Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (3228. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
70.544
Cevap
500
Favori
4.489.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 32263227322832293230
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shanus

Rica ederim. Led farlar. Normalde araçlarda otomatik yükseklik ayarı var. Lef farların yere baktığını uzaktan bakınca da anlıyorsunuz. Sönük gibi duruyor. Biraz eğilip baktığınızda sanki kaynağa bakıyormuşsunuz gibi göz alıyor.
    ben led far olunca otomatikman adaptif geliyor diye biliyordum ama değilmiş.

Peki benim araçtaki led farları adaptif led yaptırabilirmiyim servisde ?
  • Zannetmiyorum. Parça bölümünü arayın, sizin araç için böyle bir far görünüyor mu önce onu ve fiyatını sorun. Tahminim vazgeçersiniz. Bir ara kodlama yapan arkadaşlar sağa sola dönüşte sis farlarını yaktırıyorlardı, her ne kadar faydası olsa da bana çekici gelmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adaptif ledi serviste sonradan yaptırmak yerine satıp 0 adaptif ledli araç almak daha uyguna gelir.
    Adaptif led için far grubu ve beyin değişecek + kamera sistemi eklenecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efe_yakub

Arkadaşlar merhaba

bugün makyajlı f30 ile aranıza katıldım.

araçta led far var fakat kısa farlar çok ama çok kötü, en fazla 4-5 metre önünüzü gösteriyor.

Göstergede kısa far işareti çıkmıyor sadece uzun far ve parklar için gösterge de sembol yanıyor ama kısa far için göstergede bir sembol yok.

Kumanda düğmesinden kısa farı seçtim ama ekranda yine kısa far sembolü çıkmadı.

Neyi yanlış yapıyorum.
    hocam benimde ilk aracım da xenon vardı led e geçince senin gibi dedim ve servise gittim aarlarına baktılar yanlışlık vardı duzelttik dediler hakikatten daha iyi oldu bir baktır sende, yanlışlık yoksa bile birer tık yukarı kaldırın dersin sorunun kalmaz kısa farlar yanınca göstergede yesil sembollu bir icon yanması gerekiyor.

• Arkadaşlar adaptif hız sabitleme araçlarımızda var mı? Daha öncede sordum ancak cevap alamadım. Aracımda şert takip ve ön mesafe takip özellikleri var, hız sabitleme de var ancak öndeki araca göre hızını düşürmüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jrbuji

hocam benimde ilk aracım da xenon vardı led e geçince senin gibi dedim ve servise gittim aarlarına baktılar yanlışlık vardı duzelttik dediler hakikatten daha iyi oldu bir baktır sende, yanlışlık yoksa bile birer tık yukarı kaldırın dersin sorunun kalmaz kısa farlar yanınca göstergede yesil sembollu bir icon yanması gerekiyor.

Alıntıları Göster
    Cevab için teşekkür ederim.

Servise bir göstereceğim, biraz yukarı alsınlar.

Göstergede yeşil ikon yanıyor ama standart kısa far ikonu değil, park lambaları ikonu gibi bir ikon yanıyor.

Uzunlarda mavi düz çizgili uzun far ikonu yanıyor ama kısalarda diğer aracımdaki gibi standart çizgileri eğimli kısa far ikonu yanmıyor.

• Arkadaşlar dikkat etmem gereken neler var? 15 gündür araca sahibim az çok alıştım gibi yine de eksik olduğumu düşünüyorum.
  • Katates Pızartması kullanıcısına yanıt
    hangi konularda eksiksin mesela?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kongor

Arkadaşlar adaptif hız sabitleme araçlarımızda var mı? Daha öncede sordum ancak cevap alamadım. Aracımda şert takip ve ön mesafe takip özellikleri var, hız sabitleme de var ancak öndeki araca göre hızını düşürmüyor.
    Standart limitleme var. Ben fabrikadan cc taktırdım. Öndeki araçla bir alakan yok. Sadece yokuş aşağıya hızlanırsan oto fren yapıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kongor kullanıcısına yanıt
    Özel sipariş araç almadıysanız adaptif CC yoktur. Bahsettiğiniz donanımları son gelen 3 serisi araçlarda standart pakete dahil ettiler. Ancak adaptif CC hiçbir zaman standart TR paketine dahil edilmedi. Sonradan eklenebilen bir özellik de değil ne yazık ki.

• efficient dynamics ile model numarasındaki ed takısınin alakasi yok diye biliyorum. Bende de 2017 3.18i var. efficient dynamics bmw nin bir teknolji paketinin adı.

• quote:

Orijinalden alıntı: efe_yakub

Cevab için teşekkür ederim.

Servise bir göstereceğim, biraz yukarı alsınlar.

Göstergede yeşil ikon yanıyor ama standart kısa far ikonu değil, park lambaları ikonu gibi bir ikon yanıyor.

Uzunlarda mavi düz çizgili uzun far ikonu yanıyor ama kısalarda diğer aracımdaki gibi standart çizgileri eğimli kısa far ikonu yanmıyor.

Alıntıları Göster
    Merhabalar, Bmw de kısa far lambası yok büyük ihtimalle kadranda (benim e90 da öyle diye hatırlıyorum, f20 de de öyleydi galiba merak ettim şimdi)

Ayrıca far yükseklik ayarı için ise biraz yukarı kaldırın demek gibi bir şansınız yok çünkü standardı (3 serisinde) far %1 eğimli ayarlanır (kaputu açıp farın etiketine bakarsanız orda %1 yazısını görürsünüz, belki led farda farklı olabilir farklıysa bile yazar orda)

Bu da şu demek oluyor: far nerkezimizin yerden yüksekliğinin 60 cm olduğunu varsayarsak (ölçmek lazım mezura ile) %1 eğim ile tam 60 metre sonra far çizgisi bitmesi gerek.

Bunu da düz bir kapalı otoparkta duvardan 10 metre geriye giderek far çizgisinin yerden yüksekli ölçülür ve bu yukardaki örneğe göre 60-10 cm olmalı yani far çizgisi yerden 50 cm yukarda olmalı. 55 cm yaprsanız sürekli sellektör yersiniz.

Bu ayar yöntemi en sağlıklısıdır fabrikadan araçlar bu yünlemle ayarlanıp çıkıyor. Ben biraz karışık anlatsamda çok kolay ve zevkli bir iş aslında tek ihtiyaç elektrik bandı (duvarı işaretlemek için) mezura ve yıldız tornavida. İnternette de her dilde (türkçe dahil) çok açıklayıcı anlatımları var.

Gaza geldim bu kadar yazdım ama belki birisi çıkar da bu kadar basit bişeyi kendisi yapar inşallah. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• numannuman N kullanıcısına yanıt
    yanlis
  • 3.18lerde ciddi indirim varmis fiyat alan oldu mj? 136bin lira civari fiyat soyleniyor ama bana pek inandirici gelmedi

• hasanmerto kullanıcısına yanıt
    136 bine veriyorlarsa bir tane de ben alayım.

4 sene öncesinin fiyatlarıdır o
    did you mean 236?
  • 236 dır o 136 olsa duramazsın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracım 316i 85 binde yazılımda var gerçi bu hatayı verdi ,rolantide giderken stop edebiliyor,uzunyoldada bazen performans düşüyor,stop edip tekrar çalışınca normale dönüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Do It Yourself

Merhabalar, Bmw de kısa far lambası yok büyük ihtimalle kadranda (benim e90 da öyle diye hatırlıyorum, f20 de de öyleydi galiba merak ettim şimdi)

Ayrıca far yükseklik ayarı için ise biraz yukarı kaldırın demek gibi bir şansınız yok çünkü standardı (3 serisinde) far %1 eğimli ayarlanır (kaputu açıp farın etiketine bakarsanız orda %1 yazısını görürsünüz, belki led farda farklı olabilir farklıysa bile yazar orda)

Bu da şu demek oluyor: far nerkezimizin yerden yüksekliğinin 60 cm olduğunu varsayarsak (ölçmek lazım mezura ile) %1 eğim ile tam 60 metre sonra far çizgisi bitmesi gerek.

Bunu da düz bir kapalı otoparkta duvardan 10 metre geriye giderek far çizgisinin yerden yüksekli ölçülür ve bu yukardaki örneğe göre 60-10 cm olmalı yani far çizgisi yerden 50 cm yukarda olmalı. 55 cm yaprsanız sürekli sellektör yersiniz.

Bu ayar yöntemi en sağlıklısıdır fabrikadan araçlar bu yünlemle ayarlanıp çıkıyor. Ben biraz karışık anlatsamda çok kolay ve zevkli bir iş aslında tek ihtiyaç elektrik bandı (duvarı işaretlemek için) mezura ve yıldız tornavida. İnternette de her dilde (türkçe dahil) çok açıklayıcı anlatımları var.

Gaza geldim bu kadar yazdım ama belki birisi çıkar da bu kadar basit bişeyi kendisi yapar inşallah. :)

Alıntıları Göster
    Servisi aradım, far yüksekliğini ayarladıklarını söylediler.

Özellikle belirttim led far var makyajlı kasa dedim. evet ayarlanıyor dediler.

iç taraf kısa dış taraf uzun farmış

• 
Sayfa: önceki 32263227322832293230
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.