Asıl su anda Kiev kusatılmışken havadan destek gerekıyor. Rusların kzueyden gelen lojıstık destegını kırmak gerekıyor cok sayıda acık hedef var su anda bomba atsan yere dusmez yanı cok sayıda tank ve zırhlı orada ımha edılebılır havadan |
Bizim IHAlar SIHAlar Ukraynada bir işe yaramadı mı? (6. sayfa)

-
-
Hocam ben hiçbir yerde arazideki herhangi bir askeri unsur sayısını paylaşan bir kaynak görmedim. Az önce dediğim yerler dışında da kimsenin bilebileceğini sanmıyorum ki bu bilgilerin internette olması düşmanın sizin hakkınızda bilgi toplaması demektir. Bu nedenle ukrayna yönetimi kimsenin ukrayna unsurlarının fotoğraf veya videosunu paylaşmamasını istiyor. Ha keza rus tarafında da askerlerin çoğunun işgal öncesi telefonlarının toplanıldığını okumuştum bir yerde. Ek olarak bence iki tarafın da sayılarına güven olmaz savaş anında propaganda en önemli unsur.
Ben redditte r/CombatFootage ve r/RussiaUkraineWar2022 subredditlerini takip ediyorum genelde gerçek bilgiler paylaşılıyor, tartışmalar da faydalı ve bilgilendirici(özellikle combat footage'da).
-
Azami hız: 120 Knot 222 km/s
Olağan Seyir Hızı: 70 knot 130 km/s
Servis irtifası: 27,000 feet
Havada Kalış Süresi: 27 Saat
Harekât yarıçapı: 300 km, uydu kontrollü TB2S varyantı ile daha uzun
Toplam Kalkış Ağırlığı: 700 kg
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
bide twitchden fln yayınlar varmıs duydugum kadarıyla
-
Twitch'e göz atmayı hiç düşünmemiştim yayın yapılabilir fakat genelde vatandaşlar yapıyordur diye tahmin ediyorum. Bu durumda ruslar kieve iyice girdiklerinde o yayınlardan daha çok an yakalanabilir. Tiktok kullanmıyorum ben o yüzden bakamadım fakat tiktokta askerler video falan ekiyormuş sanırım, savaş alanından canlı yayınlar tiktokta şu an daha yaygın olabilir.
Havalimanları konusunda hava unsurları pist yakınlarındaki yer altı yerlerde depolanıyor olabilir. Benim yaşadığım yerdeki askeri alanda bir çok helikopter, uçak ve zırhlı araç bulunmakta fakat evimin üstünden bu alana baktığımda sadece bir kaç bina ve yeşillik bir de uzunca bir pist var yanında 4 tane hangar görünüyor. Aksi halde ilk günden tüm hava unsurları yok edilirdi bence(rusların ellerinde yüzeydeki hangarların koordinatları elbet vardır).
-
soru sormak da suç olmuş ulan illa şöyle yazmak gerek bu mallara göre: "bayraktar ortalığı dağıttı bunu sorgulayan hayyundur kaynak da sormayın"
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Esas telgramda da cok paylasım varmıs taktık falan verıyorarmıs dırekt askerlere bledıye baskanlşarına fln ulasabılıyormus anlık ıstıhbaratta verılıyormus su an surda tankları gorduk vb
-
kendın calıyosun kendın oynuyorsun klasık algı teknıgı. Benım mesajlarıma cevap veremeyınce ılkokul taktıklerı
-
Yazdıklarına kaynak belirtilerek, video ve linklerle destekleyerek cevap verilmiştir.
Rusya'nın yüzlerce radar, HSS sistemi ve hava aracıyla öğrenemediği 'havada şuan kaç siha var' sorusunu sorup forumdan öğrenebileceğini sanan birisine ne anlatalım ki? :D
İlkokul sorusuna ilkokul taktiği.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Reddit'e bir şeyler düşmeye başlıyor. Yakında görüntüler gelir ama Ukrayna her yerde bu görüntüleri paylaşmaya başladığında ruslar çok fena bilenecek bize.
-
Ruslar bize niye bilensin? Sen bir mal üretmişsin, ülkelere satmışsın. Bu olayın, yaşananların Türkiye'lik bir durumu yok. Rusya isteseydi onlara da satardık hatta, belki de satmışızdır bilmiyorum.
Türkiye şu ana kadar tarafsız ve kurallara uygun bir şekilde hareket etti. Müdahale olarak sadece tıbbi yardım yapılabileceğini de söylemişiz.
Bizlik bir şey olmaz.
-
Ruslar sayko bir millet, tarafsızlık egemen devlet hak hukuk bunlardan anlamıyorlar.
-
Kindar millet. İllaki intikam alırlar. Şu savaşta ekonomisi, ordusu iyice ezilsinde bizimle uğraşacak halleri kalmasın.
-
Ukrayna TB2' leri aktif olarak kullanıyor. Özellikle zırhlı konvoylarının yerini belirlemede, konvoydaki yakıt/patlayıcılığı yüksek mühimmat taşıyan araçları, tehlikeli silahları (buk, çnra vs gibi) vurmada çok işe yarıyorlar. Ardından köylerde, kasabalarda konuşlandırılan askerler Javelin lerle gelenleri avlamaya devam ediyor. Yani işe yaramama gibi bir durum yok. F/P olarak gayet etkin bir cihaz TB2 ler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirHan -- 28 Şubat 2022; 12:48:53 > -
son durum ne kaldımı su an ıha sıha
-
Patır patır düştülermi yav olabilirde bizim v for vandetta medyası göstermez
-
Ukrayna TOGG ister mi? Ondan da verelim.
Makinalı tüfek takarız taraya taraya gider.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
togg a daha cok var zaten sarj edecek yer yok.. egea verebılırız ama yolda dokule dokule gıder teneke
-
Burdan uzatma kablosu çekeriz sorun değil, üçlü var bende, veririm.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X