arkadaşlar bluetooth un çalışma prensibi nedir? nasıl çalışır bilen varsa anlatabilirmi? sanırım sinyal yayıyor ama kapsamlı bir bilgi verebilirmisiniz?
Kardeş bildiğim kadarı ile morötesi ışınlar falan var işin içinde
200 metreye kadar alanı vardır kablosuz teknoloji sağlar
iki mak nıya bırbırıne baglarmı baglamayı bırak 200 metre alanda cografi durumlar nasıl olmalıdır...
beyler nasıl bir telefon alıyımm
buarada bluetooth un cihazları baglamaya yaradıgnı dosya alıs verısının yapıldıgını biliyorum benim de bt li telefonum var ama nasıl calısıyor merak ettım de
arkadaşlar bt cihazını kaç m. lik alanda kullanabileceğiniz cihaza bağlı 200 m falan diil
Sevgili arkadaşlar lütfen burayı konu dışına çevirmeyelim derde derman bir diyeceği olmayanlar lak lak mahiyetinde mesaj atmasınlar. Eğer geyik yapmak isterlerse yasak yok konu dışında sabaha kadar GEYİK GEYİK GEYİK...
KURALLAR KEYFİLİĞİN DÜŞMANI ADALETİN DOSTUDUR...Alman filozof Jhering
Gelelim bluetooth'a: bluetooth belli bir radyo frekansıyla çalışan cihazdır ki karşılıklı alıcı verici konumlarıyla bilgi transferleri yaparlar. Daha çok bilgisayar donanımı olarak kullanılan bluetooth teknolojisi gittikçe sair konularda da kullanılır olacaktır. Örneğin bluetooth la kumanda edilecek buzdolabı, televizyon vs. Bunların çıkış güçleri itibarıyla ve uluslararası kurallarına göre bazı sınırlamaları ve şartları bulunur. Genellikle kısa mesafede işlev görmek amacıyla üretildikleri için 10 mt. kulllanma mesafesi bulunur. Son zamanlarda bazı cihazlar 100 mt. 200 mt ye kadar çalışabilmekttedir. Bu düzey bilgi biraz aydınlkattı sanırım. Gerekirse daha detay açıklama yapılabilir.
Sevgilerle...
YÖNETİM'E ÇAĞRI ACABA CİDDİ KONULARDA GEYİK USULU CEVAPLARINDA İSRAR EDENLERİ UYARMAK KONUSUNDA NE DÜŞÜNÜRSÜNÜZ?
+1 sonuna kadar arkandayım sonuçta bu topic i açan arkadaş bilgi almak için açıyor geyik yapılmamalı
çok teşekkür ederim
aymak temelini anlatmış....bluetooth çok düşük radyo sinyali ile veri aktarma ve cihaz paylaşımı gibi özellikleri bize sunuyor...
şuan için telefonlarda 10metre kapsama alanı söz konusu
network ağları için 100metre söz konusu kabloyua göre 10 kat daha yavaş çalışan bluetooth kabloyu ortadan kaldırdığı için pratik çözimler sunabiliyor
artık telefonlarda sık kullanılmaya başlayan bluetooth kullanıcıları arasında resim,video,zil sesi...gibi uygulamaları aralarında paylaşmaya izin veriyor....
3mb lık bir mp3 yaklaşık 1 dakikada telefona aktarabilirsiniz kabloda bu süre 10 saniyeden az....ama bluetooth pratik tak çıkar derdi yok ve gittiğiniz heryerde paylaşma imkanı söz konusu....
UYARI:kullanmadığınız zamanlarda bluetooth özelliğini devre dışı bırakın hem sağlığınız hemde şarj sürenizin uzaması açısından saygılar
Bluetooth çok enerji yer doğrudur sürekli arama halinde olur aktifken...
bluetooth en fazla 100m 200m falan değil
Mavidiş 2.4 Ghz frekansında çalışır. Uygun şartlar olursa 200 metre de gider 300 metre de(birbirini gören cihazlar) Benim tecrübem en baba dongle'ın 15-20 metreden sonra cörtlediği şeklinde(açık alanda değil). Zaten 10 metrelik olanlar o kadar bile gitmez. Ancak zaten amacı uzaklara ulaşan bir haberleşme değil. Kablo yerine kullanmak mavidişi asıl amaç bu da havada karada oluyor. Eh biraz yavaş ama olacak o kadar tabii. BT çalışırken devamlı olarak cihazlar (birbirlerine bağlıyken) sinyal gönderip alırlar. Dolayısıyla çok batarya tüketirler... Şurada İngilizce detaylı bilgi var isteyen bakabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme