Şimdi Ara

Black (2005) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
2
Favori
11.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bütün dünyada alfabe a b c d e diye başlıyor ama senin alfaben s i y a h diye başlıyor..

Gözler ışığa kıyasla önemli değildir, karanlıkta gözlerin bile faydası yok.

Ona sözcüklerden bir kanat takacağım.

• ögretmen eskiden kördü ve ameliyat ile görmeye basladı . yanılıyormuyum acaba
  • İşyerinden bir arkadaşın tavsiyesi ile izledim ve şu an iyiki tavsiye etmiş diyorum. Hala filmin etkisindeyim :S Kesinlikle izlenmesi gereken bir film. İnsan izlerken haline şükrediyor ve ben böyle bir durum yaşasam ne yapardım diye de düşünmeden edemiyor.
  • Yeşilçamın dramalarından hiçbir farkı yok bildiğimiz klasik kör kişinin hayat şartları ve tabikide hayata tutunma savaşı vs vs... 10/6
  • quote:

Orijinalden alıntı: !3!ack

Yeşilçamın dramalarından hiçbir farkı yok bildiğimiz klasik kör kişinin hayat şartları ve tabikide hayata tutunma savaşı vs vs... 10/6

Bana sorarsan bu yorumun biraz acımasızca olmuş.Black her anlamda çok üstün bir film.Yeşilçam filmlerinde göremeyeceğin oyunculuklarla süslü ve Yeşilçam filmlerinden alışık olduğumuz duygu sömürüsü kısmına pek yanaşmıyor.Tabi bu benim naçizane görüşümdür.
  • bende izledim süper gerçekten tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dönüşüm

quote:

Yeşilçamın dramalarından hiçbir farkı yok bildiğimiz klasik kör kişinin hayat şartları ve tabikide hayata tutunma savaşı vs vs... 10/6

Bana sorarsan bu yorumun biraz acımasızca olmuş.Black her anlamda çok üstün bir film.Yeşilçam filmlerinde göremeyeceğin oyunculuklarla süslü ve Yeşilçam filmlerinden alışık olduğumuz duygu sömürüsü kısmına pek yanaşmıyor.Tabi bu benim naçizane görüşümdür.

Hocam birkaç detayda haklısın ama benim ana fikir hala aynı. Sen diyorsun yeşilçamdan farkı var,buna itirazım yok evet iyi yönde farkı var. mesela bu filmde veya benzeri yabancı yapımlarda kör kişi kör'se kördür olması gerekende bu, ama yeşilçamda bizim insanımızın duygusallığındanmıdır nedir dayanamıyorlar heralde kör sağır kalmasına bi mucize oluyor gözler görüyor ve oyunculuklar konusuna gelecek olursak bizim yeşilçamdan iyi ama öyle arada dağlar taşlar yok.benim anlatmak istediğim olay ise filmin ana teması aynı yıllardır zaten izliyoruz böyle filmleri bu kadar abartacak bişe yok diyorum bildiğimiz hikaye.bu tür kör sağır filmlerinde yeşilçam sağolsun artık master yaptık her türlü senaryoyu her türlü dramayı biliyoz, izlerken komedi etkisi yapıyor artık sonuç olarak bu yazıdıklarım benim kişisel görüşüm siz bana fazla takılmayın izlemek istiyorsanız benden olumsuz etkilenmeyin.

• quote:

quote:

quote:

Hocam birkaç detayda haklısın ama benim ana fikir hala aynı. Sen diyorsun yeşilçamdan farkı var,buna itirazım yok evet iyi yönde farkı var. mesela bu filmde veya benzeri yabancı yapımlarda kör kişi kör'se kördür olması gerekende bu, ama yeşilçamda bizim insanımızın duygusallığındanmıdır nedir dayanamıyorlar heralde kör sağır kalmasına bi mucize oluyor gözler görüyor ve oyunculuklar konusuna gelecek olursak bizim yeşilçamdan iyi ama öyle arada dağlar taşlar yok.benim anlatmak istediğim olay ise filmin ana teması aynı yıllardır zaten izliyoruz böyle filmleri bu kadar abartacak bişe yok diyorum bildiğimiz hikaye.bu tür kör sağır filmlerinde yeşilçam sağolsun artık master yaptık her türlü senaryoyu her türlü dramayı biliyoz, izlerken komedi etkisi yapıyor artık sonuç olarak bu yazıdıklarım benim kişisel görüşüm siz bana fazla takılmayın izlemek istiyorsanız benden olumsuz etkilenmeyin.

Öncelikle bir konu klişe olabilir ama eğer film bu klişe konuyu çok güzel işlerse o film diğerlerinin çok çok önüne geçebilir.Otistik bir gencin dramını işleyen çok film vardır ama bir Ben X çok farklıdır.Neden çünkü iyi işlenmiştir.Görme engelli insanlar ile ilgili birçok film olabilir ama bu hepsinin standart seviyede olacağı anlamına gelmez.Benim eleştirim senin bu söyleminle ilgiliydi.Beğenmeyebilirsin ama bence bu tespitin yanlış olmuş.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Öncelikle bir konu klişe olabilir ama eğer film bu klişe konuyu çok güzel işlerse o film diğerlerinin çok çok önüne geçebilir.Otistik bir gencin dramını işleyen çok film vardır ama bir Ben X çok farklıdır.Neden çünkü iyi işlenmiştir.Görme engelli insanlar ile ilgili birçok film olabilir ama bu hepsinin standart seviyede olacağı anlamına gelmez.Benim eleştirim senin bu söyleminle ilgiliydi.Beğenmeyebilirsin ama bence bu tespitin yanlış olmuş.

Hocam ne sen benim dediğimi kabul edersin, ne de ben senin dediğini malum zevkler ve renkler meselesi yinede son bir cevap vereyim sanaBenim gözümde bu film standart üstü bir film değil mesele bu zaten ben-x gibi farklı değil sıradan bir kör sağır dramsından başka bişe değil. benim görüşüm budur.

• bencede izlemelisin
  • filme sadece 20 dk dayanabildim ve kapattım..

evet dram yönü cok yoğun fakat özürlü bir insanın filmde işleyişi beni olumsuz etkiledi...

halimize ne kadar şükretsek azdır...
  • bu kadar yorumdan sonra izlememek ayıp olur
  • Filmi dün izledim, gerçekten çok duygulandırdı beni. Dram çok iyi işlenmiş. Oyunculuklar gerçekten iyiydi. Halime bir kez daha şükrettim.
  • Arkadaşlar bu filmin dvd si ya da bluray versiyonu var mı piyasada? Arlşive eklemek istiyorum ama bulamadım bir türlü.
  • az önce izledim abartıldığını düşünüyorum bırakın ağlamaı kötü bir duygu bile hissetmedim

ha güzelmiydi? güzeldi özellikle başroldeki adamın oyunculuğu görülmeye değerdi ama beklentinizi çokta yükseltmeyin derim ben
  • aradım bulamadım bu filmi pm leri bekliyorum
  • Dün akşam izlemiştim, bana nedense pek öyle aman aman film gibi gelmedi, gereksiz yere acı sahneleri vardı, çoğu yerde de nedense abartı geldi bazı sahneler, mesela
    kız sağır ve görme engelli ama çocukluk sahneleri zihinsel engelli bir çocuk gibi, öğretmeni Alzhemier hastası ama adamı zaptetmek için yatağa zincirliyorlar, Alzehemier'i gayet iyi bilirim, başa çıkamazsan sakinleştirici iğne yaparsın yada ilaç verirsin, çok kasmışlar bazı sahneleri hakikaten, bir de o öğretmenin beresi nedir Allah aşkına, hiç mi çıkmaz o bere, nikahta bile takım elbisenin üzerinde bere vardı,
    bence aman aman bir film değil, bazı repikler güzel ama olmamış bana göre, çok fazla acı pompalamışlar, bizim eski arabesk filmlerini anımsatmış,

• vay vay vay dönüşüm film konusu açmış izlememek olmaz listeye aldım
  • izleyelim bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bolivya

Dün akşam izlemiştim, bana nedense pek öyle aman aman film gibi gelmedi, gereksiz yere acı sahneleri vardı, çoğu yerde de nedense abartı geldi bazı sahneler, mesela
    kız sağır ve görme engelli ama çocukluk sahneleri zihinsel engelli bir çocuk gibi, öğretmeni Alzhemier hastası ama adamı zaptetmek için yatağa zincirliyorlar, Alzehemier'i gayet iyi bilirim, başa çıkamazsan sakinleştirici iğne yaparsın yada ilaç verirsin, çok kasmışlar bazı sahneleri hakikaten, bir de o öğretmenin beresi nedir Allah aşkına, hiç mi çıkmaz o bere, nikahta bile takım elbisenin üzerinde bere vardı,
    bence aman aman bir film değil, bazı repikler güzel ama olmamış bana göre, çok fazla acı pompalamışlar, bizim eski arabesk filmlerini anımsatmış,

fikrine saygı duyuyorum ama merak ettim en sevdiğin dram filmi hangisi?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.