Şimdi Ara

Bloodborne [ANA KONU] | Rehber ilk sayfada (761. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17.681
Cevap
163
Favori
648.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
161 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 759760761762763
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Belki FTP’ye bozuk upload etmiştir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkRider kullanıcısına yanıt
    Ng 4+ ya gelmis biri olarak kolay değil hocam ama zor olması keyifli.
    plus üyeliği almanızı tavsiye ederim hem online hemde gelen bedava oyunlar icin.

• Karakter build ederken kafama göre değil de en iyi nasıl olacaksa ona göre geliştirmek istiyorum.

1. sorum: Ludwig's holy sword ve hunter axe kullanıyorum bunun için karakteri nasıl build etmeliyim?

2.sorum: Okuduğum yabancı forumlarda Strength/Skill eşit vermelisin demişler https://www.reddit.com/r/bloodborne/comments/4sc3eu/bloodborne_best_build/ ancak skill hafif silahlar için strength ağır silahlar için değil miydi? Neden skill özelliğini arttırmam gerektiğini anlamadım. Şu an strength 27, skill 15 falan ve strength yerine skilli artırırsam daha iyi damage vereceğini gösteriyor. Bu çelişkili durumu anlatabilecek olan var mı? Strength dediğimiz örneğin hunter axe'in büyük halini kullanmakla, skill dediğimiz şey küçük halini kullanmakla ilgili olan özellikler mi yani silahın boyutuna göre mi yoksa silahın ne olduğuna göre mi değişiyor? Kirkhammer mesela ağır silah ama testere hafif silah gibi mi düşünmeliyim yoksa bunların büyük/küçük hallerini mi düşünmeliyim ağır hafif silah kavramında?

Teşekkürler.

• Sanırım sorularımın cevabını buldum. Ağır silahlar ayrı hafif silahlar ayrıymış. Ağır silahlar için liste aşağıdaki gibi verilmiş, buna göre build etme mantığı ve önce hangi özelliğe + puan vereceğimiz silaha göre değişiyor ve best practice şöyle diyor https://www.reddit.com/r/bloodborne/comments/48iq5o/best_strength_weapon/

"Pure Strength" - 50 STR before buying SKL
    - Kirkhammer
    - Whirligig Saw
    - Amygdalan Arm

"Strength Quality" - after 25 STR, buy SKL to 25, then 50 STR
    - Hunter Axe
    - Saw Cleaver
    - Stake Driver
    - Beast Claw
    - Beast Cutter

"True Quality" - both 25, then both 50
    - Ludwig's Holy Blade

"Strength/Arcane" - STR first for Normal mode, ARC first for Trick mode
    - WHEEL
    - Moonlight (Normal: ARC ~= SKL, Trick: ARC > SKL)
    - Boom Hammer
    - Tonitrus

• Arkadaşlar 60 seviyeyim ve 420 bin kan yankım var. Bu yankıları en iyi şekilde nasıl kullanabilirim seviye atlamada?

Can 41, yetenek 16, kuvvet 21 ve diğerleri de en düşükte.

İleride büyük ve ağır silahları kullanmak istiyorum kuvvete mi vereceğim yoksa yeteneğe mi? Yada yetenek ile kuvveti 30 yapsam ileride sıkıntı çıkarmama şansı olur mu? Can barı 1431 civarlarında, cana vermemeyi düşünüyorum şu aralar.

Ne yapmamı önerirsiniz? En son One Reborn bossunu kestim.
  • mtnei kullanıcısına yanıt
    Hocam can bariniz gayet iyi seviyede.oyunun sonuna kadar rahat bi sekilde goturur.kuvvete vermeniz daha mantikli.hem agir silah acisindan hem de vurdugunuz damage acisindan size cok faydasi olur.tavsiyem kuvveti 35-40 arasi birsey yapin staminayi da 25 yaparsaniz cok iyi olur sizin icin

Can'a çok vermişsin. Kuvvet gideceksen, kuvvette 40 olana kadar can'a vermesen de olur. Dayanıklılık da can'ın yarısı kadar olsa kurtarır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    O kadar blood echoes ölmeden nasıl biriktirebildiniz? Ben aldıklarımın hepsini harcıyorum. Ağır silah için yukarıda yazıldığı gibi silaha göre değişiyor ama genelde strength/skill oranı dengeli oluyor. Ben de seviye 60 oldum vitality 25, endurance 16, strength 28, skill 25 civarında.

Unseen Village var bilirsiniz cut scene girip cezaevinde uyandığınız yer, oranın en üst katında 2 nazgul sonrasında 2 domuzcuk, 2-3 nazgul falan var ordan iyi echo alınabiliyor bir seferde 20K ya yakın ayrıca her seferinde 2 ikiz kan taşı alabiliyorsunuz. Üst üste 2 kere ölerek kaybettiğim blood echoes acısını buradan çıkartıyorum artık. Rahip vekili Amelia'da 2 vur 1 kaç taktiği ile tek seferde kesildi. Şu an hemwick kasabasındayım cadıları keseceğim sonrasında Rune olayı için tavsiyeniz var mı nereden iyi rune bulurum?
    Silah açıklama kısmında scaling diye bir kısım var, A E filan yazar, aslında bunlara göre strength skill basılıyor. Örneğin silahın skill kısmında A yazıyor, strength kısmında D yazıyor, öyleyse skill basmaniz uygun olur, çünkü gücü daha çok artar. Bunun ayrıntılı açıklaması vardı internette ben en basit tabir ile anlatmaya çalıştım kendi anladığım haliyle. Bu harflendirmenin sıralaması ise şu şekilde:

(en iyi) S/A/B/C/D/E (en kötü)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam can bariniz gayet iyi seviyede.oyunun sonuna kadar rahat bi sekilde goturur.kuvvete vermeniz daha mantikli.hem agir silah acisindan hem de vurdugunuz damage acisindan size cok faydasi olur.tavsiyem kuvveti 35-40 arasi birsey yapin staminayi da 25 yaparsaniz cok iyi olur sizin icin

Hocam canda sıkıntı çekmemek için sürekli cana verdim. 3 can 1 diğer stat şeklinde. Kuvveti 30 üstüne çekeceğim, yeteneği de 25'e yaklaştıracağım. Stamina için olan stat çok yavaş veriyor puan neden böyle bu hocam? Hem stamina sorun çıkaracak gibi sanki az olduğu için?

quote:

Can'a çok vermişsin. Kuvvet gideceksen, kuvvette 40 olana kadar can'a vermesen de olur. Dayanıklılık da can'ın yarısı kadar olsa kurtarır.

Cana sıkıntı çıkarmaması için vermiştim sürekli. Sanırım fazla uçmuşum.

quote:

O kadar blood echoes ölmeden nasıl biriktirebildiniz? Ben aldıklarımın hepsini harcıyorum. Ağır silah için yukarıda yazıldığı gibi silaha göre değişiyor ama genelde strength/skill oranı dengeli oluyor. Ben de seviye 60 oldum vitality 25, endurance 16, strength 28, skill 25 civarında.

Unseen Village var bilirsiniz cut scene girip cezaevinde uyandığınız yer, oranın en üst katında 2 nazgul sonrasında 2 domuzcuk, 2-3 nazgul falan var ordan iyi echo alınabiliyor bir seferde 20K ya yakın ayrıca her seferinde 2 ikiz kan taşı alabiliyorsunuz. Üst üste 2 kere ölerek kaybettiğim blood echoes acısını buradan çıkartıyorum artık. Rahip vekili Amelia'da 2 vur 1 kaç taktiği ile tek seferde kesildi. Şu an hemwick kasabasındayım cadıları keseceğim sonrasında Rune olayı için tavsiyeniz var mı nereden iyi rune bulurum?

Hocam arkadaşım var onunla oynuyoruz arada kendisi NG+5'de mi ne. O çağırıyor beni beraber oynuyoruz haliyle bu miktarda birikiyor kan yankısı. Silahların istediği puana göre vereceğim hocam önceliğimi ama kuvvet 40 civarı yetenekte 25 civarlarında yapacağım eğer yankım yeterse. 15 seviye veriyordu söylediğim yankılar.

Dediğiniz görünmez köyde avcılar var hocam 3 tane. İkinci lambanın olduğu binada içeride altta. Onlar inanılmaz yankı veriyor kesebiliyorsanız deneyin ama hazırlıklı gidin çok sağlamlar. Dediğiniz hipojen cezaevi idi sanırım. gezip almıştım önemli eşyaları önceden ama hatırlamıyorum iyi yankı veren canavarları.

Sanırım yasak orman taraflarındasınız. Cadı gerçekten çok kolay tavsiyem sadece cadıya odaklanın hocam bossa girdiğinizde. Diğer canavarları ellemeyin kaçın daha hızlı olur ve kan şişesi fazla kullanmazsınız. Cadıdan sonraki bosstan hemen sonra byrgenwerth adlı bir yer var. Seviye aralığını 60-70 arası istiyor ama gerçekten zor bir yer. İyice güçlenip gitmenizi tavsiye ederim ben biraz zorlanmıştım. Rün olarak kan şişesi arttırma(23 yapıyor 20den taşınan miktarı), fiziksel hasar azaltımı ve can arttırma rünleri takılı. Yasak ormanda sürüyle rün var ve güzeller. İyice gezin ormanı. Gizli yerlerde var baya. Ay rünleri varmış sanırım 3 tane. Onları takınca yüzde 50 artıyormuş kan yankısı. Onları bulmak lazım.
    Beraber oynamak isterseniz ekleyin hocam seviyeler aynı ve aynı yerlerdeyiz neredeyse hikaye olarak. PSN:mtnei

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnei -- 21 Mayıs 2019; 13:54:22 >

Hocam yetenek yerine direk kuvvet ve stamina gidin.agir silah kullanicam dediginiz icin yetenek vermenize gerek yok.From software oyunlarinda stamina yavas artar hocam.dark souls da boyle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santa.Monica -- 21 Mayıs 2019; 14:35:48 >
  • Santa.Monica kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam teşekkürler. Can gibi hızlı artmayınca garipsedim. Stamina+Kuvvet veriyorum o zaman.
    Bende psn plus üyeliği yok o yüzden PVE oynuyorum kendi halimde yoksa eklerdim:) Yasak orman dediğiniz şu 3lü gelen boss savaşından önceki orman sanırım, ok orayı iyice arayayım rune için. Aynen hipojen cezaevi, ordaki domuzcuklar 3K veriyor her biri
  • Bence yanlışınız var hocam, ben de sizin gibi düşünüyor skill e vermeyeceğimi düşünüyordum ama sonra fark ettim; tek tek arttırmaya çalıştığınızda da önizlemede görüyorsunuz ki silahın damage'i skill'e puan verdiğinizde daha çok artıyor, strength'e verdiğinizde damage 1 puan artacakken skill'e verdiğinizde 2 puan artacağını gösteriyor. Yabancı forumlarda da skill'in önemli olduğu söyleniyor, ağır silahlarda best stregth için olması gereken değerler yukarıda yazdığım gibi verilmiş. Bu da skill'in zamanı geldiğinde strength den daha önemli olduğunu gösteriyor. Forumun ilk sayfasında üst mesaj SİLAHLARA BONUS VE GEM DEĞERLERİNİN ETKİSİ VE HESAPLAMA YÖNTEMİ'ne bakınız oradan da anlayabilirsiniz. Yani ben ağır silah kullanayım ama hiç skill'e vermiyim bu yanlış bilinen bir Yharnam efsanesi:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkRider -- 22 Mayıs 2019; 12:42:26 >
    Plus alırsanız ekleyebilirsiniz hocam her zaman.

Yasak ormanda bir tane domuz var ama domuzcuk değil baya büyük ona dikkat edin sinsi saldırıyla indirirsiniz. Oda iyi yankı veriyordu ama kaç verdiğini unuttum. Rünler sık sık karşınıza çıkmaya başlar artık. En azından bende öyle oldu sürüyle rün buldum.
    Tabiki Benim domuzcuk dediklerim kocaman domuz yani aynı hayvandan bahsediyoruz, evet ormanda ilerliyorum toplamda 3-4 rune var, yılanların olduğu yerlere geldim level 67 oldum ve ludwig's holy sword +6 yaptım önüme çıkanı kesip kesip atıyorum, ölüp ölüp dirildiğim blood echo kaybettiğim günler geride kaldı. Oyunun zorluğu başlarda vardı ama sağlam bir level arttırıp doğru özelliklere yatırım yapınca kolaylaştı. Boss savaşlarında ise odaklandıktan sonra 2-3 kere vurup sonra kaçma taktiği şimdiye kadar bossları tek seferde yenmemi sağladı, bossun boşluğa düşmesi önemli oluyor onu tutturursan gerisi damage işi, parry, molotof, yağ, canavar tableti vb. ekstra bir şey kullanmmıyorum açıkçası. Ama şu kadarını söyleyebilirim ki PS3 ve PS4 de beni en çok saran, en çok geren, en çok merak ettiren ve en sağlam bulduğum oyun bu oldu.

Oyunda bana tuhaf gelen şey ilk armorun (hunter's armor) koruması vs özellikleri çok iyi neredeyse diğer hepsinden daha iyi, neden böyle anlamadım oyunda ilerledikçe armorların daha iyi olması gerekirdi bence. Hangi armoru bulsam özellikleri daha kötü diye kullanmıyorum o zaman bunlar niye var diyor insan:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkRider -- 22 Mayıs 2019; 13:9:35 >

O zaman sana dlcyi de tavsiye ederim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: darkRider

Tabiki Benim domuzcuk dediklerim kocaman domuz yani aynı hayvandan bahsediyoruz, evet ormanda ilerliyorum toplamda 3-4 rune var, yılanların olduğu yerlere geldim level 67 oldum ve ludwig's holy sword +6 yaptım önüme çıkanı kesip kesip atıyorum, ölüp ölüp dirildiğim blood echo kaybettiğim günler geride kaldı. Oyunun zorluğu başlarda vardı ama sağlam bir level arttırıp doğru özelliklere yatırım yapınca kolaylaştı. Boss savaşlarında ise odaklandıktan sonra 2-3 kere vurup sonra kaçma taktiği şimdiye kadar bossları tek seferde yenmemi sağladı, bossun boşluğa düşmesi önemli oluyor onu tutturursan gerisi damage işi, parry, molotof, yağ, canavar tableti vb. ekstra bir şey kullanmmıyorum açıkçası. Ama şu kadarını söyleyebilirim ki PS3 ve PS4 de beni en çok saran, en çok geren, en çok merak ettiren ve en sağlam bulduğum oyun bu oldu.

Oyunda bana tuhaf gelen şey ilk armorun (hunter's armor) koruması vs özellikleri çok iyi neredeyse diğer hepsinden daha iyi, neden böyle anlamadım oyunda ilerledikçe armorların daha iyi olması gerekirdi bence. Hangi armoru bulsam özellikleri daha kötü diye kullanmıyorum o zaman bunlar niye var diyor insan:)
    Yasak ormanda bossa giderken kapıya gelmeden geride ufak göl var üstünde ağaç dalları falan var geçilemez gibi bir yer gözüküyor ama geçiliyor orada 2 tane vardı rün hatırladığım kadarıyla ve Byrgenwerth bölgesinde sol üst boşlukta dairesel alanda bir tane daha rün var ama orada şaman var beyin emen. Yakalanırsan tam olarak sezgi puanı emiyor karakterden. Aynı şekilde Byrgenwerth 2. katta balkonda NPC var onuda öldürürsen yine rün veriyor. Aklında olsun bu yerler.
    Rün hafızaların 3 tanesi az gelmeye başladı bana. Sürüyle rün buldum ama tam anlamıyla verimli kullanamıyorum. 3 slot yerine 5 olsaymış iyiymiş.

Avcı seti hakkında bende senin gibi düşünüyorum ama illa vardır daha iyi bir set tahminim. Avcı kullanıyordum değiştirdim ben Yahar'gul Set taktım. Bazı kıfayetler NPC etkileşimleri için gerekli bu arada.

PS3'de Demon's Souls var onu oynamanı tavsiye ederim. Oda baya iyi.

• Arkadaşlar 2 tane göbek bağını buldum oyunda ve üçüncüsünü almak istiyorum. Arianna'yı şapele davet edeceğim ama sıkıntım var şapelde.
    Yasak ormanda bir NPC'yi davet etmişim sanırım ve şapeldeki Oedon ölmüş. Arkadaşım yasak ormanda davet ettiğin NPC yapmıştır dedi. Yaşlı kadında vardı şapelde ama o intihar ve bunalımdan ölmüş sanırım çünkü rehberde böyle olabileceği yazıyordu yada bunu da öldürdü davet ettiğim NPC. Şimdi ben Arianna'yı davet ettiğimde yine öldürülür mü ben göbek bağını almadan? Yoksa bu kadına zarar gelmeme ihtimali var mı hikayede yeri olduğundan. Ne yapmalıyım tam olarak göbek bağını Arianna'dan almak için?

Bu arada oyun sonunu rahatlıkla görebileceğim dimi farklı şekillerde? Elimde şuan 2 adet göbek bağı var ve 1 adette boss veriyormuş. Toplamda 4 tane olduğundan sıkıntı olmaması lazım sanırım? Ayrıca göbek bağının 1 tanesini kullandığımızda ne özelliği veriyor?

Ayrıca Arianna ile Adella arasında kan seçimleri olayı ne neden seçim yapıyoruz bunu anlamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtnei -- 22 Mayıs 2019; 14:45:12 >

Oyunda bulunan 3 farklı sondan birisini görebilirsin. Ancak son boss dövüşüne girmeden save dosyanı usb'ye kayıt edersen, 3 farklı sonuda görme şansın olur. Her seferinden usb'den geri dönüp, tekrar boss'a gidersin.

Yasak ormandan gelen npc'nin işi, onun yüzünden öldüler. Zaten toplamda 3 adet bağa ihtiyacın var o yüzden çokta önemli değil.

Göbek bağını kullandığın zaman sezgi puanı veriyor. Ancak kaç adet veriyordu hatırlamıyorum.

Sana tek kullanımlık ama özelliği olan kan şişeleri veriyorlar. Özelliklerini hatırlamıyorum, netten bakabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 759760761762763
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.