Şimdi Ara

Bizim askerlerde niye G3 var? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
7
Favori
41.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Destdestron

quote:

Orijinalden alıntı: nevrotikstar

quote:

Orijinalden alıntı: tolga509

Batıda askerlik yapan nöbette eline şarjörsüz G3 verilen erler le gerçek askerleri karıştırmıssın kim bilir nerde gördünde sallıyorsun böyle

JÖH , JÖAK , PÖH , Jandarma Komando vb. hepsi Hk-33 & Hk-417 , M16 , M4A1 , JNG-90 termal,optik dürbün,nişangah gerekli teknolojik ekipmanlarla donatılmıştır.

o masal... benim gördüklerim hep dolu şarjörle G3 kullanıyordu... Sivas'takiler dolu şarjörle nöbet tutuyor...

Bugün otoyolda geçerken araç kontrol ediyorlardı. Durdular bizi. Ellerinde mp5 marka otomatik tabanca vardı ama jarjörleri yoktu. Ama arabamızıda aradılar. Babamda tabanca vardı ama ruhsatlı sorun çıkmadı. Anlamadım neden dolu değil silahları. Biri çekip vursa birşey edemicekler.

acemiler yada şarjör yok... bizdede uygun şarjör yoktu boştada G3 yoktu Tabur komutanının Postasına MP5 ile ama şarjörsüz nöbet tutturmuşlardı... yanında 5 şarjör olan G3'lü er ile tuttu tabi... her şarjör 20 mermi alıyor...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tolga509

Batıda askerlik yapan nöbette eline şarjörsüz G3 verilen erler le gerçek askerleri karıştırmıssın kim bilir nerde gördünde sallıyorsun böyle

JÖH , JÖAK , PÖH , Jandarma Komando vb. hepsi Hk-33 & Hk-417 , M16 , M4A1 , JNG-90 termal,optik dürbün,nişangah gerekli teknolojik ekipmanlarla donatılmıştır.

o masal... benim gördüklerim hep dolu şarjörle G3 kullanıyordu... Sivas'takiler dolu şarjörle nöbet tutuyor...

Bugün otoyolda geçerken araç kontrol ediyorlardı. Durdular bizi. Ellerinde mp5 marka otomatik tabanca vardı ama jarjörleri yoktu. Ama arabamızıda aradılar. Babamda tabanca vardı ama ruhsatlı sorun çıkmadı. Anlamadım neden dolu değil silahları. Biri çekip vursa birşey edemicekler.

acemiler yada şarjör yok... bizdede uygun şarjör yoktu boştada G3 yoktu Tabur komutanının Postasına MP5 ile ama şarjörsüz nöbet tutturmuşlardı... yanında 5 şarjör olan G3'lü er ile tuttu tabi... her şarjör 20 mermi alıyor...

Çok saçma. Babsm bile dediki şimdi arama yaptıkları biri bunları çekip vursa hiçbirşey yapamazlar.

Biaradada afganistandaki askerlerimiz afganlara eğitim veriyordu. Ama bizim askerlerin jarjörleri yoktu. Ertesi gün 4 asker şehit olmuştu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kievli

quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WestCoast.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Luke Wright

quote:

Ak-47 verseler bence fena olmaz. Her turlu calisir tutukluk yapmaz.Yakin mesafe icin iyi bir silah degildir ama uzak mesafeden cok etkilidir. Okulda kullanma sansim oldu.

aksine uzun mesafede etkisizdir. bu sebepten red dot, holo sight gibi parçalar kullanmaya çok da elverişli değil. ama siz modifiye edilmiş hali olan Tactical AK'den bahsediyorsanız orası başka.

Hocam ak-47 4km adam vurabilir. Ak-47 taramicaksiniz tek tek aticaksiniz o zaman etkili.

kantırda oluyodu o

Counter ne alaka hocam. Biz lisede 4 senedir atis talimi yapiyoruz bu silahla.

Hangi lise orası

Hocam bilindigi uzere ukraynada okuyorum su an lise 4 teyim. Lise 1 den itibaren askerlik dersimiz var.

aha bi spetnaz daha

• quote:

evet, g-3 hantal bir silahtır, ancak atış menzili içinde dünyanın en etkili silahıdır g-3! yani okadar etkilidirki 400m den adamı elinden vursanız kolunu kopartır mermi. tercih nedeni çok etkili ve bir o kadar da tehlikeli olmasıdır. ayırca isabet yüzdesi acemi kullanıclar da bile çok yüksektir. en büyük dezavantajı ise piyade tüfeği olarak ağır olmasıdır şajörle birlikte 4.850 gr. civarıdır. ha zaten sadece g-3 kullanılmıyor, hk-33, keleş, m-16 da kullanılmakta. sanrım bir yıl sonra da bir çok asker hk-33 kullanacak zira ab insan hakları komisyonu doğu ve güneydoğu'da yapılan operasyonlarda türk askerinin g-3 kullanmasını yasaklamış, bu silahın kullanımını insan hakkı ihlali saymıştır. neden acaba? şimdi ab insan hakları dandinisi ile aynı ağızı konuşmak istimiyorsanız, susun ve bilmediğiniz konularda konuşmayın! zira bu saatten bu düşüncenin altından bir hinlik yattığını düşünmek işten bile değil! sen anladın onu

edit: g-3 kullanmayam biri olsam belki yutacam. ama bilmeyenler vardır g-3 kodumu oturtur o derece yani!

edit2: dert ettiğin toz olsun be canım, iyi bakım yapılan bir silah nerde olsa işler, sorun silaha bakım yapanın bu işi iyi biliyor olması.

• quote:

Hocam ak-47 4km adam vurabilir. Ak-47 taramicaksiniz tek tek aticaksiniz o zaman etkili.

Efektif menzili 350 metre olan silah 4 km'den adam vuracak he. 12.7 mm M82 taktik sniper tüfeğinin bile 1800m menzili var. Nasıl cahil bir forum oldu burası.
  • quote:

Dünyanın en iyi yivli piyade tüfeklerinden biri. Mermisini yivli olduğu için girdiği yerden kopartrak çıkar.

Tek kötü yanı bol bol tutukluk yapması ve geri tepmesi. Onun yanında 100 yıl daha kullanılması gereken bir tüfek.

demeye geldim gidiyorum birde yağmur altında yapılan çatışmada bozulmaması için vahiy indirdiğimiz bir silahtır
  • Neyin kafasını yaşıyoruz anlamadım ki hele rusya ingiltere abd ile karşılaştırmak niye?
    1- rusya amerika ingiltere israil kendi silahini üretiyor
    2- Silah aliyorum deme ile alamıyorsun pahali ve bakalm abd sana satcak mı veya rusya? satsa da Allah bilir nasıl bi silah satar.
    3- g3 e kötü veya ii demek için uzman olmak gerek uzman da ckıp dh de yazıyorsa uzmanlıgndan supe etmek gerek lakin takmayin böyle seyleri kafanıza ayrıca özel etğimili askerler g3 kullanmıyor onların silahglari zaten farklı ve özel. ama mehmetciğe de en kalitelisinden silah verelim diyecek kadar askeri bütce yoktur sanırım.
  • G3 vurduğunu indirir, affetmez.
  • ak-47 kulandim m-16 mehmetcik gibi bi silah galiba cok oyun oynuyorsun

g-3 tutukluk gibi sorunu olmasa su andaki pisanin en iyi silahidir cunku silahin mermi bolumunde at kuyrugu sistemi kulanilmis

+yeni cikan rus yapimi ak 9 lar vardi en son onlar ne oldu bilmiorum ama g-3 tutukluk yapmasa halşa lider konumda bi silahdir
  • konu cahil kaynıyor allahım yarabbim.

g3 ün mermisi dönerek gidiyormuş sanki diğer mermiler 1800 lerde kalma gibi düz gidiyor
    lisansı alınıp kopyası yapıldığı için g3'ü türk malı sananlar
    ak47 uzun mesafede iyiymiş

daha askerliğini yapmamış bebeler silah eksperi kesilip counter'dan gelip buraya mesaj atmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 355GTS -- 25 Ekim 2012; 20:37:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DesertEagle67

quote:

Dünyanın en iyi yivli piyade tüfeklerinden biri. Mermisini yivli olduğu için girdiği yerden kopartrak çıkar.

Tek kötü yanı bol bol tutukluk yapması ve geri tepmesi. Onun yanında 100 yıl daha kullanılması gereken bir tüfek.

demeye geldim gidiyorum birde yağmur altında yapılan çatışmada bozulmaması için vahiy indirdiğimiz bir silahtır

Banada babam anlatırdı. Biara arazide çamura düşürmüş. 2 saate anca sökmüş. Çatışmadada tutukluk yapmış. Yoksa çok iyi bir tüfek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Her Şeye Muhalefet

"Amerikan askerlerine bakıyorum adamlar tam techizat süper silahlar kullanıyorlar. "

İlk olarak nerede baktınız hocam bunu açıklar mısınız?

Sonra da bütün ordunun bütün personelleri G3 kullanıyor diye bir hadise yok. G3 piyade tüfeği olarak çok yaygın kullanıyor fakat yakında kaldırılacak. G3'ün yanında kullanılan bir ton silah ve teçhizat var bunları araştırmanızı öneririm.

Bir başka açıyla bakarsak G3 eski olmasaydı daha güncel bir silah olsaydı gerçekten kral olabilirdi. Çünkü vücuda girdiği an parçalar. Dönerek girer.

Nick ve Entry uyumu

• Kardesim bak biz silahları dagda bayırda kullanıyoruz o yüzden uzun menzil şart m16 yola falan dagda kuş bile avlayamazsin.Yakin temasta zaten(baskınlarda falan) hafif silahlar kullanılıyor.Ama Dedigim gibi dağ tepe bayırda uzun menzili silahlar şart

• quote:

Orijinalden alıntı: Akeneton34

G3 vurduğunu indirir, affetmez.

daha hafif daha seri ama daha güçsüz bir silahı tercih ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feint-TR

quote:

Efektif menzili 350 metre olan silah 4 km'den adam vuracak he. 12.7 mm M82 taktik sniper tüfeğinin bile 1800m menzili var. Nasıl cahil bir forum oldu burası.

4 km biraz fazla olmus yav. 1km den vurulabilir ama
  • Önce biz porselen çelik yeleğe geçelimde sonra amerikayla yarışırız.
  • pkk bitmesin subaylar çift maaş almaya devam etsin bu tekel böyle dönsün diye.

• G4 olmadığı için diyorum ve kaçıyorum.
  • @ anti bug, subaylar çift maaş alıyo olayı ne acaba acıklar mısın?suan doguda görev yapan bi subay olarak(yedek subay) çift maaş aldıgım falan yok.alan da yok..iç güvenlik tazminatı alıyoruz sadece oda maaşımız kadar yok..ayrıca subaylar değil astsubaylar veya uzman cavuslarda alıyor aynı parayı...hatta erler bile alıyor ama bizim kadar değil..200tl alıyor onlar...bu tazmınat olayıda bıtek pkk nın oldugu yerde yok.kıbrısa gıdenlerde ada tazmınatı alıyo mesela..paraşüt brovesi olan atıyorum onun tazmınatını alıyor..orduda sistem bu yanı pkk ile alakalı çift maaş gibi bir durum yok ortada...

ak-47,m16,g3,hk-33 bunların hepsini kullandım,agırlıklı olarak g3 ve hk-33 kullandım..m16 ıcın yaralama sılahı denmıs boyle bı kavram yok..oyle olsa bızım ozel kuvvetlerımız(bordo bereliler) onu mu kullanırdı..etkisi g3 kadar yok tabi ama duzgun nısanla vurdugunu öldürürsün..ak-47 daha cok yakın muharebe için elverişli fazla tepme yapmaz yakın mesafeden affetmez...g3 ile 200 metreden vurursun ak47 ile vuramazsın falan denmiş..evet g3 ile 200 metreden vurabilirsin hatta 400metreyede atabilirsin ama aklı basında hiçbir asker 200 300 metredeki hedefe g3 ile ates edip yerini belli etmez..tutukluk sıkıntısı dısında g3 harıka bir silah..ama işte bızdekiler cok eski suan benım g3üm 78 yılında yapılmış mesela..hergun bakım yapıyorum suana kadar hıc tutukluk yapmadı..ama dogru duzgun bakım yapılmayan sılahlarda goruyoruz ımkanı yok atış yapılmıyor.

hk-33 için öldürmeyen ve begenılmeyen denmiş..etkisi g3 kadar yoktur ama kodumu oturtur..suan özel hareketcılar komandolar bunu kullanıyor..bızde dag komando okulunda hk-33 kullandık gayet guzel oda..burda bızle operasyona gelen JÖHlerde hk-33 kullanıyorlar ve gayet memnunlar onlarda..

en iyi bence m16..ozel kuvvetlerden gorustugum 3 4 kişide boyle düşünüyor..ancak uzman personel tarafından kullanılırsa en iyisi..acemi askere ne verirsen ver bı işe yaramaz..bızde de asıl sorun burda zten silahta sıkıntı yok.

yeni gelecek mehmetçik-1 inde iyi oldugu soylenıyor..eğirdirde bir komutanım deneme şansı bulmus baya övmüştü..

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.