Şimdi Ara

Bizimle dalga mı geçliyor acaba...???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Açlık sınırı 626 YTL’ye geriledi
    Türk-İş’e göre, 4 kişilik ailenin açlık sınırı Mayıs’ta, geçen aya göre yüzde 0.77 oranında gerileyerek 626 YTL’ye düştü.

ANKARA - Türk-İş tarafından her ay düzenli olarak yapılan hesaplamalara göre, Mayıs ayında 4 kişilik ailenin gıda harcamalarının yanı sıra, kira, ulaşım, giyim, eğitim, kültür gibi temel ihtiyaçları için harcaması gereken asgari tutarı ifade eden yoksulluk sınırı ise aynı dönemde 2 bin 56 YTL 15 YKr’den 2 bin 40 YTL 28 YKr’ye geriledi.

Bu ay, 4 kişilik ailenin dengeli ve sağlıklı beslenebilmesi için gerekli olan ve açlık sınırı olarak da adlandırılan tutar, geçen aya göre yüzde 0.77 gerileyerek, 631 YTL 24 YKr’den 626 YTL 37 YKr’ye düştü.

Türk-İş’e göre, mevsim şartları dolayısıyla özellikle sebze fiyatlarındaki ucuzlama, aile bütçesini nispeten rahatlattı. Bu yılın 5 ayı itibariyle gıda harcaması tutarındaki artış yüzde 1.81,
    son 12 ay itibariyle ise yüzde 12.19 oldu.

Türk-İş’in açıklamasında, açlık sınırına dikkat çekilerek, “Tek bir işçi esas alınarak belirlenen asgari ücretin 403 YTL 3 YKr olduğu ve bu ücret düzeyinde milyonlarca kişinin çalışmak durumunda bulunduğu dikkate alındığında, çalışanların karşı karşıya kaldığı geçim koşullarının olumsuzluğu ortaya çıkmaktadır” denildi.

http://www.ntvmsnbc.com/news/409218.asp

evet açlık sınırı ve yosulluk sınırı yukarıdaki gibi açıklandığına göre;
    ev kiralarının ortalama 300,00-400,00 ytl olduğu bir zamanda asgari ücretle çalışanlar yada asgari ücretin biraz üzerinde maaş alanlar ve emekliler nasıl geçiniyorlar acaba;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 27 Mart 2008; 18:33:56 >

• bi önerim var forumun adını değiştirelim
    akp yi sevmeyenler forumu

tamam kimse ülkemizin halini sevmiyor ama öncedende durum farklı değildi
    her gün peşpeşe aynı şeyleri anlatan mesajlar koyuyorsun hepsi ekonomik durumumuzla ilgili bu mesajların hepsini bir defada verebilirdin burası siyaset meydanı, miting meydanı değil propaganda yapman hoş olmuyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: bahtiyar0011

bi önerim var forumun adını değiştirelim

her gün peşpeşe aynı şeyleri anlatan mesajlar koyuyorsun hepsi ekonomik durumumuzla ilgili bu mesajların hepsini bir defada verebilirdin burası siyaset meydanı, miting meydanı değil propaganda yapman hoş olmuyor

Akp sevmeyenler, sevenler diye bir gruplaşma, bana göre çok saçma.
    Bugün biz nerede yaşıyoruz? Türkiye' de....
    Türkiye' nin iktidarında, hangi siyasi parti hakim? A.K.P. ....
    Eğer bugün, Türkiye' nin başında Akp değil de başka bir parti olsaydı, bu ülkede yaşıyan vatandaşlar olarak, yapılan haksızlığı yine dile getirirdik.
    Tamam belki haksızlığa karşı somut tepkiler gösteremiyor olabiliriz (ben kendi adıma konuşuyorum) ama yinede birilerinin bu haksızlığı görmesini sağlarsak, bizim için kardır. Ne sol, ne sağ kesim... Fark etmez. Haksızlığı gördümüz zaman söyleriz. Ecevit zamanında da yapılan yolsuzluklara ve
    haksızlıklara ses çıkardık, Mesut Yılmaz zamanında da , Çiller zamanında da.... Burada önemli olan, antiakp rejimi gütmek değil, yapılan haksızlıkları göstermektir.

Ben bir örnek vermek istiyorum. Bizim mahallede yaşıyan Ayşe Teyze.... Kendisi özel bir dershane de asgari ücret ile çalışıyor. Dershanenin bütün işlerine koşturuyor. (Tuvalet temizliği, sınıf temizliği vb...) Aldığı maaş ortada. Bu kadın aylık 100 ytl yol parası veriyor. Geriye kalan para ile ev kirası veriyor ve 2 çocuk okutuyor. Ne zaman görsem aynı kıyafet. Neden mi? Çünkü üzerine ikinci bir kıyafet alacak parası yok. İyi ki; kocası bir fabrikada 500 ytl maaş ile çalışıyor. Yoksa; ekmek alacak para bulamazlardı.

Sizin yakından tanıdığınız bir isim: Emine Erdoğan. Bilirsiniz başı kapalı bir hanımefendi kendisi. Sana ne ister kapanır, ister açılır demeyin. Tabi ki ister kapanır, ister açılır. O kendi hür vicdanına kalmış birşeydir. Asıl sorun bu değil, asıl sorun başına taktığı baş örtüsünün fiyatı. Sanırım en az 500 ytl. Tabi kalitesine göre daha değerli olabilir. Bilemem.

Şimdi ne alakası var kardeşim diyebilirsiniz. Ben yukarıda iki örnekte bir şey anlattım. Tabiki anlayana. Anlamayana davul ve zurnanın az geleceği malum.

SAYGILARIMLA ....

• quote:

mesajlarımda herhangibir siyasi partinin isminden bahsetmişmiyim acaba da bunları yazıyorsunuz.
    neden işi belirli bir siyasiye dayandırıyorsunuz.

anlaşılan sizin tuzunuz kuru, sizin dışarıda gerçek hayatta neler olup bitiğinden haberiniz yok galiba,
  • quote:

Orjinalden alıntı: Old_Town

quote:

mesajlarımda herhangibir siyasi partinin isminden bahsetmişmiyim acaba da bunları yazıyorsunuz.

anlaşılan sizin tuzunuz kuru, sizin dışarıda gerçek hayatta neler olup bitiğinden haberiniz yok galiba,

yiyecek tuzum yokki kuru olsun
    benim rahatsız olmam forumdakileri anlamayacak çocuk yerine koyup sürekli propaganda yapmaya çalışmanız
    memleketin halini herkes biliyor

• quote:

quote:

quote:

benim rahatsız olmam forumdakileri anlamayacak çocuk yerine koyup sürekli propaganda yapmaya çalışmanız

Hiç kimsenin bişey bildiği yok hala herkesin aklı bir karış havada.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyeti var millette ama aslında herkese dokunuyor farkında değiller.Kaç tane genç haber okuyor yada izliyor bu ülkede ?En azından vakit geçirdikleri yerlerde bu tür konular acılsında haberleri olsun.Belki girer okurlar.

• quote:

AKP yi ben de sevmem ama bu yazılanlara katılıyorum. Bir konuda ısrarla siyasi propaganda yapmak anlamsız. İsmi gerekli değil bir arkadaş da sürekli olarak laikliği savunanlar ve ulusalcılar alehinde yazılar, yorumlar koyuyordu. Tamam anladık "laiklik tehlikede" diyenlere karşısınız ama ısrarla bu konular üzerine siyasi propoganda yapmanın gereği yok bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 27 Mart 2008; 18:08:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aşk ne demek bilen var mı??
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çözüm üretmeden eleştiri yapmak çok kolaydır. Geçersin klavyenin başına paso eleştirir ve sallarsın. nasılsa sorumluluk mevkiinde değilsin !
    Ben bildim bileli bu milletin 2 yakası bir araya gelmemiştir. Şu dönemde ülke refah içindeydi, şimdi milli gelir geriye gitmiştir gibi şeyler diyen varsa spesifik şeyler yazsın ki biz de öğrenelim.
    Maalesef her hükümet bir öncekinden daha büyük borç yükü devir ala ala bu hale geldik. Rakamlar yalan söylemez, bu kadar borcu olmasına rağmen bu kadar özenti yaşayan, bu kadar malı götürmeye meraklı kişilerle dolu bir ülkenin sırtı yerden kalkmaz. Ssk'sından, bankalarına, kit'lerinden, özüne kadar sömürülmüş bir ülkeyi artık toparlamak acıtıcı olacaktır. Daha duun bu günler iyi günlerimiz. 40-50 yıl her türlü hortumlamaya göz yum, sonra bir iktidar gelsin ve cebinden masaya para atıp, "şu borçları sıfırlayın bakiyim" demesini beklemiyordunuz sanırım !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jean de Joinville -- 27 Mart 2008; 18:42:13 >

• quote:

quote:

quote:

hayatın gerçeklerini yansıtmak ne zamandan beri propaganda oldu acaba,

• quote:

Orjinalden alıntı: Jean de Joinville

Çözüm üretmeden eleştiri yapmak çok kolaydır. Geçersin klavyenin başına paso eleştirir ve sallarsın. nasılsa sorumluluk mevkiinde değilsin !
    Ben bildim bileli bu milletin 2 yakası bir araya gelmemiştir. Şu dönemde ülke refah içindeydi, şimdi milli gelir geriye gitmiştir gibi şeyler diyen varsa spesifik şeyler yazsın ki biz de öğrenelim.
    Maalesef her hükümet bir öncekinden daha büyük borç yükü devir ala ala bu hale geldik. Rakamlar yalan söylemez, bu kadar borcu olmasına rağmen bu kadar özenti yaşayan, bu kadar malı götürmeye meraklı kişilerle dolu bir ülkenin sırtı yerden kalkmaz. Ssk'sından, bankalarına, kit'lerinden, özüne kadar sömürülmüş bir ülkeyi artık toparlamak acıtıcı olacaktır. Daha duun bu günler iyi günlerimiz. 40-50 yıl her türlü hortumlamaya göz yum, sonra bir iktidar gelsin ve cebinden masaya para atıp, "şu borçları sıfırlayın bakiyim" demesini beklemiyordunuz sanırım !

Valla cebinden masaya para atmasını isteyen yok, YETER Kİ MASADAN ALIP CEBE ATMASIN

• quote:

Orjinalden alıntı: bilan

quote:

Çözüm üretmeden eleştiri yapmak çok kolaydır. Geçersin klavyenin başına paso eleştirir ve sallarsın. nasılsa sorumluluk mevkiinde değilsin !

Valla cebinden masaya para atmasını isteyen yok, YETER Kİ MASADAN ALIP CEBE ATMASIN

Masadan alıp cebe atanlar şu anda statükoyu kaybetmemek için uğraş veriyorlar. İnşallah bazı şeylerin üzerine gidilmeye başlandı, kedinin kuyruğundan tutuldu, eğer kedi tutulup çıkarılır ve tüm oyun ortaya serilirse artık cebe atma düzeni bitecek.

• Hangi ülke olursa olsun hangi parti gelirse gelsin hangi yılda olunursa olunsun , bir ülkede yaşayan halk devamlı olarak yöneticileri eleştirir bunu siyasal propaganda ile isimlendirmek çok yanlış.

Peki neden devamlı eleştirir , en iyisine sahip olabilmek için başka çaresi yoktur.Sonuçta yöneticilerde normal sıradan insanlar , nefislerine sahip olamayabilirler, fikirleri toplum sağlını tehlikeye atıyor olabilir , bu eleştiriler oldukça yöneticiler devamlı diken üstünde olurlar her yaptıklarını yüzlerce kez gözden geçirmek zorunda kalırlar bunun sonucu tabiki toplumun yükselmesi sağlanır.

Tabi yöneticileri şu pozisyona getirmek de toplumun yapması gereken şeydir ; Örn ; abd de 2-3 haftadır itirafçı bir sürü yönetici gördük kimi vali kimi senatör hepsi iyi eğitimli ve sonuçta abd gibi bir güçte söz sahibi insanlar ama ne yaptılar çıktılar halkın önüne " ben esrar içtim , kokoin çektim, fahişelerle birlikte oldum,karımı aldattım" tarzında bizim için inanılası güç açıklamalar ve itiraflarda bulundular.Hiç bir zaman ülkemde bir yöneticinin bu duruma düşmesini istemem ama olay ortaya çıktından sonrada ortaya çıkıp delikanlı gibi toplumdan özür dilemesinide bilmeleri gerekir.

İşte eleştiriler bunu sağlar.Tabiki dozunu kaçırıp işi hakarete vardırmamak şartıyla.

• Haftada 1 dolara geçinmekten iyidir.Bugün Afrikadaki çoğu ülkede insanların 5 güne düşen kazanç miktarı 1 dolar...
  • Valla kimse bu ülkede açlık sınırı şu kdaar,geçinemiyoz edebiyatı yapmasın.
    Biz türk milleti çalışmadan para kazanmayı en çok seven milletiz.Dehşet tembeliz.Atatürk demiş ya, Türk milleti çalışkandır diye,eskidendi o,çok eskiden.
    Bizi yönetenler kim?Onlar da bizden birisi.Hangisi geldi de herkesin onayını alarak ülkeyi yönetti?

İş bizlerde bitiyor.Önce kendimizi düzeltecez,sonra 70 milyonu yönetmeye çalışanlara laf söylücez.
    Açlık sınırı şu kadarmış,asgari ücret bu kadarmış.
    Arkadaşlar,asgari ücretle çalışıp SİGARA İÇENLERİN içmeyenlere oranını biliyor musunuz?
    Açık sınırı var da,asgari ücretle çalışanlar çatır çatır sigaraya para veriyorlar.

Akşamları 9-10 dan sonra birahanelere gideniniz var mı?Alayı tıka basa dolu.Nerden buluyor bu adamlar parayı?

Kimse kusura bakmasın,biz yatmayı,zevki şeyleri çok seviyoruz.
    Hele hele şu Türk erkeği,sigaraya,alkole,kadına her türlü para bulur.

Ulan,adama soruyorsun,kan ağlıyor,para yok,pul yok diye akşama biranede kafayı çekiyor.

Herkes alsın biir çuvaldız,kendine batırsın önce.
    Hanginiz verginizi tam veriyonuz?Hanginiz evinizi sattığınızda tapu dairesinde gerçek değerini belirtiyorsunuz?

Ha ben de buna dahilim,yanlış anlaşılmasın

• quote:

Orjinalden alıntı: mesuthaksoy

Valla kimse bu ülkede açlık sınırı şu kdaar,geçinemiyoz edebiyatı yapmasın.
    Biz türk milleti çalışmadan para kazanmayı en çok seven milletiz.Dehşet tembeliz.Atatürk demiş ya, Türk milleti çalışkandır diye,eskidendi o,çok eskiden.
    Bizi yönetenler kim?Onlar da bizden birisi.Hangisi geldi de herkesin onayını alarak ülkeyi yönetti?

İş bizlerde bitiyor.Önce kendimizi düzeltecez,sonra 70 milyonu yönetmeye çalışanlara laf söylücez.
    Açlık sınırı şu kadarmış,asgari ücret bu kadarmış.
    Arkadaşlar,asgari ücretle çalışıp SİGARA İÇENLERİN içmeyenlere oranını biliyor musunuz?
    Açık sınırı var da,asgari ücretle çalışanlar çatır çatır sigaraya para veriyorlar.

Akşamları 9-10 dan sonra birahanelere gideniniz var mı?Alayı tıka basa dolu.Nerden buluyor bu adamlar parayı?

Kimse kusura bakmasın,biz yatmayı,zevki şeyleri çok seviyoruz.
    Hele hele şu Türk erkeği,sigaraya,alkole,kadına her türlü para bulur.

Ulan,adama soruyorsun,kan ağlıyor,para yok,pul yok diye akşama biranede kafayı çekiyor.

Herkes alsın biir çuvaldız,kendine batırsın önce.
    Hanginiz verginizi tam veriyonuz?Hanginiz evinizi sattığınızda tapu dairesinde gerçek değerini belirtiyorsunuz?

Ha ben de buna dahilim,yanlış anlaşılmasın

Keşke herkes açık yüreklilikle böyle öz eleştiri yapsa. Varsa yoksa hep başkalarına suç atmak oldu işimiz.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bilan

quote:

Masadan alıp cebe atanlar şu anda statükoyu kaybetmemek için uğraş veriyorlar. İnşallah bazı şeylerin üzerine gidilmeye başlandı, kedinin kuyruğundan tutuldu, eğer kedi tutulup çıkarılır ve tüm oyun ortaya serilirse artık cebe atma düzeni bitecek.

O konuyu konuşmak yasak forumda, lacrima bir çok kez uyardı o yüzden girmiyorum fakat size de ne yazık ki Alice Harikalar Diyarında yaşadığınızı söylemek zorundayım. Etrafta olup bitenden hiç haberiniz yok lütfen olaylara biraz daha dahil olmadan dışardan bakın. İyice gözlemleyin ve aslında neyin ne olduğunu görün.

• quote:

O konuyu konuşmak yasak forumda, lacrima bir çok kez uyardı o yüzden girmiyorum fakat size de ne yazık ki Alice Harikalar Diyarında yaşadığınızı söylemek zorundayım. Etrafta olup bitenden hiç haberiniz yok lütfen olaylara biraz daha dahil olmadan dışardan bakın. İyice gözlemleyin ve aslında neyin ne olduğunu görün

Aynısını ben size öneriyorum.
    Önünüze servis edilene hemen inanmayın. Analiz yapın ve her türlü fikire mensup olan kişileri okuyun ve objektif olmaya çalışın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.