Şimdi Ara

Blackberry Passport hala bir seçenek olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi günler diliyorum. Aslında uzun zamandır Blackberry kullanmıyorum. Ancak mevcut telefonlarımda da kullandığım uygulamalar; mail, whatsapp, twitter ve instagram. Aktif olarak bu uygulamaları kullanabileceğim ve not alma, takvim takibi gibi işe yönelik uygulamaları kullanabileceğim bir telefon istiyorum. Ancak bazı uygulamaların yıl sonundan itibaren destek almayacak olması beni endişelendiriyor. Android uygulamaların kullanılabiliyor olduğunu biliyorum ancak resmi uygulamalarının yerini tutmayacağı ve güncellenen android sürümleri ile birlikte o tarafından zamanla desteksiz kalacağı düşüncesindeyim.
    Bu bilgiler ışığında passport halen alınabilir bir telefon mudur?



  • +1
    Bende aynı konuyu düşünür dururum bir süredir. İnstagramin stabilize çalışmadığını söyleyenler var. Diğer tüm android uygulamalar gibi. WhatsApp in desteği çekmesi de cabası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blackberry nin yıl sonundan itibaren kendi cihazlarına desteği çekmesi bir tarafa, Donanımhaber Blackberry kullanıcıları desteğini çoktan çekmiş anlaşılan. Konuya bir cevap bile gelmemiş. Ben bugün fiyatını uygun bularak passportu satın aldım. Bir müddet kullandıktan sonra kendi açtığım konuya kendim cevap yazarım artık. Android olan diğer telefonumla birlikte kullanacağım. kıyaslama şansım var ona göre bir kaç gün deneyip tecrübelerimi aktarırım.
  • Bende 2gun on e blackberry passport silver edition aldim sizinde dediginiz gibi forumdonanim destegi coktan cekmis anlasilan. Crackberry.com dan bakin ir suru degisik konuyla ilgili bilgiler var.
    Bende uzun suredir arastirma icerisindeydim Android asiri baymisti ,iphone nedense beni hic cezbetmedi belki herkesin elindd olusundan dolayi.
    Blackberry passport hakkinda soyle nete baktigim zaman 2 kesim goruyorum ya cok seven yada nefret eden. Genelde hep kotu yorumlar gordum ,benim 2gunluk tecrubem gayet iyi telefon aya stabil calisiyor Android uygulamalarini cogunu calistiriyor bazilarinda aksakliklar oluyor ama genel olarak iyi diyebilirim. Simdilik bende her sey normal sizde durum nasil?
    Benim bir sorum olacakti: passport ta fiziksel tuslari kullanmadan dokunmatik olarak yazi yazabilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WhatsApp desteğini kesmeseydi bence hala iyi bir seçenek olabilirdi. 1 ay içinde 9.3.3. güncellemesi gelecek telefona, ondan sonra bir değerlendirme yapmak daha doğru olur bence. Telefon ve işletim sistemi çok güzel ama işletim sistemi görsel ve tasarım olarak 5 yıl geriden geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaisas K kullanıcısına yanıt
    Maalesef tuşlara basmadan yazı yazamazsınız, algılayıcı olduğu için mouse gibi aşşağı yukarı,sağa sola yön verebilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://forums.crackberry.com/blackberry-passport-f434/bb-passport-screen-keyboard-also-letters-1018334/

    Soyle bir application varmis passport ta kullanabilirsiniz doyorlar kullanan var mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: notyetktu

    Blackberry nin yıl sonundan itibaren kendi cihazlarına desteği çekmesi bir tarafa, Donanımhaber Blackberry kullanıcıları desteğini çoktan çekmiş anlaşılan. Konuya bir cevap bile gelmemiş. Ben bugün fiyatını uygun bularak passportu satın aldım. Bir müddet kullandıktan sonra kendi açtığım konuya kendim cevap yazarım artık. Android olan diğer telefonumla birlikte kullanacağım. kıyaslama şansım var ona göre bir kaç gün deneyip tecrübelerimi aktarırım.

    Bende almak istiyorum. Biraz tecrübeye ihtiyaç var, senden haber bekliyoruz hocam. Al de alalım
  • Telefonu 1 haftadır kullanıyorum. 2. hattım takılı. sürekli olarak konum servisleri, mobil data ve wifi açık şekilde kullanıyorum. Şarj durumu fena değil. yoğun kullanımda 2 gün gidiyor. Benim gibi arada bir haşır neşir oalcaksanız 4 gün gidiyor. Blackberry hub kullanışlı tüm bildirimleri aynı ekrandan görebilme ve cevaplama şansı veriyor. Ekran oldukça canlı, dokunmatik tepkileri iyi. Arka kamera ışıklı ortam için gayet başarılı. Karanlık ortamda da birazcık elle ayar yapılınca çekim yine iyi. ön kamera ile hiç çekim yapmadım.
    Asıl önemli olan kısıma, uygulama desteğine gelince:
    Mevcutta var olan BB Market uygulamalarının hepsi çok stabil. Ancak BB World ta fazla uygulama olduğunu söylemem mümkün değil. Ayrıca detaylı arama yapma kısmını da pek kullanışlı bulduğumu söyleyemem. Burada en başarılı bulduğum market google play store. Var olan uygulamaların bir kısmı ise ücretli. Örneğin 3 günlük ücretsiz kullanım hakkından sonra direkt olarak ücreti ödemeniz gerekiyor ya da kullanılamaz duruma geliyor. Ben android uygulamaları için hep Snap uygulamasını hem de google uygulamaları ile birlikte google play store kurdum. Yüklediğim uygulamalardan instagram, google haritalar, yandex maps ve sygic sorunsuz olarak kullandığım programlar. Hatta yandex maps ve sygic için ücretsiz harita bile indirdim. Onun dışında; whatsapp, foursquare, facebook, twitter, linkedin gibi uygulamalar zaten yüklü geliyor ve halen blackberry tarafının desteğinde olan uygulamalar. Ancak google play storedan indirdiğim youtube programı google desteğine ihtiyaç duyduğu için uyarı veriyor ve çalıştıramıyorum. Youtube kısmı biraz sıkıntılı gibi. Youtube uygulamasının resmi uygulamasını BBW dan bulamadım. Bulduğum uygulama tarayıcıdan youtube açmaktan farksız. Farklı 3. taraf uygulamalar var ancak onlarda youtube un resmi uygulaması kadar kullanışlı değil.
    Cihazın işletim sistemi oldukça stabil. Hiç bir takılma, donma veya benzeri bir şeyle karşılaşmadım. Ancak uygulamaları; ekranı alttan yukarı sürekleyerek her kapattığınızda, arka plandaki açık uygulamalar ekranına dönmeniz çok kullanışlı değil. Son kullanılan uygulamalar ekranda bir sayfa gibi duruyor. Sayfalar arası geçişte her seferinde karşılaşıyorsunuz, bunun yerine ios ta veya androidde olduğu gibi bir tuşa uzun süre basınca çıksa daha kullanışlı olurdu.
    Cihazın tarayıcı performansı ve tarayıcıdan internet gezinme kısmı çok keyifli ve başarılı. Dokunmatik ekranı hiç kullanmadan, tuşlardan yukarı, aşağı kaydırmak, ekranda zoom yapmak inanılmaz kolay ve keyifli. Tuş takımı bence cihazın en başarılı kısmı.
    Cihaz ceket cebinde, çantada veya elde taşımak için uygun ancak pantolonun ön cebinde sorun olabilir. Bir pasaportunuz varsa kıyaslamak için kullanabilirsiniz, keza pasaportla aynı ebatlarda. Ancak malzeme kalitesi, eldeki hissi son derece güzel. Hatta uzun zamandır gördüğüm en karizmatik telefon diyebilirim.

    Kısa zamandaki gözlemlerimi elimden geldiğince paylaşmak istedim. umarım kafanızda en azından bir fikir oluşturmuşumdur. Aklınıza takılan bir soru veya denememi istediğiniz bir uygulama vs. varsa paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırım. Ancak yoğun iş tempom sebebiyle hemen geri dönüş yapamayabilirim.




  • Önceden pek boş kalmazdı burası. BlackBerry 'nin androide yönelmesi ve ayrıca işletim sistemini guncelleyeceğiz vaadinin gecikmesi biraz üzdü BlackBerry 'cileri. Ben tele yaklaşık yedi aydır kullanıyorum. Uygu sıkıntısı var evet. Instagram sorunlu çalışıyor denmiş, bende çok iyi çalışıyor Android sürümü, hiç sorun yaşamadım. BBM yükleyin gruplara davet edebilirim, bol bol cevap alırsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 13 yıllık aktif bir BlackBerry kullanıcısı ve şu an hem Priv hem de q10 kullanan birisi olarak tek sıkıntı WhatsApp belirsizliği. Kimisi WhatsApp sadece güncelleme almayacak kullanımı devam edecek derken kimisi komple kullanılmaz hale gelecek diyor. Bir de şu an Android WhatsApp çalışıyor ancak os10 tamamen kullanılmaz hale gelirse gelecek güncellemeler ile WhatsApp Android sürümünün de çalışmaması olası bir durum o yüzden yılbaşına kadar bekleyip eğer ki WhatsApp tamamen kullanılmaz hale gelmezse Priv satıp yerine Passport Silver Edition almayı düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende dün gece gaza gelip passport Se siparişini verdim. Biraz kullanıp deneyimleri paylaşıcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ademsahin

    13 yıllık aktif bir BlackBerry kullanıcısı ve şu an hem Priv hem de q10 kullanan birisi olarak tek sıkıntı WhatsApp belirsizliği. Kimisi WhatsApp sadece güncelleme almayacak kullanımı devam edecek derken kimisi komple kullanılmaz hale gelecek diyor. Bir de şu an Android WhatsApp çalışıyor ancak os10 tamamen kullanılmaz hale gelirse gelecek güncellemeler ile WhatsApp Android sürümünün de çalışmaması olası bir durum o yüzden yılbaşına kadar bekleyip eğer ki WhatsApp tamamen kullanılmaz hale gelmezse Priv satıp yerine Passport Silver Edition almayı düşünüyorum.

    evde 9810 9900 9000 ve 9300 var mesela hiçbirinde şuan whatsapp çalışmıyor. belki q10 da falan apk bi şekilde çalışır ama bb os üstünde aynı sonu yaşayacak bence...
  • bahsettiğin uygulamalar passportta kullanılır. android uygulamalarını kötü çalıştırmıyor. bazı android uygulamaları blackberry 10 da olmayan yada alternatif farklı hizmetler kullanan şeylere ihtiyac duydugu için telefonun donanımı yetsede çalışmayabiliyor. bunu yüklerken yazıyor zaten. bahsettiğin uygulamalar sorunsuz çalışıyor. andorid uygulamalarının yarısı kusursuz çalışıyor bir çeyreği kusurlu bir çeyreği ise hiç çalışmıyor kabaca böyle anlatılabilir passport alıyosan birkaç dolar verip bbworldden birkaç 3 parti uygulama alırsın onlarda emin ol çok düzgündür. ben passport ta instagram kullanıyordum fakat igrann pro var 2 dolar instagrama 5 çakar çok daha kaliteli bir uygulama birde bb10 5 yıl geriden değil 15 yıl ilerden gidiyor dokunmatik kullandıgını hıssettiriyor insana. whatsapp android 2.2 ve altını desteklemeyeceği dedi bb10 da suanda android 4.3 sürümü ile android uygulamalarını çalıştırıyor. yani whatsapp kesinlikle sorunsuz çalışıyor hatta en güzel whatsapp deneyimi o cihazda alınır bununla ilgili fprum açtım görsellerle beraber inceleyebilirsiniz.




  • Cihazı dün aldım. Çok harika bir telefon
    Hatta sırf whatsapp tartışması var diye android whatsapp kullanıyorum. Gayet stabil çalışıyor msjar Hub A bile geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyata değilde biraz daha altına seçenek olabilir. Kasım sonu destek çekiliyor güncelleme yok uygulama vs yok. Android uygulamaları zaten stabil olmuyor her zaman. Şarjı hızlı tüketiyor. Anlamı kalmıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.