Şimdi Ara

BİZİM MİLLET Mİ FAKİR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
131
Cevap
2
Favori
3.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim millete fakir diyene sadece gülerim

Cebine 3 kuruş geçen adam parayı direk arabaya basıyor. 100 bin e boş passat alıyoruz, 150 bine 320d alıyoruz. Bu ne bolluktur ya spor otomobil olayına girmiyorum bile. Geçen sene aç karnını doyuramayan adam bu sene en kötü VW'ye biniyor. Olanlar satıp yenisini alıyor. Bayiler insan kaynıyor. Üstelik hangi esnafa sorsam işler berbat gidiyor kriz kapıda diyor! Bizim büfeci bile sırf toptancıya giderken kardeşinden arabasını ödünç istememek için kendine araba aldı. Bu vergilere rağmen, bu benzine rağmen trafik kaynıyor

Harbiden zenginiz, diğer ülke vatandaşları buraya geldiklerinde sadece şaşırıyorlar fiyatlara, bize ise çok normal geliyor

• Toyota Corolla'ya biniyorum Fakirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin gördüklerin kos koca 14 milyon nüfuslu şehirde parmakla sayılan araçlar...Ya görmediklerimiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4ACEB015E -- 13 Ekim 2014; 0:06:08 >
  • Sonuç?

• İnsanımız fakirdir ya da zengindir bilemem ama insanımızın gösteriş meraklısı olduğu aşikar.
  • karnımı doyurdum doğru vw bayiisine koştum sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimAtmaca

Senin gördüklerin kos koca 14 milyon nüfuslu şehirde parmakla sayılan araçlar...Ya görmediklerimiz

Görmediğimiz diye bir şey kalmadı bence. Herkesin her şeyi açık seçik ortada para yok diyen adam çocuğunu kolejde okutuyor. Sokaktaki dilenci, balici, suriyeliyi baz alırsak sıçtık zaten onları geçelim
  • Bizim millet zenginin alasi. Kim demis fakir diye. Bir clioya 65bin veren adam, bir golfe 80 90bin veren adam veya bir poloya 50kusur veren adam zengindir. Ya da deli. Acik net

• "Zengin arabasini dağdan aşirir, züğürt düz ovada yolunu şaşirir"

• İstanbul için konuşursak 10 milyon kapasiteli şehre 15 milyondan fazla insan tıktılar.yoğunluk görmek normal

• Kazığı bedenine ilk soktuğunda önce muazzam bir acı verir sonra o acıya alıştığından kazığı hissetmezsin.
    Ama o saplanmış kazığı çıkarmak için çekersen bu defa onun meydana getireceği boşluk yüzünden durdurulamayan bir kanama sonucu ölürsün.

Kısaadan hisse:
    Kazıklanmak acı verir ama tecrübe hayatta yediğin kazıkların toplamıdır. Onları çıkarma bırak saplı kalsınlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Kazığı bedenine ilk soktuğunda önce muazzam bir acı verir sonra o acıya alıştığından kazığı hissetmezsin.
    Ama o saplanmış kazığı çıkarmak için çekersen bu defa onun meydana getireceği boşluk yüzünden durdurulamayan bir kanama sonucu ölürsün.

Kısaadan hisse:
    Kazıklanmak acı verir ama tecrübe hayatta yediğin kazıkların toplamıdır. Onları çıkarma bırak saplı kalsınlar.

Bana giren sana da giriyor merak etme bu toto hepimizin. Başka bir şey anlatmaya çalışıyordum gene baltaladın

• mesele zenginlik yada fakirlik değil. Bmw yada vw almakta değil. Mesele kendine güvenip araba aldıktan sonra onu ödeyebilmek. Ödeyebiliyorsan zenginsin zaten. Bence kim ne almış nasıl almış bunu düşünmeyi bırakın siz neler yapabiliyorsunuz ona bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 13 Ekim 2014; 0:46:19 >
  • Türkiye'de zenginlerin çoğu cimridir, fakirler ise eline para geçince ölümlü dünya diyerek hemen harcar

Varyemezler biraz bonkör olsalar piyasada para akışı olacak, canlı bir ekonomimiz olacak ama nerde.

Dişinden tırnağından artırarak zengin olan birisi ölünceye dek varlığının bekçisi olur öldükten sonra da varislerine kalır.. varislerin çoğuda sonradan görme oluyor günümüzde..
  • Fakirim İstanbul Kart kullanıyorum soruları alayım diye konu açacağım otomobil genele ama korkuyorum sonuçta İstanbul Kart'ın ne olduğunu bilmeyenler olabilir.

Ülke de herkes zengin vs. değil.Bakarsın adamın altında BMW var ama hacizli artık bizde insanlar kendilerine ait olmayan paralarla

oynamaya başladı.Adam 1.000.000TL kredi çekip güzel bir işe yatırıyor.

Sonra aylık 20-30 kazanıyor ama krediyi ödeyemiyor.

Haciz vs. geliyor ama adam takmıyor o başkasına ait 1.000.000 TL'yi amorti etmeye çalışlıyor.

Bunu yaparken de altında BMWsi,Porsche oluyor ama bakın belki %20 si hacizli ya da rehinlidir çok basit nedeni de şu insanlar artık

kendilerine ait olmayan parayla oynuyorlar.

Kuzenimin şirketine 50.000TL borcu olan adam 10.000.000 dolarlık arsa alıyor ama 50.000TL sini ödemiyor.

Şimdi 10.000.000 dolar arsaya yatıran adamın 50.000TL ödüyemez mi? İstese öder bir çırpıda ama ödemiyor.

Herkes artık elinde para tutmaya çalışıyor başkasının parası ile oynuyor.

Böyle açılan bir çok şahıs ve aile şirketi var adamlar dolu borcu var ama altlarında minimum 150-200 bin tllik araç sorunca

ticaret için lazım prestij diyorlar.Avrupa'yı vuran ve vurmaya devam edecek kriz sonunda bir çok ufak sermayeye sahip şirket

batacak.Büyüklerin bazıları daha da büyüyecek,bazı büyükler ise tarih sayfasına gömülüp gidecek.

• 85.000 tlye kredi ile golf alan akrabam var.Maaşı 2 bin tl 50 bin tllik kredinin altına girdi evi dahi yok böyleleri de var işte.
  • gösteriş meraklısı görmemiş çok insan var adamın evi kira ama altında sıfır km araba var
  • evet bizim millet fakir.
    araba konusu fakirlikle alakalı değil
    cahillikle alakalı.
    cahil,eğitimsiz,egosu yüksek bir topluluğuz.
    çoğumuz yarın için değil bugün için yaşıyor.
    cahil olduğumuz için bütün saçmalık ve soygunlara hemen adapte ediyoruz kendimizi, sorgulamadan araştırmadan yaşıyıp gidiyoruz.
    %145 ötv mi alınıyor ? alınsın canım devletin vardır bir bildiği. hem bak marmaray metrobüs

• Ne zengini yahu ha zenginide vardır o ayrı mesele ama evi olmayıp bmw audi ile gezen adamlar tanıyorum tamamem gösteriş merakı bizim millette tasarruf yapma diye bişey yok kredi çeker gösterişden vazgeçmez sonrada ağlar dururlar borcum var , ekonomi kötü diye tek suçlu devlet değil zaten halk bilinçli olsa ne hükümet böyle olurdu ne de bu durumda olurduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: ATTRACTIVE

Bizim millete fakir diyene sadece gülerim

Cebine 3 kuruş geçen adam parayı direk arabaya basıyor. 100 bin e boş passat alıyoruz, 150 bine 320d alıyoruz. Bu ne bolluktur ya spor otomobil olayına girmiyorum bile. Geçen sene aç karnını doyuramayan adam bu sene en kötü VW'ye biniyor. Olanlar satıp yenisini alıyor. Bayiler insan kaynıyor. Üstelik hangi esnafa sorsam işler berbat gidiyor kriz kapıda diyor! Bizim büfeci bile sırf toptancıya giderken kardeşinden arabasını ödünç istememek için kendine araba aldı. Bu vergilere rağmen, bu benzine rağmen trafik kaynıyor

Harbiden zenginiz, diğer ülke vatandaşları buraya geldiklerinde sadece şaşırıyorlar fiyatlara, bize ise çok normal geliyor

Piyasada passattan çok toros var nasil zenginiZ.3 serisindwn fazla doblo var.

Almanyada toros tarzi 1 tane araç varmi acaba yada dobolya 8 kisi binip piknige giden.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.