Şimdi Ara

Bluetooth kulaklıklar işitme cihazı olarak kullanılabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dedem işitme cihazı kullanıyor cihaza geçen sene 2500 lira verdim diyor ama devamlı sıkıntı çıkarıyormuş. Şimdiki fiyatları zaten 4-5 binlere çıkmış. Cihaz kullandığı halde doğru düzgün duymuyor bile. Telefonla konuşacağında cihazı çıkarıp kablolu kulaklık kullanıyor onunla bile daha iyi işittiğini söylüyor.

Cihazı alıp bir inceledim mekanizması çok basit ve asla bu fiyatları hak etmeyecek bir cihaz. En basit 150 liralık Bluetooth kulaklık bile daha karmaşık ve maliyetli bir yapıya sahip.

Telefonun mikrofonundaki sesi kulaklığa anlık verdiğini iddia eden uygulamaları denedim fakat ses neredeyse 3-4 sn sonra geliyor.

Airpods vb diğer markalarda olabilir kaliteli Bluetooth kulaklıklar alsak bunların zaten kendi mikrofonları da var. Miktofondaki sesi telefona ihtiyaç duymadan anlık kulaklığa aktaracak bir hale getirebilir miyiz?

İnsanlar almaya mecbur diye maliyeti toplasan 100 lira etmeyecek cihazları 4-5 bine satıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bluetooth Kulaklıklar İşitme Cihazı Olarak Kullanılabilir Mi?

İşitme kaybı yaşayan kişiler için Bluetooth kulaklıklar, işitme cihazı olarak kullanılabilecek potansiyel bir çözüm sunabilir. İşte bilgi edinmen gerekenler:

Telefonunu İşitme Cihazı Olarak Kullanma: Android ve iOS gibi akıllı telefonlar, Bluetooth kulaklıkları işitme cihazı olarak kullanmanıza olanak tanıyan uygulamalara sahiptir. Bu uygulamalar, ortam sesini yükseltebilir ve gürültü azaltma özellikleri sağlayabilir.

Bluetooth Kulaklıklarla İyileştirilmiş İşitme: Bluetooth kulaklıklar, geleneksel işitme cihazlarına kıyasla bazı avantajlar sunar. Kablosuz bağlantı, hareket özgürlüğü sağlar ve daha küçük boyutları sayesinde daha rahat olabilirler. Ayrıca, Bluetooth kulaklıklar genellikle çağrıları yanıtlama ve müzik dinleme gibi ek özellikler sunar.

Dikkate Alınması Gereken Hususlar: Bluetooth kulaklıkların işitme cihazı olarak kullanılmasının bazı sınırlamaları vardır. Örneğin, şarj edilmeleri gerekir ve pil ömrü sınırlıdır. Ayrıca, özel işitme cihazlarının sağladığı ses kalitesiyle aynı olmayabilirler.

Hangi Bluetooth Kulaklıklar Uygun? İşitme cihazı olarak kullanmak için seçilen Bluetooth kulaklıklar belirli özelliklere sahip olmalıdır. Düşük gecikme süresi, güçlü ses kalitesi ve gürültü azaltma özellikleri arayın.

Android Telefonları İşitme Cihazı Olarak Kullanma: Android telefonlar, "Canlı Altyazı" ve "Ses Yükseltici" gibi işitme cihazlarına benzer işlevler sunan yerleşik özelliklere sahiptir. Bu özellikler, ortam sesini yükseltir ve gürültüyü azaltır.

Sonuç: Bluetooth kulaklıklar, işitme kaybı yaşayan kişiler için geleneksel işitme cihazlarına uygun fiyatlı ve kullanışlı bir alternatif olabilir. Bununla birlikte, sınırlamalarını göz önünde bulundurmak ve uygun Bluetooth kulaklıkları seçmek önemlidir. Telefonunuzu işitme cihazı olarak kullanma seçeneğini de inceleyebilirsin. İşitme kaybınla ilgili herhangi bir endişen varsa, her zaman bir sağlık uzmanına danışmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam samsung buds var kendi uygualamasında dış ses duyma özelliği var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cok iyi fikir. Deneyip verim alabilen oldu mu acaba?

• poyrazispir12 kullanıcısına yanıt

400₺’ ye aldığım TCL’ de var…

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    2 yıl önce yazmışım hocam şuan airpods pro kullanıyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • poyrazispir12 kullanıcısına yanıt

Dediğiniz şekilde kullanılabiliyor mu peki?

• trkgncr kullanıcısına yanıt

Sanmam,

ayrıca o minik şeylere 140 Oyro istemeleri boşuna değil…

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

Bence insanlar mecburiyetten aldığı için fiyatları yüksek. Kullandıkları sürücüler balanced armature. O da boyutlarından ötürü. Balanced armatürlü kulaklıklar çok fazlaca var zaten piyasada. İşitme cihazı kullanan birisi ile konuşmuştum. İstediği frekansları kapatıp istediklerini artırabiliyordu. Fiyat bence donanımdan ziyade yazılım için gibi geldi bana.

• Transparan mod denilen özelliğe sahip Bluetooth kulaklıklar işitme cihazının yerini alabilir bence. Bende bu özellikte bir kulaklık yok ancak bir kullanıcınin yorumunda gormustum, kullandigi İşitme cihazından daha iyi duymuş.

• Bende işitme kaybı var ve işitme cihazı olarak earbuds 1'i kullanmayı denedim. Faydası olmadı. Bu şekilde farklı bir işitme cihazı ya da program varsa gerçekten çok faydalı olacaktır. Mesela Ipods lar ile ortam dinleme işitme cihazı kalitesini veriyor mu bilmiiyorum. Onlar da denenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet.mehmet -- 4 Eylül 2024; 14:38:52 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.