Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (2720. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
70.298
Cevap
511
Favori
4.415.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27182719272027212722
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dream of ice

    Sabahlari bazen fren basilmayacak kadar sert oluyor yani arac mars basmiyor ilkinde cok sert oldugu icin. Soguktan oluyor buyuk ihtimal normal bir durum mu bu?

    Normal bir durum değil.Bir gün önce ayağınız frende stop ediyorsanız belki bu yüzden olabilir.Önce parka alıp freni bırakıp öyle stop edin,eğer yine olursa servise mutlaka gösterin..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain12

    Istanbul anadolu yakasi atasehir de basima geldi, kosifler ve cekicinin dedigine gore bagdat caddesi civarlarinda da oldukca yayginmis.

    Geçmiş olsun.

    10 sene önce o bilgede kızaklı teyp çalma ve de torpido ve bagaj yoklama olaylayı çoktu. Benim arabası her gece kapalı garajda olan arkadaşımın aracının 3 kere ön kelebeğini (pejolarda ön kapıda küçük üçgen) kırmışlardı bir senede torpidoyu yoklamak için, dışarıda bulunduğu kısıtlı sürelerde yani bu sadece. Arka koltuğu yatan sedanların da arka kelebeğini kırıp yoklarlardı (bagajda laptop saklayan çoktu). Bazı sedanlarda koltuklarda kilit var önlem olarak ama çoğunda yok. Yeni moda bu demek.

    Kaput içine ayrı kumandası olan eski usül alarm taktırabilirsiniz, hani kapıya çocuklar oynarken top gelse bile ötenlerden. İstediğiniz zaman kullanır, araba güvenli yerdeyken kullanmazsınız. Biraz gürültülü bir yöntem ama caydırıcıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciftci -- 17 Ocak 2017; 20:40:4 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain12

    Istanbul anadolu yakasi atasehir de basima geldi, kosifler ve cekicinin dedigine gore bagdat caddesi civarlarinda da oldukca yayginmis.

    İzninizle başınıza gelen bu tatsız olayı facebook grubunda paylaştım. Tekrar geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle birçok aracı sürmüş biri olarak, sürmekten en çok zevk aldığım araç olan 3 serisi Bmw anakonusuna geçte olsa bir mesaj atmak istedim.



    Geçenlerde 116i araç sahibinin karlı havadaki (spor ve arkadan itişli araç sürmeme acemiliği yada kısacası bmw acemiliği diyelim) sıkıntılarını dile getirdikten sonra, aynı konuda bmw yi kötüleyen bir yığın ve acemi grubu toplantısı olmuştu.



    Karda araba sürmek zordur bu her araç için geçerlidir lakin bmw için kullanılan zorluk kelimesi yanlıştır. Aracı tanımamak aracın sürüş zorluğuna kıstas değildir.



    Mesela youtube da bir arkadaşın attığı videoya denk gelince aklıma geldi, karlı havada değil arabayı sürememek, drift yapıyor ve kontrollü bir şekilde, tıpkı temiz asfaltta yapıldığı gibi.



    https://youtu.be/MIWAv2o16ks



    Neyse, yine saldıracak bir grup çıkar illa, bu kez de yan vermeden sürsün ozaman diye. Siz geri geri sürün arkadaş, size tek çözüm budur.



    Traction moduna alıp, dip gaz yapmadan sakince sürerseniz arabanızı zaten uçup kaçacağı yok. Yeterki sakin sürmeyi bilin, arabanızı tanıyın, kalkışta 2 bin devire çıkarmak aracın kaygan zemini daha iyi tutmasını sağlamaz, araç kayınca patinaj atıp durup sonra da "lanet olası biemwi bu nasıl bir lastik bu nasıl bir araç" diyip bir hışımla sağa sola nefret saçmayın.



    Aracınızı güzel kullanın, her virajda içinizden şeytan biraz da olsa yanla desede dinlemeyin, şuanki ekonomik krizden sonda da Eco modda sürün, illa aracın performansından ödün vermek istemiyorsanız bari comforttta kalsın, bir süre sporttan vazgeçin



    Saygılar F30 SEVERLERİ,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kastvehicle

    Şimdi ben arabamın performansını eleştirmeyecek veya şundan iyi bundan kötü diyemeyecek biri olsam zaten konuşmam.Burada yapılan hata şu mesela 316 gitmiyor veya 418 gitmiyor ama 320 i uçuyor kaçıyor öyle mi?İşte bu neye göre ben sokağa çıktığımda yarı fiyatına 320 i yi tokatlıyacak çok araba görüyorum o ne olacak?Bunu baz alamayız.Performans çıtası 136 kötü de 170 süper olamaz.

    Bak basitçe anlatayım şimdi 40.yıl hariç arabalarda ön park sensörü bile yok bayi buna 7000 tl fiyat istiyor taktıracağım dersen.otomatik bagaj yok zaten arka koltuklar yatmıyor çerçevesiz kapılar falan filan...sizin bindiğiniz de pejo motorlu araba o üç silindir bmw nin efsane motorunun revizyonu ve adamlar artık bunu kullanmaya devam edecekler.Siz diyor musunuz araba bmw ama kaputun altında pejo motoru var diye(bu arada ben arabamın performansıyle ilgili hiçbir sorana abartı veye sürreal laf etmem yani övmeye çalışmam gerçekler zaten ortada )Dediğim gibi ben de 320 alayım diye başladım sonra fikrim buna evrildi.Ama çıkıpta 320 ye b.k atmam iğrenç demem bi kere iğrenç denmez yani ahlaken.

    Bugün 150 bin e skoda alan da var.Bu adama bişey demek ne senin ne başkasının haddine.Ben de almam ama birileri bunları alıyor biniyor kendince geçerli sebepleri mevcut.Ben 420 d de alırım ama f/p mantıklı gelmiyor bir sonraki kırmızı ışığa 5 saniye önce varmak için.Söylemek istediklerim 320 ile veya 418 le alakalı değil sadece üslup rahatsız etti.avukatlığa gerek yok.

    evet 3.20 ied de haddinden fazla abartılıyor.
    peugeoutun benzer güçleri hatta daha iyisini aldığı pek çok araç da mevcut




  • JN008 J kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz arastirdim vakum pompasinda kacak olabilir deniliyor, westinghouse denen bir parcaama gunduz sogukta 6 7 saat beklese de boyle bir sertlesme olmuyor sadece gece bekleyince sabah oluyor bazen. Araci frene basarak stop etmiyorum ya da stop ettikten sonra frene basmiyorum. Frenlerde herhangi bir sikinti yok balatalar agutosda degisti zaten. Havalar isinsin devam ederse servise goturcem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi akşamlar
    6 aylık 40.yıl aracımda özellikle ilk çalıştırmadan sonra kapalı otoparkımızdan çıkarken dikkat ediyorum direksiyonda bir tur ya da yakın bir açıda tık diye bir ses duyuyorum.Özellikle 1 tura yakın dönmelerde oluyor.Tecrübesi olan var mıdır aranızda ?
  • 2017 mart ayından sonra üretilen 3 serilerine hayalet gösterge seçeneği geliyor.



    New option for the BMW 3 Series and the BMW 4 Series: Multifunctional instrument display.

    From March 2017, a novel feature in the field of display technology will also ensure an even more intensive driving experience in BMW 3 Series and BMW 4 Series models, for which the multifunctional instrument display will be optionally available. The fully digital TFT colour display featuring black panel technology for the cockpit provides driving-related information in an individually selectable design. The colour scheme, graphic representation and choice of contents vary according to the driving mode selected via the Driving Experience Control button.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: certac

    İyi akşamlar
    6 aylık 40.yıl aracımda özellikle ilk çalıştırmadan sonra kapalı otoparkımızdan çıkarken dikkat ediyorum direksiyonda bir tur ya da yakın bir açıda tık diye bir ses duyuyorum.Özellikle 1 tura yakın dönmelerde oluyor.Tecrübesi olan var mıdır aranızda ?

    Direksiyonu çevirirken aracın direksiyonunu yavaşça dinleyin. Özellikle gece sessizliğinde tam tur yavaşça döndürdüğünüzde ses geliyorsa (vııııyk sesi klik sesi gibi gıcırtı sesleri) direksiyon milini yağlayacaklar sorununuz geçecek. Kesin çözüm ise direksiyon simidinin içinde airbag ile ilgilibir parçayı değiştirecekler açı sensörü diyorlar. Bu değişirse kesin çözüm oluyor.

    Tekerlerden gelen bir ses ise ön düzene baktırmak lazım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: captain12

    Selamlar, bu basligi bir suredir takip ediyorum, yaklasik iki ay once 3.20 i ed 40. Yil Paketi aldim ancak bu sabah basima bir hirsizlik vakasi geldi. Sabah aracimin yanina gittigimde kelebek caminin kirilip m direksiyonun ve tum on konsolun calindigini gordum.

    Polis, cekici ve yetkili servisle gorusmelerimde bu donemde bu tarz olaylarin cok arttigini soylediler. (kosiflerde ayni olaydan gelen 15. aracim, cekici son iki ay icinde bu sekilde 10 arac goturdugunu soyluyor). Bu konuyla ilgili yardimlariniza ihtiyacim var. Tum onlemlerim kesin cozum olamdigini biliyorum ama en azindan caydirici olur.

    1- Bu vesile ile aracta alarm sistemi bulunmadigini ogrendim. Orjinal alarm taktirabilir miyim?
    2- Baska bir guvenli onlemi geliyor mu akliniza? (eski usul direksiyon kilidi almayi dusunuyorum belki direksiyonu sokerken zorlanirlar caydirici olur.

    Son olarak lutfen ikinci el cikma direksiyon elektronik aksam vs alirken calinti olmadigindan emin olun. Belliki piyasada cok buyuk bir talep var ve bu hirsizlik bu kadar artmis.

    Geçmiş olsun. Hepsi bu internette, sosyal medyada çıkma (çalıntı) ekranları vs. aksesuarları satan arkadaşlardan sonra oldu malesef (patlama yaşanıyor şuanda f30 hırsızlığında)

    (söylediklerimi yanlış anlayacak olanlar, herhangi bir kimseyi kötülediğimi düşünenler bu mesajımı alıntılamasın, sıfır olmayan, faturası olmayan, kazalı araçlardan ve ÇOĞU çalıntı ürünleri söküp başka araçlara monte etme sonucu oluştu bu market, durduk yere oluşmadı)

    Bu daha iyi günlerimiz f30'la, neleri çaldıklarını söylemeyeyim şimdi burayı takip edenleri de vardır belki, gözlerine sokmuş olmayayım ama, kısacası herşeyi diyeyim..

    Ve bu daha iyi günlerimiz, daha yeni yeni olmaya başladığı günler, yeni yeni duyulmaya başladığı günler, zaman ilerledikçe, araç daha çok ele düştükçe, el değiştirdikçe neler göreceğiz kim bilir.

    Çok sıkıntılı ve derhal önlem alınması gereken, almamız gereken bir durum bizim için. Çok ama çok önemli bir konu.

    136 hp - 170 hp farkı, 3 silindir - 4 silindir farkı, 3 kasa - 4 kasa farkı, beyaz - estoril mavi farkı gibi basit bir konu değil..




  • Bu hırsızlık olayı benide endişelendirdi.

    Orjinal alarm takdırabileceğimiz ürün varmı bildiğiniz 😡😡

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onur__


    quote:

    Orijinalden alıntı: captain12

    Selamlar, bu basligi bir suredir takip ediyorum, yaklasik iki ay once 3.20 i ed 40. Yil Paketi aldim ancak bu sabah basima bir hirsizlik vakasi geldi. Sabah aracimin yanina gittigimde kelebek caminin kirilip m direksiyonun ve tum on konsolun calindigini gordum.

    Polis, cekici ve yetkili servisle gorusmelerimde bu donemde bu tarz olaylarin cok arttigini soylediler. (kosiflerde ayni olaydan gelen 15. aracim, cekici son iki ay icinde bu sekilde 10 arac goturdugunu soyluyor). Bu konuyla ilgili yardimlariniza ihtiyacim var. Tum onlemlerim kesin cozum olamdigini biliyorum ama en azindan caydirici olur.

    1- Bu vesile ile aracta alarm sistemi bulunmadigini ogrendim. Orjinal alarm taktirabilir miyim?
    2- Baska bir guvenli onlemi geliyor mu akliniza? (eski usul direksiyon kilidi almayi dusunuyorum belki direksiyonu sokerken zorlanirlar caydirici olur.

    Son olarak lutfen ikinci el cikma direksiyon elektronik aksam vs alirken calinti olmadigindan emin olun. Belliki piyasada cok buyuk bir talep var ve bu hirsizlik bu kadar artmis.

    Geçmiş olsun. Hepsi bu internette, sosyal medyada çıkma (çalıntı) ekranları vs. aksesuarları satan arkadaşlardan sonra oldu malesef (patlama yaşanıyor şuanda f30 hırsızlığında)

    (söylediklerimi yanlış anlayacak olanlar, herhangi bir kimseyi kötülediğimi düşünenler bu mesajımı alıntılamasın, sıfır olmayan, faturası olmayan, kazalı araçlardan ve ÇOĞU çalıntı ürünleri söküp başka araçlara monte etme sonucu oluştu bu market, durduk yere oluşmadı)

    Bu daha iyi günlerimiz f30'la, neleri çaldıklarını söylemeyeyim şimdi burayı takip edenleri de vardır belki, gözlerine sokmuş olmayayım ama, kısacası herşeyi diyeyim..

    Ve bu daha iyi günlerimiz, daha yeni yeni olmaya başladığı günler, yeni yeni duyulmaya başladığı günler, zaman ilerledikçe, araç daha çok ele düştükçe, el değiştirdikçe neler göreceğiz kim bilir.

    Çok sıkıntılı ve derhal önlem alınması gereken, almamız gereken bir durum bizim için. Çok ama çok önemli bir konu.

    136 hp - 170 hp farkı, 3 silindir - 4 silindir farkı, 3 kasa - 4 kasa farkı, beyaz - estoril mavi farkı gibi basit bir konu değil..

    bunları biizm milletin gösteişçiliği yaratıyor işte,

    araban neyse o, hepsi 1600 arabaalr, millet ugrasıp yok dişaridan amg gibi görünsün, m gibi görünsün,

    bi site var, adamın biri 5 milim geniş ekran takıyor diye nerdeyse tapacaklar, adam 1500 dizel mercedesi dediğiniz şekilde parçalarla süslemiş, profilinde bile cla amg yazıyor cla 180 d yerine




  • Yani herkesin görüşüne saygım var, ben insanlar onu yapıyor bunu yapıyor demek istemiyorum, ancak bizim gibi iyi niyetli, aracına gözü gibi bakan, aracına birşey yaptıracaksa da ürünün piyasada diğerlerinden çok daha ucuz olup olmamasına değil çalıntı olup olmamasına bakacak iyi niyetteki insanların araçlarına zarar gelmiş olacak sonuçta.

    Ben eminim 1-2 sene sonra işler vahim duruma gelince üssteki mesajımı tekrar alıntılayacağım günleri şimdiden görebiliyorum.
    Allah korusun.
    Bu nbt, direksiyon vs. olaylarının falan acilen bitmesi gerekiyor.
  • Onur__ kullanıcısına yanıt
    Bu pazarın önüne geçmek için tabi ki öncelikle kişisel önlemler alınmalı fakat hukuken bir yaptırımı olmalı.Adamların hukuktan suçtan cezadan bi çekincesi yok ki!
    Geçmiş olsun gerçekten üzücü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kastvehicle -- 17 Ocak 2017; 23:21:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bmw bir tutkudur o koltuga oturmadan kotu yorum yapilmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çikizen kullanıcısına yanıt
    lastikler yazlık mı kışlık mı?
  • dream of ice D kullanıcısına yanıt
    F20 kullanıcısıyım, bazen bende de oluyor bu. Soğuk ile ilgisi olduğunu düşünüyorum ben de. Aracın çalışmasında ya da fren tertibatında bir sıkıntı yok. Herşey normal aracımda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdknt E kullanıcısına yanıt
    dream of ice D kullanıcısına yanıt
    Gectiğimiz hafta İstanbul'da yağan yoğun kar sonrasında ilk defa benim de başıma geldi. Muhtemelen sizin araç kadar soğuğa maruz kalmadığı için bende marş basmama sorunu olmadı. Ancak aracı çalıştırmak için frene bastığımda anlam veremediğim bir sertlik vardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rdr -- 18 Ocak 2017; 8:41:42 >
  • rdr R kullanıcısına yanıt
    Ben Ankara'dayım. Burada -10ları gördüğümüz günler oluyor. 2 defa başıma geldi bu olay. Ancak çok kafama takmadım. Fren basılmayacak kadar sert olmuştu ama tek basışta marş almıştı. Motor çalıştığı anda fren eski haline gelmişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce forumda gördüğüm bir problemi tekrar dile getirmek istiyorum. Ankaradayım, yerlerde biraz kar olması sebebiyle araç davlumbazların orada motor hava deliklerine su alıyor ve motorun sesi değişiyor, umarım motora zarar vermeyiz, motorun sesi değiştiğinde performansı da direk düşüyor mümkün olduğunca gaza basmıyorum ki motor daha fazla hava çekmeye çalışırken içerisine su almasın diye.
  • 
Sayfa: önceki 27182719272027212722
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.