Şimdi Ara

BluTV'ye eklenecek üç yeni HBO dizisi duyuruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BluTV'ye eklenecek üç yeni HBO dizisi duyuruldu
    Yerli video akış platformu BluTV’nin yüzde 35 hissesini elinde bulunduran Warner Bros. Discovery, stratejik ortaklığını güçlendiriyor. BluTV’ye yeni HBO içerikleri, çocuk yapımları ve belgeseller ekleniyor.



    Şirketten yapılan açıklamaya göre HBO’nun bu sene çıkaracağı yeni dizilerden White House Plumbers, The Idol ve True Detective: Night Country dizileri ABD yayınından hemen sonra BluTV’de yayınlanacak.



    Ayrıca Bkz.Netflix, Oscar Ödülleri’nin en büyük kazananı oldu



    Bugün basında çeşitli mecralarda yayınlanan içeriklerde tüm HBO dizilerinin BluTV’de yayınlanacağı şeklinde ifadeler kullanılıyor ancak bu ifadeler maalesef gerçeği yansıtmıyor. Şirketten yapılan açıklamada üç yeni dizinin BluTV’de yayınlanacağı belirtildi. İlerleyen süreçte başka popüler HBO yapımlarını da BluTV'de göreceğiz. Tüm HBO dizilerini izleyemeyeğiz.



    TLC, DMAX ve Discovery kanallarında yayınlanan Ağır Yaşamlar, Tamirat Tadilat, Altın Peşinde ve Hayalimdeki Ev gibi geçitli sevilen yapımlar da BluTV’de izlenebilecek. Çocukların severek takip ettiği Cartoon Network ve Boomerang kanalları da platforma eklenecek. Teen Titans Go!, Kafadar Ayıcıklar ve Örümcek Lucas gibi içerikler minik izleyiciler için BluTV’de yer alacak.



    BluTV CEO’su Deniz Şaşmaz Oflaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “BluTV olarak kurulduğumuz günden beri hikâyenin gücüne önem verdik ve içerik çeşitliliğimizle geniş bir hedef kitle ile bir araya gelmeyi başaran bir platform olduk. Türkiye pazarındaki yerli platformlar arasındaki liderliğimizi devam ettirirken dünyanın önde gelen medya ve eğlence markası Warner Bros Discovery ile 2021 yılında ilk adımını attığımız stratejik iş ortaklığımızın kapsamının giderek büyümesiyle üyelerimizi tüm dünyada heyecanla beklenen içeriklerle buluşturmaktan dolayı mutluyuz. Genişletilmiş stratejik ortaklığımızın ilk meyvesini The Last of Us’ın kısa sürede ulaştığı izleyici sayısıyla aldık ve bu bizleri gelecek için çok daha umutlandırdı” dedi.









  • Yüksek boyutlu olması şart değil encodingi iyi yapıldığı sürece düşük boyutlu içerikler de kaliteli görünecektir. BluTV hiçbirini yapmıyor, düşük bitrate ve düşük encoding kalitesi sunuyorlar. Ortalama Netflix'in verdiği 4K filmler 15mbps bitrate e sahip ve 2 saatlik bir film 13.5 gb'a denk geliyor. Bluray kalitesine alışmış gözler bazı noktalarda yine istedikleri kaliteyi göremeseler de şu anki haline nazaran çağ atlamış olacaklar. BluTV'den şu anki beklenti daha iyi bir arayüz ve yüksek görüntü kalitesi. Devamı da zamanla gelir diye ümit ediyorum.
    Tam bunu yazacaktım bende.

    Ne 4K var ne Dolby Atmos ses var. 1080p’nin bile bitratei düşük sanki 720p gibi görüntü.

    Mesela Netflix çevresel ses getirdi stereo kulaklıkla bile 5.1 ses geliyor neredeyse.

    Bizimkilerinde kendine has özelliklerle ayrışmaları lazım.
    Mesela ilk defa en yüksek bitrateli 4K görüntü veren platform olsa yükselişe geçer. (4K bir film BluRayde 50 GB harcıyorsa harcasın versinler bize görüntüyü.)
  • BluTv'de guzel icerikler var ancak acilen 4K ve yuksek bitrate gelmeli. Goruntu kalitesi rakiplerine gore cok dusuk.
  • -Rango- kullanıcısına yanıt
    Tam bunu yazacaktım bende.

    Ne 4K var ne Dolby Atmos ses var. 1080p’nin bile bitratei düşük sanki 720p gibi görüntü.

    Mesela Netflix çevresel ses getirdi stereo kulaklıkla bile 5.1 ses geliyor neredeyse.

    Bizimkilerinde kendine has özelliklerle ayrışmaları lazım.
    Mesela ilk defa en yüksek bitrateli 4K görüntü veren platform olsa yükselişe geçer. (4K bir film BluRayde 50 GB harcıyorsa harcasın versinler bize görüntüyü.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 14 Mart 2023; 14:11:2 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aile seçeneği yok. gelmedikçe kullanmayacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javaprof -- 14 Mart 2023; 14:18:59 >
  • Hepsiburada premium ile BluTV 10TL.

    Bu arada "The night of" diye bir dizi var, tavsiye edilir.

  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    Yüksek boyutlu olması şart değil encodingi iyi yapıldığı sürece düşük boyutlu içerikler de kaliteli görünecektir. BluTV hiçbirini yapmıyor, düşük bitrate ve düşük encoding kalitesi sunuyorlar. Ortalama Netflix'in verdiği 4K filmler 15mbps bitrate e sahip ve 2 saatlik bir film 13.5 gb'a denk geliyor. Bluray kalitesine alışmış gözler bazı noktalarda yine istedikleri kaliteyi göremeseler de şu anki haline nazaran çağ atlamış olacaklar. BluTV'den şu anki beklenti daha iyi bir arayüz ve yüksek görüntü kalitesi. Devamı da zamanla gelir diye ümit ediyorum.

  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt
    tabii sen bandgenişliği ağaçta yetişiyor zannediyorsun.

  • ben biraz daha üzerinde çalışılırsa blutv netflixi siler atar diye diüşünüyorum türkiyede. ama görüntü kalitesi vs gibi sorunları çözmeleri lazım mesela. onun haricinde gayet kaliteli içerikler var.

  • Önce bi uygulamalarını düzeltseler keşke her görüntü çamur gibi

  • House of the Dragon'u neden getirmiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 14 Mart 2023; 16:56:13 >
  • cybernetix kullanıcısına yanıt

    Direk hbomax gelseydi sjwflixi siler atardı ama bizi bunlara mahkum ettiler. Disney de ayrı bir çöp çıktı. Hepsinden aldım prime da dahil olmak üzere hiçbiri bir hbo etmiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsiburada premium ile blutv, ücretsiz market gönderimi ve hepsiburada kargo avantajını 10₺'ye bedava sunuyor. Özellikle last of us'ı için ve migros hemen kullanınca fazlasıyla 10₺'yi çıkarttığımı düşünüyorum. Migros premium'u iptal ettim mesela çok gereksiz ve sözde hemen iptal etme işlevine sahip denilsede o arayüz hata veriyor müşteri hizmetleriyle uğraşıp 1.5 haftada iptal edebiliyorsunuz. Reklam gibi oldu ama son 2 aydır 10₺'yi fazlasıyla çıkarttım. Blutv isteyen hepsiburada premium alsın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • last of us dublaj geç geldiği ve bitrate düşük olduğu için ,üyeliğimiz olduğu halde korsan izliyoruz.BluTV'ye eklenecek üç yeni HBO dizisi duyuruldu 

  • Doğan Grubu D-Smart ve KanalD'nin elinde bulundurduğu yayın grubunu sattığında yanlış değilsem BluTV'yi hariç tutmuştu. Hala ellerinde diye biliyorum. Sonra da Discovery şirketin yüzde 30'una ortak olmuştu. Bu iştirakin meyvelerini yemeye başladı sanırım WBD birleşmesinin de üstüne. Canlı yayınları çok iyi bir platformdu. Kanal D'nin de çıkışıyla ana akım medya kanallarında bir FOX, TRT, STAR, SHOW kaldı.


    HBO dünyada adam akıllı girişini yapamadı ki TR'de yapsın. Öte yandan Nordik, Balkan ülkeleri ve Orta Avrupa ülkelerine girişini yaptı.


    Neden Avrupa'ya giriş yapamadı?


    Çünkü Sky grubu ve Canal+ grubu ile imzalamış olduğu bağlayıcı içerik anlaşmaları yüzünden ülkelere orijinal içerikleri ilk olarak getiremiyor. O firmalara verilmiş söz var. BluTV anlaşması da binevi buna benziyor fakat BluTV ile en azından ortaklar.


    Adult Swim'in gelmesini çok isterdim. The CW, DCTV, TNT, TBS, TruTV, CNN gibi platformlara sahip Warner grubu sonuçta.


    AT&T bu işe çok önem veriyor. Yıllardır kalesi olarak gördüğü DireCTV platformunu bile ortak yapıya çevirip uzun vadede maliyetleri kısmaya çalışıyor. Tüm gücü MAX platformuna ayırıyor. Zaten interaktif oyun yapımları dışında WBD'nin tüm olayı MAX.


    Umarım BluTV MAX entegrasyonunun ön ayağı olur. Ülkemizde kabul gören bir platform. Ayrıca HBOMax görene kadar BLUTV ile ortaklığın daha çabuk benimseneceğini düşünüyorum Max original yapımları ile.


    Canal+ : Fransa, galiba Amazon ile de içerik anlaşmaları bulunuyor.

    Sky Grubu : Birleşik Krallık, İrlanda, Almanya, Avusturya, İsviçre, İtalya


    Şu an kendi HBOMax uygulamasının girdiği ülkeler ;

    İspanya, Portekiz, İsveç, Norveç, Finlandiya, Danimarka, Hollanda, Polonya, Macaristan, Slovakya, Çekya, Sırbistan, Hırvatistan, Romanya, Slovenya.

    (Kaynak : Wikipedia.)


    Kısaca şu an halihazırda Sky ile anlaşması bulunmayan Orta ve Doğu Avrupa ülkelerine hızlı bir giriş yapıyor HBO. Sky, Amazon ve/veya diğer gruplar ile yaptığı anlaşmaların bitmesini bekliyor bu ülkelere girmek için.


    Öte yandan isim değişikliğinin de genel yayılıma faydası olacaktır. MAX adı ile devam etmeyi planlıyorlar, WBD markası ön plana çıkacak HBO'dan ziyade. Bir de bazı ülkelerde Discovery+ ile HBOMax birleşmesini durdurdu diye biliyorum. Sanırım kullanıcıları yavaş yavaş ortak platforma çekecekler. Zorlama metodunu kullanmak istemiyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 14 Mart 2023; 23:34:9 >




  • MPT-76 kullanıcısına yanıt

    Videoları 144p izleyen ben BluTV'ye eklenecek üç yeni HBO dizisi duyuruldu 

  • Hbo+ gelsin artık, diğer hepsini iptal edip senelik alırım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wolwes kullanıcısına yanıt
    https://www.todtv.com.tr/dizi

  • Krone K kullanıcısına yanıt
    Kardeş hbomax sjw nun dibi. Last of us da gördük. Latin karakterin kızı siyahi, erkekleri seviştirdiler malesef artık bunun olmadığı yer kalmadı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Uzun süredir hediye geldiği için BlueTV üyeliğim var ama açınca izleyecek doğru düzgün bir şey bulamıyorum. Toplasanız 2023 yılı içinde 4-5 kez ancak BlueTV açmışımdır. İçerik çok yetersiz, yerli dizileri çok eski ve yeni yapılanlarda iyi değil.

  • Kardeş succesion ı tavsiye ederim, yada last of us ı, veya masum u (oyuncu kadrosu yeter) ama eğer izlemediysen ilk olarak succesionla başlamanı tavsiye ederim kardeşim. Süper zenginlerin süper lüks yaşamını, ve bu yaşamı sürdürebilmek için 0 dan 100 e kendi cabasıyla çıkmış bir babanın edindiği imparatorluğun halefi olmak için 4 kardeşin entrika dolu yaşamını anlatıyor. Muylaka izle 2-3 bölümde seni içine alıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.