Şimdi Ara

BLUESTACK VE DİGER ANDROİD EMULATORLER RESET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Anakart asus m5a78l-m lx3
    işlemci Fx 6300
    Ramler daha 2 aylık Kingston HyperX Fury White 8GB 1866MHz DDR3 Ram

Bilgisayarımdaki sorun şu, daha önce bu kasaya bluestack kurup oyun oynamışlığım vardı. Ama geçenlerde pubg için kurayım bakayım dedim fakat kurulum bitip bluestack açılırken yükleme ekranında bilgisayar reset atıyo yada mavi ekran veriyo. Başka emulatörleri denedim MEMU yada NOX gibi fakat durum aynı kuruluyo ama emulatör açılırken o kısa yükleme ekranında ya mavi ekran veriyo yada reset atıyo makine. Anlam veremedim. Ne yaptıysam çözemedim. Verdiği mavi ekranın görüntüsünü de aldım buyrun. Yardımlarınızı bekliyorum. Konu alakasız yerdeyse kusuruma bakmayın.

• BLUESTACK VE DİGER ANDROİD EMULATORLER RESET
  • Denetim masasından program ekle/kaldır bölümüne girin. Burada sol tarafta Windows Özellikleri Aç veya Kapat yazan yeri açın. Daha sonra Net Framework 3.5 aktif edin. Listeden aşağı inip Hyper-V özelliğinin yanındaki işareti kaldırın. Tamam diyerek menüden çıkın. İşlemlerin aktif olması ve güncellemenin yapılması için yeniden başlatma uyarısı verecek. Onaylayın ve sistem yeniden açılırken yapılacak güncelleme işlemlerinin bitmesini bekleyin. Sistem açıldıktan sonra tekrar kurulumu deneyin. Sonucu duruma göre yazarsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: MexeSs

Denetim masasından program ekle/kaldır bölümüne girin. Burada sol tarafta Windows Özellikleri Aç veya Kapat yazan yeri açın. Daha sonra Net Framework 3.5 aktif edin. Listeden aşağı inip Hyper-V özelliğinin yanındaki işareti kaldırın. Tamam diyerek menüden çıkın. İşlemlerin aktif olması ve güncellemenin yapılması için yeniden başlatma uyarısı verecek. Onaylayın ve sistem yeniden açılırken yapılacak güncelleme işlemlerinin bitmesini bekleyin. Sistem açıldıktan sonra tekrar kurulumu deneyin. Sonucu duruma göre yazarsınız.

Windows 7 pro 64 bit sistemim. Dediğiniz gibi girdim frameworku aktif ettim hyper v win 7 de yok sanırım öyle hatırlıyorum.

• hsyn099 kullanıcısına yanıt
    O zaman sorunu çözmek için bios güncelleyip çipsetlerde dahil tüm sürücüleri güncel olarak kurmanız gerekebilir. Çünkü aldığınız hata ram kaynaklı görünüyor. Yeni oldukları için bios update sorunu çözebilir. Bluestacks gibi emülatörler sanallaştırma teknolojisini kullandıkları için rame ihtiyaçları vardır. Ramler ile sanallaştırma uyumunu sağlamak içinde bios update gerekebilir. O yüzden Hyper-V kapatmanızı önermiştim. Hyper-V de Windows 10 ile gömülü gelen sanal sistem kurmak için kullanılan bir sanallaştırma yazılımı. Birde bios ayarlarında Virtualization Technology isimli özelliğin enable olması gerekir. Önce bunu kontrol edin. Eğer ki enable konumdaysa (sanallaştırma teknolojisinin biostadaki ayarı bu kapalı olursa sorun yaşamanız muhtemel) büyük ihtimalle bios güncelleme şart diyebilirim.
  • quote:

O zaman sorunu çözmek için bios güncelleyip çipsetlerde dahil tüm sürücüleri güncel olarak kurmanız gerekebilir. Çünkü aldığınız hata ram kaynaklı görünüyor. Yeni oldukları için bios update sorunu çözebilir. Bluestacks gibi emülatörler sanallaştırma teknolojisini kullandıkları için rame ihtiyaçları vardır. Ramler ile sanallaştırma uyumunu sağlamak içinde bios update gerekebilir. O yüzden Hyper-V kapatmanızı önermiştim. Hyper-V de Windows 10 ile gömülü gelen sanal sistem kurmak için kullanılan bir sanallaştırma yazılımı. Birde bios ayarlarında Virtualization Technology isimli özelliğin enable olması gerekir. Önce bunu kontrol edin. Eğer ki enable konumdaysa (sanallaştırma teknolojisinin biostadaki ayarı bu kapalı olursa sorun yaşamanız muhtemel) büyük ihtimalle bios güncelleme şart diyebilirim.

yaklaşık 1.5 saat önce biosu update yaptım asusun sitesinden indirip ama Virtualization'u kapatmıştım olmayınca. Şimdi tekrar açıp denicem. Az önce net frameworku aktif edince bluestack açıldı fakat google playden tam indirmeye başlarken dondu kaldı gene reset attım ilerleme var en azından :)

• quote:

Virtualization Technology ayarı sanırım bu değil mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Evet orası. Onu açıp öyle deneyin.
  • quote:

Evet orası. Onu açıp öyle deneyin.

Hocam allah senden razı olsun. MEMU emulatör'ü yükledim şuan sorunsuz açıldı :D
    Sizden de razı olsun hocam. Amaç sorununuzu çözmekti; sonuç olumlu olunca keyfi yeter. Hayırlı geceler...
  • quote:

Sizden de razı olsun hocam. Amaç sorununuzu çözmekti; sonuç olumlu olunca keyfi yeter. Hayırlı geceler...

OLduğunu sanmıştım ama bu sefer uygulama yada apk yükledim onları güncellerken kasıp kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsyn099

quote:

OLduğunu sanmıştım ama bu sefer uygulama yada apk yükledim onları güncellerken kasıp kalıyor.

Dün gece 4 de yattım sırf bununla ugraşmaktan.

Ekran kartı ve anakartın sürücülerini güncelleyin. Daha sonra Bluestacks'ın bir önceki sürümünü indirip deneyin. Bu arada bilgisayar hızlandırmak adı altında yapılan bazı sistem ayarları var. Acaba bu gibi ayarları yaptınız mı ? Kapatmış olduğunuz bir özellik veya hizmet varsa bundan dolayı da hata veriyor olabilir.
  • quote:

Ekran kartı ve anakartın sürücülerini güncelleyin. Daha sonra Bluestacks'ın bir önceki sürümünü indirip deneyin. Bu arada bilgisayar hızlandırmak adı altında yapılan bazı sistem ayarları var. Acaba bu gibi ayarları yaptınız mı ? Kapatmış olduğunuz bir özellik veya hizmet varsa bundan dolayı da hata veriyor olabilir.

Hocam ögle arasında deneme fırsatım oldu. Emulatoru açtım oyuna girdim gene donma oldu reset attım tekrar denedim sorunsuz çalıştı, bakalım akşam tekrar oturucam başına. Ara ara donma yapa yapa kullanıcaz sanırım
  • Birde kullandığım cpuda stock fan vardı cpu çok mu ısınıyo acaba diye ısısına baktım oyundayken 48-50 derece civarlarında çalışıyordu cpu. Başka birşeyle uyuşmazlık var. Bios güncelledim anakartın güncel driverını yükledim kurdum ekran kartı güncel. Başka güncellenicek bişey var mı?
    Birde emülatörlerin bir önceki sürümlerini denediniz mi? Bluestacks 3 değil de 2 olanı veya memu'nun bir önceki sürümlerini. Çünkü bu emülatörler Windows 10'da sıkıntı çıkarttıkları hatta uyumsuz oldukları için güncellemeleri de buna göre yapılmıştı. Windows 7 de güncel sürümlerin uyumsuzluğu olabilir. Bir deneyin bakalım sonuç ne olacak.
  • windows 7 de bluestacks sıkıntı bende de sürekli mavi ekran veriyordu windows 10 da mavi ekran sıkıntısı yok şuan.
  • quote:

Birde emülatörlerin bir önceki sürümlerini denediniz mi? Bluestacks 3 değil de 2 olanı veya memu'nun bir önceki sürümlerini. Çünkü bu emülatörler Windows 10'da sıkıntı çıkarttıkları hatta uyumsuz oldukları için güncellemeleri de buna göre yapılmıştı. Windows 7 de güncel sürümlerin uyumsuzluğu olabilir. Bir deneyin bakalım sonuç ne olacak.

Hocam emülatör açılıyo sorun yok ara ara oyun oynarken değilde oyun bitince kasma yapıyo yapıcak bişey yok. Bu kadar oluyo artık. Sagol yardımların için
  • quote:

Orijinalden alıntı: myo_1433

windows 7 de bluestacks sıkıntı bende de sürekli mavi ekran veriyordu windows 10 da mavi ekran sıkıntısı yok şuan.

Aynen hocam bende windows 8.1 kurdum pc ye mavi ekran donma sorunu kalktı ortadan.
  • Arkadaşlar sizden Allah razı olsun.

Ocak ayından beri yeni topladığım bilgisayarda bu sorunu çözemedim. Yazı yazmadığım forum kalmadı. Yeni anakartı değiştim, Yeni ram'leri değiştim. Artık İşlemciyi garantiye gönderecektim son olarak. Dün bu konuyu buldum iş yerinde, Gece yarısı eve geçince burada yazılanları harfiyen uyguladım ve Nox player'ı bilgisayara mavi ekran almadan kurdum, çalıştırdım. Hatta bu akşam BlueStack'i bile deneyeceğim. O kadar mutluyum ki anlatamam.

Çok çok teşekkür ederim. Üzerinden 3 yıl geçti ama bu konu benim sorunumu çözen tek konu, acayip mutluyum.

Seviliyorsunuz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.