Şimdi Ara

Blitzcrank, The Great Steam Golem Rehber (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
5
Favori
29.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam rehberin gerçekten özenle hazırlanmış birde Janna rehberi yazarsan sana taparlar burda
  • quote:

Orijinalden alıntı: NDS

Hocam rehberin gerçekten özenle hazırlanmış birde Janna rehberi yazarsan sana taparlar burda

sırada o var
  • quote:

Orijinalden alıntı: stealthmass

Artık solo top blitzcrank oynamadığım için rehberde biraz değişiklik yaptım, bu şekilde daha iyi

Skill'lerden başlayalım,

Blitzcrank, The Great Steam Golem Rehber
    Mana Barrier, Blitzcrank'ın pasif skill'idir. Blitzcrank'ın HP'si %20'nin altına düştüğü zaman o anki manasının %50'si kadar kalkan verir. Kalkanın süresi 10 saniyedir ve 1 dakikalık cooldown'u vardır. Bazıları bu kalkanın Armor ve Magic Resist'ten etkilenmediğini söyler fakat yanlıştır, oyundaki tüm kalkanlar aynı mantıkla çalışır ve hepsi bunlardan etkilenir.

Bana kalırsa oyundaki en güçlü pasif ability'lerden biri. Bu kalkanı küçümseyip de beni öldürmeye çalışan çok adamı haşat ettim . İlerleyen bölümlerde bu kalkandan nasıl daha iyi yararlanabileceğimizi anlatacağım.

Rocket Grab, 925 range içerisindeki bir düşmanı çekerek Blitzcrank'a getirir. DotA'daki Meat Hook skill'i ile özdeşleştirilmiştir.

Mana Cost : 110
    Cooldown : 20 / 19 / 18 / 17 / 16
    Magic Damage : 80 / 135 / 190 / 245 / 300 (+1 Ability Power oranı)

Blitzcrank'ı Blitzcrank yapan skill fakat Blitzcrank'ı sadece bu skill'den ibaret sanan çok insan var. Blitzcrank'ı iyi bir şekilde oynayabilmek için sadece Rocket Grab üzerine kurulu bir oyun tarzı benimsememek gerekir ama attığı her grab'i kaçıran bir adamla da oynamak istemem doğrusu . Daha önceden Lux, Ezreal, Orianna gibi skillshot tarzı champion'lara alışıksanız Blitzcrank oynarken de zorlanmazsınız .

Overdrive, Blitzcrank 8 saniyeliğine bonus movement speed ve attack speed kazanır.

Mana Cost : 75
    Cooldown : 15 (Cooldown buff basıldığında başlar, yani aslında 7 saniye cooldown da denebilir.)
    Movement Speed : %16 / %20 / %24 / %28 / %32
    Attack Speed : %30 / %38 / %46 / %54 / %62

Yine oyundaki en iyi self-buff'lardan biri diyebilirim. Bu skill sayesinde Blitzcrank neredeyse her champion'u hiç zorlanmadan yakalayabilir ve tehlikeli durumlardan rahatça kaçabilir. Ayrıca CDR kasıldığında bu skill'i sadece 1 saniye cooldown(9-8=1) ile kullanabilirsiniz, bir nevi her zaman aktif oluyor.

Power Fist, Blitzcrank'ın bir sonraki atağının damage'in 2 katı kadar vurmasını sağlar ve rakibini havaya zıplatır.

Mana Cost : 25
    Cooldown : 9 / 8 / 7 / 6 / 5

Oyundaki benzersiz disable'lardan biri. Oyunun her evresinde çok iyi hasar verebilen, bununla beraber channeling spell'leri durdurabilen bir skill. Aynı zamanda attack animation'u sıfırlıyor, yani normal bir vuruştan hemen sonra kullanıldığında beklemeniz gerekmiyor, turret'lara karşı etkili bir taktik. Ayrıca Power Fist ile yapılan vuruş dodge edilemez.

Static Field, hem pasif hem de aktif kullanıma sahip bir ultimate. Passive olarak her 2.5 saniyede bir, 450 range içerisindeki herhangi bir düşmana bir miktar damage verir. Aktif olarak kullanıldığında 600 range içerisindeki her düşmana bir miktar damage verir ve 0.5 saniyelik silence efekti uygular.

Mana Cost : 150
    Cooldown : 30
    Pasif Magic Damage: 100 / 200 / 300 (+0.25 Ability Power oranı)
    Aktif Magic Damage: 250 / 375 / 500 (+1.0 Ability Power oranı)

Blitzcrank'ın 1vs1 potansiyelinin kaynağıdır bu passive. Ayrıca minion'ları temizlemek için de sık sık kullanılmalıdır çünkü cooldown'u az. 0.5 saniyelik silence ne işe yarar demeyin, channeling spell'leri durdurabiliyor (Nether Grasp, Infinite Duress, Absolute Zero, Death Lotus, Crowstorm(Cast yaparken), Monsoon, Bullet Time ve dahası). KS atmak için de güzel bir skill'dir aynı zamanda .

Skill Seçimi

Başlangıçta, Rocket Grab ile başlanır. Olası bir level 1 teamfight için oyundaki en etkili skill'dir kendisi. Bkz.

Burada gördüğünüz gibi Doublelift arkadaşımız skill'i hemen kullanmıyor. İstese Mundo'nun balta sesi geldiği anda Ashe'den kan alabilirdi ama Rocket Grab'i iyi kullanabilmek için sabır ve iyi zamanlama gerekli. Her fırsatta kullanılmaması gereken bir skill, özellikle de tanklara karşı. Skill sıralamam şöyle:

Neden ilk olarak Rocket Grab?

Gelen buff'lardan sonra Rocket Grab çok daha iyi duruma geldi. Ap kasılmasa bile early game için hatrı sayılır damage vuruyor, 9 level'de 300 damage gayet iyi. Cooldown'un kısalması da büyük avantaj.

Neden en son Overdrive?

Çünkü level 1 Overdrive zaten yeterince iyi ve çoğu rakibi yakalamamıza olanak sağlıyor, Power Fist'in cooldown'unun kısalması çok daha önemli.

Masteries

Artık Exhaust - Ignite ikilisini kullandığım için mastery'ler bu şekilde. Defanstaki 6 armor da bot lane'de rakip ad carry'e karşı daha dayanıklı olmak için.

Summoner Spell

Anti-Carry Blitzcrank için uygun bir spell. Exhaust, Ignite ikilisi ile anti-carry blitzcrank yaratabilir, bot lane'de rakiplerinizin korkulu rüyası olabilirsiniz . Grab attığınız adama hem exhaust hem ignite attığınızda kurtulma şansı çok az. Ben bu komboyu kullanıyorum.

Karşıda Janna gibi heal vermeyen bir support varsa ignite yerine alınabilir.

Exhaust'la beraber kullandığım spell. Teamfight'larda carry'lere odaklandığım için Ignite'a ihtiyacım oluyor. Bunun dışında, Rocket Grab ile takımımın yanına aldığım adamlar bazen ölmek üzereyken Flash'ı basıyor, bu ihtimale karşı da kullanıyorum.

Klasik support spell'i ama nerften sonra kimse kullanmıyor, yine de exhaust veya flash'la beraber alınabilir.

Rune

Marks : 9x Greater Mark of Desolation (Armor Penetration)

Seals : 9x Greater Seal of Defense (Armor / level)

Glyphs : 9x Greater Glyph of Shielding (Magic Resist / level) veya 9x Greater Glyph of Focus (Flat CDR)

Quintessences : 3x Greater Quintessence of Desolation (Armor Penetration)

Neden Armor Penetration?

Çünkü Blitzcrank için en uygun rune'ler bunlar. Bu rune'ler sayesinde early game'i domine edebilirsiniz. Erkenden full'lediğimiz Power Fist Armor Penetration ile harikalar yaratıyor. Oyun sonuna doğru 25 Armor Penetration etkisini biraz yitirse de düşük armor'lu carry ve support'lara karşı her zaman etkili.

Neden Armor / level ve Magic Resist / level?

Eskiden MP5 Seal kullanıyordum ama ilk item olarak Tear of the Goddess aldığım için buna gerek olmadığını düşündüm. Yüksek base HP ve pasif ability'den olabildiğince yararlanmak için Armor / level (level 18'de 24 armor) ve Magic Resist / level (level 18'de 24 resist) en iyi seçim. Bot lane support Blitzcrank için CDR daha uygun ama ben onu itemlerle %40'a tamamlarım diyorsanız gerek yok.

Item Build

Başlangıç kesinlikle
    />
    +
    />
    olmalı. Yaklaşık 1k biriktirdikten sonra build şöyle görünmeli.

/>
    +
    />
    +
    />
    +
    />

Araya bir not düşeyim, tamamen support olarak oynamak istiyorsanız build'e
    />
    (daha sonra
    />
    yapmak için) ve
    />
    gerekli. Bottan sonra araya biri veya ikisi birden sıkıştırılabilir.

Artık her fırsatta Power Fist kullanmaya çalışın çünkü Tear of the Goddess'i ne kadar çabuk doldurursanız o kadar güçlü olursunuz. Fakat ne olursa olsun mana'nızı sonuna kadar kullanmamaya dikkat edin. Olası bir gank durumunda
    sizi kurtarabilir. Bundan sonraki itemlerimiz
    />
    ve
    />
    (karşı takımda çok fazla CC varsa
    />
    daha iyi olur). Son durumda inventory'miz böyle:

/>
    +
    />
    +
    />

Bundan sonra ilk işimiz Manamune'yi bitirmek. Tank Blitzcrank oynamak isteseniz bile build'inizde mutlaka Manamune olsun çünkü pasivi ne kadar değerlendirirseniz o kadar güçlü olursunuz ki Blitzcrank zaten mana'ya aç bir champion. Yani early game item'lerimiz şu şekilde:

/>
    +
    />
    +
    />

Artık azımsanmayacak bir AD'miz var ve mana sorunumuz tamamen ortadan kalktı. Power Fist ile 400'den fazla vurabiliriz ve pasiv sayesinde kolay kolay da ölmüyoruz. Bundan sonra 2 seçeneğimiz var:

1. Eğer oyun iyi gidiyorsa, yeterince kill almışsanız zaman kaybetmeden
    />
    bitirmeye çalışın.

2. Oyun kötü gidiyorsa, mid lane'deki adam 20 dakkada 10 kere ölmüşse(), tank build'e yönelmek yani
    />
    ve
    />
    kasmak gerekir.

Glacial Shroud'u Frozen Heart'e dönüştürmek için acele etmeye gerek yok çünkü çoğu durumda buna ihtiyaç olmaz. Glacial Shroud zaten Blitzcrank'ın ihtiyacı olan her şeyi veriyor. O bittikten sonra hemen bir
    />
    almak çok yararlı olur. Bundan sonra da
    />
    tamamlanır ve önceden almış olduğumuz
    />
    da
    />
    'a dönüştürülür. Yani mid-late game build'imiz şöyle:

/>
    +
    />
    +
    />
    +
    />
    +
    />

Bu aşamada genellikle oyun biter ama eğer bitmediyse burdan sonra yine 2 seçeneğiniz var.

1. Eğer hala yeterince tanklayamıyorsanız, daha fazla resist'e ihtiyacınız varsa
    />
    kasın, kendi kalkanıyla beraber gayet iyi oluyor. Daha sonra oyunun yeni itemi
    />
    'a tamamlanırsa da gayet güzel olur.

2. Yeterince tanklayabiliyorsanız, karşı takımdakiler size dalmaya bile tenezzül etmiyorsa önceden almış olduğunuz
    />
    'i kullanarak
    />
    bitirmeye çalışın.

Takımdaki rolünüz tamamen support odaklıysa buildde mutlaka
    />
    ve
    />
    olmalı, bazı itemlerden fedakarlık yapmanız gerekebilir ama support'luk bunu gerektirir.

EK : Canım sıkıldı yeni bir build deneyeyim dedim, kendine güvenen arkadaşlar bu build'i de deneyebilirler ama unutmayın en güvenilir build offtank .

Lane Seçimi ve İpuçları

Blitzcrank ile 190 tanesi ranked olmak üzere yaklaşık 210-220 oyun oynadım. AD carry ile beraber bot lane gidebilir, pasif Blitzcrank oynayabilirsiniz. Çoğu oyunumda bu tarz oynadım fakat Blitzcrank bir solo top champion'u olarak da her rakibi domine edebilecek bir champion. Her champion'a karşı oynamadım ama Irelia ve Swain'i ezdiğime göre diğerleri de pek zor olmaz . Takımdakiler izin verirse top lane'e gitmeniz daha iyi olur. Power Fist ve Overdrive sayesinde 1vs1'in en tehlikeli herolarından biridir Blitzcrank. Level 3 olduğunuzda bütün skill'lere sahip olacaksınız ve artık agresif olmaya başlayabilirsiniz. Fırsat olduğu zaman düşmanı turret altına veya minion'ların arasına çekin, bu şekilde ciddi HP kaybederler. Özellikle yanınızda 'stun' yapabilen bir champion varsa turret dibine çektiğiniz adam ölmüş demektir. Level 6 olduğunuz zaman da rakip minion'lardan uzaklaşarak dövüşmeye çalışın, bu sayede Static Field'ın pasivi sadece düşman champion'a vurur ve size avantaj sağlar. Blitzcrank oynarken sadece last hit yapmaya özen gösterin, düşman sizin turret'ınıza ne kadar yakınsa o kadar avantajlı olursunuz. Ayrıca level 6 olduktan sonra düşman turret savunurken turret'a pek yaklaşmamaya çalışın çünkü Static Field'ın pasivi düşman champion'a çarptığı zaman turret hedef olarak Blitzcrank'ı seçer. Arada sırada da fake recall yapmayı unutmayın, turret'ın yakınında durup recall yapın, karşınızdaki adam recall'ı bozmak için yaklaşırsa çekip öldürebilirsiniz, sazanlara karşı çok etkilidir . Lane'de çok uzun süre kalmamaya dikkat edin. Eğer karşınızdakini ezerseniz büyük ihtimalle lane değiştirmek ister veya gank gezmeye başlar. Eğer o gank gezmeye başlarsa siz de başlayın çünkü Blitzcrank teamfight'larda çok iyi iş yapabilen ve çok iyi gank atabilen bir champion.

Blitzcrank'in Düşmanları

Olur da Rocket Grab ile bu küçük adamı çekerseniz, o teamfight'ı biraz zor kazanırsınız.

Karşıda Cho'Gath varken genelde herkes onun arkasına saklanır, o yüzden Rocket Grab'i daha dikkatli kullanmalısınız.

Oraya buraya turret koyuyor adamları çekemiyoruz bunun yüzünden .

Yine benzer bir olay, kimbilir kaç kere çektim o Voidling'i.

Rocket Grab havadayken Sanguine Pool basıyor deli ediyor adamı .

Yine Malzahar'daki gibi, bu da her yere ghoul koyuyor, yanlışlıkla onları çekebilirsiniz.

Ultisi varken grab tutturmak oldukça zor.

Trickster.

Tank kasmış bir Shyvana'yı takımın arasına almak pek iyi olmaz.

Uzun zamandır böyle bir rehber hazırlamayı düşündüğüm için daha önceden skor'larımı kaydetmiştim, işte bu build'i kullanarak kazandığım maçlardan bazıları:

Rehberde eksik, yanlış şeyler olabilir. Hazırladığım ilk rehber ama istek olursa zamanla eklemeler ve düzeltmeler yapabilirim.

support hiç koymasaydın keşke blitzcrank in support yanı yok

• arkadaş konuyu neden alıntılıyorsun hadi alıntıladın icerigi neden silmiyorsun sayfayı 2 saat aşağı indiriyoruz.
    tek sevmediğim şey bu ha neyse.
  • Çok güzel bir rehber olmuş.Canım Blitzcrank oynamak istedi
  • Adam bir cümle yazmak icin bütün konuyu alıntılamış helal olsun azim budur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi blitzcrank bot lanede support görevinde oynuyoruz diyelim. Heart of gold, shurelya's revive gibi itemlardan sonra sürekli ward almamız gerekmez mi? Yani Trinity force , frozen heart, banshee gibi itemları tamamlayamayız. Takımda alistar jungle varsa bence blitzcrank çok iyi gider çünkü alistar supportlar blitz manamune gibi ad tank kasar. Yoksa blitz'in kasmasının imkanı yok bana kalırsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Burn

Şimdi blitzcrank bot lanede support görevinde oynuyoruz diyelim. Heart of gold, shurelya's revive gibi itemlardan sonra sürekli ward almamız gerekmez mi? Yani Trinity force , frozen heart, banshee gibi itemları tamamlayamayız. Takımda alistar jungle varsa bence blitzcrank çok iyi gider çünkü alistar supportlar blitz manamune gibi ad tank kasar. Yoksa blitz'in kasmasının imkanı yok bana kalırsa.

ben sezon 1'de support oynarken genellikle roaming tarzı oynuyordum ve doğal olarak 240 oyun sonunda 7 kill ortalamam vardı ranked'da. zaten resimlerde de gözüküyor, durum öyle olunca item kasmak zor olmuyor. şimdi meta biraz değişti, bu buildi yapmak eskisine göre daha zor
  • arkadaslar turk serverına gecınce bu runlardan falan neler almam gereklı turkce olarak yazarsanız sevınırım support oynamayı tercıh edıyorum blitzle
  • Alta AD ile gidince affetmiyorum bunla valla. Dota'dan alışkanlık var Q'yu çok az kaçırırım ve iyi atarım genelde. Yarı-destekçi gibi oynuyorum tam daha çözemedim oyun tarzımı.
    Ionia+Manavune mi ne+Triforce yapabilirsem 25'e doğru o oyun bizdedir.
  • nocturne(w) morgana(e) ve wukongta(w) eklenebilir düşmanlara wukongun kopyayı az cekmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WhoIsYourSummoner -- 13 Ekim 2012; 16:32:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.