Şimdi Ara

BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ (127. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.563
Cevap
147
Favori
210.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 125126127128129
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 18 inç'lik jantla gelen kışlık lastikleri nasıl değerlendirebilirim, bunları 4 mevsim yada yazlık lastikle takaslayabilirmiyim?

Benim konuştuğum lastikçiler yanaşmamıştı, iyi bir senaryoda yarı fiyatına falan alabilirler diye tahmin ediyorum. Ama ben öylesine bile denk gelmedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba ben X1 için kış lastiği arıyorum 18 janta lastik ölçüleri 225 55 18 mi?

Yanak 50 oluyor bizde. Ben de tam tersini yapmaya çalışmıştım x1'den çıkanı 2'ye takmaya çalıştım ama olmadı :) 4 adet sıfır hankooku 8bin tl'ye kadar indirmiştim

Borusan'da bunu yapmazlar ama dışarıda satabilirsiniz.Ben kışı bunlarla geçirip bahara dört mevsime dönebilirim.Kışlıkları çöpe bile atsam söz konusu kampanyayla set çok uyguna geldiği için üzülmem sanırım:)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bende menzil 70 kmlere kadar geriledi. Soğuk cidden bu kadar etkiliyor mu? Sizde durumlar nasıl?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: EGercek

Bende menzil 70 kmlere kadar geriledi. Soğuk cidden bu kadar etkiliyor mu? Sizde durumlar nasıl?
    Bende de 70e düştü, yazılım update ile geldi diye yazışıldı forumda...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son gelen güncellemeyi önce telefona oradan da arabaya indirdim ama buradaki olumsuz yorumları okuyunca arabayı güncellemeyi beklettim, henüz güncellemedim ama dün birkaç defa garip sorun yaşadım.

2 3 defa acil park fren desteği gereksiz yere (arkada uzaktaki arabayı görüp) devreye girip arabayı çok erken durdurdu. Daha sonra telefonun Bluetooth'u açık olduğu ve Bluetooth üzerinden müzik çaldığı halde telefon bağlı değil diye yazıp telefon görüşmesi yaptırmadı. Sonra ben telefon üzerinden arama düğmesine basınca normal şekilde hands free görüşme yapabildim araba üzerinden.

Tüm bu sorunlar eski güncellemede olan sorunlar mıydı yoksa güncellemeyi indirdiğim halde kurmadigim için mi oldu anlamadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Son sürüm yüklü bende. Uzaktan erişim sorunu artık yok. İlk yüklediğimde yapmıştı. Ancak radyo kanalı geçişleri sıkıntılı. Eskiden favori kanallarda kalırdı kapanınca. Şimdi tüm istasyonlar geliyor yeniden çalışınca. Bir de eşim ile birlikte kullanıyoruz. Eskiden ben araca binince benim profilim (koltuk ve ayna ayarları) otomatik gelirdi. Şimdi bazen geliyor bazen gelmiyor.

70 - 80 arası değişiyor ancak artık sabahları kalorifer çalıştığı için her gün yaptığım yolda harcadığım enerji çok fazla artmış durumda. Kışın belli ki menzil çok fazla kısalacak.

Hocam lastiklerin ölçüsü size uyarsa olabilir. Şu linkteki lastikler: https://www.lastikborsasi.com/225-50r18-99v-xl-goodyear-ultragrip-performance-m-s-3pmsf-p-gdyr-576061

Borusan'dan sıfır kullanılmamış 2025 model olarak gelecek. Bmw'ler için üretilen yıldızlı lastik.

Elektrikli araç olmadığı için ısı pompası vs yok tabi, normal sanırım düşmesi. Aslında ben mart ayında teslim almıştım ama şimdi daha hissedilir oldu gibi. Benim 100'den 80-90 arasına düştü menzil

• Lastik değişimi uyarısı verdi. Hatalı olabilir mi acaba? Araç 1000 km civarında. Dün acil durum freni gereksiz yere devreye girdiği için kısa süreli (1-2 saniye civarında) patinaj çekti araba. Bu kadar kısa süreli patinaj ile lastikler aşınmış olabilir mi?

BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 21 Ekim 2025; 18:5:33 >
  • Vanity Fair kullanıcısına yanıt

Hocam oneriniz için teşekkürler, ancak yanagin incelmesi bu AğırLıktaki bir araç için sıkıntı yaratabilir, ben benim aracin olculerine uygun fiyatlı Pirelli buldum ama daha uygun bulabilir miyim ona bakıyorum :) eski aracimda lastikler rft iken jant takimi vardi, bunda da ayrı bir jant seti alsam mı yoksa mevcut lastiği sök tak yapsam mı bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro16 -- 21 Ekim 2025; 18:53:0 >

Önerilen lastik basınçlarını ve güncel lastik basıncıınızı kontrol ettiniz mi ? havalar soğuyor lastik basınçları düşecek bu yüzden araçta bu uyarı çıkmış olabilir hedef lastik basıncı ve güncel lastik basıncıınızı kontrol Edip hava basmanız gerekli diye düşünüyorum

Bu uyarı çıkmadan önce 2.3 ve 2.4 bardi. Önerilen de 2.5'di. lastik basıncı uyarısı farklı oluyor. Sanki bu uyarı lastik aşınma uyarısı ama bu arabada lastik profil derinliğini ölçecek bir sistemi yok diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 21 Ekim 2025; 19:52:5 >
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba. Benim aracım 8500 km. civarında, sizden sonra ben de baktım bende de aynı uyarıyı veriyor. Lastik basıncı 2,3 bardı, 2,5 olarak şişirdim ama uyarı gitmedi. Bir ihtimal kış lastiğine teşvik amacı ile uygulama üzerinden öneri yapmış olabileceğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erso1000 -- 22 Ekim 2025; 14:44:34 >

Bu durumda geriye zaman ve km ye bağlı mesele 3 yıl veya 20.000 km'de bir lastik değiştir diye hatırlatabilir. O kısmında hatalı uyarı veriyor olabilir.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.