Şimdi Ara

Blackberry 9780 Bold

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben Turkcellden babamın hattıyla taahhütlü blackberry bold 9780 aldım.Tabi hiç araştırma yapmadığım için bis falan varmış bunların olcağını bilmiyordum. Şimdi ben napmalıyım. Babamın hattınıda alamam. Avea hattında kullanıyorum telefonu. Şuanda pek anlatamamış olabilirim. Ama ben bu telefonu konuşmak veya mesajlaşmak dışında hiçbi işimi göremiyorum. Mail facebook vs bunlara girebilmek için ne yapmam gerek? Bis mi internet paketi mi ? Ben bu telefonda internetede girmek istiyorum maillerimede bakmak istiyorum yanımda bilgisayar olmayınca işimi telefondan halletmek istiyorum napmam gerek?

• Avea ve Vodafone'un Bis mantiklari Turkcell'e gore cok farkli diye biliyorum.Bis olmadan evet BB tam bir 3310 oteye gecmesini bekleyemezsiniz.Push mail,facebook ve twitter icin kesinlikle BIS'e ihtiyaciniz var.Bazi Wifi uzerinden calisan mail uygulamalari var ama onlarda cok saglikli degiller.
  • Forumu biraz inceleseydiniz butun sorulariniza cevep alirdiniz.. Bis ile ilgili hersey baslikli konuyu okumanizi tavsiye ediyorum.. Babanizin hattinda bis olmus bu durumda.. Neden tukcellden kontratli aldinizki bosuna, sadece cihazi alabilirdiniz.. Nese artik olan olmus. Bari simdi biraz arastirma yapin hocam.. Dedigim konuyu okuyun.. Internet paketide isinizi gorebilir.. Bosuna bise para vermeyin yine.. Yani benim anladigim kadariyla bbm falan kullanmicaksiniz o yuzden internet paketi yeterli olur.. Bis olmadanda kullaniliyor bu telefon merak etmeyin, oyle 3310 falan oldugu yok!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 26 Nisan 2011; 12:00:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bdurmus

Forumu biraz inceleseydiniz butun sorulariniza cevep alirdiniz.. Bis ile ilgili hersey baslikli konuyu okumanizi tavsiye ediyorum.. Babanizin hattinda bis olmus bu durumda.. Neden tukcellden kontratli aldinizki bosuna, sadece cihazi alabilirdiniz.. Nese artik olan olmus. Bari simdi biraz arastirma yapin hocam.. Dedigim konuyu okuyun.. Internet paketide isinizi gorebilir.. Bosuna bise para vermeyin yine.. Yani benim anladigim kadariyla bbm falan kullanmicaksiniz o yuzden internet paketi yeterli olur.. Bis olmadanda kullaniliyor bu telefon merak etmeyin, oyle 3310 falan oldugu yok!!

Var ya helal olsun her konunun kurtarıcısısın Sen olmasan bu telefona BİS olmadan 3310 diyenler filan.... Ne 3310'u abi BİS tamamen operatör şirketlerinin ticari bir şeyi. BBM BB'ye özel değil bu yüzden bana göre özel ama şöyle ki zaten bis olmasan kullanılamıyor e ab yeni nesil telefonların çoğunda da bu uygulama yapılaiblir zaten... Ne demek isteidğimi anladınız umarım. Şahsen ben de alıcam bu telefondan ve internet paketi kullanıcam. Kullanmasam da yine 3310 olmaz. Ayrıca bdurmus'un dediği gibi konu açmadan diğerk onulara bir bakın ben mesela bu soruyuya yakın soru sordum ve bdurmus cevapladı.

• ya ben insanlara yardımcı olmaya çalışıyorum elimden geldiğince.. ve benim gibi bis gerektiren uygulamalar vs. kullanmayacak arkadaşlara internet paketi öneriyorum.. Ayrıca dediğim gibi konuda açtım bis ile internet paketi arasındaki farkları, neler yapılıp yapılamayacağını anlatan.. Ama bazıları hala bis olmazsa bb alınmaz diyor.. ben hiç bi zaman bis çok saçma bişey, gereksiz bişey demiyorum ama sanki böyle bişey diyormuşum gibi algılanıyorum bazı kişiler tarafından.. Her zaman diyorum bb yi bb yapan özellikler için bis kullanılması gerekiyor.. Ama bis olmadan da bir çok şey yapılabiliyor, alternatif uygulamalarla hallediliyor.. yani bis gerektirmeyen şeyleri kullanacaklar 30tl bis e vereceklerine 10tl ye internet paketi alıp her işlerini görerebilirler
  • Ya ben de olaya çok vakıf olamadım ama arkadaşa yardımcı olmak açısından devreye giricem, şimdi 9780 alınmış artık,hem de tcell den kontratlı. Yani tcell bis var ama arkadaşın hattı tcell değil. O zaman arkadaş tcelle geçse olmaz mı?
  • olmaz.. yani turkcelle geçer ama hiç bi işe yaramaz.. çünkü bis babasının hattına tanımlanmış ve başka hatta taşınamıyor bis.. Birde turkcellden alındığı için ilk başta başka hat ile çalışmaz telefon.. onun için kod göndermeleri lazım.. eğer göndermezlerse kvk ya mail atın cihazınızın imei numarasınıda yazıp talepte bulunulmalı.. 1gün içinde gönderiliyor kod
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Blackberry Bold 9700 (KORE MALI)
    15 yıl önce açıldı
    alınık iphone 4s
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet başka hat kullanacağım için 3 gün beklemek zorunda kaldım Mep kodunu. Yani ben şuanda internet paketi alsamda işimi görürde babamın hattındaki bis paketini iptal ettirme şansım varmı? Biraz aceleye geldi telefon keşke biraz araştırıp alsaymışım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forsaken35

Evet başka hat kullanacağım için 3 gün beklemek zorunda kaldım Mep kodunu. Yani ben şuanda internet paketi alsamda işimi görürde babamın hattındaki bis paketini iptal ettirme şansım varmı? Biraz aceleye geldi telefon keşke biraz araştırıp alsaymışım

Valla onu iptal ettirebileceğinizi sanmıyorum.. çünkü belli bi kontratınız var, tcellin sitesinde o kontratla ilgili bilgiler varsa bi bakın bakalım ne yazıyor iptal konusunda.. Siz sadece cihazı alsaydınız 1100tl fln ödeyecektiniz ama şimdi kontratlı olduğu için 119x12=1428tl ödemiş olacaksınız yani 328tl kullanılmayacak olan bis ücreti oluyor boşu boşuna.. Yinede bi bakın sitesinden, olmazsa müşteri hizmetlerini arayıp detaylı bi bilgi alın...
  • Baktım siteye fakat bi sonuca ulaşamadım hocam. İnternet paketi alıcam artık yapıcak bişey yok. Son iki soru veri servisleri açık olduğu zaman hergün 60 kuruş bakiyemden düşüyor bunu engellememizin bi yolu var mı? Bide blackberry için uygulamaları bilgisayara indirip ordan telefona nasıl yükleyebiliriz?
  • valla kapatma işlemini bilmiyorum..

Pc den uygulama yüklemek için önce pc ye kutudan çıkan bb desktop cd sini yükleyin..http://appworld.blackberry.com/webstore/ bu linkten appworlde üye olun.. sonra cihazı usb ile bağlayın pc ye.. yine bu linkten istediğiniz uygulamaya download diyince telefona atacak direk yükleyip
  • quote:

valla kapatma işlemini bilmiyorum..

Pc den uygulama yüklemek için önce pc ye kutudan çıkan bb desktop cd sini yükleyin..http://appworld.blackberry.com/webstore/ bu linkten appworlde üye olun.. sonra cihazı usb ile bağlayın pc ye.. yine bu linkten istediğiniz uygulamaya download diyince telefona atacak direk yükleyip

Teşekkür ederimde yine olmadı. Kayıt oldum downloada tıkladım yarısına kadar yükleniyo orda duryo. Sanırım ben bu işi çözemicem

• quote:

quote:

valla kapatma işlemini bilmiyorum..

Teşekkür ederimde yine olmadı. Kayıt oldum downloada tıkladım yarısına kadar yükleniyo orda duryo. Sanırım ben bu işi çözemicem

hiç devam etmiyomu?? biraz bekleyin bazen öyle takılmış gibi oluyor ama devam ediyor

• Hiç devam etmiyor hocam. Ve mail ayarlarınıda yapamıyorum etkileştirme parolası istiyo. Aldığıma pişman olmuş bi durumdayım
  • quote:

Hiç devam etmiyor hocam. Ve mail ayarlarınıda yapamıyorum etkileştirme parolası istiyo. Aldığıma pişman olmuş bi durumdayım

Abi bu kadar zor mu ya bu telefonu kullanmak valla almadan korkmaya başladım ha Sen de sakin kafa ile yap bence nette illa ki bununla iligli video anlatımı filan vardır bak istersen...
  • quote:

Orijinalden alıntı: F1SECO

quote:

Hiç devam etmiyor hocam. Ve mail ayarlarınıda yapamıyorum etkileştirme parolası istiyo. Aldığıma pişman olmuş bi durumdayım

Abi bu kadar zor mu ya bu telefonu kullanmak valla almadan korkmaya başladım ha Sen de sakin kafa ile yap bence nette illa ki bununla iligli video anlatımı filan vardır bak istersen...

Yaklaşık 40 saattir uyumuyorum kafa patlatıyorum kaç saattir. Tabi sonuca ulaşamayınca sinirleniyorum. Neyse ben daha sonra yapmaya çalışayım biraz yatayım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: F1SECO

quote:

Yaklaşık 40 saattir uyumuyorum kafa patlatıyorum kaç saattir. Tabi sonuca ulaşamayınca sinirleniyorum. Neyse ben daha sonra yapmaya çalışayım biraz yatayım

Bence de yat abi 40 saat nedir biraz telefonu özle

• ben telefonu aldığım ilk 1 ay çok zorlanmıştım.. biraz karışık çetrefilli bi cihaz ama şimdi kurdu oldum diyebilirim, bunun içinde çok kurcalamak ve forumlardan sürekli bilgileri takip etmek gerekiyor Yani korkmayın beceremem diye bir süre sonra alışıyorsunuz
  • Biraz kurcaladıktan sonra alışıyorsunuz. Alıştıktan sonra bırakamıyorsunuz.
  • Evet tahmin ettiğim gibi Vatan internette yaptığı indirimi mağazada da yaptı ve ben de dün itibarı ile 9780 ime kavuştum. Tabii ki hiçbir cihaz bu kadar karışık gelmemişti bana (Iphone,Htc ler v.s) İnterneti kurcaladım, konu ile ilgili forumları da bir araştırdım ama bilgiler çok bölük pörçük. Bir de bb kullanıcılarının pek birbirlerine yardım edesi de yok galiba. 9780 ana konusu da cihazı satın alma rehberi ve bis ile kulanmamanın önemini tartışan bir bölüm haline gelmiş.Burayı da birkaç arkadaş domine ediyor. Benim gibi cihaza yabancı arkadaşlara (tabii ki bana da) yardımcı olabilmesi açısından şu soruları soracağım;
    1. Pili çıkarıp takmak hard reset,cihazı açıp kapatmak soft reset mi oluyor?
    2. Galiba 2 GB MicroSD kart var. Bunu cihaz kaç GB a kadar destekliyor. (Benim gibi yerini bulamayanlar için; Arka kapağı açıyosunuz pilin hemen üzerinde, cihazın tepesine doğru) Üzerinde micro sd yazan tüm kartlar olur mu? HC,class 4 v.s.
    3. Bence en çok lazım olan özellik; Bir arama yaptınız. Dıt sesi boyunca telefon maksimum SAR değeri sergiliyo, o sırada telefonu kulağımızın ve beynimizin içine doğru sokmamamız gerekiyo. RIM möhendisleri bunu engellemek için nasıl bir çözüm bulmuşlar? WM da karşı taraf telefonu açınca küçük bir titreşim olurdu,anlardınız ki görüşme başladı.
    4. PC ye tanıtma sonrası telefonun hafıza kartı Flash bellek gibi görünüyor mu? Oraya şarkı v.s. kopyalamak kolay mı Apple gibi kompleks mi?
    5. Divx filmleri ve altyazıları izleyebiliyor muyuz? Ayrı bir program gerekiyor mu?
    6. Şarkıları dinlemek için bir player var mı? Biz mi indirecez?
    7. Bazı uygulamalari indireceğiz ya bu uygulamalar nereye iniyor? Cihazın kendi hafızasına mı? SD e mi? Bir de kurulum yeri fark ediyor mu? Cihazın mevcut 512 mb hafızasını yarısı zaten gitmiş durumda. Burayı çok işgel etmemek lazım. Resimleri gördüm,SD e kayıt edilebiliyor. Bir de bu uygulamaları hayrına mı hizmete sunmuşlar?
    8. Sim kartı takınca kişileri adres defteri bölümüne kaydedince görebildim. Yani simdeki kişileri telefonun belleğine attım ama bu şart mıydı anlamadım. Yani bir kişiyi sadece sime de kaydedebilmemiz lazım değil mi ?
    9. Arama ekranında rakamlar çok küçük görünüyo, onu daha büyük göremez miyiz?
    Buradan sonraki sorular daha çok bis olmadan cihazı kullanmak ile ilgili:
    10. Diyelim ki mobil internet paketi aldık. Cihazın üzerinde kurulu browserlar galiba sadece bis ile kullanılabiliyor doğru mu? İlk iş bir web browser indirmek lazım heralde. Ama bunu nasıl yapıcaz? bb app worldden mi? bb app worlde mobil internet paketi ile giriliyor mu? Veya Wi fi ile? Bir de hem wifi açık hem gprs. Bu indireceğimiz web browserdan internete nasıl gireceğiz? Yani wifi varken onunla girelim istemeden kotamız gitmesi.
    11. Akıllı telefonların kötü bir huyu vardır. Üzerindeki yazılımlar sizin haberiniz olmadan internete girip faturayı kabartabilirler,hatta bunu önleyici programlar gerekebilir falan,sevgili bb de durum ne acaba?
    12. gmail mobil internet paketi ile kurulum konusunu biraz daha ayrıntılı ele alabilir miyiz?
    13. GPS. Öncelikle gps içinde bis lazım doğru fakat o da yetereli değil gibi geldi bana. Igo nun bb için olan versiyonu var mı? Kabaca bir baktım ama bulamadım. Varsa tadından yenmez. Değilse galiba google maps i indirip kullanacağız ama o da gprs kullanmıyor mu?

En azından cevabını bildiğiniz maddeler için yorum ve fikirlerinizi yazarsanız, benim gibi yeni başlayanlar için çok faydalı olucak. Bizler de sizin seviyenize gelince emin olun katkılarımız olucak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doritoch -- 28 Nisan 2011; 11:32:25 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.