Şimdi Ara

BMW 1 SERİSİ F20 (1074. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43.808
Cevap
303
Favori
2.931.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10721073107410751076
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.20i dediğin eski kasa 1.18i değil mi? Evet hakketen az yazmışsın ;rampa yukarı hemde Mudanya tırmanış rampası bilirsin..Orada audi 2.0tdı, 3.0 tdı ,Range Rover sport vs bile yol veriyor yol. kaçma şansları yok okkkaaaaa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Ben de 1.16i 'ye bakıyorum ama benzinli-tüplü ne kadar yakıyor?
  • husamsdu kullanıcısına yanıt
    Bu araca tüp takabilen yok henüz

• Yazılım olayı 100 binlik bir arabada performans yapacağım diye,

-acaba motorumun ilerde durumu ne olacak ? Turboyu patlatır mıyım ? v.s bunun gibi kafa karışıklıkları yaşamamak adına 15 bin tl daha fazla verebilirsin. Yani ben bu riskleri kafama takmadan kullanıyorum aracı.

-Mudanya rampasında deneyim dedim. 110 seviyelerindeyken gaza dokunuyorum rahatça 140 lara geliyor araba daha da gidecek. Bana son sürat lazım değil. 60-90-160-200 aralıkları iyi olsun yeter :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LouisVuitton -- 26 Haziran 2015; 12:42:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: husamsdu

Arkadaşlar merhaba. Ben de 1.16i 'ye bakıyorum ama benzinli-tüplü ne kadar yakıyor?

Tüp ? sıfır dizel linea almanı şiddetle tavsiye ederim... Bunda zaten stepne çukuru yok üstüne üstlük bagajda yok. teorik olarak tüp takıla bilse bile pratikte tüp takmanın lüzümu yok. Ondan ya benzinli binecen yada başka bişey alacan.
  • Mayfest başkasına opsiyonluydu,alamadım,kırmızı joy+Sunroof için anlaştım.alır almaz jantları değiştireceğim,orjinal jant satan yer varmı bildiğiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • halitozbasli kullanıcısına yanıt
    Peki benzinli ne kadar yakıyor? Hiç ölçtünüz mü?
  • erdemakarsu kullanıcısına yanıt
    3.0 tdi karşısında size iyi şanslar.
    zira 6 silindir çift turbolu bir araç karşısında ihtiyacınız olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlueMartini7 -- 26 Haziran 2015; 15:06:58 >
  • 1.18 i ile 1.20 i aynı motor fakat 170 yerine 177 bg aldık demişler, fakat borusandaki verilere bakınca 1.18i ile 1e1 aynı, oysa 7 bg fark yaratırdı, bu durumu bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: husamsdu

Peki benzinli ne kadar yakıyor? Hiç ölçtünüz mü?

Bende dizeli var en kötü günde 6ltr yakıyor. Benzinlide şehir içi 8 şehir dışı 6 ltr yakıyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlueMartini7

3.0 tdi karşısında size iyi şanslar.
    zira 6 silindir çift turbolu bir araç karşısında ihtiyacınız olacak

BMW daha iyi değil tabii ki.Gollyat ve Dev misali.O araç kullanıcıları yaş düzeyi göz önüne alınınca vede pist yarışı değilde araç trafiğinide dikkate alırsak o araç ile BMW deli fişek şöförlerine direnç göstermez. 45-60 yaş arası dayı ve amcalar 190-200 km sürat ile arkasında onu talip takip eden "angel"lara ne kadar direnç gösterebilir tadında yazdığım oralara kadar zorlar ve sana haz verir babında.

Yoksa ufacık 1 serisi E.CLS,A6 vs lere ne yapsın. Antalya yolunda Bozüyüke doğru düz ve tatlı virajlı yolda 40-50 yaş arası yanında hanımı olan porsche panamera yı 190-200 takip sonrası dayı yoruldu.o araç sende olsa 1 serisi1.20i ona yaklaşamaz bile.

AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER...

• erdemakarsu kullanıcısına yanıt
    demek istediğinizi ilk seferde anlayamamışım :) haklısınız ne rs6'lar, cls shooting brakeler dayı emmi dediğimiz abilerimizin altında heba oluyor :)

170'lik motor zaten şaşırtacak şekilde performans gösteriyor. bmw'nin 2.0 dizelleri karşısında hiç şansı olmayacağını düşünürken, kendinizi 3.20d, 5.20d'lerden yol isterken buluyorsunuz.
  • Konuyla cok alakasiz olacak ama affiniza siginarak, bilen arkadaslara bi sorum olacak.

soruyu otomobil genel bolumune sormamamin nedeni, neredeyse acilan her basligin trollenmesi. Tekrardan ozur dilerim. Tesekkurler.

sabah 5 gibi izmir canakkale yolunun, akcay mevkiinde yol aliyordum. Yolu bilen bilir, kaymak gibi asfalt ve muthis duzluklerle doludur. Hiz siniri 90 kmh. Yol bombos ve duz olunca 140 kmhlere kadar cikmisim. Son 100 metre kala bana donuk beyaz symbol bi arac farkettim, aniden frene asildim ve yanindan gecerken 80 kmh hiza kadar dustum. 300 metre kadar ilerde de yine bana donuk trafik polisi araci vardi. Ancak cevirme falan yoktu. ondeki beyaz symbol %99 radardi ama acik olmama ihtimali var midir? Cevirme de olmamasi belki kapali olma ihtimalini dusundurdu bana. Siz ne dersiniz? basiniza geldi mi buna benzer bi durum?

• cbascan kullanıcısına yanıt
    artık genelde çevirme olmuyor. ceza eve postalanıyor.
  • cbascan kullanıcısına yanıt
    Benzeri adapazarında başımıza geldi 90 sınır olan yerden 110 la felan geçtik. Radar cihazı felan da vardı gördük. İleride çevirme yoktu eve gelir dedik ama 3 ay oldu hala gelmedi.

Bu arada radarların çok uzun mesafelerden hızı anlayabildiğini duymuştum.

• 7 aylık deneyimlerimi ve aracıma yaptırdıklarımı paylaşayım.
    2014 model joy edition 1.16i aracımı kasım ayında sıfır olarak aldım, şu anda 7000km'de. Araçtan oldukça memnunum, ortalama yakıt tüketimim çoğunlukla şehiriçi kullanımı olmakla beraber 8.8lt. İşyerim evime 3km ve oldukça dur kalk bir yol, ara ara ataşehirden gebze hadımköy de gidiyorum. Arabayı aşırı yavaş kullanırım, kesinlikle gazlamam, çok çok nadiren ışıklarda dip gazla hafif yanlarım onda da dtc'nin müsaade ettiği kadar zaten, dtc'yi kapamam. Şu ana kadar maks. 160km hıza çıktım, o da 1 veya 2 keredir, yani dede gibi kullanırım, yaşım 35, eskiden çok hızlı kullanırdım artık korkuyorum, bu işleri de çok saçma sapan buluyorum açıkçası.

Neyse konumuza dönersek araçla ilgili birkaç sıkıntım var, onlar da burada zaten herkesin bahsettiği konular.
    1- Havaların ısınmasıyla kapı fitillerinden gelen gıcırtılar (servise gitmeye vaktim yok)
    2- klimanın zayıflığı
    3- arabanın içi biraz fazla basık, sunroof da yok etkisi var tabi, benim için sıkıntı yok ama binen herkes aynı şeyi söylüyor.

Bugüne kadarki her aracımda olduğu gibi bu aracıma da bişeyler yapmadan binemedim, binemem. Yapılanlar:
    1- Orijinal çıkma M ön ve arka tampon, m135i orijinal difüzör (boya montaj dahil 2600TL)
    2- Çift çıkışlı egzost (Maslak Emil usta 400TL)
    3- Replika 18 jant (beleş), 225/40/18 Falken lastik, runflat değil (840TL)
    4- Eibach pro-kit (550TL + 120TL montaj)

Tamponları bütün çıkmacıları tek tek arayarak topladım, boyatıp taktırdım, difüzör ızgara vb. malları kosiflerden aldım sıfır. Lastik çok araştırdım, çok yavaş kullandığım için ortalama bir lastik yeterli geleceği için uygun ve iyi bir falken aldım, çok da memnunum 3000km kullandım. Lastiği bilerek run-flat almadım 40yanakla çok sertleşmesin diye, bu kararımdan da son derece memnunum. Jantları takasla bedava aldım, yayları h&r alacaktım daha iyi düşürdüğü için ancak çok sert olduğu söylendiği için eibach aldım, bunda da doğru karar vermişim, çok memnunum, ancak bir tık sertleştiğini belirtmem gerek.

Son olarak aşağıdaki işlemleri de yaptırınca min.3 yıl binmeyi planlıyorum:
    1- M marşpiyel (Orijinal çıkma arıyorum)
    2- Spoiler (ya m-performance ya da 3d design)
    3- Kapı direklerini parlak siyah kaplama

Aracına bişeyler yaptırmak isteyenlere yardımcı olur belki bu bilgiler, fotolar da aşağıda.

BMW 1 SERİSİ F20 BMW 1 SERİSİ F20 BMW 1 SERİSİ F20

• Arkadaşlar merhaba

Bugun arabamı (f20 2013 ) servis için randevu almak üzere İstinye Borusan'ı Aradım ve bana benim şasi numaram dahil belli arabalarda elektronik Yakıt pompası ve drenaj Kapağı Kontrolü yapılması gerekeceğini bunu Almanya dan istediklerini ve muhtemelen de değiştireceklerini söylediler. Benim hiç bir şikayetim yok. Acaba başına böyle bir şey gelen var mı ? Yani bu bir kronik sorun mu yoksa rutin bir şey midir ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • pesadilla1 P kullanıcısına yanıt
    Kislik lastik jant kampanyasi vardi devam ediyorsa kacirma. Ben yazliklarla almistim.

• LouisVuitton kullanıcısına yanıt
    Orasi oylede benim icin goruntu onemli oldugu icin o farki m paket , jant vs goruntu icin harcadim
    1.18i alsaydm 16 jant m paketsiz araca binmek zorunda kalacaktim, isin asli bana fazlasiyla yetiyor 1.16nin performansi.8 aydir kullaniuorum ne kimse benle kapismak istedi ne de ben oyle gazladim ijtiyac duydugumda da beni hic uzmedi . 20li yaslarda olsam 1.18 arardim ama zaten sakin kullaniyorum o yuzden goruntuyu tercih ettim ama yazilima guvenebilirsem 2bin veririm o sorun olmaz

• nordica N kullanıcısına yanıt
    Masallah cok guzel olmus , bu cift cikis muayeneden gecmiyor biliyorsun degil mi?
    Jantlar cok guzel duruyor ama replika olayina girmemek lazim aslinda guven acisindan .

Marspiyel ben de bakiyorum denk gelirsen bana da haber veriri misin? Ben bir yer buldum basaksehirde m performanse kendileri kaliptan yapiyormus istersen beraber alalim 2 kisi fiyat indiririz.

Ben difuzorimu 1.25 ile degistirmeyi dusunuyorum borusandan ne kadara aldin?

Spoiler icin 3d oneririm.

• 
Sayfa: önceki 10721073107410751076
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.