Önce 70'lere dönelim... Dedem ve iki kardeşi (hadi birine Osman birine Haydar diyelim) beraber çalışmaya başlıyorlar, kendi dükkanlarında. İşler iyi, bir sorun yok. Bu arada amcam sağ-sol kavgalarına bulaşıyor(şimdi olsa "şaapsalar bulaşmam" diyor, pişman tabi) Dedemler amcamı öldürürler diye zorla adamı Almanya'ya yolluyor. Amcam üniversite mezunu, ama asıl işini yapmak istememiş, Türkçe öğretmeni normalde, Siirt'e çıkınca gitmemiş. Dedemlerin yanında çalışıyormuş o da. Bundan bir kaç yıl sonra Dedem Osman Amcayla kavga edip dükkandan ayrılmış, bizim evin altında bi atölye açıp çalışmaya başlamış. Silbaştan yani. Sonra tekrar işleri büyütüp bir Sanayi Sitesinden dükkan almış, orada çalışmaya başlamış. Antalyadan iki arsa alıp birine ev yapmış birine imarın çıkmasını beklemiş ama etraftaki her yere imar çıktı bi o arsaya çıkmadı. Sonra yaşlılık tabi 65 yaşından sonra babama bırakmış işleri babam da 30-35 yaşlarında sanırım o zaman. Annemle evleniyorlar ve ben doğuyorum. Ne gerek varsa Sonra, babam bu dedemin dükkanını satıp daha büyük bir yere kiraya geçmiş. 3-4 yıl orda çalıştıktan sonra, ev yapmak için bir arsa aldı. 5-6 yaşlarımdaydım hatırlıyorum Planlar yapıldı, herşey tamam derken, babamın dükkanının sahibi dükkandan çıkacaksın diye sıkıntı yapmaya başladı, halbuki babam hiç geciktirmezdi kirasını falan, bir ton da masraf yapmıştı oraya. Mecburen o aldığımız arsayı sattık, 2 seneye %50 değerlendi nerdeyse. O parayla babam bi arsa daha aldı kendi işyerini açmak için. O amcam Osman'ın çocukları biz yardım ederiz gibisinden bir şeyler söyledi babama, babam da onları bekledi inşaata başlamak için. Tam o sırada ekonomik kriz başladı. Her şey altüst oldu. Amcamın çocukları da durum sıkışık kriz var diye vazgeçti. Babam kendi yapmaya başladı inşaatı, binayı yaptı ama kapılar, pencere, elektrik tesisatı su tesisatı derken çok fazla masraf oluyodu ve babam çok borca girmişti. Mecburen orayı da sattı. Sonra aile içi kavgalar başladı. Genelde hep sudan sebeplerden çıkardı kavgalar. Annemle babamın arası açıldı iyice, boşanmayı bile düşündüler bi ara. Sonra ben üniversite sınavına girdim, kazanamadım. 2 sene sonra kazanabildim yani bu sene. Babam da işleri halletti, yine ev için arsa bakmaya başladı ama bu sefer de annem sıkıntı yaratmaya başladı, orası olmaz çok uzak, dağ başı gibi... He diyeceksiniz bunları niye yazdın ben de bilmiyorum. Öyle işte.