Şimdi Ara

BMW 1 SERİSİ F20 (237. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (7 Mobil) - 4 Masaüstü7 Mobil
5 sn
43.823
Cevap
302
Favori
2.951.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: carretera

Sağolun, eksik olmayın. Farlar iphone'un beyaz dengesi ayarlayamamasından sanırım öyle çıktı.

Hayirli olsun carratera. İyi gunlerde, kazasiz belasiz kullanmani dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: kratostol

quote:

Orijinalden alıntı: bumbam

quote:

Orijinalden alıntı: der Rebell

quote:

quote:

@kratostol
    Ins. Ama yukseklik farki yoksa gelmese de olur:) safak 25, beklemek cok zor hakkaten bir de euro da stres yaratiyo 10 kurus artsa +3800 tl gitti

bir şey sorcam adaptif m süspansiyonla bu m paketteki m süspansion aynı şeyler mi acaba? eğer öyleyse zaten sport mod dışında süspansiyonlar gayet yumuşak olur diye tahmin ediyorum.

Hocam farkli olmasi lazim, standart m sport pasif, adaptif icin ekstra eurolar gerekiyor. Benin de kafam karisti yukseklik farki yoksa yada cok azsa daha sert olan m sporta gerek yok, h&r kullananlar konforlu oldugunu soyluyorlar 20-30 mm de alcak ama burda kullanan arkadaslar varsa yorumlari bekliyoruz:)
    Burda da m sport tartisilmis baya istersen bir goz atabilirsin : http://f20.1addicts.com/forums/showthread.php?t=650521

Hem m sport suspansiyonda hem de adaptif m suspansiyonda arac 10 mm alcak geliyor orjinalinden.Aracin yuksekligi 1411 mm olarak geliyor ki super bir deger.

M sport suspansiyon yanlis hatirlamiyorsam 300 euro birsey iken adaptif olani 1000 euro ve sunrooftan 100 euro gibi bir sey pahali.

Farklari M sport suspansiyonda pasif suspansiyon var.Yani standart suspansiyonun sert versiyonu ve modlar arasinda suspansiyon sertligi degismiyor.

Adaptif ise comfort modda standart suspansiyondan bile daha yumusak, sport modda da m sport suspansiyondan daha sert suspansiyon sertligi sunan aktif bir sistem.Ayrica sport modda olsaniz bile cukur tumsek gibi yerlerde otomatik yumusayip konforu arttiriyor yada comfort modda sert viraja girdiniz arac savruldugunu anlayinca milisaniyeler icinde suspansiyonlari sertlestirerek yol tutusunu arttiriyor.Yani adaptif suspansiyon her daim calisiyor.

vayyy çok güzel izah ettin gerçekten para kalırsa;ki hiç sanmıyorum; ekletmek lazım.

Soylemeyi unuttugum bir sey daha var onu da ekleyeyim.

Adaptif m suspansiyonda ayrica comfort modda aracin direksiyon,sanziman,gaz tepkisi yavasken de suspansiyonu sert olarak ayarlayabiliyorsunuz.Yada tam tersi sport modunda( yani aracin her turlu tepkisi hizliyken ) suspansiyonlari comfort yumusakliginda kullanabiliyorsunuz. Ornek sehirlerarasi yolda ecopro/comfort ile ekonomi yaparken suspansiyon, direksiyonu (servotronik varsa) sertlestirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bumbam -- 6 Ağustos 2012; 20:47:38 >

• @carretera Aracınız hayırlı olsun,benim aracımda jant kapaklı.İlk başlarda gözüme batıyordu ama artık alıştım

Line olmayan araçlarda anahtar sade biliyorsunuz,bende aracımın anahtarını karbonla kapladım.Daha öncede forumda paylaşmıştım ;

BMW 1 SERİSİ F20

• 116 ed de m paket siparişi alınabiliyormu? jant seçimi bile yok

Sağolun, eksik olmayın. Farlar iphone'un beyaz dengesi ayarlayamamasından sanırım öyle çıktı.

Dostum gözün aydin Allah kaza bela vermesin. Yolunda acik olsun farinda :)

HTC One (M8)

HTC UltraPixel™ // HTC Duo Camera™ // HTC Motion Launch™ // HTC Zoe™ // HTC BoomSound™

• quote:

Aracımı bugün teslim aldım. Muhteşem kapak jantlarımla birlikte birkaç foto paylaşıyorum sizlerle.

Burada yazılanların aksine fark ettiğim bir kaç olay ve durumu anlatmak istiyorum.

1. Araç Haziran siparişti ve Servo ve Runflat ile geldi. Runflat var diye lastik tamir kiti kompresör yok
    2. Radyo üzerinde dokunmatik tuşlar var. Parmağınızı değince fonksiyonu gösteriyor. Enteresan olan navipro varmış gibi bunlara telefon ve menü kısayolu da atayabiliyorum. Mesela 2 ye basınca direkt araç ayarlarına veya müzik çalma menüsüne gidebiliyor veya başka bir tuşa basınca atadığım kişiyi arayabiliyor.
    3. Daha önce yabancı forumlarda da konusu olan yakıt tüketim grafiği bazı araçlarda var bazılarında yoktu. Bende geldi. 2-8-32dk- 2 ve 8 saatlik yakıt tüketim istatistiği tutuyor. Averaj ne tüketilmiş, hangi moda hangi dakikada geçildikten sonra tüketim nasıl etkilenmiş.vs

BMW 1 SERİSİ F20

hocam hayırlı uğurlu olsun araç süper.

3 numarada yazdıklarınız haziran ayı siparişlerinde olduğu gibi benim haziran siparişi araçtada geldi. hangi modda ne kadar yakıt tükettiğini grafik olarak gösteriyor.

aslına bakarsan çok sık olmasada yakıt almaya gittiğimde verileri resetlemeden önce bakıyorum.

Sizde benim gibi kapaklı jantlı sipariş etmişsiniz. Yine haziran siparişinden kaynaklanan lastik ölçüleri avantajımıza oldu.

Çünkü aslında jantsız kapaklı gelen jantların üzerinde hem normal lastik hem 195-55-16 ebatlarında bir lastik gelecekti.

Fakat gelen goodyearın run-flat lastikleri ve 205-55-16 oldu şansımıza. Araç geldiğinde jantlarla beraber orjinal ebatlarında lastik almayı
    planlarken lastikler bonus oldu resmen. Şuan yine bmwnin orjinal jantlarını alıp taktırdım.

üzerinde gelen kapaklı jantlarıda satmayıp onlarada kar lastiği takmayı düşünüyorum. Böylelikle her seferinde lastiği janttan ayırma işlemine gerek kalmıcak

F20 BMW 116d ED

• quote:

Orijinalden alıntı: eup

quote:

Aracımı bugün teslim aldım. Muhteşem kapak jantlarımla birlikte birkaç foto paylaşıyorum sizlerle.

Burada yazılanların aksine fark ettiğim bir kaç olay ve durumu anlatmak istiyorum.

1. Araç Haziran siparişti ve Servo ve Runflat ile geldi. Runflat var diye lastik tamir kiti kompresör yok
    2. Radyo üzerinde dokunmatik tuşlar var. Parmağınızı değince fonksiyonu gösteriyor. Enteresan olan navipro varmış gibi bunlara telefon ve menü kısayolu da atayabiliyorum. Mesela 2 ye basınca direkt araç ayarlarına veya müzik çalma menüsüne gidebiliyor veya başka bir tuşa basınca atadığım kişiyi arayabiliyor.
    3. Daha önce yabancı forumlarda da konusu olan yakıt tüketim grafiği bazı araçlarda var bazılarında yoktu. Bende geldi. 2-8-32dk- 2 ve 8 saatlik yakıt tüketim istatistiği tutuyor. Averaj ne tüketilmiş, hangi moda hangi dakikada geçildikten sonra tüketim nasıl etkilenmiş.vs

BMW 1 SERİSİ F20

hocam hayırlı uğurlu olsun araç süper.

3 numarada yazdıklarınız haziran ayı siparişlerinde olduğu gibi benim haziran siparişi araçtada geldi. hangi modda ne kadar yakıt tükettiğini grafik olarak gösteriyor.

aslına bakarsan çok sık olmasada yakıt almaya gittiğimde verileri resetlemeden önce bakıyorum.

Sizde benim gibi kapaklı jantlı sipariş etmişsiniz. Yine haziran siparişinden kaynaklanan lastik ölçüleri avantajımıza oldu.

Çünkü aslında jantsız kapaklı gelen jantların üzerinde hem normal lastik hem 195-55-16 ebatlarında bir lastik gelecekti.

Fakat gelen goodyearın run-flat lastikleri ve 205-55-16 oldu şansımıza. Araç geldiğinde jantlarla beraber orjinal ebatlarında lastik almayı
    planlarken lastikler bonus oldu resmen. Şuan yine bmwnin orjinal jantlarını alıp taktırdım.

üzerinde gelen kapaklı jantlarıda satmayıp onlarada kar lastiği takmayı düşünüyorum. Böylelikle her seferinde lastiği janttan ayırma işlemine gerek kalmıcak

Merhaba Eup,

ben de sizinle aynı durumdayım, yeni jantları nereden ve ne kadar aldınız? model numarası nedir.

• ARKADAŞLAAAAAARRR :)

Bugün sordum "benim araca spor direksiyon ekleniyor mu" diye, ancak üretim bandı kapandı dediler. Ben de cruise control'ü çıkarın, renk de önemli değil elinizdeki arabaları bana söyleyin dedim. Bana bir araç söylediler ve ben de o araca talip oldum. Yani eylül sonunu beklemiyorum :)

Benim kırmızı da artık eylülde almak isteyene nasip olur :)

Alacağım aracın özellikleri

---------------------

1C91 BMW 116d EfficientDynamics 17.750,00
    300 BEYAZ / ALP
    BDAT ’MOVE’ SÝYAH KUMAS DÖSEME

TÜRKÝYE PAKETÝ
    255 SPOR DERÝ DÝREKSÝYON 133,34
    423 VELUR HALI PASPASLAR
    428 REFLEKTÖR/ÝLKYARDIM ÇANTASI
    663 RADYO/BMW PROF. CD (EKRANLI)
    6S1 TÜRKÇE ÖN PANEL
    845 AKUSTÝK KEMER UYARISI
    8S3 OTOMATÝK KAPI KÝLÝT FONK.
    8SD KARTER KORUMASI

BASIC 500,00
    001 249 ÇOK FONKSÝYONLU DÝREKSÝYON
    001 520 ÖN SÝS FARLARI
    001 521 YAGMUR SEZÝCÝSÝ
    001 5DC KATLANIR ARKA KOLT.BASLIKLARI
    001 7R3 7R3

COMFORT 1.150,00
    002 431 ELEKTROKROM ÝÇ AYNA
    002 508 PARK MESAFE KONTROL/ÖN-ARKA 356,60
    002 534 OTOMATÝK KLÝMA
    002 563 ÝÇ AYDINLATMA PAKETÝ
    002 912 912

TECHNO 1.050,00
    003 502 FAR YIKAMA SÝSTEMÝ
    003 522 BI-XENON FARLAR (502 ÝLE)
    003 6NH HANDS-FREE VE USB BAGLANTISI
    003 6WA GELÝSMÝS GÖSTERGE PANELÝ
    003 976 976

EXTRA DONANIMLAR
    216 SERVOTRONIC
    2FD HMJ/V-KOLLU, STÝL 378,16" 620,17
    403 ELEKTRÝKLÝ AÇILIR CAM TAVAN 1.012,94
    4AE ÖN KOL DAYAMA 186,05
    4CG SATEN GÜMÜS MAT ÝÇ KAPLAMA
    698 DVD ALAN KODU 2

----------------------

Bunu sipariş eden vatandaş benim istediğim araçtan farklı olarak cruise koymamış yerine ön park sensörü ve alaşım jant koymuş.

Servotronik standart gelmiş (muhtemelen eski sipariş). Bir de DVD Alan Kodu görünüyor listede. O ne işe yarar bilen var mı?

Araç hazır, aksilik olmazsa en geç haftaya pazartesi (en erken bu cumartesi) bende olacak :)

Ekleme; DVD alan kodu şuymuş:
    tr.wikipedia.org
    DVD bölge kodu - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/DVD_b%C3%B6lge_kodu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur NET -- 6 Ağustos 2012; 23:07:47 >

• Gecen hafta Adana Balıkesir Bozcaada git- gel 2800 km yol yaptım, 116d ED.
    Ortalama hız 75km
    Yakıt 5lt/100 km
    Comfort
    Tamamı klimali,
    Neredeyse gittikçe depo dolacak sanıyor insan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Onur NET

ARKADAŞLAAAAAARRR :)

Bugün sordum "benim araca spor direksiyon ekleniyor mu" diye, ancak üretim bandı kapandı dediler. Ben de cruise control'ü çıkarın, renk de önemli değil elinizdeki arabaları bana söyleyin dedim. Bana bir araç söylediler ve ben de o araca talip oldum. Yani eylül sonunu beklemiyorum :)

---------------------

300 BEYAZ / ALP

TÜRKÝYE PAKETÝ
    423 VELUR HALI PASPASLAR
    6S1 TÜRKÇE ÖN PANEL
    8SD KARTER KORUMASI

BASIC 500,00
    001 520 ÖN SÝS FARLARI
    001 521 YAGMUR SEZÝCÝSÝ
    001 7R3 7R3

COMFORT 1.150,00
    002 534 OTOMATÝK KLÝMA
    002 912 912

TECHNO 1.050,00
    003 976 976

EXTRA DONANIMLAR
    216 SERVOTRONIC
    4AE ÖN KOL DAYAMA 186,05
    698 DVD ALAN KODU 2

----------------------

Bunu sipariş eden vatandaş benim istediğim araçtan farklı olarak cruise koymamış yerine ön park sensörü ve alaşım jant koymuş.

Servotronik standart gelmiş (muhtemelen eski sipariş). Bir de DVD Alan Kodu görünüyor listede. O ne işe yarar bilen var mı?

Araç hazır, aksilik olmazsa en geç haftaya pazartesi (en erken bu cumartesi) bende olacak :)

Ekleme; DVD alan kodu şuymuş:http://tr.wikipedia.org/wiki/DVD_b%C3%B6lge_kodu

hayırlı olsun dostum, on numara iş yapmışsın.. hayırlı olsun şimdiden.

• Cümleten iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Allah hepimize daha iyilerini nasip etsin.

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@kratostol
    Ins. Ama yukseklik farki yoksa gelmese de olur:) safak 25, beklemek cok zor hakkaten bir de euro da stres yaratiyo 10 kurus artsa +3800 tl gitti

bir şey sorcam adaptif m süspansiyonla bu m paketteki m süspansion aynı şeyler mi acaba? eğer öyleyse zaten sport mod dışında süspansiyonlar gayet yumuşak olur diye tahmin ediyorum.

Hocam farkli olmasi lazim, standart m sport pasif, adaptif icin ekstra eurolar gerekiyor. Benin de kafam karisti yukseklik farki yoksa yada cok azsa daha sert olan m sporta gerek yok, h&r kullananlar konforlu oldugunu soyluyorlar 20-30 mm de alcak ama burda kullanan arkadaslar varsa yorumlari bekliyoruz:)
    Burda da m sport tartisilmis baya istersen bir goz atabilirsin : http://f20.1addicts.com/forums/showthread.php?t=650521

Hem m sport suspansiyonda hem de adaptif m suspansiyonda arac 10 mm alcak geliyor orjinalinden.Aracin yuksekligi 1411 mm olarak geliyor ki super bir deger.

M sport suspansiyon yanlis hatirlamiyorsam 300 euro birsey iken adaptif olani 1000 euro ve sunrooftan 100 euro gibi bir sey pahali.

Farklari M sport suspansiyonda pasif suspansiyon var.Yani standart suspansiyonun sert versiyonu ve modlar arasinda suspansiyon sertligi degismiyor.

Adaptif ise comfort modda standart suspansiyondan bile daha yumusak, sport modda da m sport suspansiyondan daha sert suspansiyon sertligi sunan aktif bir sistem.Ayrica sport modda olsaniz bile cukur tumsek gibi yerlerde otomatik yumusayip konforu arttiriyor yada comfort modda sert viraja girdiniz arac savruldugunu anlayinca milisaniyeler icinde suspansiyonlari sertlestirerek yol tutusunu arttiriyor.Yani adaptif suspansiyon her daim calisiyor.

vayyy çok güzel izah ettin gerçekten para kalırsa;ki hiç sanmıyorum; ekletmek lazım.

Soylemeyi unuttugum bir sey daha var onu da ekleyeyim.

Adaptif m suspansiyonda ayrica comfort modda aracin direksiyon,sanziman,gaz tepkisi yavasken de suspansiyonu sert olarak ayarlayabiliyorsunuz.Yada tam tersi sport modunda( yani aracin her turlu tepkisi hizliyken ) suspansiyonlari comfort yumusakliginda kullanabiliyorsunuz. Ornek sehirlerarasi yolda ecopro/comfort ile ekonomi yaparken suspansiyon, direksiyonu (servotronik varsa) sertlestirebilirsiniz.

Bilgiler icin tesekkurler, 10 mm alcak oldugunu ben de okumustum ama satis danismani ayni deginden emin olamamistim.
    adaptifte gozum yok, guzel bir sistem ama cok konfor duskunu biri sayilmam zaten cok gec artik ama berk arkadasin dedigi gibi m sport suspansiyonla gelip burda sökülüyorsa soyliyim hic dokunmasinlar ama almanyadan sökülü geliyorsa aftermarket bir yay ariycam sonradan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

"If in doubt, flat out"
    Colin Mc Rae - The flying Scot

• @charman; teşekkürler, iyi denk geldi. Ben sormasam bizim danışmanın aklına gelmeyecek bana başka araç sunmak :)

@carretera; hayırlı olsun dostum sana da, güle güle kullan.

Orijinalden alıntı: Onur NET

ARKADAŞLAAAAAARRR :)

---------------------

300 BEYAZ / ALP

TÜRKÝYE PAKETÝ
    423 VELUR HALI PASPASLAR
    6S1 TÜRKÇE ÖN PANEL
    8SD KARTER KORUMASI

BASIC 500,00
    001 520 ÖN SÝS FARLARI
    001 521 YAGMUR SEZÝCÝSÝ
    001 7R3 7R3

COMFORT 1.150,00
    002 534 OTOMATÝK KLÝMA
    002 912 912

TECHNO 1.050,00
    003 976 976

EXTRA DONANIMLAR
    216 SERVOTRONIC
    4AE ÖN KOL DAYAMA 186,05
    698 DVD ALAN KODU 2

----------------------

Ekleme; DVD alan kodu şuymuş:http://tr.wikipedia.org/wiki/DVD_b%C3%B6lge_kodu

oncelikle hayirli olsun . hangi bayiden aldiniz acaba araci ?

• onur NET hayırlı olsun da sen beni yalnız bıraktın şimdi eylül'e kadar:( ben hala şafak sayıyorum!
    carretera sana da güzel günlerde kullanmak nasip etsin Allah!

Orijinalden alıntı: aslanforever

onur NET hayırlı olsun da sen beni yalnız bıraktın şimdi eylül'e kadar:( ben hala şafak sayıyorum!
    carretera sana da güzel günlerde kullanmak nasip etsin Allah!

1.16d yeni olduğu için daha önce sipariş verip almayanların araçları yeni yeni bayilerde kalmaya başladı (15 gün önce bu araçlar yoktu). Bence bayini bir yokla belki ellerinde kalmıştır istediğine benzer özellikte araç. Ben sadece "renk farketmez, cruise olmasa da olur" dedim 2 araç çıktı karşıma.
  • @aslanforever, @Onur NET, teşekkürler arkadaşlar. Sizler de iyi günlerde kullanın inşallah.

Bugün ilk köprü trafiğime girdim. Evden çıkarken sıfırladım aracın yol bilgisayarını. Sabah 7'de Acıbadem öğretmen evi önünden köprüyü geçene kadar dur kalk geldim. Köprü sonrası Atatürk Havalimanı'na kadar yol açıktı. Havalimanında aracımı park ettiğimde ortalama hız 33, ortalama tüketim 5,2 idi. Tamamı ecopro, start stop trafik ışıklarının olduğu bölgelerde aktifti. Klima sürekli açık. Araç 70km'de.

- Durmaya yakın frenler ses yaptığı için ön balataları değiştirdiler.
    - USB hafızadan şarkı dinlerken, seçilen şarkı ile çalan şarkının farklı olması bilinen bir sorunmuş ve İngilizce/Türkçe karakter
    ile iglili olduğunu sanıyorlar. Bence o konu, İngilizce güncel yazılımın çıkmış olması ve o yazılım ile sorunun giderilmiş olması.

Bu mesajı asıl yazma sebebim ise rüzgar sesi konusunda görüşlerinizi sormak :

110 km'de olmayan ve 115-120 km'de aniden başlayan ve daha yüksek hızlarda artan şekilde rüzgar sesi alıyor araç.
    Servis gereken kontrollerin yapıldığını ve bir anormallik görülmediğini, bu sesin F20 araçlar için normal olduğunu söyledi.
    Sesin geldiği sürücü kapısına baktığım zaman, kapanışı ön yolcu kapısı kadar düzgün değil gibi.

Acaba aracında 120 km ve üzerinde rüzgar sesi sorunu olmayan var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 7 Ağustos 2012; 9:46:59 >

• 
Sayfa: önceki 235236237238239
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.