Şimdi Ara

BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.563
Cevap
147
Favori
210.072
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-1420E4729

Eyvallah hocam, yani nasip olur da şu aracı alabilirsek (hoş, bu muhteşem ortamda artık ona da ümidimiz kalmadı da..), şehiriçinde elektrik menzili ile kullanım, şehirdışında ise tamamen hibrit şekilde uzun yol yarı performanslı şekilde bir kullanım stili düşünüyorum.

Ayarı şunun için sormuştum, bi testte vatandaş 100 küsür km/h hıza kadar full elektrikli gidiyor, tam gaz yapınca hibride geçip gazlıyor araba.. Öyle değil de mesela hibrit 50 ile gidiyorum benzin-elektrik karışık, 5.5sn'de değil de, daha yumuşak ama yine de trafiğe göre çok atak hızlanmak istedim, yarım gazla da istediğim hızlanmayı yapıp gideyim istiyorum. Bu şekilde çalışmaması için bir sebep yok sanırım  

Zaten göstermişsiniz.

Yani pil bitik bile olsa ara hızlanma ve tüketime her şekilde destek oluyor değil mi, sadece full elektrikli kullanım yapamıyoruz, doğru anladım?

Bence alirsiniz, kirparak getirmeye devam edecek anladigim borusan, donanim az olur ama ayni arac 44 un uzerine cikarsa euro sikintiya giriyormuş. O zaman getirmeyebilirler

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Pil hiç boşalmıyor hocam aslında. Bu sebeple xdrive da sürekli aktif. Şöyle söyleyeyim dün 45km yol gittim, başlarken elektrik menzili 0'dı. Vardığımda 12km elektrik menzili vardı. Bataryanız doluysa araç ilk önce elektriği bitirmeye çalışıyor, sonrasında hibrit sürüşe geçiyor. Siz ayarlardan müdahale edip bataryayı sabit şekilde bırakabiliyorsunuz. Mesela bu özelliği 40km elektrik menzili varken açtınız, menzil 38-42km aralığında dolanıyor. Üstüne çıkınca elektriği harcıyor, altına düşünce şarj etmeye çalışıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kredi açılırsa 900 bandına kendi aracımı satıp, biraz kenardan ekleyip, 800-900 kadarını da mümkün olan en uzun vadeden kredi ile almayı düşünürüm. Tabi faizler ne olacak, krediler ne kadar açılacak vesaire vesaire. Yani en kötü ihtimal 1-2 seneye 2.el, sıfır fiyatına galeriden falan gibi ihtimalleri bile değerlendireceğim. Çok fena yükseldim bu araca BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ 

@masterap Hah, tamamdır hocam, aradığım cevap buydu, çok teşekkürler, tam tahmin ettiğim ve istediğim gibi. Rejerenasyon olayı süpermiş, pil küçük diye fıtı fıtı şarj ediyor demek. Efsane...

• melankolik23 kullanıcısına yanıt

120 km hızla refuje çarpan aracta lastik yarıldı diye lastiğede kabahat bulunmaz. Lastik işini iyi yapmış yarılarak yada patlayarak darbeyi absorbe etmiş, arkadaşı daha büyük zararlardan kurtarmış. Kendisine geçmiş olsun lastik işini yapmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkimore -- 26 Mart 2025; 12:5:42 >

ben bu aracı aldım buradan duyduklarımla, benzinli de kullanırım diye.

2-3 ay evden şarj imkanı olmayacak, ben evde şarjı kurdururum akşamları takarım haftada 1 diye planlamıştım ama bir kaç ay ertelendi bu.

sorularım.

1. bu araç AC şarjı var DC yok. yani hızlı şarjı yok.

2. Şimdi bu aracın şarjını şarj istansyonlarında sadece kendi kablomla şarj yapabiliyorum, ve bunun için de mesela aşağıdaki kabloyu almam lazım değil mi?

https://www.hepsiburada.com/evosarj-bmw-elektrikli-otomobil-arac-sarj-ara-kablosu-32a-22kw-5-mt-p-HBCV00001P9O69?magaza=evo%20%C5%9Farj

3. mesela aşağıdakini alırsdam şarj istanyonlarının yanında evden de normal prizle şarj edebilirim.

BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ
    BMW 230E KULLANICI KULÜBÜamazon
    VUIUYOIES Elektrikli Araç Şarj Cihazı 7KW Tip 2, Ev ve seyahat 16A adaptör kablosuyla Taşınabilir Elektrikli Araç Şarj Cihazı 5M CEE 3PIN Fiş Bluetooth APP Kontrolü, 8-32A Akım ayarlanabilir
    https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0DBVGDLMD/ref=ox_sc_act_image_1?smid=A1VXNA5GVWEEIL&th=1

teşekkür ederim.

• gandalfthepurple G kullanıcısına yanıt

hayır bu paylaştığın evdek şarj için, Dışarda ac şarj istasyonundan şarj etmek için aşaağıdaki gibi bir kablo almanlazım

BMW 230E KULLANICI KULÜBÜwww.hepsiburada.com
    Evoşarj Elektrikli Araç Şarj Ara Kablosu Tip 2 Düz 32A-22KW Fiyatı
    https://app.hb.biz/xOJHSWbAe4om

Hocam bunu evde dışarıda hepsini birden içeren bir ürün var mı bildiğiniz? Teker teker uğraşmayalım.

Bmwde lfp hiç duymadım

Hocam benim ev 7.kat evden kablo sarkıtmak dışında bir çözüm arıyorum. Binanın dibinde elektrik sayaçları var ordan hat çekip şarj etmeyi düşünüyordum onada tedaş proje çizdirmezsem kaçak elektrik işlemi yaparız dedi. Çözüm arıyorum

• Saçmalamışlar, sayaçtan çıktıktan sonra niye kaçak olsun, böyle yüksek akım çeken cihazlar için ana sigortadan doğrudan hat çekilir zaten nesi kaçak olsun.

• Amazondan aldığım ac şarj kablosu geldi denemek için şarj istasyonu aradum ama bulunduğum ilçede 8 tane dc şarj tabancasına karşılık tek bir tane ac şarj noktası var o da sanırım arızalanmış deneyemedim. Şarj kablosu odlukça kaliteli bir yapıya sahipgörünüyor kablosu çok kalın, malzeme kalitesi yüksek gibi hissettim.
    Aracı şarj ettikten sonra ucunu araçtan çıkarmak istediğinizde çıkmıyorsa zorlamayın, araç kitlenmiştir. Araç kilidini açın ondan sonra çıkarabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceanx35 -- 26 Mart 2025; 14:41:31 >

• hardcrss kullanıcısına yanıt

Bende anlamadım mantıksız geldi ama " sayaç okuma görevlisi bunu bildirirse kaçak elektrik kullanımından size işlem yapılır" diye kesin bir ifade kullandılar ve proje çizdirmeye mecbur ettiler. Proje içinde 6 bin lira fiyat verdi özel şirket. Proje çizikten sonra elektrikçi getirip kablo çektirebilirmişim.

olması gerekeni yazıyorum. pratikte nasıl kullandığınız size kalmış.

muhtemelen konut aboneliği sözleşmesi ile tüketicisiniz.

sözleşme gücünüz vardır (örn. 5kw).

bir de kurulu gücünüz vardır (örn. 8kw).

kurulu güç bölgedeki trafo kapasitesi, binanızın tesisat projesi vs. gibi teknik altyapıya bağlıdır. bunun üzerinde güç çekemezsiniz; çekmemelisiniz de...

sözleşme gücünüz üzerinde kullanım tespit edilirse usülsüz kullanım olur. kaçak elektrik kullanımı farklı bir konudur. ancak usulsüz kullanımın da cezası vardır. örneğin elektrik projesinde olmayan bir hat üzerinden -sayaçtan geçse dahi- elektrik kullanamazsınız; bu da usulsüz kullanımdır.

doğalgaz, kombi projesi gibi düşünün. hatta yapılacak değişiklik projeye ve dağıtım şirketi onayına tabidir.

sayaçtan sonra ayrı hat çeksem kullansam olur mu?

sözleşme gücünüzü aşmadıkça kullanabilirsinz ancak bu çekilen hat projesiz olduğu için tespiti halinde usulsüz kullanım olur. özetle faturanıza usulsüz kullanım cezası yansıyabilir.

ayrıca kolon hattına ek yapamazsınız.

şarj istasyonu için tıpkı doğalgaz tesisat projesi gibi yetkili firmaya proje çizdirmeniz ve lisanslı firmaya kurulum yaptırmanız gerek. ancak dağıtım şirketi bölgedeki trafo kapasitesini neden göstererek şarj istasyonu kurulumuna ilişkin başvurunuza olumlu yanıt vermeyebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cempro -- 26 Mart 2025; 16:10:55 >

• Orijinal paspasları aldım bugün. Arkalar tam uyumlu değil, anlamsız bir durum var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g-dncr -- 26 Mart 2025; 17:26:40 >
  • Değerli arkadaşlar bu aracı şu an bayilerde bulmak mümkünmü? Hangi fiyattan veriyorlar acaba?

Teslaya odaklandığımdan bu aracı hiç düşünmemiştim ama şu an en mantıklı araç sanırım.

Orijinalden alıntı: hirikus

Değerli arkadaşlar bu aracı şu an bayilerde bulmak mümkünmü? Hangi fiyattan veriyorlar acaba?

Teslaya odaklandığımdan bu aracı hiç düşünmemiştim ama şu an en mantıklı araç sanırım.
    Bayiye isim yazidiyorsunuz en son sordugumda 300 kisi felan sira vardi izmir bayinde ayda 15 araba felan geliyormus

Teşekkür ederim

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.