Şimdi Ara

Bizim IHAlar SIHAlar Ukraynada bir işe yaramadı mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
8.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Karabagda havaalanimi vardi ormanin icinde Ermeni birliklerini ve Rus Pantsirlerini yok ederken IHA lar havalandiklarinda.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • buradan bir taytlı geçti kullanıcısına yanıt

hahahaha akitten yada ahaberden iş teklifi geldimi hocam..gelmedise eli kulagındadır

• < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• aRiSe* kullanıcısına yanıt

sacma sapan konusan sensın adam havalımanını bombaladı akabınde yerdekı herseyı vurdu zaten havaya kalkamadan sen hala otoyol dıyorsun. Otoyol kenarında mı parkettıler sıhaları? mal mal konusmakta yarısıyor bazıalrı

• su an bizim sihalar nerden kalkıyor

• Ukraine in Turkeytwitter
    “#Ukrayna Hava Kuvvetleri, Bayraktar TB2 SİHA’ları kullanarak Kherson şehrine giren Rus konvoyu etkisiz hale getirdi. https://t.co/L1HPgEEDE5”
    https://twitter.com/UKRinTR/status/1497525487165480967?t=zWKFZ5XSQDLaPXTenUh_zA&s=19

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • babus0606 B kullanıcısına yanıt

Dileniyor muydunuz? Ay kıyamam ben size. Ne zaman? DYP, Anap, DP?

Anap F-16 üretiyordu bir de. Yerli, Savaşan Şahin, hepimizin göz bebeği... Anap'ın ürettiği YERLi F_16 mı güçlü yoksa YERLİ iha, YERLİ siha mı? Yerli buğday ne zaman üreteceksiniz? Birazcık yiyelim de karnımız doysun. Kafamız çalışmaz sonra YERLİ F-16 falan üretemeyiz bak.

• 2K23 kullanıcısına yanıt

ruslar mal oldugu için hava kuvvetlerını yok etmeden once konvoy gondermemelıydı. 2 gunde havalımanlarını tamemen kullanılamaz yaptılar. kısacası bazı konvoyları feda ettıler. İlk giren konvoy muhtemelen bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F9095222 -- 26 Şubat 2022; 19:0:9 >
  • Rusyaya karşı çok dayanabileceğini sanmıyorum. Rusların hava kuvvetleri tehlikeli.

• Siha için pist gereği yok, gerekli uzunluk ve temizlikteki pek çok yerden kaldırabilirsin. Libya çöllerde bile otoyoldan kalkmışlığı var.

En etkili istihbarat örgütlerinin bile bilmediği bilgileri biliyormuş gibi her şeyi vurdu diyorsun, sağda solda okuduklarınla koca savaşı bilgisayar başından takip edebildiğini sana düşündüren ne? Ukrayna Bayraktarlar ile Rus konvoylarını, trenlerini vurduğunu söylüyor, sen kalkmış twitterde orada burada okuduklarınla nereden kalkacak diyorsun.

Ukrayna'nın sihaları gizli yerlere kaydırmadığını nereden biliyorsun da emin konuşuyorsun?

Koskoca savaşı bilgisayar başından okuduklarınla, haberlerde gördüklerinle doğru analiz edeceğini düşünmen ve iddia etmen sence de saçma değil mi? Sadece soruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eski Açık Sarı Desene -- 26 Şubat 2022; 22:8:32 >
  • yav arkadas ne haberde gormesı rusya acıklama yapıyor 11 havalımanlarını etkısız hale getirdik ilk 18 saatte diye . hani siha nerde o zmn, tepende rus ucakalraı cirit atıyor bırak sıhayı askerı lojıstık ıcın kamyon bıle cıkartamıyorsun otoyola , hanı havada bısey kalmadı. Sonuc bugun az once almanya stingerları gonderıyorum dedı, dun nato hava savunma sistemlerını gonderıyorum dedı. NEden? Artık ihtiyac varda ondan. Ee haberler bunlar yalan mı sımdı sagdan soldan duydugum haberler. Senin düşüncelerin saçma değil mi? Sadece soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9F9095222 -- 26 Şubat 2022; 22:14:12 >
  • Ruslar yıllardır radar sistemleri üzerine çalışıyor. Adamlar Duga radarı yapmış (Russian Woodpecker yazın Google’a). Birkaç tane sihayı fark edecek radarları da vardır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tmp341 kullanıcısına yanıt

zaten öncelik hava hedeflerını vurmaktır herzaman. Yer hedeflerını çok uzak mesafeden işaretleiyebiliyorlar istihbarat yapabılıyorlar gece gunduz farketmıyor. Hava kuvvetın yoksa olay bıter. Ha D400 gibi yada benzer karadan havaya cok etkılı sılahlar gerekıyor ki yerden ne kadar dırenebılırsın. But tıp sıstemlerde roketı atınca yerınde bellı oluyor anlık uydudan bıle goruyor adam senı. Yanı hava cok buyuk katkı yapar ilk vuran da avantajlıdır

• Hakkı Alkanyoutube
    Merhaba dostlar. Ukrayna - Rusya geriliminde, gönlümüz savaşın bir an önce bitmesi ve barışın sağlanmasından yana. Toprak btüünlüğüne saygı gösterilmesini istediğimiz Ukrayna'nın kullandığı ve savaşta büyük avantaj sağlayan Bayraktar TB-2'ler hakkında bu videoyu hazırladım. Yorumlarınızı merak ediyorum. Takip ederseniz çok teşekkür ederim; Discord: https://discord.gg/Q9Fz4XbNvD Instagram: http://instagram.com/hakki_alkan Twitter: https://twitter.com/hakki_alkan Facebook: https://www.facebook.com/hakki.alkan
    https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DPEaIG8qwD6Q%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGPjo6pAGIhD2myeJNXStQucOqFL-zyb2MgFy

Konu teknoloji edidörü Hakkı Alkan tarafından nitelikli şekilde ele alnmış bile

• Burada hükümeti eleştireceğim diye yırtınanlar söylentiden ve kendi tahminlerinden hatta temennilerinden ileri geçmeyen bilgiler paylaşırken TB2 nin başarısı net şekilde ortaya çıkmaya başladı bile.

• Buralarda ve benzeri mecralarda "başımızdan şu Erdoğan gitsin de ülkenin başına ne gelirse gelsin " anlaşyışı ile ülkemizin yaptığı ve planladığı ne varsa kötülemeyi adet edinenler uğraşırken Allaha şükür böyle kaliteli içerik hazırlayan ve üstelik teknoloji konularının uzmanı insanlar da var ülkemizde

• jethoca kullanıcısına yanıt

Aşırı makarna yemenin yan etkileri. Bu adammı otorite yani bu konuda. Nasıl perişan etmiş nereyi perişan etmiş. Neyi vurmuş, nereyi korumuş? Sihalar taktiksel taarruz aracıdır savunma aracı değillerdir. Vereceği hasar kapasitesi bellidir. Tek atımlık cephanesi olan şeyi abartmanın lüzumu yok. Sihalar gözetler ve nokta hedefe taarruz ederler oda tek atımlık. Koskoca tankçı tugayına ne yapabilecek? Saatte bir tanesini vursa 1000 saat aralıksız in kalk yapmak zorunda. Dağdaki sidikliler yok karşılarında düzenli ordu var.

• Rusya'nın propaganda amaçlı yaptığı ve çeşitli kaynaklar tarafından pek çok kez yalanlanan açıklamalara inanmak senin sorunun, benim değil.

1.si Ukrayna savaş uçakları ve iha/sihaları gökyüzünde, Ukrayna Savunma Bakanlığı kullanılan havaalanlarından görüntüler paylaştı. Vurulup da işlevini kaybetmeyen havaalanları var ve Ukrayna hava sahasından pek çok Ukrayna uçağı ve iha/sihası uçuyor. Yani Rusya dezenformasyon yapıyor.

2.si Ukrayna zırhlıları ve konvoyları halihazırda Ukrayna sokaklarında Rus güçleri ile çatışıyor ve ordu ve halkın lojistik ihtiyaçlarını karşılıyor. Zırhlıları perişan olan, konvoyları küle dönen ülke Rusya, Ukrayna değil. Sihalar ikmal konvoylarını etkisiz hale getirmek için daha çok kullanılıyor ve Ukrayna sokakları benzini bitip terk edilmiş Rus araçları ile dolu hatta Ruslar gıda ihtiyacı için yağma bile yapıyor ikmali ulaşmadığı için.

3.sü Hava savunma füzeleri zaten yıllardır son Ukrayna'ya gönderiliyor ve Ukrayna Hava gücü Rusya ile başa çıkabilecek seviyede değil. Sen her gördüğün haberi ilk kez oluyormuş gibi mi değerlendiriyorsun anlamadım. Adamların elinde zaten fazlasıyla var bu füzelerden. Yıllardır alıyorlar.

4.sü evet inandığın çoğu haber Rusya'nın dünya kamuoyunu kandırmak için yaydığı yalanlar. Şuana kadar hiçbir askerimiz ölmedi dedi yalan, Rus ordusu şehirleri bombalamıyor dedi yalan, Ukrayna halkı Rus ordusunun ele geçirdiği bölgelerde Rus ordusunun gelişini kutluyor dedi yalan.

Ben düşüncelerimin saçma olduğunu yazdıklarıma mantıklı cevaplar vererek gösterebilirsin, verdiğin cevaplar mantıklı değilse kimin görüşlerinin saçma olduğu da anlaşılır zaten.

• Rusya ilk iş pistleri ve hangarları bombalayarak başladı yani Siha'ların çoğu (Belki hepsi) havalanma şansı bile bulamamış olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.