Şimdi Ara

bluemavi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
6.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu site üzerinden elektronik parça sparişi vermeyi düşünüyorum ama site givenilirmi veya eksik parça yollarlar diye emin değilim daha önceden sparis veren varmı memnun olan veya şikayeti olan varmı

• Bluemaviden her defasında 300 - 500 tl lik sipariş veriyorum. Öncekilerde sorun yoktu ama son zamanlarda problem çıktı. Sipariş verdikten sonra günler geçti ne kargo geldi ne de telefonla arandım. Emaillere kesinlikle geri dönmüyorlar, bunu bir kere kenara yazın. Sonra telefonla aradım.

İnsanı üzen de bluemavinin abi siparişi unuttuk düzeltiriz dememeleri , suçlarını başkalarına atmaları. Ben gittim kargo şubesini şikayet ettim hiç suçları yokken, sonra meğer gördüm ki hiç kargo çıkmamış yola. Sonra özür diledim kargo şirketinden. Ve lakin zaten daha yüksek miktarlı şipariş vermeden önce bir kaç şirkete böyle şipariş veriyorum sorun çıkarsa da değiştiriyorum, muhtemelen de bu şirketten de başka şipariş vermeyeceğim. Bir kaç gün daha bekleyip, kargom gelmezse, iş yerlerine gideceğim, en son çare de savcılığa gideceğim zaten.

Dorukanstoredan da alışveriş yaptım fakat minimum alışveriş tutarı limitinin olması nedeni ile vazgeçtim. Neden derseniz 1tl de olsa 1000tl de olsa eğer ben kargo parasını ödüyor ve kendilerine para kazandırıyorsam benim Türk lirama, 1tlme de 1000tlme de aynı saygıyı duymalılar.Sonuçta para alın teri ile kazanılıyor.

Robotistan iyi ama pahalı bir site. Kar oranlarını yüksek tutuyorlar.

Gittigidiyorda uygun modüller var , gayet iyi çalışan e-mağazalar var. Şimdilik modül satıyorlar ama komponent satmaları konusunda da kendilerine öneriler yolluyorum.

( Şirket kurma planları olanlar varsa eğer ek bilgi olarak, Kosgeb, Tübitak destekleri var, Çinden ithal edip burada satan teknoloji şirketi adı altında şirket kurabilirsiniz, ilgilenen arkadaşlar ilgili kurumların sitelerinden proje başvuru ve desteklerini takip edebilir.) ( Ufak girişimciler için Yurtdışı para tranferlerinde (Ticari) banka olarak da Turkish bankı öneririm. Ticari transferlerde sizden alınan ücretler neredeyse yok denecek kadar az.)

Bu arada Karaköy elektronik sitesinden tamamen uzak duruyorum, sebebini yazmayacağım.

Elektronik parça alımında kullandığım daha ekonomik diğer yöntem ise banggood.com sitesidir. Gayet tutarlı ve hızlı müşteri hizmetleri var. Ürünüm gelmediğinde paramı geri veriyorlar. Çin sitesi deyip korkmayın gayet iyi. Ve burada 100liranın üzerinde olan modüller hemen hemen yarı veya üçte bir fiyatına. Eğer komponent almak istiyorsanız eskiden paypal varken ebay kullanırdım. Şimdi ise paypal kapatıldığından, aliexpress de önce az miktarda şiparişler verip iyi bir satıcı buluyorum ve onlara komponent listesi yollayıp tüm elektronik parçaları bedava kargo ile yolluyorlar. Bekleme süreleri 2 hafta ile 2 ay arası değişiyor fakat 100 - 200 lira gibi rakamlara onlarca parça alıyorum.

Aslında şirketlerimizi kınamıyor ve kusur bulmuyorum fakat benim gibi arkadaşların sorun yaşamaması ve ileride ülkemizde daha iyi ve ucuz ürünlere ulaşmak için bu yazıyı yazmak istedim. Yapıcı eleştiri her alanda, değerlendirilirse eğer düzelme sağlar. Ekonomik teknolojik ürünlere kolay ulaşabilen insanlar da vakitlerini verimli yolda harcarlar. Örnek olarak, Bu gün bizim emeklilerimiz kahvehanelerde otururken diğer ülkelerdeki amatör elektronikle uğraşan çiftçiler dahi patent alabiliyor, uzay istasyonları ile iletişim kurabiliyor. Ülkemizde toplumsal bilgi ve haberdarlık ne kadar artarsa o derece daha ileri düzeye ulaşabiliriz. Teknolojik ilerleme üst kademe kurumlardan çıkıp halk düzeyine inmeli, programlama ilkokullara ulaşmalı aslında.

Diğer yandan bizim şirketlerimiz müşteri için birbirleri ile daha iyi hizmet vererek rekabet etmeli. Rekabet uzun vadede kalite, iyi hizmet ve ekonomiklik getirir çünkü. Avrupa ve Amerika' daki şirketler bu nedenle üst düzey hizmet sağlayabiliyorlar ve daha fazla kazanıyorlar. Digikey ve özellikle Texas Mouser'den orada iken ürün aldığım var ve kargo kutuları bile özel elektrostatik malzeme ile kaplanmıştı.Neyse, Fazla uzatmadan.

Elektronik alanında kendi ürünlerimizi üretebileceğimiz, yada daha fazla çeşidi uygun fiyatlara bulabileceğimiz ve kaliteli hizmet alabileceğimiz günlerin gelmesi dileğiyle.

Okuyan ve zamanını ayıranlara teşekkürlerimi sunarım.

Saygılar.
  • Ben birkaç kere parça aldım henüz bir sorun olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert CaN...

arkadaşlar bu site üzerinden elektronik parça sparişi vermeyi düşünüyorum ama site givenilirmi veya eksik parça yollarlar diye emin değilim daha önceden sparis veren varmı memnun olan veya şikayeti olan varmı

Herhangi bir sorun olmuyor, hatta tüm parçaları tek tek güzelce paketliyorlar. Saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

arkadaşlar bu site üzerinden elektronik parça sparişi vermeyi düşünüyorum ama site givenilirmi veya eksik parça yollarlar diye emin değilim daha önceden sparis veren varmı memnun olan veya şikayeti olan varmı

Herhangi bir sorun olmuyor, hatta tüm parçaları tek tek güzelce paketliyorlar. Saygılar.

teşekkür ederim şuan farklı siteler araştırarak kendimce en uygununu alıcam direnc.net sitesi ile bluemavi sitesi arasında 30 tl gibi fark var direnc.net sitesi daha uygun fiyatları var bu site güvenilirmi ?
  • direnc.net biraz daha pahalı dorukanstore biraz daha uygun. bluemavi den de alış veriş yaptım. bu üç site ile de bir sıkıntı yaşamadım.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 29 Ekim 2012; 13:52:55 >
  • Bluemavi forever

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • parçaları tek tek mükemmel şekilde etiketle paketliyorlar . I Love Bluemavi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dolandırıcı: @orhan1461
    3 hafta önce açıldı
    Hayyam Pasajı Güvenilir Dükkan
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • :((((
  • direnc.net ve bluemaviden sıklıkla alışveriş yaparım.

dorukan storeden de yapan arkadaşlarım var güvenilir diye duyuyorum.

bluemavi genelde direnc.netden daha ucuzdur

bluemavi direnc.nete göre cok daha iyi paketleme yapar. (her birinin isimlerini yazar v.s.)

bluemavide aradığım parça yoksa direnc.netden sipariş veriyorum
  • quote:

ben hep buradan sipariş veriyorum
    elektronik malzemeler bü güne kadar rastladığım
    en ucuz site hemde denildiği gibi herşeyin ismini
    üstüne paketleyip yazıp yolluyorlar.kapıda ödeme seçeneği de var
    rahatlıkla yollayabilirsiniz

• direnc.net forever
  • Bluemavi güvenilir sitelerin basında gelir, ayrıca her parcayı tek tek etiketlemeleri son kullanıcı icin oldukca güzel bir durumdur.

Fakat ürünlerini sürekli güncel tutmazlar eger bir ürün stoklarında bitti ise aylarca bekle gelmez artık :)) böyle de bir dezavantajları vardır :)
  • İlk tercihim dorukanstore oluyor.En iyi fiyat bunlarda, ürün seçenekleri de geniş.
    bluemavi ikinci tercihim.Karaköy'e gidecek olursam önceden sipariş veriyorum, hazırladıklarında gidip dükkandan alıyorum.KDV'yi almıyorlar.Ürün seçenekleri fena değil, entegre/SMD malzemeden ziyade yan ürün seçenekleri için tercih ediyorum.Stokları biraz garip, arada nadiren ilginç mosfetler, entegreler bulunabiliyor bir iki tane.Bu ilginç ürünlerin bazıları sahte çıkabiliyor.
    Son tercih de direnc.net.Son zamanlarda çok pahalı gelmeye başladı.Kargo fiyatı da belli olmuyor.Eskiden dükkandan alınca indirim yaparlardı, geçen onu da yapmadılar.Bana yakın oldukları için tercih edebiliyorum, yoksa son tercihim.
  • bluemavi nin karaköy pasajında üst katlarda üçüncü yada dördüncü katta yeri var. bizzat paketliyorlarken şahit oldum özenle paket yapıyorlar.
    birkaç malzeme alacaksanız gidip bizzat dükkanlarından da satın alabilirsiniz. tavsiye ederim.
  • Bluemavi bu aralar eskisi gibi değil.
    Eskiden emaillere cevap verilir hatta stokta olmayan malzeme için mail ile özel istek yapınca piyasadan alınıp siparişinize eklenir aynı gün içerisinde kargo yapılırdı.

Son alışverişlerimde ufak sıkıntılar olmaya başladı.
    Bir parçayı hatalı yolladılar, mail attım ses yok.
    Bir kaç hafta sonra başka bir siparişim de aynı malzemeyi yine istedim yine aynı hatalı malzeme geldi belli ki çekmecesinde farklı değerde malzeme var hep o geliyor ve bunu alan herkese de aynı hatalı malzeme gidiyordur. Paketleyen kişi malzemeye ya bakıp okumuyor ya da bu malzemeyi okuyup yorumlamayı bilmiyor. Mail atıp anlattım yine ses yok.
    Siparişinizi tamamladığınızda size otomatik bir mail geliyor hepsi o sonrası bekliyorsunuz.
    Son siparişim neredeyse üç gün olacak ve henüz kargolanmadı.
    Mail atıp sebebini sordum yine ses yok.
    Alışveriş yapmayı sevdiğim bir siteydi ama sanırım başka yerlere de bakmak gerekecek.

• bluemavi nin sahibi arman bey vefat ettikten sonra eşi bu işler ile ilgilenmeye başladı, kendisi bu konularda tecrübeli olmadığı için bir süre bu tip sıkıntılar yaşandı,şu anda pek sıkıntı yok diye biliyorum bence güvenilir bir firma
  • Güvenilirliğini sorgulamak değil amacım.
    Eski özen gösterilmiyor bunu belirtmek istedim.
    Maillere bile cevap verilmiyor amaç nedir anlamıyorum.
    Ayın yirmisinde ki siparişim hala bekliyor kargo yapılmamış.
    En son artık telefonla arayıp iptal edip başka yerden alacağım başka çarem yok.
  • Yol çalışmasından dolayı internet ve telefonlarında sorun olduğunu öğrendim.
    Bugün arayıp siparişi işleme aldıklarını söylediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukubara -- 26 Aralık 2016; 16:58:48 >
  • Bluemaviden her defasında 300 - 500 tl lik sipariş veriyorum. Öncekilerde sorun yoktu ama son zamanlarda problem çıktı. Sipariş verdikten sonra günler geçti ne kargo geldi ne de telefonla arandım. Emaillere kesinlikle geri dönmüyorlar, bunu bir kere kenara yazın. Sonra telefonla aradım.

İnsanı üzen de bluemavinin abi siparişi unuttuk düzeltiriz dememeleri , suçlarını başkalarına atmaları. Ben gittim kargo şubesini şikayet ettim hiç suçları yokken, sonra meğer gördüm ki hiç kargo çıkmamış yola. Sonra özür diledim kargo şirketinden. Ve lakin zaten daha yüksek miktarlı şipariş vermeden önce bir kaç şirkete böyle şipariş veriyorum sorun çıkarsa da değiştiriyorum, muhtemelen de bu şirketten de başka şipariş vermeyeceğim. Bir kaç gün daha bekleyip, kargom gelmezse, iş yerlerine gideceğim, en son çare de savcılığa gideceğim zaten.

Dorukanstoredan da alışveriş yaptım fakat minimum alışveriş tutarı limitinin olması nedeni ile vazgeçtim. Neden derseniz 1tl de olsa 1000tl de olsa eğer ben kargo parasını ödüyor ve kendilerine para kazandırıyorsam benim Türk lirama, 1tlme de 1000tlme de aynı saygıyı duymalılar.Sonuçta para alın teri ile kazanılıyor.

Robotistan iyi ama pahalı bir site. Kar oranlarını yüksek tutuyorlar.

Gittigidiyorda uygun modüller var , gayet iyi çalışan e-mağazalar var. Şimdilik modül satıyorlar ama komponent satmaları konusunda da kendilerine öneriler yolluyorum.

( Şirket kurma planları olanlar varsa eğer ek bilgi olarak, Kosgeb, Tübitak destekleri var, Çinden ithal edip burada satan teknoloji şirketi adı altında şirket kurabilirsiniz, ilgilenen arkadaşlar ilgili kurumların sitelerinden proje başvuru ve desteklerini takip edebilir.) ( Ufak girişimciler için Yurtdışı para tranferlerinde (Ticari) banka olarak da Turkish bankı öneririm. Ticari transferlerde sizden alınan ücretler neredeyse yok denecek kadar az.)

Bu arada Karaköy elektronik sitesinden tamamen uzak duruyorum, sebebini yazmayacağım.

Elektronik parça alımında kullandığım daha ekonomik diğer yöntem ise banggood.com sitesidir. Gayet tutarlı ve hızlı müşteri hizmetleri var. Ürünüm gelmediğinde paramı geri veriyorlar. Çin sitesi deyip korkmayın gayet iyi. Ve burada 100liranın üzerinde olan modüller hemen hemen yarı veya üçte bir fiyatına. Eğer komponent almak istiyorsanız eskiden paypal varken ebay kullanırdım. Şimdi ise paypal kapatıldığından, aliexpress de önce az miktarda şiparişler verip iyi bir satıcı buluyorum ve onlara komponent listesi yollayıp tüm elektronik parçaları bedava kargo ile yolluyorlar. Bekleme süreleri 2 hafta ile 2 ay arası değişiyor fakat 100 - 200 lira gibi rakamlara onlarca parça alıyorum.

Aslında şirketlerimizi kınamıyor ve kusur bulmuyorum fakat benim gibi arkadaşların sorun yaşamaması ve ileride ülkemizde daha iyi ve ucuz ürünlere ulaşmak için bu yazıyı yazmak istedim. Yapıcı eleştiri her alanda, değerlendirilirse eğer düzelme sağlar. Ekonomik teknolojik ürünlere kolay ulaşabilen insanlar da vakitlerini verimli yolda harcarlar. Örnek olarak, Bu gün bizim emeklilerimiz kahvehanelerde otururken diğer ülkelerdeki amatör elektronikle uğraşan çiftçiler dahi patent alabiliyor, uzay istasyonları ile iletişim kurabiliyor. Ülkemizde toplumsal bilgi ve haberdarlık ne kadar artarsa o derece daha ileri düzeye ulaşabiliriz. Teknolojik ilerleme üst kademe kurumlardan çıkıp halk düzeyine inmeli, programlama ilkokullara ulaşmalı aslında.

Diğer yandan bizim şirketlerimiz müşteri için birbirleri ile daha iyi hizmet vererek rekabet etmeli. Rekabet uzun vadede kalite, iyi hizmet ve ekonomiklik getirir çünkü. Avrupa ve Amerika' daki şirketler bu nedenle üst düzey hizmet sağlayabiliyorlar ve daha fazla kazanıyorlar. Digikey ve özellikle Texas Mouser'den orada iken ürün aldığım var ve kargo kutuları bile özel elektrostatik malzeme ile kaplanmıştı.Neyse, Fazla uzatmadan.

Elektronik alanında kendi ürünlerimizi üretebileceğimiz, yada daha fazla çeşidi uygun fiyatlara bulabileceğimiz ve kaliteli hizmet alabileceğimiz günlerin gelmesi dileğiyle.

Okuyan ve zamanını ayıranlara teşekkürlerimi sunarım.

Saygılar.

• Night_King N kullanıcısına yanıt
    helal olsun ...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.