Şimdi Ara

Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) (81. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.022
Cevap
55
Favori
159.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarıkanaryam

    arkadaşlar merhaba,

    herkese kazasız sürüşler diliyorum.

    2.el. 2015-2016-2017 model BMW 2 serilerine bakıyoruz.
    Mercedes B ve bu model arasında kaldık ve BMW'ye karar verdik.

    mercedses b 2012 modelini daha önce kullanmıştım. fakat son ksalar hakkında bilgim çok yok.
    1) 2015-16 modeller son kasamıdır? en son kasa değişimi ne zaman oldu?
    2) dizel- otomatik düşünüyoruz. sizce mantıklımı? yoksa benzinli modeli çok mu yakıyor?
    3) bu arabada özellikle 2.elde neye dikkat etmeliyim?

    teşekkürler.
    Selamlar. Bilgim dahilimde cevap vereyim.
    1)Kastettiginiz Bmw ise piyasadakilerin hepsi ilk ve son kasa. 2017'de ufak bir makyaj gordu ama henuz kasa degismedi.
    2)Makyajli kasayla gelenler haric tam otomatik(eat6 isimli)sanziman var. Motor sanziman uyumu ve tuketimi gayet iyi. Bizim Istanbul ici ortalamamiz yazin 6.5lt.kisin ise kis lastigiyle 7lt.mazot civarinda.Bunun icinde kisa mesafe ve yogun trafik oldukca fazla. Benzinlileri bilemiyorum.
    3)Paylasilan kronik bir sikintisi yok. Surasina mutlaka dikkat edin denilebilecek pek birsey okumadim ve servislerde duymadim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @sarıkanaryam @Mriya

    Yaklaşık 3 yıl önce ben de BMW 2 active tourer ile B180 arasında kalmıştım. O zamanki tercih nedenim BMW çok daha yeni bir araç olmasıydı. B180 o zamanlar makyaj görmüştü muhtemelen 2019 veya 2020 yılı içerisinde kasa yeniler.

    Active tourer'ın benzinli versiyonu var bende. 80bin km'de yakıt ortalamam 7.7lt/100km. Yakıta dikkat etmeden comfort modda kullanıyorum. Şehir dışı 120km/h hızla 6-6.5lt/100km civarı dolasirsiniz. Şehir içi yoğunluğa göre değişir, ben 8.5lt/100km ortalama ile dolaşıyorum. Aracın herhangi bir kronik sorunu yok. Mümkünse luxury paket almaya çalışın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dpete -- 2 Mart 2019; 20:57:20 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar bende bmw218 ile b180 arasında gidip geliyorum şuan , mart sonu alacağım çevrenizde veya kendi aracını satmayı düşünen varsa benle irtibata geçebilir.
  • Bursa ve Eskişehir'de Teknik Oto, yuksek kur nedeniyle artan fiyatlar yüzünden müşterilere bazı bakım ürünlerinde (filtre ve balatalarda olduğunu biliyorum, belki baska ürünlerde de vardır) Bosch marka önermeye başlamışlar. Dileyen müşteriler Bosch marka ürünleri tercih edebiliyormuş. Servis garantisinin nasıl oldugunu sorduğumda, onerdikleri ürünlerin iyi niyet garantisi kapsamına girecek bir arızaya yol açmayacağını dusundugu icin Teknik Oto'nun boyle bir politika belirlediğini söylediler. Bosch ürünlerinin güvenilir olduğunu düşünüyorum.

    Bu sene de hava ve polen filtresini -polen filtresini ilk defa kullanacağım- Megaparca.com'dan sipariş ettim. Aracım dizel, mazot filtresini -servis kontrolünde çıkmamasına rağmen- gecen sene değiştirttiğim icin bu sene pas geçtim. Seneye de serviste değişim uyarısı vermezse ayni siteden mann marka mazot filtresi almayı düşünüyorum. Fiyatı da makul.

    Blueprint markası hakkında deneyimi olan arkadaşlar yorumlarını paylaşırlarsa memnun olurum. İyi günler dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İlgili sitede bazı filtreler ve balatalar blueprint olduğu icin markayi sordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arac icinde Samsung S7 edge icin telefon tutacagi almak istiyorum ancak nasil birsey uygun olabilir emin olamadim. Tavsiye edecek birileri var mi acaba ?
  • AED26 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    F48 kasa X1 kullanıyorum. Son bakımda arka balatalar için Blueprint markasını aldım. Torna vs gibi işlemlere gerek kalmadan direkt takıldı. Hiçbir sorun yaşamadım, ötme vs de yok.
    2 serisi AT ile aynı altyapıya sahip olduğu için bir sorun yaşayacağınızı sanmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 58.000'de yaptırdığım son bakımın fiyatlarını sizlerle paylaşayım. Filtre ve yağ servisi alacakların aklında bir bilgi olsun. Bostancı Analiz BMW'de yaptırdım (Özel servis)

    Mann Hava Filtresi
    Mann Yağ Filtresi
    Mann Polen Filtresi
    Shell 5W30 LL04 Motor yağı

    İşçilik dahil 700₺'ye yaptırdım. Sadece motor yağı servisi minimum 1000₺ Diğer filtrelerle beraber bu rakam 2000₺'yi buluyor.

    Herkese güvenli ve keyifli sürüşler.
  • Cihangir G C kullanıcısına yanıt
    Ben de en son ön fren balatası değişimi yaptırdım, 2 yıl olmadan bitti, arkalar daha uzun gidiyor.
    Ankara'da Checkpoint BMW'de yaptırdım. ATE marka balatalar, üstünden çıkanlar da öyle idi. Toplam 650TL tuttu, hesaplı oldu.
  • SanalNot kullanıcısına yanıt
    Arabam güneşte kaldığı halde rahatsız edici bir koku oluşmadı henüz dipnot olarak bildireyim dedim.
    Birde bakım zamanı geldi 32000 km yani 3. bakım (fren hidroliği uyarısı da var, aslında bana göre gereksiz değişim olacak) bosch car servisleri önerirmisiniz bakım için? 3. bakımda neler değişiyor? borusan bakımı kaç lira tutar aradaki farka değermi acaba..
  • taqua T kullanıcısına yanıt
    Kauçuk kokusu yoksa sorun değil o zaman. Sıcaklar arttıkça olabiliyor.

    Ben yıllık bakım dışında fren hidroliği, balata, filtre falan için artık Checkpoint'e gidiyorum. Bosch'a hiç gitmedim ama başka markalar için öneren arkadaşlarım olmuştu. Ama şimdi hazır borusan'dan deneyimli personel, kaliteli ve ucuz hizmet imkanı bulmuşken, bmw si olan arkadaşlarım da memnun kalmışken checkpoint'e gittim ve alıştım. Arada en az 2.5 kat fiyat farkı var, bmwonline'dan da bakım paket fiyatlarını görebilirsiniz.

    Bir de tam ne zaman öneriyorlar bilmiyorum ama galiba 2 yıl veya 2 bakımda bir mikro filtre (klima) ve hava filtresi (motor) değişimi de gerekiyor. Ben checkpoint i öğrenmeden önce webden alıp servise taktırmıştım, 3 kat fiyat farkı vardı geçen sene.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SanalNot kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler..
    bosch marka kullanılırsa 1400+kdv mann marka kullanılırsa 1500+kdv dedi bosch car servis.
    Bunun içinde yağ + mazot filtresi+ polen filtresi+ hava filtresi ve işçilik var. Ama bunların hepsi 3. bakımda gerekir mi? Bu kadar para vereceksem 2000 tl ye otomol hepsini yapıyor zaten kdv dahil diye düşünüyorum. Bu bitince sırada 316 nın bakımı var bir de.. Temmuz öncesi halletmem gerekiyor ikisini de. (bugüne kadar hep orijinal servisler kullandım kararsızlığım bundan).
  • taqua T kullanıcısına yanıt
    Polen ve hava filtresi 2 yılı geçti ise değiştirin bir, çıkanların duruma bakın. Ben değiştirmiştim. Fiyat konusunda toplamı bilemedim, ben dediğim gibi yıllık bakımda borusan a devam ediyorum. Garanti vs bitse de yetkili servise gitmek ileride yaşanabilecek sıkıntılarda olumsuz yaklaşmalarını önlüyor diye tecrübem var. Ama filtre, balata vs. sarf malzeme için özel servise gidiyorum, ya da kendim malzemeyi webden alıyorum aşırı maliyet farkı sebebiyle. Bence siz de özel bir bmw servisinden de fiyat alın. Kıyaslayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • taqua T kullanıcısına yanıt
    Sırf yağ ve yağ filtresi değişimine 950tl istiyor yetkili servis. Bi fiyat alın ama Bosch’un 1500e yaptığını yetkili servisin 2000e yapacağını sanmam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erdknt E kullanıcısına yanıt
    Otomol izmir yeni açıldığından herşey değişirse parça ve işcilik %19 indirim yapıyor 2680 tl den 1950 tl ye düşüyor. sırf yağ yağ filtresi 1180 den 850 tl ye düşüyor.
  • Tahminimce;
    ilk bakım yağ + yağ filtresi
    ikinci bakım yağ + yağ filtresi + mikrofiltre
    üçüncü bakım yağ + yağ filtresi + yakıt filtresi + hava filtresi
    dördüncü bakım yağ + yağ filtresi
    değişimi olur diyorum bu konuda hemfikirmiyiz..
    (ben yılda 12000 km yapıyorum km ve yıllık bakım haziranda oluyor)
    ön fren balatası 33000 de ikaz verdi dışarda hella pagid 500 tl ye takıldı
    fren hidroliği uyarısı çıktı ama bakımda değiştirmeyeceğim 3 yılda değişim bana göre erken.
  • Bugün aracım Borusan'da yıllık bakıma girdi. Yağ,polen ve hava filtresi ile yakıt filtresi değişti. %10 indirimli 2500 TL ödedim. Bilgilerinize.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Kaçıncı bakımı idi arabanız merak ettim yağ, yağ filtresi, hava ve yakıt filtresi %20 indirim li özgörkey e cuma için randevu aldım 2000 tl altında ödeyeceğim. Polen filtresi değişimi 500 tl tutar mı bilmem.
  • Bendeki önceki sahibiyle birlikte 4.bakım oluyor. Bir öncekinde sadece yağ ve filtresi değişmişti.
    Sizin fiyat daha uygunmuş. Şahsa ait yetkili servislerde daha uyguna yatırabilirdim belki ama aracımdaki arıza esnasında gösterdikleri yaklaşımdan dolayı Borusan'a bir bağlılık oluştu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 25 Haziran 2019; 12:5:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Özgörkey borusan yetkili servisidir ve izmirdeki 0 km BMW araç da satan büyük bir servistir. Ben bakımlarımı orada yaptırdım bugüne kadar, bundan sonrada fiyatlara bakarak devam ederim tahminen. Diğer iki servis de borusan yetkili servis olup eminim işlerini uygun şekilde yürütüyorlardır. Şimdilik bosch car servise gitmeyi düşünmedim. Cuma günü çıkan faturayı paylaşmaya çalışırım.
  • 
Sayfa: önceki 7980818283
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.