|
Bildirim
|
Bluemaviden her defasında 300 - 500 tl lik sipariş veriyorum. Öncekilerde sorun yoktu ama son zamanlarda problem çıktı. Sipariş verdikten sonra günler geçti ne kargo geldi ne de telefonla arandım. Emaillere kesinlikle geri dönmüyorlar, bunu bir kere kenara yazın. Sonra telefonla aradım.
İnsanı üzen de bluemavinin abi siparişi unuttuk düzeltiriz dememeleri , suçlarını başkalarına atmaları. Ben gittim kargo şubesini şikayet ettim hiç suçları yokken, sonra meğer gördüm ki hiç kargo çıkmamış yola. Sonra özür diledim kargo şirketinden. Ve lakin zaten daha yüksek miktarlı şipariş vermeden önce bir kaç şirkete böyle şipariş veriyorum sorun çıkarsa da değiştiriyorum, muhtemelen de bu şirketten de başka şipariş vermeyeceğim. Bir kaç gün daha bekleyip, kargom gelmezse, iş yerlerine gideceğim, en son çare de savcılığa gideceğim zaten. Dorukanstoredan da alışveriş yaptım fakat minimum alışveriş tutarı limitinin olması nedeni ile vazgeçtim. Neden derseniz 1tl de olsa 1000tl de olsa eğer ben kargo parasını ödüyor ve kendilerine para kazandırıyorsam benim Türk lirama, 1tlme de 1000tlme de aynı saygıyı duymalılar.Sonuçta para alın teri ile kazanılıyor. Robotistan iyi ama pahalı bir site. Kar oranlarını yüksek tutuyorlar. Gittigidiyorda uygun modüller var , gayet iyi çalışan e-mağazalar var. Şimdilik modül satıyorlar ama komponent satmaları konusunda da kendilerine öneriler yolluyorum. ( Şirket kurma planları olanlar varsa eğer ek bilgi olarak, Kosgeb, Tübitak destekleri var, Çinden ithal edip burada satan teknoloji şirketi adı altında şirket kurabilirsiniz, ilgilenen arkadaşlar ilgili kurumların sitelerinden proje başvuru ve desteklerini takip edebilir.) ( Ufak girişimciler için Yurtdışı para tranferlerinde (Ticari) banka olarak da Turkish bankı öneririm. Ticari transferlerde sizden alınan ücretler neredeyse yok denecek kadar az.) Bu arada Karaköy elektronik sitesinden tamamen uzak duruyorum, sebebini yazmayacağım. Elektronik parça alımında kullandığım daha ekonomik diğer yöntem ise banggood.com sitesidir. Gayet tutarlı ve hızlı müşteri hizmetleri var. Ürünüm gelmediğinde paramı geri veriyorlar. Çin sitesi deyip korkmayın gayet iyi. Ve burada 100liranın üzerinde olan modüller hemen hemen yarı veya üçte bir fiyatına. Eğer komponent almak istiyorsanız eskiden paypal varken ebay kullanırdım. Şimdi ise paypal kapatıldığından, aliexpress de önce az miktarda şiparişler verip iyi bir satıcı buluyorum ve onlara komponent listesi yollayıp tüm elektronik parçaları bedava kargo ile yolluyorlar. Bekleme süreleri 2 hafta ile 2 ay arası değişiyor fakat 100 - 200 lira gibi rakamlara onlarca parça alıyorum. Aslında şirketlerimizi kınamıyor ve kusur bulmuyorum fakat benim gibi arkadaşların sorun yaşamaması ve ileride ülkemizde daha iyi ve ucuz ürünlere ulaşmak için bu yazıyı yazmak istedim. Yapıcı eleştiri her alanda, değerlendirilirse eğer düzelme sağlar. Ekonomik teknolojik ürünlere kolay ulaşabilen insanlar da vakitlerini verimli yolda harcarlar. Örnek olarak, Bu gün bizim emeklilerimiz kahvehanelerde otururken diğer ülkelerdeki amatör elektronikle uğraşan çiftçiler dahi patent alabiliyor, uzay istasyonları ile iletişim kurabiliyor. Ülkemizde toplumsal bilgi ve haberdarlık ne kadar artarsa o derece daha ileri düzeye ulaşabiliriz. Teknolojik ilerleme üst kademe kurumlardan çıkıp halk düzeyine inmeli, programlama ilkokullara ulaşmalı aslında. Diğer yandan bizim şirketlerimiz müşteri için birbirleri ile daha iyi hizmet vererek rekabet etmeli. Rekabet uzun vadede kalite, iyi hizmet ve ekonomiklik getirir çünkü. Avrupa ve Amerika' daki şirketler bu nedenle üst düzey hizmet sağlayabiliyorlar ve daha fazla kazanıyorlar. Digikey ve özellikle Texas Mouser'den orada iken ürün aldığım var ve kargo kutuları bile özel elektrostatik malzeme ile kaplanmıştı.Neyse, Fazla uzatmadan. Elektronik alanında kendi ürünlerimizi üretebileceğimiz, yada daha fazla çeşidi uygun fiyatlara bulabileceğimiz ve kaliteli hizmet alabileceğimiz günlerin gelmesi dileğiyle. Okuyan ve zamanını ayıranlara teşekkürlerimi sunarım. Saygılar. ![]() |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uykusuz. -- 29 Ekim 2012; 13:52:55 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukubara -- 26 Aralık 2016; 16:58:48 > |
|
|