Şimdi Ara

Bluetooth mesafe !!!yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilindiği üzere bluetooth teknolojisinin ortalama çekim alanı 10 ile 100 metre arasındadır acaba bu mesafeyi dahada yükseltebilirmiyiz.bu konuda bir bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum

• Ne kadar para ve zman harcayacağına bağlı:) Yanlış hatırlamıyorsam rekor kilometrelerce mesafeydi.Ama basit bi ev kullanıcısı için 100 metre gerçekten iyi sayılır.Unutmamak gerekirki bu verilen mesafeler açık alanlar için geçerli.Sana tavsiyem sitede yazılan ve elle yapılan antenlere bi göz atman.Kolay gelsin...

Orjinalden alıntı: emremcp

Ne kadar para ve zman harcayacağına bağlı:) Yanlış hatırlamıyorsam rekor kilometrelerce mesafeydi.Ama basit bi ev kullanıcısı için 100 metre gerçekten iyi sayılır.Unutmamak gerekirki bu verilen mesafeler açık alanlar için geçerli.Sana tavsiyem sitede yazılan ve elle yapılan antenlere bi göz atman.Kolay gelsin...

dostum arama yaptım ama hepsi kablosuz internet ile ilgili topicler ben bunu işyerinde kullanacağım işyerimdeki adsl bağlı bilgisayardan cep telefonum arasında bluetooth bağlantı kurdum eğer bu bağlantının mesafesini yükseltebilirsek telefonumdan uzak mesafeden msn messenger yoluyla işyerimle bağlantı kurmayı düşünüyorum.açıkcası görüşme maliyetlerini biraz düşürmeyi planlıyoruz.ne de olsa adslnin kotası her ay zaten dolmuyor en azından işe yarar.bu amacla en azından 5 km menzilli bir anten vs. diğer çözüm yolları için yardımınızı bekliyorum...

bu arada bir araştırma yaptım kablosuz internet frekansı IEE 802.11b
    bluetooth bağlantısının frekansı ise IEE 802.05b olarak buldum

• quote:

Orjinalden alıntı: kefenci85

quote:

Ne kadar para ve zman harcayacağına bağlı:) Yanlış hatırlamıyorsam rekor kilometrelerce mesafeydi.Ama basit bi ev kullanıcısı için 100 metre gerçekten iyi sayılır.Unutmamak gerekirki bu verilen mesafeler açık alanlar için geçerli.Sana tavsiyem sitede yazılan ve elle yapılan antenlere bi göz atman.Kolay gelsin...

dostum arama yaptım ama hepsi kablosuz internet ile ilgili topicler ben bunu işyerinde kullanacağım işyerimdeki adsl bağlı bilgisayardan cep telefonum arasında bluetooth bağlantı kurdum eğer bu bağlantının mesafesini yükseltebilirsek telefonumdan uzak mesafeden msn messenger yoluyla işyerimle bağlantı kurmayı düşünüyorum.açıkcası görüşme maliyetlerini biraz düşürmeyi planlıyoruz.ne de olsa adslnin kotası her ay zaten dolmuyor en azından işe yarar.bu amacla en azından 5 km menzilli bir anten vs. diğer çözüm yolları için yardımınızı bekliyorum...

Bluetooth la 5km mümkün değil ama aynı tür antenler kullanılıyorsa mümkün ama sana çok pahalıya patlar gerçekten fazla tutar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarikanarya567 -- 13 Kasım 2007; 19:15:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kefenci85

quote:

Bu yazdıkların frekans değil, iletişim protokolleridir. Sinyalin uzaklardan alınmasını istiyorsan propage edeceğin sinyalin dalga boyuna göre uygun anten boyutu, malzemesi vs filan belirlemelisin. Ayrıca arada bozucu etki yaratabilecek büyüklüklere karşı önlem almalı ve gerekirse repetörler kullanmalısın. Bu arada başka sinyallere bozucu etki yapmamalı, çalışma range ine göre gerekiyorsa TK dan izin almalısın.

O kadar da basit değil yani...
    Bilmem anlatabildim mi...

Medeniyet dediğin açmaksa bedeni,
    çöldeki bedevi senden medeni...

Yay gibi eğri olsam elde tutarlar beni...
    Ok gibi doğru olsam yabana atarlar beni...

Sakın KVK Avcılar servisine gidipte sağlam cihazınızı harap şekilde almayın!

• google'dan "BlueSniper Rifle" diye bi arat
    AMD Athlon64 FX-60 (Toledo) Asus A8N32-SLI Deluxe (nForce 4 SLI &amp; SPP100) Kinston 4* 1Gb Dual DDR400 2-3-3-5-1 Samsung SyncMaster 932GW 19'' LCD Winfast GeForce 9800GTX+ 512Mb LG 52x CD-ROM LG 16x52x32x52 DVD Combo LG 52x32x52 CD-RW LG 16x8x16x48x DVD-RW Seagate Barracuda 7200.9 2* 80GB 7200Rpm (SATAII Raid 0) + Segate Barracuda 7200.12 500GB 7200Rpm (SATAII) Thermaltake TR2 500Watt PSU Creative Inspire 4400 4+1 Surround Avermedia AVerTV Super 007 U.S. Robotics 9113 ADSL 2+ Apache HCF V.92 56K Flexy 18in1 Card Reader Epox 300M Bluetooth Dongle Logitech MX610 Logitech G15 Logitech G19 HP iPAQ rw6815 &amp; Toshiba Satellite L20-100
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wi-Fi ince ayar yardım ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.