Şimdi Ara

Biz Kayserililer cimri ve pinti insanlar değiliz. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
213
Cevap
5
Favori
13.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ölümcül Kuzu

bende çarşambalıyım.Bizide bireysel silahlanmanın üst düzeyde olduğu kavgacı insanlar olarak görürler.
    okuduğum zaman ev arkadaşım kayseriliydi kaç yıldır pastırma istiyorduk hep bahane buluyordu neyse son mezun olcağımız sene kayseri dönüşü 100 gr. kadar pastırma getirmişti en çoğunu kendi yemişti o kadar para verdim diyodu :D:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ceteris Paribus

bana kayserilileri anlatma eniştem kayserili ve lisenin bir dönemini develi'de okudum yeterince tanımaya fırsatım oldu kayserilileri.ha kötü insanlar mı,hayır.ama aşırı tutumluluk(~cimrilik) ve ticaretten vurgun yapma içgüdüsü var genelinde.
    Kayserili çalışkandır. Hem eli çalışır hemde kafası. Bu çalışkanlığı genellikle kıskanılır. Cimrilik gibi uyanıklık gibi lekeler atılmasıda bu kıskançlığın sebebidir. Cimri diye lekeledikleri Kayseride yüzlere yakın aş evi var. Sokakta yatan tek bir kişi bile göremezsiniz. Bu yüzden son 20 yılda korkunç göç almıştır. Koskoca Erciyes Üniversitesindeki bütün binalar Kayserili hayır severlerin hediyesidir. Yalnız bu çekememezlik olayı Kayserilinin kendi içinde de vardır. Kimse eşin dostun kendisinden bir basamak yukarıda olmasını istemez. Kendisinden kötü olmasınıda istemez. Maddi anlamda hep karşısındakinden bir derece üstte olmak ister.

• quote:

Orijinalden alıntı: VincentCorleone

okuduğum zaman ev arkadaşım kayseriliydi kaç yıldır pastırma istiyorduk hep bahane buluyordu neyse son mezun olcağımız sene kayseri dönüşü 100 gr. kadar pastırma getirmişti en çoğunu kendi yemişti o kadar para verdim diyodu :D:D

Alıntıları Göster
    Evet cimriyiz hem de en alasından Hatta bu bazen istemsiz bir duruma bile gelebiliyor. Küçükken çok tutumluydum ama hiç cimri olmadım. Şimdi de cimri değilim hem de hiç. Ben cimriliği babamdan gördüm en çok Ha bir de dedem de kayserinin yerlisidir. O da çok cimridir.

• quote:

Orijinalden alıntı: proteo

Kayserili çalışkandır. Hem eli çalışır hemde kafası. Bu çalışkanlığı genellikle kıskanılır. Cimrilik gibi uyanıklık gibi lekeler atılmasıda bu kıskançlığın sebebidir. Cimri diye lekeledikleri Kayseride yüzlere yakın aş evi var. Sokakta yatan tek bir kişi bile göremezsiniz. Bu yüzden son 20 yılda korkunç göç almıştır. Koskoca Erciyes Üniversitesindeki bütün binalar Kayserili hayır severlerin hediyesidir. Yalnız bu çekememezlik olayı Kayserilinin kendi içinde de vardır. Kimse eşin dostun kendisinden bir basamak yukarıda olmasını istemez. Kendisinden kötü olmasınıda istemez. Maddi anlamda hep karşısındakinden bir derece üstte olmak ister.

Alıntıları Göster
    Şu konuya yazarken genel mantık genelleme yapılmaması yönünde olur fakat bireylerin başta aile, daha sonra akraba ve çevre yönünden sürekli etkileşim içerisinde olduklarını düşünürsek + bununla birlikte bu zamana değin çevremizdeki tanıdığımız bu yöre insanları hakkındaki genel fikirlerimizle birleştiğinde, Kayseri'de yaşayan insanların genellikle cimri ve ticarette uyanık olduklarını düşünmek abes olmaz. Kısaca geçmişten gelen bu tavır sosyal etkileşimle birlikte bu yörede etkisini sürdürüyor. Elbette cimri olmayan, uyanıklık yapmayan yöre insanı da vardır fakat her nedense bu tavırdaki kişilerin sayısı genel görüşü etkileyecek miktarda değil. O nedenle bu tavırlardan şikayetçi olmak yerine kişiye daha dikkatli yaklaşmak doğru davranış şeklidir bana göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: El Valiente

bi 50 tl atsan kanka

Alıntıları Göster
    bu tür önyargılar önceki nesiller için geçerli ama yeni nesil artık internet çağında yetiştiği için gelenekleri , kültürleri bakış açıları bir önceki nesil gibi değil

tabi bunun 2 istisnası var adana ve samsun
  • quote:

Herzaman elim açıktır kimseye yok diyemem. Ben cimri değilim. Ben Gayseriliyim

• quote:

Orijinalden alıntı: yakup13

bu tür önyargılar önceki nesiller için geçerli ama yeni nesil artık internet çağında yetiştiği için gelenekleri , kültürleri bakış açıları bir önceki nesil gibi değil

tabi bunun 2 istisnası var adana ve samsun

Adana hakkında benimde pek iyi anılarım yok ne yalan söyleyeyim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: usnn

quote:

Herzaman elim açıktır kimseye yok diyemem. Ben cimri değilim. Ben Gayseriliyim

Kayserilinin parasal yönden ilerisi için sezgileri kuvvetlidir. Geleceği düşünerek hareket eder. Çoğu zamanda yanılmaz. Elindeki parayı en iyi şekilde son kuruşuna kadar pazarlık dahil değerlendirmeye çalışır. Bunu yine cimrilikle mukayese ederler. Biri harcarken Kayserili ilerinin hesabını yapar hep zor günleri düşünür zevklerinden kısar sabreder mükafatını da zor günler geldiğinde alır. Harcamaları kısmak günü yaşayamamak ne derece doğru orası tartışılır tabi ama gelişmiş bir ülkede yaşamıyoruz her an ekonomik bir sıkıntıya düşecek bir ülkede yaşıyoruz bu yüzden ileriyi düşünmek ve ayağını yorganına göre uzatmak gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: acizcool

kayserili.avi olmuş...

Ben de Kayseriliyim. Elim açıktır. Cepte 5 kuruş yok şu an. O derece... Bakalım ev sahibine kirayı geç yatıracağımı nasıl söylicem...

Tüü memleketin yüz karası. Yıkıl karşımdan, sieierrtyhrt

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41635B9FE

quote:

Orijinalden alıntı: mustafax_001

Kayseri 1
    Urfa Suruç 2

Aa , Mustafam Yaşıyor Muydun Sen?

Geçenlerde Kayserili Bir Hocamı Ziyarete Gittim , Gel Bir Yemek Ismarlayayım Diye Çok Israr Etti Ama Kabul Etmedim.
    Keşke Etseymişim.

Alıntıları Göster
    Ne yapar eder hesabı sana ödettirirdi. O yüzden gitmediğin iyi olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: pterion

2 senedir kayseri de yaşayan biri olarak şöyleyebilirim ki cimri pinti ve gösteri meraklisisiniz...

Tıp mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bi50likdaha

Bir arkadaşın öğrenci evinde kayserili bir çocuk vardı. Biz ne zaman içsek bu çocuk az içer ne zaman bir şey yapsak az yapardı bu çocuk. Paso etrafta dolanırdı.
    Bizde işkillenmiyoruz iyi saf temiz çocuk neyse böyle biri filan diye.
    Adamların evine ne zaman alış veriş yapıp gitsek malları masanın üzerine yığar parayıda yana koyardık.
    Ama beyler her zamanın mı paranın üzerindeki 1-2 liralar bozukluklar kaybolur.
    Lan düştü heralde yada döküldü yerde filan ev sahipleri bulurlar.
    Neyse yemek yaptık bizim kayseriliği çağırıcam odasına gittim , adam tuvalete gitmiş kapısıda açık(normalde hep kitler) lan odaya girdim adamın masasının yanında dev bir kavanoz içi bozuk para bir liralar elli kuruşlar dolu. Namussuz adam tüm bozuklukları topluyormuş bizim biriktiriyormuş. Odasınıda neden hep kitli tutuyor anladık işte .
    Adam 1 hafta gittiğinde kavanozunu patlattık yedik içtik oradaki parayla bebede ayrıldı arkadaşların yanından başka eve taşındı bu olaydan sonra

Cimrilik değil hırsızlık onun yaptığı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C9BF64E75

quote:

2 senedir kayseri de yaşayan biri olarak şöyleyebilirim ki cimri pinti ve gösteri meraklisisiniz...

Tıp mı

Alıntıları Göster
    Sakıp Sabancı kayseriliydi değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C9BF64E75

quote:

Tıp mı

Alıntıları Göster
    kayserililer hariç herkes cimri demiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkurt58

quote:

Orijinalden alıntı: Chirico

Değilsinizde benim kuzen evlendi gelinin babası çeyrek altın taktı ayıptır.

aynen teyzem evlendi enişte beyden 70 lik rakı istedik elin de 2 tane birayla geldi cimri poşet bile almamış

cimri poşet bile almamış

haykırarak güldüm ne adamsın arkadaş ya mantığa gel
  • Askerde tanidigim en cakal ve en cimri insanlar kayseri ve yozgatlilardi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

Askerde tanidigim en cakal ve en cimri insanlar kayseri ve yozgatlilardi.
    Cebinde benden çok parası olur baskasına ismarlatır herşeyi yemek yemez dışarda. baskalarının urunlerını cok hor kullanırlar kendı ürünlerine dokundurmazlar. herşeyi laftadır .

Kayserili bi arkadaşim böyle eminim çoğu kayserili böyledir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B46CB32A -- 3 Ocak 2013; 11:52:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

Biz adanalilar napsin ?

aha adanalı beyler 11111!!!1111

Biz Kayserililer cimri ve pinti insanlar değiliz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PembePanjur

quote:

Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

Biz adanalilar napsin ?

aha adanalı beyler 11111!!!1111

Biz Kayserililer cimri ve pinti insanlar değiliz.

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: PrinceGoku

kayserili arkadaşım var gayet cömert biri ailesinide tanıyorum gayet eli açık insanlar

Alıntıları Göster
    bizim kayserili komşu var. börekçi açtık 100 kere geldi. her gelişinde çay içti. bir kere börek almamış.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.