Şimdi Ara

BLOOMBERG DÜNYA SEFALET ENDEKSİ: TÜRKİYE EN SEFİL 5. EKONOMİYE SAHİP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
90
Cevap
1
Favori
6.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bethesta

OHA yani, bunu birde alkışlıyormusunuz? Tamam AKP'li değilim, AKP'yi sevmiyorum, ama biz 5. falan da değiliz...

Afrika kıtasında herhangi bir ülkeden geride değiliz, Afrika'da kaç ülke var biliyor musunuz? Kamboçya, Vietnam vs. gittiniz mi? Biliyor musunuz? Dünyada 200 ülke var ve bunların EN AZ yarısı bizden kötü durumda...

Biz her zaman AKP'ye sövüyoruz falan, ama her zaman da kendimizi dünyanın en güçlü 20 ülkesi ile kıyaslıyoruz, Avrupa ülkeleri, Kuzay Amerika ve bazı Asya ülkeleri.... Afrika ile kıyaslayan yok...
    Boş konuşma vietnam dediğin ülkede işsizlik %2 civarında,dünyanın ünlü markalarının fabrikaları var.
    Dünyadan bir haber yaşadığınız için bişeyden haberiniz yok.
  • Capire C kullanıcısına yanıt
    bu listede bence venezuela nın olmaması gerekiyor. bu listeyi yoksulluk listesi gibi gördüm ben. Birde açlık listesi yayınlansa orada diğer afrika ülkeleri vs olur. Ama dediğin gibi s.arabistanın böyle bir listede ne işi var hayret...
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    sallama mekodonya bosna herseğe gitsen türkiyeye dönmek için 5 vakit namaza başlarsın o derece imana dönersin ülkede halen komününizm etkileri mevcut, daha çoğu evde konutta numaratik çevirmeli telefon ve tüplü tv görürsün,ben türkiyeye zengin refah demedim ama liste sıkmasyon sadece $ kazanç baz alınmış belli...bende mekodonya göçmeniyim ayrıca ailemden çoğu kişi gidip görmüştür hepsinin dediği laf türkiye çok çok daha iyi ordan...siyasi görüş farketmeksizin... Mekodonya göçmenlerinin çoğu Atatürkçüdür herhalde bilirsİn onu yobaz hülöğğğğ olsalar diyecem sen haklısın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 15 Kasım 2019; 13:9:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

Boş konuşma vietnam dediğin ülkede işsizlik %2 civarında,dünyanın ünlü markalarının fabrikaları var.
    Dünyadan bir haber yaşadığınız için bişeyden haberiniz yok.

Alıntıları Göster
    Çok güldüm mesajınıza... hiç gittiniz mi Vietnama? Ünlü markaların fabrikaları varmış:)

Dünyanın en ucuz iş gücünün orada olmasından dolayı Nike tarzı firmalar üretimlerini orada yapıyor... Asgari ücret, aylık ortalama gelirden falan haberiniz var mı? Kaç insanın arabası var oralarda? Kaç insanın sıcak suyu?

Hayatında yurtdışına çıkmamış çoluk çocuk yorum yaparsa böyle olur.

Vietnam nüfusu 91 milyon, TR 80 milyon. Vietnamın GSYIH 223 Milyar dolar, TR GSYIH 851 Milyar dolar.
    Vietnam kişi başı milli gelir 2300 dolar iken TR 10500 dolar.

Süper zeki ve bilmiş arkadaşımız, hangi konuda nerede ilerdeymiş anlat bakalım, bekliyorum cevabını...

• Sonunda ilk 5. icinde yer alabildik. Tesekkurler AKP!
  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    Aç bir vietnamın ihracatına ithalat rakamlarına işsizlik rakamlarına bak sonra gel.
    BLOOMBERG DÜNYA SEFALET ENDEKSİ: TÜRKİYE EN SEFİL 5. EKONOMİYE SAHİP

Teknoloji ihracatına felan hiç girmeyelim girersek insan içine çıkacak yüzünüz kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 15 Kasım 2019; 14:48:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elamdanbinmahrum

Ekonomi iyi diyen gereksizlerin getirilip döve döve okutturulması gereken konu. Anlamıyorsa anlayana kadar ıslak odunla tekrar edilmeli.
    Yobazlar gelmeden.
    BLOOMBERG DÜNYA SEFALET ENDEKSİ: TÜRKİYE EN SEFİL 5. EKONOMİYE SAHİP

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Aç bir vietnamın ihracatına ithalat rakamlarına işsizlik rakamlarına bak sonra gel.

Teknoloji ihracatına felan hiç girmeyelim girersek insan içine çıkacak yüzünüz kalmaz.
    Hiç durmadan rezil oluyorsun, bilmediğin halde biliyormuş gibi yazma bari... o ihracat rakamların hepsi ABD'li giyim firmaların üretimlerinden dolayı ve telefon markalarının parçalarını orada üretmelerinden dolayıdır. Ürettikleri parçaları kendi ülkelerine gönderirken haliyle ihracat yapıyorlar.

İhracat detayına baktın mı hiç? Ne ihraç ediyorlarmış? 220 milyarın 200'ü yabancı şirketlerin orada neredeyse bedava maaş ile ürettirdikleri parçaların ihracat bedelleri.

Halka ne yansıyor? Herhangi birinin cebine para mı giriyormuş, adamlar yoksulluktan kırlıyor, burada bilmediğin halde kendini haklı çıkarmak için bişeyler yayınlama bari...

Sen gittin mi hiç Vietnama? Ben gittim, seni gönderelim oraya ekonomisi o kadar iyiyse... Bu bahsettiğim fabrikalarda alabileceğin iyi bir maaş şu an 175 USD. Senin ülkendeki en düşük maaş bile 2020 TL şu an.

Zaten iş gücü aşırı ucuz olduğu için birçok elektrik/elektronik ve tekstil devi üretimi oraya kaydırıyor, heryere fabrika kuruluyor ve işsizlik %2-%3 civarında.

Bana desen ki Vietnam çok çok hızlı gelişiyor, kabul ederim.
    Vietnam bizi 10 yıla geçecek, kabul ederim.
    Ama Vietnam şu anda bizden iyi durumda değil, hatta ucundan kenarından yaklaşamaz bize.

• E.R.W. kullanıcısına yanıt
    Bir kere de tamam haklısın deyin de susun ya. Susmak ta bir erdemdir. İşsizlik %2 miş. İsterse %0 olsun. Fransada %9-10 işsizlik var. o zaman vietnam fransadan da refah öylemi.

Senin matematiğine birşeyler denirdi de. neyse.

Türkiye de de asgari ücreti 250 tl yap. bak bakalım işsizlik kalıyor mu?

vietnamda işsizlik yokmuş. burda 100 dolara yaptırdığı işi orda 5 dolara yaptırdığı için işsizlik bitmiş olabilir mi?
  • Liste hakkında, Kendinize sorun bakalım,

Madem Ülkenizi beğenmiyorsunuz. Bu listeden istediğiniz ülkeye gidebilirsiniz deseler hangisine gidersiniz?

cevabı sizin adınıza ben vereyim. hiçbirisine gitmek istemezsiniz. O halde listenin ne yalan bir liste olduğu çabucak anlaşılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: select55

Bir kere de tamam haklısın deyin de susun ya. Susmak ta bir erdemdir. İşsizlik %2 miş. İsterse %0 olsun. Fransada %9-10 işsizlik var. o zaman vietnam fransadan da refah öylemi.

Senin matematiğine birşeyler denirdi de. neyse.

Türkiye de de asgari ücreti 250 tl yap. bak bakalım işsizlik kalıyor mu?

vietnamda işsizlik yokmuş. burda 100 dolara yaptırdığı işi orda 5 dolara yaptırdığı için işsizlik bitmiş olabilir mi?
    Seni anlama kapasitesi yok, hiç anlatma... TÜM Avrupa ülkelerinin işsizliği Vietnam'dan yüksek...

Bunları göndereceksin, sıcak su, ısınma, temiz içecek su, sosyal hizmetleri falan almadan 50 USD ile yaşasınlar, sonra işsizlik yok diye mutlu olsunlar...
    Ortada bir rezil varsa o da sen ve senin gibilerin zihniyetidir.Rakamlar ortada daha da yoramam kendimi.
    Çok iyisiniz ya getirin açın o beğenmediğin fabrikalarıda işsizliği düşürün.Enflasyonu düşürün, dövizi düşürün.
  • quote:

Ortada bir rezil varsa o da sen ve senin gibilerin zihniyetidir.Rakamlar ortada daha da yoramam kendimi.
    Çok iyisiniz ya getirin açın o beğenmediğin fabrikalarıda işsizliği düşürün.Enflasyonu düşürün, dövizi düşürün.
    Zaten onu diyoruz, rakamlar ortada... bak bakalım kiş başı düşen milli gelir, gayrı safi milli hasılaya vs.vs. rakamlar ortada... okula başlayınca matematik de göreceksin, o zaman anlarsın.
  • quote:

Ne zihniyetiymiş bu? AKP'li olmak zorunda mıyım? Sevmiyorum AKP'yi, var mı itirazın?

AKP karşıtı olmak ise yalan dolan saçma sapan şeyler yazmak değildir...
  • Uyduruk ve algıya açık bir liste :) her gördüğünüz pilava kaşık sallamaktan artık vazgeçin lütfen

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yüksek teknoloji ihracatı rakamları.

BLOOMBERG DÜNYA SEFALET ENDEKSİ: TÜRKİYE EN SEFİL 5. EKONOMİYE SAHİPBLOOMBERG DÜNYA SEFALET ENDEKSİ: TÜRKİYE EN SEFİL 5. EKONOMİYE SAHİP

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E.R.W. -- 15 Kasım 2019; 15:24:3 >

ERW isimli arkadaşa sormak lazım. sana 100.000 tl para veriyoruz ve seni bir daha dönmemek üzere vietnama gönderiyoruz. ne der acaba?

samimi ise buna cevap verir. ama samimi değil ki. muhalif olacağım diye şizofren olanlardan kendisi.

Ayrıca vietnam 10 yıla da bizi geçemez. tahminlere göre 2080 yılında ancak geçebilir. He tahmin bu şaşabilir ama 70 yıl da 10 yıl şaşmaz.

Bilgi için.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.