Şimdi Ara

BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ (98. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: izosucu , werneke Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 5 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
2.022
Cevap
140
Favori
165.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
28. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Teşekkürler hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Araç kamerası almıştım ancak yeni takabildim. Sağına soluna sokuşturmayı sevmediğim için direkt indirdim, çok sırıtmadı. Fotoda kamera sürücü koltuğundan gözüküyor ama aslında dikiz aynasının arkasında kalıyor ve gözükmüyor, bence yeri tam orası kameranın. Kabloyu da indirirken ekranın arkasından aldım

BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ

Ben alır almaz takmıştım. Kabloyu döşeme kenarlarından geçirmek hiç zor bir işlem değil. 5 dakikada hallettim. Sağ ön paspasın altından geçirip kapı kenarından yukarıya çıkarabilirsiniz. Benim de çakmaklıkta sürekli takılı duruyor. Araca binince aktive oluyor.

• Arkadaşlar benim araçta park sensörleri geç devreye giriyor ve geç devreden çıkıyor. Örneğin trafikte bi araca bilerek çok yaklaşıyorum, durduktan 1 saniye sonra falan devreye giriyor, araç uzaklaştıktan sonra da sensörün susması yine 1 saniyeyi geçiyor. Sizin araçlarda da bu böyle mi yoksa servise mi bırakmalıyım sizce?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EGercek kullanıcısına yanıt
    Bu yüzden tamponu sürttüm 😅

Tamponlarda kaput filmi var mı? Benim aracımda ön tamponda film var.Sensörlerin üzeri film kaplıysa ve sensöre yapışmamışsa park sensörü doğal olarak düzgün çalışmıyor.Yani ya sensör üzerini kesmek ya da sensöre yapıştırmak gerekiyor filmi.

Sensörlerin tozlu, çamurlu veya ıslak olması da düzgün çalışmasını etkiliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LUCI0 -- 19 Temmuz 2025; 12:2:44 >
  • LUCI0 L kullanıcısına yanıt
    Hayır yok kaplama. Gerçekten tedirgin ediyor, sensör yokmuş gibi kullanmak gerekiyor

• Kamerayla ilgili wifi kopma sorunu yaşıyordum, araçla alakalı değildir diye yazmamıştım ama araçla alakalıymış. Hem bmw wifi hem de kamera wifi açıkken bmw'ye bağlı olmasam bile kameraya bağlandığım zaman wifi kesintisi oluyor. Bmw wifi kapalı iken kamera wifi ile ilgili sorun yaşamadım. Bu da detay olarak dursun, belki işine yarayan olur :)

• omeric kullanıcısına yanıt
    Buna bende gicik oluyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ÖTV oranları değişti haberinde hibrit'lerde en düşük ÖTV yüzde 80 denmiş. bu durum 230e'yi de ilgilendiriyor mu? yoksa %30 ve %60 dilimleri devam ediyor mu PHEV'lerde?

https://mini.donanimhaber.com/otomobillerde-otv-duzenlemesi-resmilesti-iste-yeni-otv-oranlari--161752141

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: coolman7

ÖTV oranları değişti haberinde hibrit'lerde en düşük ÖTV yüzde 80 denmiş. bu durum 230e'yi de ilgilendiriyor mu? yoksa %30 ve %60 dilimleri devam ediyor mu PHEV'lerde?

https://mini.donanimhaber.com/otomobillerde-otv-duzenlemesi-resmilesti-iste-yeni-otv-oranlari--161752141
    plug in hybrid modellerinde bir degisiklik yok suanda hocam, mild hybrid’de degisiklik var

• karti K kullanıcısına yanıt
    Elektrik motoru olup 50kw ' geçmeyen motor hacimi 1800cc altı araçların ötv oranı %80 olarak belirlendi. Burada hybrid için plugin ya da mild hybrid gibi bir ayrım görmedim yeni yasada

Ayrıca bizim araçlarımızı hâlâ ilgilendirme ihtimalini gördüğüm başka bir şey ise,
    Elektrik motoru 100 kW'ı geçip, motor hacmi 2500 cm3'ü geçmeyen araçlar için ötv %150 olarak görünüyor. Yakın zamanda listelerde fiyatlar netleşince göreceğiz artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tubi2

Elektrik motoru olup 50kw ' geçmeyen motor hacimi 1800cc altı araçların ötv oranı %80 olarak belirlendi. Burada hybrid için plugin ya da mild hybrid gibi bir ayrım görmedim yeni yasada

Ayrıca bizim araçlarımızı hâlâ ilgilendirme ihtimalini gördüğüm başka bir şey ise,
    Elektrik motoru 100 kW'ı geçip, motor hacmi 2500 cm3'ü geçmeyen araçlar için ötv %150 olarak görünüyor. Yakın zamanda listelerde fiyatlar netleşince göreceğiz artık.
    plug in hybridlerin yasada ayri bir adi var fisli hiybrid diye geciyor sanirim, detayli incelemedim ama 1-2 gune anlariz

Evet biraz karışık mevzuat. Toyota 1.8 de plugin hybrid ama prizle şarj olmuyor. Onlarda durum farklı bizim araçta farklı olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tubi2

Evet biraz karışık mevzuat. Toyota 1.8 de plugin hybrid ama prizle şarj olmuyor. Onlarda durum farklı bizim araçta farklı olabilir.
    toyota plugin degil plugin olmasi icin prize takilmasi lazim, 230e gibi araclarin mevzuati farkli, toyota mesela %80 e giriyor.

Evet plugin yazarken hatalı yazmışım. Hybrid demek istedim 👍

Ötv hesaplama sitelerine bakınca seçeneklerde elektrik motoru olanlar olarak ayrım yapılmış. Ama nasıl şarj edildiği ile ilgili bir detay yok
    hesapkurdu.com
    Araç ÖTV ve KDV Hesaplama - Hesapkurdu.com
    https://www.hesapkurdu.com/tasit-kredisi/h/arac-otv-kdv-hesaplama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tubi2 -- 20 Temmuz 2025; 22:55:18 >

Aynen sensörler bi tık gecikmeli.

• Geri görüş kamerasındaki kılavuz çizgileri yerdeki park çizgilerine oturttup park ediyorum. Araç aşağıya inip baktığımda yamuk olduğunu görüyorum. Geri görüş kamerasıyla ilgili bir ayar mı var acaba?

• Temmuz MTV'leri ödemeyi unutmayın!

5.056 TL

Bonus ile 3 taksit imkanı var ve 200 TL bonus puan verdi benim kart.

• selamlar ben de x1 plug in hybrid sahibiyim 2 hafta oldu alalı aracı ve bir tane uzun yol deneyimim de oldu. araçtan çok memnunum ses yalıtım sürüş konforu vs. fakat direksiyonunda alışık olmadığım bir hissiyat var sizde de var mı sormak istiyorum. böyle düşük hızlarda sanki araç direksiyonunda merkezde ufak bir boşluk olup merkezleme hissiyatı alıyorum, cumartesi de uzun yolda sabit hızlarda 110-140 arası sanki direksiyon sürekli ufak sağa sola salınımlar yapıyormuş gibi hissettim, şerit takip sistemi kapalıyken de. araçta otomatik park sistemi olduğundan acaba elektrikli motor var diye mi böyle hissediyorum bilemedim. servise de götürdüm ama olumsuz bir durum yok dediler :( yorumlarını paylaşırsanız çok sevinirim.

• msgz44 kullanıcısına yanıt

Direksiyon bahsettiğiniz gibi hocam, eski bmw'lerde sert direksiyon olurdu. Yeniler şehir içinde yumuşak, hissiz ve sanki boşluk varmış gibi. Ancak hızlanınca sertlik ve hissiyat güzel artıyor. Şehir içinde yormayacak, şehir dışında üzmeyecek bir direksiyon yapmışlar ve eskilerden kesin olarak farklı

• 
Sayfa: önceki 96979899100
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.