Şimdi Ara

Blizzard yeni bir oyun üzerinde çalışıyor.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Blizzard firması yeni bir oyun üstünde çalısıyor.En son gelen habere bakıldıgında Blizzard yeni bir grafik motoru ile yeni bir oyun ile ugrasıyor.Oyunla ilgili ne bir resmi açıklama ne de herhangi bir bilgi var.Oyun üzerinde çalısmalar şimdilik World of Warcraft grafik motoru ile yapılıyor tabi bu sadece test amaclı bir çalışma.Oyun diğer Blizzard oyunları gibi Pc'ye özel olması yüksek bir ihtimal.

http://www.worthplaying.com/article.php?sid=61176

• Blizzard yaparsa iyisini yapar

diablo 3 ve starcraft 2'yi beklemek bir ömür sürüyor sanki...
  • Her oyun firması yeni bir oyun üzerinde çalışıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1337-Killa

Her oyun firması yeni bir oyun üzerinde çalışıyor.

dogal olanda bu degilmi
  • quote:

blizzard herhangi bir firma değil.yaptımı tam yapar.çerez oyun çıkmaz blizzard'dan.
  • quote:

blizzard herhangi bir firma değil.yaptımı tam yapar.çerez oyun çıkmaz blizzard'dan.

yine de diğer firmaların (bioware gibi 'boş yok' firmaları da dahil) yarısı kadar bile üretken değiller. tabi bunda en önemli etken WoW'un çok fazla emek ve para isteyen bir oyun olması, yani son tahlilde diğer firmalardan daha çok çalıştıklarını da söyleyebiliriz. ancak bu, benim gözümde blizzard'ın 'kopyacı firma' etiketini değiştirmiyor.
    şaheserleri hep yine şahaserlerden (zamanına göre) kopya. warcraft-dune 2, diablo-crusader: no remorse. tabi bugün herkes bir birinden çalıyor ama o yıllar firmaların en yaratıcı yıllarıydı,ve iddia ediyorum eğer blizzard çaldığı fikirleri geliştirme yoluna gitmeseydi (evet geliştirdiler ki zaten bliz kötü oyun yapıyor demiyorum, diyeni garipserim, çalıyordu sadece) ve bu işten bu kadar para kazanmasaydı yaratıcılık çağı uzayacaktı. sonuçta oyun bir pazar olduğuna göre pazar ilişkileri ve pazar etkileşimi kuralı burada da fazlasıyla mevcuttur. bu kurallara göre de pazarda para getiren alana yığılma olur.
    neyse, sonuç itibari ile bliz yaparsa en iyisini yapar ama bu sefer de yaratıcı (ve sanatçı, iki grafik ile sanatçı olunsaydı reklam sektörü sanatçı kaynardı. sanatçı yaratıcılık ile olunur) yönünü gösterirse takdirimizi kazanır, ancak en önemlisi bu takdir onların kasasına para olarak girer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thausael -- 30 Mart 2009; 0:15:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: özzer

quote:

Blizzard benim gözümde paragöz firmadır.Ne takdir ne eleştiri nede rank ister istediği tek şey paradır.
    Ayrıca bende elle sayılacak kadar oyun yapsam bende iyi oyun yapardım.Firma 1994te kurulmuş.Bu aslında mantıklı ama sadece para için yapılmış birşey.zaten WoW dan kazandıkları parayı herkez biliyo..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Blizzard benim gözümde paragöz firmadır.Ne takdir ne eleştiri nede rank ister istediği tek şey paradır.
    Ayrıca bende elle sayılacak kadar oyun yapsam bende iyi oyun yapardım.Firma 1994te kurulmuş.Bu aslında mantıklı ama sadece para için yapılmış birşey.zaten WoW dan kazandıkları parayı herkez biliyo..

EA oyuncularına değer veriyor desen daha mantıklı bir cümle kurmuş olurdun...
    Ya da gökyüzünün yeşil olduğunu falan söyleseydin...

Adamlar 11 yıllık Starcraft'a hala patch üzerine patch çıkarıyorlar. Patch i parayla da sattıkları yok farkındaysan. Bana bir oyunlarına 11 yıldan daha uzun süredir yama çıkaran bir firma göster lütfen.

• yaklaşık 1 ay önce, WoW' un baş geliştiricisi başka bir oyunun yapımı için WoW' daki görevini bırakmıştı. Bu o oyun olsa gerek.
  • Önce diablo 3 ü bitirsinler ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: thausael

quote:

yine de diğer firmaların (bioware gibi 'boş yok' firmaları da dahil) yarısı kadar bile üretken değiller. tabi bunda en önemli etken WoW'un çok fazla emek ve para isteyen bir oyun olması, yani son tahlilde diğer firmalardan daha çok çalıştıklarını da söyleyebiliriz. ancak bu, benim gözümde blizzard'ın 'kopyacı firma' etiketini değiştirmiyor.
    şaheserleri hep yine şahaserlerden (zamanına göre) kopya. warcraft-dune 2, diablo-crusader: no remorse. tabi bugün herkes bir birinden çalıyor ama o yıllar firmaların en yaratıcı yıllarıydı,ve iddia ediyorum eğer blizzard çaldığı fikirleri geliştirme yoluna gitmeseydi (evet geliştirdiler ki zaten bliz kötü oyun yapıyor demiyorum, diyeni garipserim, çalıyordu sadece) ve bu işten bu kadar para kazanmasaydı yaratıcılık çağı uzayacaktı. sonuçta oyun bir pazar olduğuna göre pazar ilişkileri ve pazar etkileşimi kuralı burada da fazlasıyla mevcuttur. bu kurallara göre de pazarda para getiren alana yığılma olur.
    neyse, sonuç itibari ile bliz yaparsa en iyisini yapar ama bu sefer de yaratıcı (ve sanatçı, iki grafik ile sanatçı olunsaydı reklam sektörü sanatçı kaynardı. sanatçı yaratıcılık ile olunur) yönünü gösterirse takdirimizi kazanır, ancak en önemlisi bu takdir onların kasasına para olarak girer.

arkadaşım benim bildiğim kadarıyla diablonun kendine öz bir hikayesi var. hikayesi de gerçek dünya ile alakalı yani.ve bundan 1 sene önce faanda diablo 3 ü çıkartmak için hikaye yazmak zorundaydılar bunun için hikaye toplama işine girdi oyunculardan. ( ben böyle biliyorum ) belki oyun olarak başka oyundan çalıntı özenilmiş falan diyorsan o başka fakat diablo tamamen kendine özel bir hikayey sahip ve her oyun da asıl olan hikaye kısmıdır bana göre. oyun şuna benziyor buna benziyor olarak görmemek gerek(böyle görüyorsun demiyorum bakış açımı anlatmaya ve bildiklerimi söylemye çalışıyorum bir yanlışın olduğunu da sanıyorum)

EKLEME: arkadaışnda deidği gibi yaptımı tam yapıyor.geç çıkmasının hakkını veriyor. alın etw verdiği tarihte çıktıda noldu:) hatalarla önümüze geldi. bu farklı bir boyutu tabi(oyunun hata kısmı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 30 Mart 2009; 1:29:34 >

• Blizzarddan babam cıksa yerim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: frknmvo

Blizzarddan babam cıksa yerim.

genellikle oyunları güzel dir haklısın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Silver_Sky

yaklaşık 1 ay önce, WoW' un baş geliştiricisi başka bir oyunun yapımı için WoW' daki görevini bırakmıştı. Bu o oyun olsa gerek.

Evet.Level editörleri bu oyunun World of Starcraft olacağını düşünüyor.Ama açıklama gelmediği için kafayı yiyorlar.

Ne oyun olurdu ama.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Millennium

quote:

quote:

quote:

EA oyuncularına değer veriyor desen daha mantıklı bir cümle kurmuş olurdun...
    Ya da gökyüzünün yeşil olduğunu falan söyleseydin...

Adamlar 11 yıllık Starcraft'a hala patch üzerine patch çıkarıyorlar. Patch i parayla da sattıkları yok farkındaysan. Bana bir oyunlarına 11 yıldan daha uzun süredir yama çıkaran bir firma göster lütfen.

EA'la ilgili hiç bişey konuşmadım.
    Bu firma kendine çok güveniyorsa ,WoW'un her zaman satılacağına inanıyorsa oyunu paralı yapmasında görelim.11 yıldan beri starcrafta patch çıkarması beni ilgilendirmiyo.

•  Blizzard yeni bir oyun üzerinde çalışıyor.

Bu motorlamı yapılıyomuş oyun, yeter 10 yıl öncesinin grafikleri sıktı artık. Bakacaz zaman göstericek ne yumurtluycak bu Billlizzzorrd
  • quote:

Orjinalden alıntı: borealatis

quote:

Orjinalden alıntı: thausael

quote:

arkadaşım benim bildiğim kadarıyla diablonun kendine öz bir hikayesi var. hikayesi de gerçek dünya ile alakalı yani.ve bundan 1 sene önce faanda diablo 3 ü çıkartmak için hikaye yazmak zorundaydılar bunun için hikaye toplama işine girdi oyunculardan. ( ben böyle biliyorum ) belki oyun olarak başka oyundan çalıntı özenilmiş falan diyorsan o başka fakat diablo tamamen kendine özel bir hikayey sahip ve her oyun da asıl olan hikaye kısmıdır bana göre. oyun şuna benziyor buna benziyor olarak görmemek gerek(böyle görüyorsun demiyorum bakış açımı anlatmaya ve bildiklerimi söylemye çalışıyorum bir yanlışın olduğunu da sanıyorum)

EKLEME: arkadaışnda deidği gibi yaptımı tam yapıyor.geç çıkmasının hakkını veriyor. alın etw verdiği tarihte çıktıda noldu:) hatalarla önümüze geldi. bu farklı bir boyutu tabi(oyunun hata kısmı)

diablo'nun tabi bir hikayesi var ve Richard Knaak gibi yazarlarla anlaşarak hikayeyi bir hayli de ileri götürdüler. benim dediğim özellikle ilk warcraft'ın çıktığı yıllar oyun türlerindeki sınırlamaların pek bulunmadığı yıllardı. bir tek fps (o zaman söylediğimiz adıyla "doom-gibin") türü kısır kalıyordu. herkes oynanış olarak yaratıcı işler çıkarırken blizz hep denenmiş formuller ile oyun yapıyordu. daha öncesine örnek ise flashback-blackthrone'dur.
    o zamanların efsane dergisi Gameshow'un efsane yazarı Murat 'MAC' Adanç ise Diablo için şu cümleyi kurmuştu: "Crusader'daki kırmızı robotun Brave Heart setine düşmesi gibi"
    o yıllar nispeten dar olan oyun pazarı ise blizz'in denenmiş formüllerle bu kadar para kazanmasına kayıtsız kalamadı. onlar da artık yenii formüller üretmektense denenmiş formüllerle çalışmaya başladılar. sonuç: bir birine benzer binlerce oyun.
    fakat dediğin gibi diablo'nun hikayesini bayağı bir ilerletti bliz, başta pek hikaye yok gibiydi; bir çok macera yaşadıktan sonra level 1(!) olarak kasabaya dönen birisinin diablo'ya meydan okuma hikayesini, büyük bir ticari mantıkla ve başarılı yazarlarla çok ileri götürdü.
    tabi sevmediğimiz EA, kopyacı diye bahsettiğimiz blizzard gibi firmalar olmasaydı oyun sektörü bu kadar gelişme gösteremeyecekti, sezarın hakkı sezara. O yılların firmaları (Sierra vs vs...) iyi oyun yapsalar da pazarı büyütecek hamleler hep bliz ve ea'den geldiler.
    yeni gelecek oyunu ise merakla bekliyorum, mmorpg olmaması durumunda alıp oynayacağım (wow u bırakalı 2 sene oldu, başlamam tekrar).

• quote:

quote:

quote:

Söylesene bana hangi firma hayrına oyun yapıyor?

• bence mmorpg olacak, world of starcraft olması muhtemel
  • quote:

Orjinalden alıntı: FadeToßlack

quote:

quote:

quote:

Söylesene bana hangi firma hayrına oyun yapıyor?

Bahsettiğim şey o değil.
    Herkez bu işi para kazanmak için yapıyor o belli.
    Bahsettiğim şey Yaparsın oyununu satarsın orjinal millette oynar.Bu single player,online farketmez.Sanırım bide oyunu orjinal almak gerekiyor zaten.sonra yine para ödüyorsun.
    Her ay para ödeme işi ne oluyor?Kaç tane oyun var böyle?Hepsinin böyle premium vs var ama illede para gerektirmiyor.
    Bir oyuna her ay para ödeyen insan zaten ya zevk-e gelmiştir yada gözüdönmüştür.
    Son mesajım konu dağılmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L337 -- 30 Mart 2009; 11:35:44 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.