Şimdi Ara

Blokeli çek nedir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
6
Favori
54.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben kimseye bu şekilde araç satmam. Çeki bankadan alırız, biz çıkınca arkamızdan haciz koydururlar, temlik koydururlar.En sağlamı alım satıma 2 kişi gitmek ve parayı elden alıp imzayı atmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyildiz2

Ben kimseye bu şekilde araç satmam. Çeki bankadan alırız, biz çıkınca arkamızdan haciz koydururlar, temlik koydururlar.En sağlamı alım satıma 2 kişi gitmek ve parayı elden alıp imzayı atmak

nasıl olacak o iş?bloke çekle emrinize bloke edilmiş bir kıymet ile hak doğmuştur. hiç bir haciz sizin hakkınızın önüne geçemez çünkü ilk sıradasınız.bloke çek illa banka çeki olacak diye bir kanunda yok ben çeki yazar ve filanca kişi emrine bloke edilmesini isterim.bankada hesabımdaki parayı geçici hesap dediğimiz muhasebe hesabına alarak ilgili kişi lehine çek bedelini bloke eder bunu kaşe ve imza ile çek arkasında belirtir.Burada banka emin kişidir. blokeli çekin bağlı olduğu hesap, ipotekş, taşınmaz gibidir yani haczedilebilir ama ilk hak sahibi haczeden değil ipotek sahibidir blokeli çekde ise hak sizin lehinize ve hacizden önce tesis edikdiğinden size yapılan ödeme sonrası eğer varsa kalan bakiye haczedene ödenebilir yani hakkınız bakidir.ayrıca banka tarafından kendi hesabına haciz gelmesi bankanın lisansının iptal ediebilmesine kadar gidecek bir süreçtir.bir haciz kararı için elinize çek veya senet yok ise fatura vb gibi alacak isbatı için belge gerekir.ki en az 7-ile 10 günarasında çıkar.havzi tutarının belli br miktarı mahkeme veya icra müdürlüğü emrine haciz davasını açan kişi tarafından yatırılmak zorundadır..sizin lehinize rehin/bloke edilmiş bir hakkı sizin yetki vermedğiniz hiçkimse başkasına temlik edemez.bilmeden yorum yapmayın.

• ben pek sıcak bakmam açıkcasi alip satacagim arabada en fazla 50 60 bin liradir hani sahte parayi gözünden anlarim parayida noterde teslim alirim adamlari gözüm tutmamişsa zaten ya eft havale yaptirirm (gözüm tutsada böyle yaptiriyorum genelde ) olasi bir durum olacaksa da kapida 2 kişi bekletirim genelde arac alacaksdak üç kişi bakmaya gidiyoz birimizden birimiz begenmezsekte almiyoruz .
    uzun lafin kısasi bence en mantıklısı eft havale ile paranin transferi .
  • bide dayak yemeye hazir olun
    adamin arabasini alacaginiz sana blokeli çek verecem
    iki saat adama dil dök ki güvenli bir yöntem diye .
    -sen paradan haber ver .

malesef

200 bin 300 bin lik araç için belki olabilir ama 12 16 binliralik araçaliminda işi uzatmaya fazla gereke yok derim oturup noterde güzel güzel sayin sevin banknotlari .. taşirken gaspedilmekten korkuyorsanizda aynisi blokeli çek içinde gecerli bankadan çıktıktan sonra da gasp edilebilirsiniz

blokeli cek bazi durumlar faydali olabilir ama ben tercih etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyus

bide dayak yemeye hazir olun
    -sen paradan haber ver .

malesef

200 bin 300 bin lik araç için belki olabilir ama 12 16 binliralik araçaliminda işi uzatmaya fazla gereke yok derim oturup noterde güzel güzel sayin sevin banknotlari .. taşirken gaspedilmekten korkuyorsanizda aynisi blokeli çek içinde gecerli bankadan çıktıktan sonra da gasp edilebilirsiniz

blokeli çek de satıcının adı yazıyor, yolda çeki çalsalar ne yapacaklar? o paraların yarısı sahte çıkarsa o 12.000-16.000 olur 5.000-6.000

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

Orijinalden alıntı: dedikodu

Bu durumda da çözüm çok:

O bankada kendi adına vadesiz bir hesap açarsın, çekin tahsilatını bu hesaba aktarırsın.

O saatten sonra internet üzerinden dilediğin yere transfer edersin.

Ya da ille de nakit isterim dersen, bankaya talimat verirsin, para hazır olunca da gider hesabını kapatırsın.

Hiç olmadı,
    Ta en başta bloke çek hazırlanırken alıcıyla beraber bankaya gittiğinde (sabahleyin) bankaya nakit çekim talimatı verirsin, noter işlemleri tamamlanınca gider tahsil edersin.

Daha da hiç olmadı,
    Satış konusunda anlaşmaya vardığında alıcıya "bankaya nakit çekim talimatı vermesini" söylersin. Bir gün sonra notere gidip işlemleri tamamladığında bankada da nakit hazırlanmış olur.

En bi hiç olmadı,
    Satış konusunda anlaşmaya vardığında alıcından bloke çek hazırlanacak banka şubesini öğrenirsin ve o şubeye nakit çekme talimatını kendin verirsin.

Sonuçta her türlü masrafsız halledersin.

Tavsiye edilen işlemlerin çoğunda gün kaybı vardır, bir kısmında ise ( örnek : O saatten sonra internet üzerinden dilediğin yere transfer edersin.) o bankanın internet müşterisi olmanız gerekir. Dolayısı ile sattığının yerine birşey koyamayan satıcı tatmin olmayacaktır.

Herhangi bir nedenle satış gerçekleşmediği zaman banka ile sorunlar çıkacaktır.

Bir büyük emlak satış aracılık şirketi ile işim olana kadar satıcıların "ayrılık sendromu"ndan haberim yoktu, iddia o ki; emlak satışlarının gerçekleşmeme sorunlarının yüzde 80 nedeni bu "ayrılık sendromu"

Forumdan da biliyoruz sattığı aracın arkasından ağlayanları, aracına isim koyanları. Satılma kararı verilen "nesne" herkes için bir "nesne" olmayabiliyor. Zaman içersinde o nesne ile kurlan duygusal bağ, ayrılık zamanı geldiğinde tatmin edilmesi gereken duygusal ihtiyaçlar yaratır. Satıcı kendisi hiç farkında olmadan size -neredeyse- satışı zora sokacak istekler ile gelir.

Satıcıyı maddi olduğu kadar duygusal olarak da tatmin etmek zorundayız. Bu işi iyi başaranlar aldıkları nesneyi ucuza getirme imkanına kavuşabilirler.

Konuya önce satıcı perspektifiyle bakıp geç tahsilat, masraf vb. konuları gündeme getirmişsin.
    Sonra konuya tam tersine alıcı perspektifiyle bakıp satıcının vaz geçmesi, döneklik etmesi vb. konuları gündeme getirmişsin.
    Ben boş yere bu konulara girmeyeceğim.

Evet, bu işlemlerin 30-40TL gibi bir masrafı vardır. Satışın gerçekleşmemesi durumunda da günlük faiz kaybın olabilir, meblağa bağlıdır ama de ki 30-40 TL de faiz kaybın olsun.

Toplamda 70-80TL, hadi sen de 100 TL gibi bir külfeti var diyelim.

Şimdi burada bir karar vereceksin, 70-80TL'lik bir külfete katlanmak mı?..
    Yoksa yüzbinlerce hatta belki de milyon TL'yi üzerinde gezdirip, yasadışı biçimde nakit ödeme yaparak, dolandırıcılık, kapkaç, hırsızlık, soygun vb. riskleri üstlenmek mi?..

Hangisi sence daha makul ve makbul?..

Yasal olarak 8bin TL'nin üzerindeki ödemeleri nakit yapmak yasaktır. Mutlaka banka kanalıyla ödenmelidir. yüzbinlerce TL'yi nakit ödemekle bu yasayı çiğnemiş olursun.

150bin TL'lik bir daire satın aldığını ve bedelini satıcıya elden nakit olarak ödediğini düşün. Bir müddet sonra satıcı seni mahkemeye verse, "Daire sattığını fakat bedelini tahsil edemediğini" iddia etse sen yaptığın ödemeyi nasıl ispat edersin?.. Bu konuyu bir avukata danış.

Peki parayı peşinen satıcının hesabına havale etmiş olsan ve fakat satıcı son anda döneklik etmiş olsa, bu durumdaki kaybın ne olur?..

Bu ve bunun gibi bir sürü ciddi sorun sayabilirim. Zaten bir sürü insan da bu gibi işlemlerde dünya kadar sorunla, dolandırıcılıkla karşılaşıyor.

İşte bloke çek bu sorunların hepsini bertaraf ediyor.

Şimdi yazdıklarını dön bir daha oku: Senin bahsettiğin sorunlar mı daha ciddi yoksa bloke çek kullanmadan yapılan alışveriş nedeniyle karşılaşılabilecek sorunlar mı daha ciddi?.. Bundan sonra bloke çeki ister kullan, ister kullanma, zorla değil ya...

Para noterlik kanalıyla el değiştirsin diyenler,
    Noterlerin bu kadar büyük meblağları, sırf vatana millete hizmet olsun diye, bedava transfer edeceğini ve bundan hiçbir komisyon almayacağını mı düşünüyorsunuz?..

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

-sen paradan haber ver .

malesef

blokeli çek de satıcının adı yazıyor, yolda çeki çalsalar ne yapacaklar? o paraların yarısı sahte çıkarsa o 12.000-16.000 olur 5.000-6.000

Arif abi boşveer.
    Defalarca yazıldı aynı şeyler. Zaten anlayan ilk seferde anladı...
    Avukat adam söylüyor bunun ne olup ne olmadığını, gerisi boş zaten...

Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az...

• quote:

quote:

quote:

-sen paradan haber ver .

malesef

Arif abi boşveer.

Blokeli çek olayını öğrendiğimiz çok iyi oldu çok akıllıca bir yöntem risk yok denecek kadar azalıyor , fakat dediğim gibi büyük meblağlarda kullanışlı ve kesinlikle kullanılması gereken bi yöntem , 12 milyara 6 ay önce bir araç aldık nakit verdik parayı noterde adam saydı kağıdı imzaladı , ben adama blokeli çek versem inanın bana adam inanmaz alamazdık arabayı , malesef bilgi seviyemiz çok düşük bu konularda bende dahil olmak üzere , burda açıkça anlatılmasına rağman hala öle olur böle olur diyenler varken siz düşünün araya para girince neler olur

• 20 bin tl civarı 2.el araç bakıyorum. Anladığım kadarıyla satıcıya bırakmam lazım kararı. Ya bankaya gider nakit çeker, orada saydırırız koyarız çantaya, zaten fazla bir tutar değil; ya da eğer isterse blokeli çek yaptırırız. Ben satacak olsam nasıl isterim diye düşününce henüz kullanan tanıdığım olmadığı için kararsızım, o yüzden satıcı da kararsız olabilir.

Nakit için mutlaka satıcıyla şubeye gidip gözünün önünde saydırıp alırım parayı, sonradan herhangi bir soru işareti kalmaması için. Blokeli çek için de yine beraber gider, hazırlatırız. En sorunsuzu böyle sanırım. Ama ev salım satımı için yüksek tutarlarda nakit riski gereksiz, blokeli çeke yanaşmalı alıcı da satıcı da sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: comanchee

quote:

Ben kimseye bu şekilde araç satmam. Çeki bankadan alırız, biz çıkınca arkamızdan haciz koydururlar, temlik koydururlar.En sağlamı alım satıma 2 kişi gitmek ve parayı elden alıp imzayı atmak

nasıl olacak o iş?bloke çekle emrinize bloke edilmiş bir kıymet ile hak doğmuştur. hiç bir haciz sizin hakkınızın önüne geçemez çünkü ilk sıradasınız.bloke çek illa banka çeki olacak diye bir kanunda yok ben çeki yazar ve filanca kişi emrine bloke edilmesini isterim.bankada hesabımdaki parayı geçici hesap dediğimiz muhasebe hesabına alarak ilgili kişi lehine çek bedelini bloke eder bunu kaşe ve imza ile çek arkasında belirtir.Burada banka emin kişidir. blokeli çekin bağlı olduğu hesap, ipotekş, taşınmaz gibidir yani haczedilebilir ama ilk hak sahibi haczeden değil ipotek sahibidir blokeli çekde ise hak sizin lehinize ve hacizden önce tesis edikdiğinden size yapılan ödeme sonrası eğer varsa kalan bakiye haczedene ödenebilir yani hakkınız bakidir.ayrıca banka tarafından kendi hesabına haciz gelmesi bankanın lisansının iptal ediebilmesine kadar gidecek bir süreçtir.bir haciz kararı için elinize çek veya senet yok ise fatura vb gibi alacak isbatı için belge gerekir.ki en az 7-ile 10 günarasında çıkar.havzi tutarının belli br miktarı mahkeme veya icra müdürlüğü emrine haciz davasını açan kişi tarafından yatırılmak zorundadır..sizin lehinize rehin/bloke edilmiş bir hakkı sizin yetki vermedğiniz hiçkimse başkasına temlik edemez.bilmeden yorum yapmayın.

Bilip bilmemek degil mesele. Mesele sistemin isleyisi, banka ve memurlari ne hatalar yapiyor. Yanlislikla baska hesaplara haciz koyan, 10.000 tl. Borc icin 70.000 tl.ye haciz koyan bankalar gorduk.
    Ben avukatim dava yolu ile hatalari duzelttik. Bazilari 5 gun bazilari 6 ay surdu. Hazir elimdeki arabayi verecem cek vs. Ugrasacam sonra.
    Bu cozum bir hayaldan oteye gitmez. Ayrica kac vatandasin cekhesabi ve karnesi var acaba?
    En ideal cozum noterde al parayi at imzayi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: comanchee

quote:

Bilip bilmemek degil mesele. Mesele sistemin isleyisi, banka ve memurlari ne hatalar yapiyor. Yanlislikla baska hesaplara haciz koyan, 10.000 tl. Borc icin 70.000 tl.ye haciz koyan bankalar gorduk.
    Ben avukatim dava yolu ile hatalari duzelttik. Bazilari 5 gun bazilari 6 ay surdu. Hazir elimdeki arabayi verecem cek vs. Ugrasacam sonra.
    Bu cozum bir hayaldan oteye gitmez. Ayrica kac vatandasin cekhesabi ve karnesi var acaba?
    En ideal cozum noterde al parayi at imzayi

istisnalar kaide olmaz sistemde toplamda %1 i bile nulmayan menfi örnekler vardır ama bu sistemin işlemediği anlamına gelmez.vergi borcu için hatalı haciz düzletilmesi çok zor bir işlem değil.

• Haklisiniz ama insanlar bilmedikleri seylerden korkar. Bu is o nedenle yurumez bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serty23

quote:

quote:

quote:

-sen paradan haber ver .

malesef

Arif abi boşveer.

Blokeli çek olayını öğrendiğimiz çok iyi oldu çok akıllıca bir yöntem risk yok denecek kadar azalıyor , fakat dediğim gibi büyük meblağlarda kullanışlı ve kesinlikle kullanılması gereken bi yöntem , 12 milyara 6 ay önce bir araç aldık nakit verdik parayı noterde adam saydı kağıdı imzaladı , ben adama blokeli çek versem inanın bana adam inanmaz alamazdık arabayı , malesef bilgi seviyemiz çok düşük bu konularda bende dahil olmak üzere , burda açıkça anlatılmasına rağman hala öle olur böle olur diyenler varken siz düşünün araya para girince neler olur

Sonradan ağlayıp zırlayacağıma o satıştan/alıştan o anda vazgeçerim daha iyi.

Her şeyin bir usulü, yolu yordamı vardır; bloke çek de bunlardan bir tanesidir. Karşımdaki adamın yol yordam bilmiyor olması beni bağlamaz. Bana inanmıyorsa gitsin güvendiği bir bilene sorsun. Hiç olmadı, gitsin bir avukata sorsun.

Bilmiyorum, anlamıyorum, benim aklım kesmez ayağına yatan ne dolandırıcılar var bir bilsen.

Geçtiğimiz senelerde bir mülk sattım. Alan adam diyor ki, "Ben koskoca bir şirketim. Tapuya gider imzaları atarız, oradan muhasebeye uğrarız paranı öderim."
    Paramı almadan asla imza atmayacağımı ve nakit ödeme kabul etmeyeceğimi söyledim. Kendilerine 2 seçenek sundum:
    1- Ya adıma bloke çek düzenlersiniz, (bankada bu işi birlikte hallederiz), tapu dairesinde çekimi teslim alır, imzamı atarım.
    2- Ya da biz tapuya gideriz, muhasebe servisiniz ekteki hesap numarama havale geçer, ben de telefon bankacılığıyla hesabıma paranın geçtiğini teyid eder imzamı atarım.

Hallederiz abi merak etme moduna girdiler ve ertesi gün tapuda buluştuk. Bir de baktım üzerlerinde nakit getirmişler.
    - Nakit kabul etmeyeceğimi söyledim değil mi? Şimdi ben nereden bilecem bu paraların sahte olmadığını?..
    - Abi amma yaptın! koskoca bilmem ne şirketiyiz biz yaw...
    - Para mevzusunda babama bile güvenmem. Arayın muhasebe servisinizi parayı verdiğim hesaba havale etsin, siz de o nakiti geri götürün.
    - Muhasebede başka para yok, olan da işte bu nakit.
    - O zaman geriye sadece 3. bir seçenek kalıyor, şu köşedeki Ziraat bankasında adıma bir hesap açtıracağım, siz de parayı o hesaba, benim namıma yatıracaksınız. Ondan sonra da gelip tapuya imzalarımızı atacağız.
    - Abi parayı yatırdıktan sonra satmaktan vazgeçmeyeceğini nerden bileceğiz?
    - Bak gördün mü, güvenme noktasında kimseye güvenmiyorsun, ama güvenilmeye gelince "Biz koskoca şirketiz" diyorsun. Madem güvenmiyorsun sana sunduğum ödeme yöntemlerini neden uygulamıyorsun?.. Ya bu 3. seçeneği uygularız, ya da hepimiz evlerimize döneriz.

Tırs tırs bu 3. seçeneği uyguladık. Para bankaya yattıktan sonra tapuya gidip imzaları atana kadar adamlar ecel teri döktü. Ama kabahat kendilerinin, ben güvenli ödeme yöntemini önerdim, kendileri "Hallederiz Kadir" modunda işi karambole getirmeye çalıştılar.
    Onların aymazlığı yüzünden ben ecel teri dökecek değildim ya, kendimi garantiye alan 3. seçeneği dayattım.

Demem o ki, bloke çek her iki taraf için de çok güzel bir çözümdür. Ama karşı taraf yol yordam bilmiyorsa, onun bilgisizliği yüzünden ecel teri dökecek değilim ya; kendimi garantiye alacak yöntemi dayatırım. (Alıcıysam önce imza sonra para, satıcıysam önce para sonra imza)

• quote:

Her şeyin bir usulü, yolu yordamı vardır; bloke çek de bunlardan bir tanesidir. Karşımdaki adamın yol yordam bilmiyor olması beni bağlamaz. Bana inanmıyorsa gitsin güvendiği bir bilene sorsun. Hiç olmadı, gitsin bir avukata sorsun.

Bilmiyorum, anlamıyorum, benim aklım kesmez ayağına yatan ne dolandırıcılar var bir bilsen.

Geçtiğimiz senelerde bir mülk sattım. Alan adam diyor ki, "Ben koskoca bir şirketim. Tapuya gider imzaları atarız, oradan muhasebeye uğrarız paranı öderim."
    Paramı almadan asla imza atmayacağımı ve nakit ödeme kabul etmeyeceğimi söyledim. Kendilerine 2 seçenek sundum:
    1- Ya adıma bloke çek düzenlersiniz, (bankada bu işi birlikte hallederiz), tapu dairesinde çekimi teslim alır, imzamı atarım.
    2- Ya da biz tapuya gideriz, muhasebe servisiniz ekteki hesap numarama havale geçer, ben de telefon bankacılığıyla hesabıma paranın geçtiğini teyid eder imzamı atarım.

Hallederiz abi merak etme moduna girdiler ve ertesi gün tapuda buluştuk. Bir de baktım üzerlerinde nakit getirmişler.
    - Nakit kabul etmeyeceğimi söyledim değil mi? Şimdi ben nereden bilecem bu paraların sahte olmadığını?..
    - Para mevzusunda babama bile güvenmem. Arayın muhasebe servisinizi parayı verdiğim hesaba havale etsin, siz de o nakiti geri götürün.
    - O zaman geriye sadece 3. bir seçenek kalıyor, şu köşedeki Ziraat bankasında adıma bir hesap açtıracağım, siz de parayı o hesaba, benim namıma yatıracaksınız. Ondan sonra da gelip tapuya imzalarımızı atacağız.
    - Bak gördün mü, güvenme noktasında kimseye güvenmiyorsun, ama güvenilmeye gelince "Biz koskoca şirketiz" diyorsun. Madem güvenmiyorsun sana sunduğum ödeme yöntemlerini neden uygulamıyorsun?.. Ya bu 3. seçeneği uygularız, ya da hepimiz evlerimize döneriz.

Tırs tırs bu 3. seçeneği uyguladık. Para bankaya yattıktan sonra tapuya gidip imzaları atana kadar adamlar ecel teri döktü. Ama kabahat kendilerinin, ben güvenli ödeme yöntemini önerdim, kendileri "Hallederiz Kadir" modunda işi karambole getirmeye çalıştılar.
    Onların aymazlığı yüzünden ben ecel teri dökecek değildim ya, kendimi garantiye alan 3. seçeneği dayattım.

Demem o ki, bloke çek her iki taraf için de çok güzel bir çözümdür. Ama karşı taraf yol yordam bilmiyorsa, onun bilgisizliği yüzünden ecel teri dökecek değilim ya; kendimi garantiye alacak yöntemi dayatırım. (Alıcıysam önce imza sonra para, satıcıysam önce para sonra imza)

Mesajınızı okuyunca bir detayın farkına vardım kendi adıma. Blokeli çek olduğunda bankadan satış sözleşmesiyle gelip alır diye bir not aldırabiliyormuşuz sanırım, yani sizin dediğiniz gibi oluyor önce imza sonra para gibi, satıcı açısından ise zaten imzayı atmadan atınca alacağım parayı elimdeki çekle garantiye almış oluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: fremdsprache

quote:

Mesajınızı okuyunca bir detayın farkına vardım kendi adıma. Blokeli çek olduğunda bankadan satış sözleşmesiyle gelip alır diye bir not aldırabiliyormuşuz sanırım, yani sizin dediğiniz gibi oluyor önce imza sonra para gibi, satıcı açısından ise zaten imzayı atmadan atınca alacağım parayı elimdeki çekle garantiye almış oluyorum.

Aynen öyle.

Zaten alıcıyla satıcı bankaya varıp banka müdürünün odasına girse sorun hallolacak. Banka müdürü her iki tarafa da gerekli açıklamayı yapar ve yardımcı olur. Zaten kendisi de komisyon kazancı elde ediyor bu işten.

Ama insanlar genelde dik kafalı oluyor, kolay yolu kabul etmiyorlar. Ondan sonra zor, dikenli, çetrefilli, katakulliye açık yolları çözüm zannedip bir de dolandırılma riskiyle karşı karşıya kalırlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: oldsalt

quote:

Demem o ki, bloke çek her iki taraf için de çok güzel bir çözümdür.

Ama karşı taraf yol yordam bilmiyorsa, onun bilgisizliği yüzünden ecel teri dökecek değilim ya; kendimi garantiye alacak yöntemi dayatırım. (Alıcıysam önce imza sonra para, satıcıysam önce para sonra imza)

Hale bakınız, koskoca şirket muhasebesi bile bloke çek'ten tırsmış. Muhasebecisi uğraşmak istememiş.

Tırstığından değil de uğraşmak istemediğinden...

Ne de olsa koskoca şirket, biraz aptala yatıp karşısındakini kendi dümen suyuna getirebileceğini zannediyordu.
    Hatta belki de önce imzayı attırdıktan sonra sıra para ödemeye gelince, komisyondu, tapuydu, harçtı, masraftı, aidattı, zırttı, pırttı gibi bahanelerle kesinti ve tırtıklama yapıp eksik ödeme yapmayı bile düşünmüş ve hesaplamış olabilirler. Kim bilir...

Ama sert kayaya çarptılar.

• Ben hiç bilmiyordum bu konuyu çok güzel bir yöntemmiş peki bende bişey sorayım mesela ben alıcıyım diyelim adamın hesabına parayı yatırdım dekonta şöyle bir not düşürsem^^ 06 ....... plakalı aracın tarafıma satış bedeli ^^ ama sonra satıcı kelek yapsa mahkemede kanıt olarak geçermi
  • quote:

Orijinalden alıntı: talkingbrother

Ben hiç bilmiyordum bu konuyu çok güzel bir yöntemmiş peki bende bişey sorayım mesela ben alıcıyım diyelim adamın hesabına parayı yatırdım dekonta şöyle bir not düşürsem^^ 06 ....... plakalı aracın tarafıma satış bedeli ^^ ama sonra satıcı kelek yapsa mahkemede kanıt olarak geçermi

Bu not tek başına parayı kurtarabilecek (kurtaracak demiyorum) güce sahiptir, hayati derecede önem taşır.
  • quote:

Ben hiç bilmiyordum bu konuyu çok güzel bir yöntemmiş peki bende bişey sorayım mesela ben alıcıyım diyelim adamın hesabına parayı yatırdım dekonta şöyle bir not düşürsem^^ 06 ....... plakalı aracın tarafıma satış bedeli ^^ ama sonra satıcı kelek yapsa mahkemede kanıt olarak geçermi

Delil olur olmasına da... Kelek yapan adama önce parayı kaptırıp sonra neden mahkemelik olma yolunu tercih edesin ki?.. Uğraştırıcı ve yıpratıcı bir süreç olur, "ölme eşşeem ölme" süreci...
    Davayı ne kadar zamanda kazanırsın? Parayı ne kadar zamanda tahsil edersin? Tahsil edebilir misin?... Ölme eşşeeem ölme!..

En güzel ve kestirme olanı hiç kimseye kelek yapma fırsatı tanımamaktır; o da bloke çekle mümkün.

• quote:

quote:

Delil olur olmasına da... Kelek yapan adama önce parayı kaptırıp sonra neden mahkemelik olma yolunu tercih edesin ki?.. Uğraştırıcı ve yıpratıcı bir süreç olur, "ölme eşşeem ölme" süreci...
    Davayı ne kadar zamanda kazanırsın? Parayı ne kadar zamanda tahsil edersin? Tahsil edebilir misin?... Ölme eşşeeem ölme!..

En güzel ve kestirme olanı hiç kimseye kelek yapma fırsatı tanımamaktır; o da bloke çekle mümkün.

Tabiiki bloke çek olayı çok daha güzel ilk başvuracağım yöntem bu ama karşı tarafa kabul etmezse diye aklımızın bir köşesinde dursun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.