

tüketim kasmadan kullanıyorsanız gayet güzel bir değer süper makyajlanan kasada da trim sesleri geliyor mu ön göğüsten vs

Alıntıları Göster
    Şimdiye kadar trim sesi duymadım. Henüz araç 8000 de ve bu km lerde trim sesi duymak çok can sıkıcı olurdu

• quote:

Orijinalden alıntı: EmrhGndz

Bayramda Varna ya gitmiştim. Sınırdan sonra kullanması için arkadaşa vermiştim 150-160 km hız ile iyi yaktı Uzun yol olmasına rağmen ortalama 10 civarıydı. 4 kişi, full bagaj, klima açık...
    Dönüşte ben kullandım 100-110 civarı, sınırdan sonra 120 sabit, Çorlu ya kadar yarım depodan biraz az yaktı.

• cucu87 kullanıcısına yanıt
    Dostum ortalamam 100.4 . Yer yer 90 yer yer 130 arası. Hız sınırlarına dikkat ederek. Aracın gaz pedalına alışınca hem keyifli hem ekonomik sürebilmek mümkün :)

• Arkadaslar aracla dusuk hizlarla giderken engebeli bir yerden geçince on takimdan gelip direksiyonda da hissettigim hatta fren ve gazda da hissediyorum tik şeklinde bir vuruntu sesi geliyor ses dedigim gibi direksiyonu tutunca ve fren gaza basinca hafifçe titresimle hissediliyor ve duyuluyor.

yabanci forumlarda arastirdim bayagi önce steering rack denen parçadan suphelendim direksiyon kremayeri deniliyor galiba lakin bu parçadaki ses daha cok direksiyonu çevirince gelen tik sesi resimde paylastigim parca değişiyor ama benim araçtaki ses tam bu değil.
    Yine on takima bakildi serviste z rot vs bosluk var mi diye ama bir sey goremediler yine kaliperlere baktim sanki balata bosalmis da ondan ses yapiyor diye ama orada da sorun göremedim.
    Bu sesi deneyimleyen ne olduğu hakkinda bilgisi olan var mi cok canımi sikmaya basladi, isin daha ilginci ses ozellikle klimayi açtıktan sonra başlıyor. Streering rackdeki bu parçayı degistirsem mi ama o da degil gibi alt takımdan başlıyor sanki ses.

BMW 3 serisi (F30)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bravemurder -- 6 Eylül 2019; 20:38:55 >

• cucu87 kullanıcısına yanıt
    merhaba, 320 ied bakıyorum, acaba kronik problemler nedir, 100000 kmde alınması konusunda düşünceleriniz nedir,

• qalias Q kullanıcısına yanıt
    Hocam aracim 98.000 km oldu hicbir kronik sorun yasamadim bakimlarini aksatmadan yapiyorum kilometreye bagli eskiyen parcalar yenilenebilir o kadar

• Arkadaşlar merhabalar benim 2012 3.16 aracım var fakat kırmızı ısıkta falan beklerken d konumunda arada biri itiyor gibi oluyor arkadan araç ve araç sogukken birden ikinci vitese gecisi sarsıntılı oluyor diger viteslerdede oluyor ama birden iki kadar değil ısınınca bir problem kalmıyor sebebi nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: qalias

merhaba, 320 ied bakıyorum, acaba kronik problemler nedir, 100000 kmde alınması konusunda düşünceleriniz nedir,
    65.000 de aracın 2 buji ve standart bakımlar dışında bir problemimiz yok.

Genel kronik sorunu sadece direksiyon titremesi var. 80-90 arası direksiyon titreme yapmakta. 65 oldu halen tam düzelmedi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 33353336333733383339
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.