Şimdi Ara

Biz nasıl bir toplum olduk artık aklım almıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim burda bir gözlemeci teyze vardır. Kulübe gibi bir dükkanı var sahilde her gün orda gözleme yapar ekmek parasını kazanır. Çimlere de küçük masalar falan koymuş her zaman da taze çayı vardır. Çayı taze değilse imkanı yok içirmez bekletir yeni demler 😀😀

Bugün uzun zaman sonra yürüyüş yapayım dedim sonra teyzeye uğradım işte akşam vakti olduğu için bir ben vardım orda. Teyzem pişirdi gözlemeyi bana getirirken yerde çekirdek çöplerini gördü.

Oturdu kaldı yerinde. Ben dedi 5 yıldır her gün burda gözleme yaparım, eskiden insanlar böyle değildi dedi. Burası benim ekmek teknem insanlar gelse burayı bu halde görse ne der, nasıl temizlicem ben bu kadar çöpü dedi. Öteki tarafa bakıyor yerlerde pet şişeler, peçeteler falan. Halbuki her masanın yanında da çöp kutusu var. Oğlum emin ol sabahtan beri içeride gözleme pişiriyorum görsem emin ol uyarırdım kusurabakma dedi bana gülümseyerek. Ben onun o gülümsemesine kurban olurum...

Sonra eline eldivenini geçirdi o yaşında yerden çöpleri topladı. O an, o kadar utandım ki...

Nasıl bir toplum olduk, nereye gidiyoruz inanın kestirmek bile imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A D M I R A L -- 5 Mayıs 2017; 21:53:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nükleer tek çözüm, haritadan silinmemiz lâzım.
  • Kril kullanıcısına yanıt
    Bu toplumun gidişatına bir dur demek gerekiyor ama nasıl??

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMaviEkran

eğitim.evet eğitim bu tarz sorumlulukların ilkokulda ciddiye alınmayıp hızlı hızlı geçilmesi yerine üzerinde durulmalı

Konunun bütün özeti bu aslında.

• Sadece eğitim de yetmiyor ki hocam. Hepimiz aynı eğitimi aldık okullarda. Sınıf arkadaşlarımda bile akıl dahi edemeyeceğim saçma sapan davranışları görüyorum. Karakter işi biraz, ailenin çok büyük payı var. Çoğu insanda eşeklik maalesef baki kalıyor

• İlk çözüm eğitim

Ki eğitimde bir atılım bir düzelme başaramıyoruz

O zaman katı kurallar mecburi yere çop atanı gördüğün yerde devletin yetkilisi kesecek cezayı 5 lira bile olsa kimse 5 lirasından olmak istemez bak bakayım bir tane çöp atan çıkar mı?
  • Osmanlıyı yikarsan işte böyle olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sadece soru çözme ve sınavdan geçme üzerine eğitilen bir toplumdan, insani değerlerinin beklendiği seviyede olmasını nasıl bekleyebilirsin ki?

İnsani değerler soruları cevaplamaktan daha önemli değil eğitim sisteminde, o yüzden eğitim sisteminin düzeltilmesi gerekiyor ilk olarak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zx636

Osmanlıyı yikarsan işte böyle olur

osmanlıyı biz yıkmadık. osmanlı kendisini yıktırdı. hem osmanlı olsa daha da kötü olurdu herşey.

• Polemiğe gitmeyecektim de ,

" Devlet-ı aliye yi, halife efendimizi, hilafeti kurtarmak için çıktığımız bu yolda ...." diyerek kurtuluş mücadelesine çıkanlar değil mi sonradan devlet biziz , padişah hain , hilafeti kaldırdık laiklik getirenler değilmiydi ben mi yalnış biliyorum

• quote:

Polemiğe gitmeyecektim de ,

" Devlet-ı aliye yi, halife efendimizi, hilafeti kurtarmak için çıktığımız bu yolda ...." diyerek kurtuluş mücadelesine çıkanlar değil mi sonradan devlet biziz , padişah hain , hilafeti kaldırdık laiklik getirenler değilmiydi ben mi yalnış biliyorum

kurtuluş mücadelesine çıkıldığında ortada bir devlet kalmamıştı.

• Tarihten bi habersin, yazıp polemiği uzatmayacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S1000XR -- 5 Mayıs 2017; 23:42:14 >
  • çöp yoksa ben cebime koyuyorum çöp kutusu gördüğüm zaman atıyorum ,bunlar nasıl insan böyleleri milliyetcilikten vatanseverlikten bahsetmesin uln burası senin evin yarın çocukların torunların yaşıyacak buralarda
    özellikle şu yere tükürenlere ayar oluyorum ...
  • quote:

• Malum adamlar yüzünden Araplar gibi olduk. Onlarda böyle pisliğin teki. Siyaset yapmıyorum çünkü bu bir gerçektir. Çöp kutusu yanındayken yere çöp atan insan değildir. Ben petrolde çalışırken adamın yanında sigara söndürme ızgarası olmasına rağmen izmariti başka yere atıyordu. Bunu yapan da 50 yaşında adam hadi ergen olsa p*çliğine yapmış derdim ama koca herif yapıyor. Gerçekten toplumuz iyice dibe battı eskiden çok daha iyiydik.

• Katılıyorum osymnin sinav hipodromunda öğrencileri yarış atı gibi koşturmaya çalıştıkları sürece bu ülkeden adam az çıkar çıkan da yetmez.

• Ulan eğitim sistemine nasıl bağladiniz bu olayı . Öküz okusa da oküzdür okumasa da , yahu bu eğitimin verileceği yer ailedir , okul senin problem çözme yetini , karşılaştığın sorunlara farklı çözüm yolları bulmanda fayda ve bir meslek dalında başarılı olmanı saglar. Sen gidip de okulda ahlak dersi almayı umuyorsan. Cok beklersin okul zeka geliştirme yeridir , eğer duygusal ahlaksal düşünmek istiyorsan kuran kurslarına gidebilirsin. Yani ne bileyim , gidip de okulda hoca sana yerlere çöp atılmaması gerektiğinin dersini mi vermeli? mantıklı mı bu ?

• quote:

Bu yoruma çok güldüm
  • Nasıl bir travma yaşıyorsun kardeşim Allah için ben böyle saçma bir cevap görmedim. Erdemli insan olmak için Osmanlı Devleti, Türkiye, ABD olmanın bir anlamı yok. Burada insanı bir konu hakkında konuşuyoruz. Kötü insan her yerde kötüdür. İyi insan her yerde iyidir. Birey olmak kişinin kendisinde biter. Her şeyi bu şekilde siyasete bağlamanın bir anlamı yok.
  • Bunun eğitimden ziyade aile ile ilgisi var bence. Ben samsun da yaşıyorum. Burda bütün millet istisnasız yere tükürüyor veya çöp atıyor. Yetişkin genç farketmiyor. Yani bir insanın ebeveynleri böyle pislik yapıyorsa onun çocuğundan ne beklenir ki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.