Şimdi Ara

BMW 1 SERİSİ F20 (1072. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43.808
Cevap
303
Favori
2.931.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10701071107210731074
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mantıklı bir yaklaşım ama içini açmadan önce pirince koymanızda fayda var şansınızı denemiş olursunuz. Ama arkadaşınızın yorumu çok mantıklı bence :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugun normal 20 dakikalik kullanimdan sonra dikkatimi cekti motorun kaputunu actim motor cok isinmisti uzerindeki plastikler oldukca sicakti bu kadar isiniyor mu sizlerin de araclari?

• Bu motorların özelliği çok ısınması, ben kışın evin garajına koyuyorum arabayı sabaha kadar garaj hamam gibi oluyor kışın evde elektrik gitse kesinlikle üşümem en kötü garajda yatarım, hepsi böyle bu motorların sıkıntı yok.
  • Benim eski 116i yi bi ara sportta sikistirmistim epey. temmuz sicaginda, sol camurlugun o taraftan gozle gorulur bir sekilde duman demiyimde isi dalgalari cikiyodu o derece. Sonra direk gittim ozel bi bmw servisine "abi bu motor yaniyo noluyo" dedim panikle. Adam gayet normal demisti :)

• 118i de ki fren diski çapı daha büyük.Bunu taktığınızda aracınızdaki kaliperlerinde büyüyen çaptan ötürü daha dışa alınması gerekir.Bunun için 118i taşıyıcısı almanız gerekir iki adet.Balata ve kaliper kodları farklı çıkıyor 118i balatası sizin kalipere uymayabilir.M sport fren sistemiyle karıştırmamak gerek,118i lerde standart olarak gelmedi m sport frenler.Sadece 135i de standart.Bizimkiler standart tek pistonlu frenler,m sportta önler 4 piston arkalar 2 piston.Tamamen farklı bir sistem.
  • Falmor kullanıcısına yanıt
    O zaman astari yuzunden pahali oluyor gerek yok.

@Cbascan @burtiisback cevap icin tesekkurler bu kadar isinmasi gercekten ilging motorun tum kismi neredeyse dokunulmayacak kadar sicakti.

Yazilim isi dunyada nasil oluyor merak ettigim icin almanyadaki f20 grubuna Katildim yazilim isini ve parca degistip degismediklerimi sordum orada da millet catir catir yazilim yaptiriyor stage1de 200 210 hp almislar parca degistiren de yok onlarda genelde parcalar ayni diyor , artik kafama yatti gibi yazilim.

yalniz bu golflerde obd uzerinden yazilim yapiyorlarmis bizimkinde niye oyle olmuyor da ecuyu cikariyorlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream of ice -- 24 Haziran 2015; 21:11:05 >
  • Yabancı bir forumda obd üzerinden yazılım yapmaya çok yaklaştıklarını,yakında açıklayacaklarını okumuştum.
  • Falmor kullanıcısına yanıt
    Hangi forum link atabilir misin ben de takip edeyim , bunu gerceklestirirlerse icimiz rahat yaptirabiliriz.

Bu arada kotu haber yag sogutucu 1.18 ve 1.16ide farkliymis buyrun:

http://bmwfans.info/parts-catalog/F21/Europe/118i-N13/browse/engine/lubricat_syst_oil_filter_heat_exchanger/
    http://bmwfans.info/parts-catalog/F20/Europe/116i-N13/browse/engine/lubrication_system_oil_filter/

Edit : 1,16ide sadece yag filtresi elamanlarini vermis heat exchanger yok yanlis alarm:) cok ilginc tum parcalari inceledim sogutma sistemlerinde 1.16i ve.1.14i icin yag sogutucu yok sadece 1.18ide var!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream of ice -- 24 Haziran 2015; 22:59:30 >

• f20.1addicts.com
    2012 BMW 1-Series Sporthatch (F20) Discussion - BMW 1-Series Forum (F20) 135i - 1Addicts.com
    http://f20.1addicts.com/forums/forumdisplay.php?f=292

www.babybmw.net
    F20, F21, F22, F23 (2011 - tbd) - babybmw.net
    http://www.babybmw.net/forum/viewforum.php?f=63

http://www.bimmerpost.com/tag/f20-1-series/

• Evet farklı açıkça görünüyor 4 nolu parça heat exchanger (yağ soğutucu) 1.16 da yok.

• burtiisback B kullanıcısına yanıt
    Cok ilginc degil mi yani 1.16ide yag sogutucu yok mu? Tum parcara baktim boyle bir parca 1.16ide gorunmuyor biz mi yanlis biliyoruz heatexchanger sadece 1.18i icinmiymis?

• Makyajsız kasa Joy edition'da bagaj bölümünde çakmaklık var mı? Highline Golf kullanıyor arkadaşım onunkinde var. Uzun yola gittik onun aracıyla bagaja araç içi buzdolabı bağladık çok kullanışlı, çok hoşuma gitti. Kendi aracımda büyük bi hevesle baktım ama bulamadım, ön taraftaki çakmaklığı da kullanabilirim kablosu uzun ama bagajda olursa çok çok daha kullanışlı olur. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba?
  • Benim anladığım buradaki yağ soğutucu yağın yüksek sıcaklıkta ömrünün daha uzun olması için ve oksitlenmeyi ve kalıntı oluşumunu azaltmak ve sensörlere zarar vermesini önlemek için kullanılıyormuş. Bu demekki yağ soğutucu olmayan yazılımlı bir araçta yağ ömrü daha düşük olacak bunun dışında bir etkisi yok. Sanıldığı gibi yağ parlayacak motoru patlatacak diye birşey yok en kötü sensörlerden birini bozar. Çünkü bu yağlar çok yüksek sıcaklıklara göre ayarlanmış. Ben böyle anladım tabi teknik bir bilgim yok bu konuda düşüncem yanlış da olabilir.

www.machinerylubrication.com
    The Effects of Heat Exchangers on Oil
    http://www.machinerylubrication.com/Read/29325/heat-exchangers-effects

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burtiisback -- 25 Haziran 2015; 1:32:03 >

• f20.1addicts.com
    ECU tune via OBD will be ready soon
    http://f20.1addicts.com/forums/showthread.php?t=1123338

Burda yazıyodu ama bayadır güncellenmemiş.

Isı transferini gerceklestiren bir parca yani sivi akişkanligi olmadan isi transferini gerceklestiriyor buzdolabi , klima gibi aletlerde de kullanilan bir parca , araclarda ozellikle yuksek performanlsi araclarim modifiyesinde kullaniliyor aslimda cooling sisteminin bir parcasi yuksek performansda yag sicakliginim transferinin gerceklesmemesi buyuk sorun bence zaten yazilim sonrasi blok catlamasi gibi sorunlarin olusmasinim kaynagi bu parca , ozetle ben yazilimdan vazgectim yuksek beygirlere cikilacaksa sogutma sistemindeki yetersizlikte giderilmeli bence yazil yaptiran tahminimce bir kac yilda motoru eline alacaltir.

• bmw nin kullandığı motor yağlarının parlama noktası 210-250 derece arası. Normal bir f20 maksimum sıkıştırmayla 120 derecelere çıkıyor. Yazılımlı bir araçla aşırı sıkıştırmayla max 140 derecelere çıkacağını düşünürsek parlama noktasına hala çok uzak. Önemli olan sıkıştırılmış bir yazılımlı araçtan max yağ sıcaklığı alabilmek parlama noktasına uzaksa sıkıntı yok sadece erken yağ değişimi gerekir o da çok sportif kullanılıyorsa araç. Sonuçta fanın devreye girip yağ sıcaklığını düşürdüğünü de hesaba katmamız gerek soğutma suyu ile anında yağ sıcaklığı yaklaşık 20 derece düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burtiisback -- 25 Haziran 2015; 1:24:31 >
  • Yazılımdan kaçış yok bir gün yaptıracaksınız body kitler jantlar egsozlar falan değişti sırada yazılım var bu tuning işi kumar gibidir bir girdiniz mi sonunu görmeden çıkamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burtiisback -- 25 Haziran 2015; 1:47:23 >
    Soyledigin gibiyse yaptiririm ama bana daha onemli bir parca gibi geldi hele bizimki gibi cabuk isinan bir motorda gecen surus esnasinda gizli menuden yag sicakligini 140 civari goren birini hatirliyorum aslinda 120 dolarlik bir parca ama eklenebilir mi bilmiyorum , modifiye de dövme gibi basladinmi bitiremedigim bir sey farkimdayim ama ben orijinal degisimler yapiyorum risk almak istemiyorum.

• Daha yaptıran yok bizim araçlara uyar mı ne kadar tutar belli değil yetkili servisin bunu yapacağını da düşünmüyorum yaptıran da özel de yaptırır tahminim. Yalnız yabancı sitedeki obd üzerinden yazılım olayı gerçekse süper beyni sökme takma yok iz yok birşey olursa araca geri yükle orjinal yazılımı götür servise ne bozulduysa değişsinler garantiden. Ben pek olacağına ihtimal vemiyorum bu işi yapanlarla konuştum fiziksel olarak böyle birşey mümkün değil dediler ama belli de olmaz tabi.

Yabanci forumlarda umutlular yakinda yapilabilir deniyor ozellikle norvecliler halledicek galiba ama mevzu bu degil bence profesyonel olduktan sonra ecuda ayni onemli olan motor bu tur arttirimlar icin yeterli mi , bmwareada ecudan yaptiranlar var orada konusulmuyor pek cunku reklam amacli ama takilan elemanlara yabanci forumlarda rastliyorum blok catlamasi ve pistonlardan sikayetci olanlar var bence yaptrmayi dusunenler bunu iyi arastirmali.

• 
Sayfa: önceki 10701071107210731074
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.