Şimdi Ara

bluray takılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese merhaba önceden sorunsuz 1080p izlerken nolduysa şu aralar 480p bile izlerken 5-10 sn aralıklarla takılmalar oluyor.codec pack i silip kurmama rağmen düzelmedi.yardımcı olursanız sevinirim...

• Merhaba,

Sanırım film arşivi yapıyorsunuz ve filmleri harici HDD'nizde depolayarak izliyorsunuz.
    Harici HDD'lerde bellek miktarı doldukça bu tür yavaşlamaların görülmesi muhtemeldir.Disk birleştirme işlemi yaparak filmlerinizi daha akıcı ve sorunsuz bir şekilde izleyebilirsiniz.

Eğer filmleriniz harici HDD'nizde değilse,yani sorun HDD'den kaynaklanmıyorsa ekran kartı sürücülerini silip,yeniden yüklemeniz fayda sağlayabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

Merhaba,

Sanırım film arşivi yapıyorsunuz ve filmleri harici HDD'nizde depolayarak izliyorsunuz.
    Harici HDD'lerde bellek miktarı doldukça bu tür yavaşlamaların görülmesi muhtemeldir.Disk birleştirme işlemi yaparak filmlerinizi daha akıcı ve sorunsuz bir şekilde izleyebilirsiniz.

Eğer filmleriniz harici HDD'nizde değilse,yani sorun HDD'den kaynaklanmıyorsa ekran kartı sürücülerini silip,yeniden yüklemeniz fayda sağlayabilir.

İlginiz için teşekkür ederim ama sorun yaşadığım film harici hdd de değil.Ve de ekran kartımı driverlarını güncellemem de maalesef bir işe yaramadı.
  • Kullanmakta olduğunuz HDD'de sorun oluşmuş olabilir.
    Disk birleştirme işlemini kullanılan HDD için uygulamayı deneyiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R0ME

Kullanmakta olduğunuz HDD'de sorun oluşmuş olabilir.
    Disk birleştirme işlemini kullanılan HDD için uygulamayı deneyiniz.

Maalesef onu da denedim o da olmadı :(
  • ---Takılma varsa buyuk olasılıkla CPU dandır.CPU fanını silin/temizleyin veya CPU ya çok fazla iş düşmemesini sağlayın (görev yöneticisinden) öyle deneyin.
    ---Sorun devam ederse, CCleaner la sistem temizlemesi yapıp deneyebilirsiniz.
    ---Yine devam ederse, virus taraması yapın.Virus/trojan bilgisayarı yavaşlatıyo olabilir.
    ---En kötü, format atın veya geri yukleme yapın sorun hallolucaktır.

Şahsen HDD de sorun olduğunu düşünmüyorum ancak bir olasılık olabilir de tabi. Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheChosenOne_ -- 26 Şubat 2011; 12:52:08 >
  • arkadaşın dedigi gibi herşey ekran kartına bağlı degil film oynatılırken işlemci ve ekran kartı gücüne ihtiyaç duyar pcnizde virüs var ise cpudan yer haliyle donmalar görükür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maalesef laptop kullanmaktayım fan temizleme işlemini gözüm yememekte vede servise vermek istemiyorum çok uzun süre oyalamaktadırlar.Ccleaner la hergün temizleme yapmaktayım zaten.Vede virüs taraması yaptım ama ne trojan nede başka birşey çıktı :(
  • @burakfir

Fan temizleme işlemini,hava spreyleri ile kendiniz kolayca yapabilirsiniz.Ancak spreyi tuttuğunuz yeri,tozların rahatça dışarı çıkabilecek bir yere denk getirecek şekilde ayarlamanız gerekmekte.

Sorun pil ayarlarından da kaynaklanıyor olabilir.Pil ayarlarınızı maksimum performansa getiriniz.
  • Pil gücünü yüksek performansa getirdim ama sonuç hala aynı.Acaba sorun filmde olabilirmi ?
  • bilgisayarını virüs taramasından geçir virüs olupda işlemciden yiyor olabilir
  • @burakfir

Elinizde farklı çözünürlükte farklı medyalar var ise onları deneyiniz.
    İlk mesajınızda sorunsuz 1080p izleyebildiğinizi ancak şu an 480p bile izleyemediğinizi belirttiğiniz için filmden kaynaklanma ihtimali düşünülmedi hiç.
  • sorunsuz 1080p izliyordum lafını sistemin yeterli olduğunu anlatabilmek için demiştim.tamam farklı bir dosya dener sonucunu bildiririm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.