Şimdi Ara

Blizzard benim için niye öldü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Diablo 3'deki basit hatalardan sonra, hataları günlerce çöz(e)mediği için, error 37 hala devam ettiği için Blizzard artık benim için vasat, müşterilerini umursamayan, para kazanacağım diye yarım oyunu çıkaran bir oyun firmasından başka birşey değil.
    Çok mu zordu acaba error 37 verdirtmemek koskoca Blizzard için. Yapması gereken sadece biraz daha fazla server koymaktı oysa. 12 sene boyunca bekletip böyle her tarafında bir sorunları olan botlara teslim olmuş bir oyun yapmamak? Inferno act 1- ile Act 2 arasına inanılmaz derecede farklı bir zorluk seviyesi koymak, bırakın BLizzard'da çalışan bir mühendisin yapacağı birşey olmayı, evsiz bir keşin bile yapacağı bir salaklık değildi. Nerde senin tester'ların nerde senin raporların. Oyun bitmediydi ama mecbur kaldık çıkartmaya gibi sıvamaktan başka birşey olmayan açıklamada neyin nesi? Blizzard yaparsa iyi yapar anlayışımı ezdin geçtin be gerizekalı.
    General chat'e zorla sokmak neyin nesi peki? Ben o chat kanalından çıktıysam demekki birşeyini sevmedim o kanalın ki çıktım. Ama her oyuna girişimde beni tekrar niye o salak kanala sokuyorsun. Ayrıca O kanaldaki reklamcı, yalancı, hırsız adamlara nasıl sürekli web sitesi, gold reklamı yapmalarına nasıl izin verirsin? Aynı reklam metnini her 10 saniyede bir o kanala atan botları temizleyecek kadar bile mi teknolojiden uzaksın bu kadar mı eziksin. Ya o gerçek paralı ah'ye ne demeli. Önce üç gün sonra beş gün sonra 15 gün sürekli ileri tarihe atmaları mı sayıyım, bizle dalga geçer gibi. Bir itemi ah'ye koyuyorum ah'ye koyduğumu anlayamıyorsun. Bakıyorum 2 saat sonra ah'ye konmuş. Ama itemi ah'ye koyduğumu bile bana iletmekten aciz hale gelmişsin. O ah arayüzünün rezilliği ne öyle. Sayfalarca itemi tek tek aramamı gerçekten bekliyor musun? Sadomazoşist mi sanıyorsun kullanıcılarını yoksa. En son konulan itemleri filtreleyebilmek neden seni rahatsız etti bu kadar da aktif etmedin mesela?
    Hadi güvenlik gerekçesi ile diablo oynamak isteyenlere zorunlu yaptın online girişi. Public game'de 4 kişi ile mi yoksa 3 kişi ile mi oynayıp oynayamayacağım gibi basit bir seçeneği niye çok gördün bana? Hep afk ve bir kişinin olduğu oyunlara girip çıkıp 4 kişi aramakla mı uğraşıyım? Bir sürü chat kanalı yapmışsın demon hunter vs. Giriyorum kanala 4 kişi var burada diyor? Google adını bile duymadığım ülkelerin dilinde hizmet veriyor sen daha Türkçe tek kelimelik bir iş yapamadın. Binlerce türk nasıl olsa hepimiz anamızdan ingilizce konuşarak mı doğduk yoksa ben mi geride kaldım.
    Ticket açıyorum bu sorunlar ne diye. Sorun çözüldü diye cevap veriyor otomatik salak makinaların. Neyi çözdün hiçbirşeyi.
    Senin gibi müşterisini düşünmeyen firmalara bir kuruş vermediğim gibi sana da bundan sonra yağmurlu havada su yok. Ki yok ol git ki işini iyi yapanlar gelsin piyasaya. Hem belki ölmeden üç beş oyun çıkarırlar senin gibi 15 senede bir değil.
    Hadi wowda var üç beş bug ve yüzlerce doğru şeyin arasında idare ediyorum da. Diablo 3'de tam tersi olmuş nerdeyse. Tek vuruşta canavarları öldüre öldüre giderken birden karşıma niye hem duvar koyup kaçmamı engelleyen dondurup yerimde çakılı bırakan bir de ayaklarımın altında ateş yakan elite'lerde ne oluyor ya. Öyle de yüksek damage'leri var ki 2 değil üç saniye o şekilde kalsam ölüyorum. Nerde oyundaki denge. Arada heyecan olsun mu istedin nedir? Hayatta kalmak için tutanacağım tek taktik niye kaçmak? Oysa karakterimin özellikleri sayesinde bunu yapabilmeliydim diye tek ben mi düşünüyorum.
    Ah'ye geri döneyim. Ah sisteminde itemleri 36 saat boyunca geri çekemiyoruz demişsin ama her kontrolünü kendi serverin ile yapan sen bunu niyeyse benim yerel saatim ile yapmayı seçmiş ve isteyen bilgisayarının saatini gününü geri alarak o itemlerini istediği zaman geri çekebiliyor. Bu kadarı da pes artık demek istiyorum.
    Legendary dediğin itemlerin niye % 90'ı çöp statüsünde? Mavilerin çoğu daha işlevsel bu Efsanevi itemlerden niye yaptın böyle birşey gerçekten çok merak ediyorum. Binlerce mavi yüzlerce rare item düşürdüm ama sadece bir tane Legendary düşürdüm şimdiye kadar ama benim dandik rare item kadar faydası yok bana ah'de de satılmıyor üstelik.
    Her mobdan item altın düşüyor ama o kadar çok düşüyor ki yer bembeyaz itemlerle dolu. Beyaz renkli itemleri hiç toplamıyorum ve arayüzde beyaz itemleri yerde gösterme diye minicik bir seçenek sunmak zor mu geldi? Ya da bir ite m düşünce bu sana giydiğinden daha çok faydalı diye bir özellik koyamazmıydın mesela. 12 yıl boyunca geliştirdiğin oyun buysa geliştirenler tam bir moronmuş kusura bakma Sayın Blizzard ve Diablo 3 takımı. Daha saymadığım onlarca bug vs. var ama çoğu benzer konular olduğu için yazmıyorum.
    WD itemi düşüyor mesela 150 dex var itemde. napiyim 150 dex'i? Tamam random belirleniyor ama bu bana bir insan yap rastgele dediğinde saçı sarı değil de mavi olur mesela ama 3. kolu olmasın bir zahmet. O insan olmuyor çünkü hilkat garibesi olur ancak.
    Itemleri satabilmek güzel bir uygulama ama keşke bir de min şu şu özellik'de bir iteme 1520 gold yatırabilseydik ah'a ve bu özellik'de bir item koyduğunda biri otomatik anında item satılmış olsaydı süper olmazmıydı hem ah'de saçma sapan milyar goldlara item koyanlar olmaz hem de gereksiz kalabalığın önüne geçilirdi. Örnek vermek gerekirse 100-110 arası vit. 50-60 int'i olan 15-20 arası mf'si ve 400-410 arası armoru olan iteme 40 bin gol veriyorum dense ve bu özellik de bir itemi olan direkt hemen anında itemini o fiyata satabilseydi? Biraz ütopik bir fikir ama senin bu gidişle oralara gelebilmen çok zor görünüyor zaten Sayın diablo 3 yapımcısı arkadaşlar. Neyse şimdilik bu kadar.







  • Allah rahmet eylesin .
  • Helvasını 1.03 patchiyle yeriz artık :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shimmy

    Helvasını 1.03 patchiyle yeriz artık :D

    Aynen katılıyorum
  • Ne oyunlar var aylarca kapalı beta,stress test yapıyor.Yılları bile bulabiliyor testler.
  • Ne error 37 si üstad öyle bı sorunmu var son 2 haftadır ?
  • blizz ne zaman kusursuz oyun çıkardı ki? Her oyununu gelen patchlerle düzeltti.
  • General chat kısmına kadar okudum, bende öyle bir sorun yok nedense oyuna girdiğimde chat kanalında olmuyorum Click here to join general chat yazısı var istersem giriyorum.
  • Olur öyle şeyler
  • Ölür öyle şeyler
  • okumadım durumumuz yoktu ama blizzard çok şey kaybetti
  • Daha çok gençti rahmetli
  • Tü tü maşallah. Neyse biz oyundayız öptüm kib by :)
  • Tek vuruşta canavarları öldüre öldüre giderken birden karşıma niye hem duvar koyup kaçmamı engelleyen dondurup yerimde çakılı bırakan bir de ayaklarımın altında ateş yakan elite'lerde ne oluyor ya. Öyle de yüksek damage'leri var ki 2 değil üç saniye o şekilde kalsam ölüyorum
    -------

    Burası komik olmuş.. Hiç mi güçlü yaratık olmıycak???...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: msicak


    arkadaşım,
    yazının tamamını okudum ve çok haklı noktalar olduğunu düşünüyorum ve katılıyorumda.
    ama diablo 1-2 oynadıyasn oyundan yine de zevk alabilirsin, bırak ah ye girme, diablo 2 oynar gibi 3 oyna, hem de arkadaşlarınla oyna, oyundan zevk alacağına eminim.
    inferno için taktik geliştirir, arkadaşlarında farklı taktikler geliştirerek öle kalka daha bile zevkli olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Beetleguese

    quote:

    Orijinalden alıntı: msicak


    arkadaşım,
    yazının tamamını okudum ve çok haklı noktalar olduğunu düşünüyorum ve katılıyorumda.
    ama diablo 1-2 oynadıyasn oyundan yine de zevk alabilirsin, bırak ah ye girme, diablo 2 oynar gibi 3 oyna, hem de arkadaşlarınla oyna, oyundan zevk alacağına eminim.
    inferno için taktik geliştirir, arkadaşlarında farklı taktikler geliştirerek öle kalka daha bile zevkli olur.

    Dimi ama!!!
    İşte herkes bunu unutuyor.. Oyunda hiç mi ölmiyceksiniz; o zaman siz GOD MODE Cheat kullanmış gibi olursunuz.. Ne zevki olur o zaman?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazar11 -- 14 Haziran 2012; 14:46:32 >
  • Yazıyı okumadım eğer infernoda niye ölüyorum ben yaa falan diyorsa iyiki de okumamışım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HunterDare

    Yazıyı okumadım eğer infernoda niye ölüyorum ben yaa falan diyorsa iyiki de okumamışım.

    Kesinlikle katılıyorum ama bi gaza geldim okudum bi de yorum yazdım... (:

    Düşüncene saygı duyuyorum ama kesinlikle desteklemiyorum...

    1- Error 37 hatası dediğin nedir anlamadım. Sanırım serverların bakım/güncelleme saatlerinde ki verdiği hatadan bahsediyorsun... bu her zaman olan birşey değil. Olacağı zamanda zaten şu tarihte şu saatte bakım var diyorlar. Takip etmek zor olmasa gerek..

    2- Bir oyun için milyon dolarlar harcanıyor. Elbette bunun karşılığını herkes almak ister. Kimse babasının hayrına Dünya'nın parasını harcayıp bedava oyunculara sunmaz. Sen bu sisteme karşı isen ''F2P'' oyunlara yönelebilirsin.

    3- Zorluk seviyeleri oyuncuLARdan gelen istek/tepki'ye göre geliştirilir veya düzeltilir. Anlamadığım şey şu; tek vuruşta bütün mobları keserken çokmu zevk alıyorsun çözemedim... Ayrıca Blizz'in bu konuda ki açıklaması zaten vardır.. ''BİZ ZATEN INFERNO'yu HERKES İÇİN YAPMADIK'' (Artık bundan ne anlarsan)

    4- Tester sayısı ne kadar fazla olursa bug/hata vs çözme o kadar hızlı olur. Yani oyun daha çalışma aşamasındayken ki tester sayısı tahminimce en fazla 200-300'dür. Bununda yarısı çalışan diğer yarısı GM'lerin tanıdığı bilgi sızdırmayacak güvenilir kişilerdir. Şuan ki hataların çözme olayıda şu şekilde ilerliyor. ''Şuan hepimiz de birer tester'ız...'' Bilmem anlatabildim mi?

    5- General Chat'e zorla sokmak kısmı (: Bunu şöyle düşünebilirsin. Bir avm ye gittiğin zaman, yürüyen merdivenlerin aynı hizasında bulunan merdivenden sürekli üst kata çıkamazsın veya aşşağı inemezsin... (Bu %95 avmde böyledir) Ha bu olay talebe göre düzeltilir veya talep olmazsa kalır... Bende böyle bir hata da yok üstelik..

    6- Ülkemizin korsan cenneti olmasından ve firmaların oyun satamamasından dolayı Türkçe dil seçeneği çıkarmaları şu an için mucizedir...

    7- Firmalar bahsettikleri patchleri günlerinde çıkaramıyorlar ise bu sence şu demek sanırım.. ''Firma : Ohh iyi oldu beklesin denyolar...???¿¿
    Hiç bir firma insanları yeni yama patch vs vs için nedensiz bekletmezler. Bir nedeni var ki erteleniyor. Ayrıca Rmah için neden bu kadar sabırsızsın anlamadım. Başta para için yapıyorlar diyorsun sonra da bekletiyorlar diyorsun. Senin Rmah kullanacağını hiç sanmıyorum zaten.

    8- AH'de ki filtreler de eksiklik elbette var. Bunun onlarda farkındalardır ve düzenleme gelecektir. Merak etme bence

    9- Ticket'lar da otomatik salak makine diye birşey yok. Senin gibi günde mail atan insan sayısı ve gelen ticket sayısı emin ol 100binleri geçiyor... Her birine teker teker cevap alabilmen bile bir çalışmanın başarısıdır...

    10- Evet bu işin ehli bence Blizz'dir. Bir oyun asla hatasız piyasaya çıkmaz... Hata bulup söylemek bizim, düzeltmek onların işirdir..

    11- Saat sistemi de bir çeşit bugdur. Düzeltilir veya düzeltilmiştir...

    12- Beyaz itemleri toplamak istemiyorsun ve bu konuda fikir sunuyorsun. Bunu ticket ile bildirebilirsin. Yine arz taleptir...

    13- Legand itemlerden daha iyi itemler zaten eklenecek. Ayrıca birde şu açıdan bakabilirsin. Bu oyunu oynayan insan sayısı milyonlar. Satışta ki ''BIS'' item sayısı oldukça az oyuncu sayısına göre. Buda gayet iyi bence.

    Bu şu demek. ''Ne kadar zor item sahibi olma, oyunda o kadar çok uzun süre geçirme'' Firmalar da bunu ister zaten...

    14- Blizz çalışanlarına sarf ettiklerine ise sadece gülüyorum yorum yapamıyorum... (:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetz -- 14 Haziran 2012; 15:42:23 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetz

    quote:

    Orijinalden alıntı: HunterDare

    Yazıyı okumadım eğer infernoda niye ölüyorum ben yaa falan diyorsa iyiki de okumamışım.

    Kesinlikle katılıyorum ama bi gaza geldim okudum bi de yorum yazdım... (:

    Düşüncene saygı duyuyorum ama kesinlikle desteklemiyorum...

    1- Error 37 hatası dediğin nedir anlamadım. Sanırım serverların bakım/güncelleme saatlerinde ki verdiği hatadan bahsediyorsun... bu her zaman olan birşey değil. Olacağı zamanda zaten şu tarihte şu saatte bakım var diyorlar. Takip etmek zor olmasa gerek..

    2- Bir oyun için milyon dolarlar harcanıyor. Elbette bunun karşılığını herkes almak ister. Kimse babasının hayrına Dünya'nın parasını harcayıp bedava oyunculara sunmaz. Sen bu sisteme karşı isen ''F2P'' oyunlara yönelebilirsin.

    3- Zorluk seviyeleri oyuncuLARdan gelen istek/tepki'ye göre geliştirilir veya düzeltilir. Anlamadığım şey şu; tek vuruşta bütün mobları keserken çokmu zevk alıyorsun çözemedim... Ayrıca Blizz'in bu konuda ki açıklaması zaten vardır.. ''BİZ ZATEN INFERNO'yu HERKES İÇİN YAPMADIK'' (Artık bundan ne anlarsan)

    4- Tester sayısı ne kadar fazla olursa bug/hata vs çözme o kadar hızlı olur. Yani oyun daha çalışma aşamasındayken ki tester sayısı tahminimce en fazla 200-300'dür. Bununda yarısı çalışan diğer yarısı GM'lerin tanıdığı bilgi sızdırmayacak güvenilir kişilerdir. Şuan ki hataların çözme olayıda şu şekilde ilerliyor. ''Şuan hepimiz de birer tester'ız...'' Bilmem anlatabildim mi?

    5- General Chat'e zorla sokmak kısmı (: Bunu şöyle düşünebilirsin. Bir avm ye gittiğin zaman, yürüyen merdivenlerin aynı hizasında bulunan mervidende sürekli üst kata çıkamazsın veya aşşağı inemezsin... (Bu %95 avmde böyledir) Ha bu olay talebe göre düzeltilir veya talep olmazsa kalır... Bende böyle bir hata da yok üstelik..

    6- Ülkemizin korsan cenneti olmasından ve firmaların oyun satamamasından dolayı Türkçe dil seçeneği çıkarmaları şu an için mucizedir...

    7- Firmalar bahsettikleri patchleri günlerinde çıkaramıyorlar ise bu sence şu demek sanırım.. ''Firma : Ohh iyi oldu beklesin denyolar...???¿¿
    Hiç bir firma insanları yeni yama patch vs vs için nedensiz bekletmezler. Bir nedeni var ki erteleniyor. Ayrıca Rmah için neden bu kadar sabırsızsın anlamadım. Başta para için yapıyorlar diyorsun sonra da bekletiyorlar diyorsun. Senin Rmah kullanacağını hiç sanmıyorum zaten.

    8- AH'de ki filtreler de eksiklik elbette var. Bunun onlarda farkındalardır ve düzenleme gelecektir. Merak etme bence

    9- Ticket'lar da otomatik salak makine diye birşey yok. Senin gibi günde mail atan insan sayısı ve gelen ticket sayısı emin ol 100binleri geçiyor... Her birine teker teker cevap alabilmen bile bir çalışmanın başarısıdır...

    10- Evet bu işin ehli bence Blizz'dir. Bir oyun asla hatasız piyasaya çıkmaz... Hata bulup söylemek bizim, düzeltmek onların işirdir..

    11- Saat sistemi de bir çeşit bugdur. Düzeltilir veya düzeltilmiştir...

    12- Beyaz itemleri toplamak istemiyorsan ve bu konuda fikir sunuyorsun. Bunu ticket ile bildirebilirsin. Yine arz taleptir...

    13- Legand itemlerden daha iyi itemler zaten eklenecek. Ayrıca birde şu açıdan bakabilirsin. Bu oyunu oynayan insan sayısı milyonlar. Satışta ki ''BIS'' item sayısı oldukça az oyuncu sayısına göre. Buda gayet iyi bence.

    Bu şu demek. ''Ne kadar zor item sahibi olma, oyunda o kadar çok uzun süre geçirme'' Firmalar da bunu ister zaten...

    14- Blizz çalışanlarına sarf ettiklerine ise sadece gülüyorum yorum yapamıyorum... (:






  • Bunları Blizz'e yollamanız daha iyi olur bence.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.