Şimdi Ara

Biz bu dünyada zengine köle olmak için mi variz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Mianfei

Fakirlerin yavaş yavaş bunu anlaması sevindirici bir kaç düzine jenerasyon sürdü ama maymun gözünü açıyor. Artık insanlar fabrika sahiplerinin holding sahiplerinin kölesi olmak istemiyor. Asgarî ücret şakadır.
    Kardeş kafan mı güzel. Ne saçma bir yazı bu. Bı de beğenmişler. Kimse kimsenin kölesi olmak istemez. Yaşadığın memleket buna zorluyor seni. Öyle bir anlatmışsın ki sanki fakirlik bir seçenek ve insanlar bunu seçiyor gibi anlatmışsın. Fazla Amerikan dizileri izleme. Orada evsizlerin çoğu devlet bakıyor, kalacak yer veriyor diye yaşam tarzı benimsemişler. Tr de fakirlik mecburiyettir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim okul okumadiysan yani özel sektörde iyi paralar Alacak bir yeteneğin yoksa, memurdan olamadiysan zaten ömür boyu asgari ücretle canın çıkana kadar calistirilacaksin. Tavsiyem elinden geldiğince para biriktir. Sonra kendi işini yap ufak bir büfe, ufak bir mini bakkal olsun gerekirse. Az kazan ( yine asgariden iyi kazanırsın ) ama kafan rahat olur.

• Emekle zengin olan bir tanidigimiz vardi, ama deli calisiyordu. Oyle boyle degil. Psikopatti zaten bence. Adam iskolik psikopatti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yapayzeka037

Kardeş kafan mı güzel. Ne saçma bir yazı bu. Bı de beğenmişler. Kimse kimsenin kölesi olmak istemez. Yaşadığın memleket buna zorluyor seni. Öyle bir anlatmışsın ki sanki fakirlik bir seçenek ve insanlar bunu seçiyor gibi anlatmışsın. Fazla Amerikan dizileri izleme. Orada evsizlerin çoğu devlet bakıyor, kalacak yer veriyor diye yaşam tarzı benimsemişler. Tr de fakirlik mecburiyettir.

Alıntıları Göster
    Amerikan dizisi izlemiyorum. Fakirlik seçimdir. Senin gibilere tavsiyem Ülker Albeni bahanesi bol

• Moruk Türkiye'de yaşıyoruz çok çalışsak da bir şey olamayız moruk moruk moruğkk moruk moruk.( Bunu diyen kişi acaba neyi referans alarak söylüyor :d)
  • Madem o zenginler gibi olmak istiyorsun, o zaman şu saçma sapan çalışarak zengin olma masallarına inanmayıp kariyer yapacaksın, ünlü olup kitlelere hitap edeceksin, içerik üretip satacaksın, sıfırdan başlayan biri için en mükemmel yol budur, al bir şarkıcıdan örnek vereyim;

The Weeknd: Şarkıcı, kariyer öncesi fakirin tekiymiş, sonra 17 yaşında okulu bırakmış, bir süre evsiz gibi sokaklarda kalmış, daha sonra müziğe atılmış, açtığı YouTube kanalına şarkılarını yüklemeye başlamış, şarkıları beğenilmiş ve ün sahibi olmuş, kısa süre sonra bir anlaşma yapıp ilk albümünü çıkartarak gerçek bir şarkıcı olmuş, ve şu anki konumuna kadar gelmiş, net serveti 50 milyon dolar, Starboy albümünü çıkarttığı yıl 92 milyon dolar kazanmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moving On

Madem o zenginler gibi olmak istiyorsun, o zaman şu saçma sapan çalışarak zengin olma masallarına inanmayıp kariyer yapacaksın, ünlü olup kitlelere hitap edeceksin, içerik üretip satacaksın, sıfırdan başlayan biri için en mükemmel yol budur, al bir şarkıcıdan örnek vereyim;

The Weeknd: Şarkıcı, kariyer öncesi fakirin tekiymiş, sonra 17 yaşında okulu bırakmış, bir süre evsiz gibi sokaklarda kalmış, daha sonra müziğe atılmış, açtığı YouTube kanalına şarkılarını yüklemeye başlamış, şarkıları beğenilmiş ve ün sahibi olmuş, kısa süre sonra bir anlaşma yapıp ilk albümünü çıkartarak gerçek bir şarkıcı olmuş, ve şu anki konumuna kadar gelmiş, net serveti 50 milyon dolar, Starboy albümünü çıkarttığı yıl 92 milyon dolar kazanmış.
    Denedim kardeşim. Hedefim ticaretti. Bütün birikimimi yatırdım atıldım. Battim. Kaliteli mal satıp millete dandik ürünü ovmeyeyim dedim. Adam benden ürün alacağına gitti çöp çöp ürünlere benim maldan fazla para verdi. Bu devirde tr de bazı şeyler ceneyle yapılıyor. Hep Amerikan örnekleri verip istisnaları göstermeyin. Tr de olaylar öyle hayali gelişmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: masterkame

Kardeşim okul okumadiysan yani özel sektörde iyi paralar Alacak bir yeteneğin yoksa, memurdan olamadiysan zaten ömür boyu asgari ücretle canın çıkana kadar calistirilacaksin. Tavsiyem elinden geldiğince para biriktir. Sonra kendi işini yap ufak bir büfe, ufak bir mini bakkal olsun gerekirse. Az kazan ( yine asgariden iyi kazanırsın ) ama kafan rahat olur.
    Kardeşim okul okuyanda sürünüyor. Okuyanlar da çok üç beş fazla alıyor. Bı fark yok. Okuyanda hakkını alamıyor. Okuyan zengin mı sanıyorsun. Okuyanda fakir. İstisnalar hariç. Çoğunluğu öyle.

• Okuyan hakkını alıyor, rahat yaşıyor demedim.. asgari ücretli bir vatandaşa gore durumu daha iyi demek istedim. Ben şahsen asgari ücretle surunecegime kendi küçük işimle surunmeyi tercih ederim.. hani en azından memur olan belli bir para alıyor devlete yaslamış sırtını işten çıkarılma zart zurt derdide yok. 3,4k parayı alir yoluna devam edebilir. Yada özel sektörde iyi para kazanan biri bütün şartları görmezden gelebilir gelen para iyiyse. Ama özel sektörde genelde asgari ücretle insanların kanını kurutuyorlar resmen. Bu durumda kalacagima kendi işimde sürünurum..

• quote:

Orijinalden alıntı: masterkame

Okuyan hakkını alıyor, rahat yaşıyor demedim.. asgari ücretli bir vatandaşa gore durumu daha iyi demek istedim. Ben şahsen asgari ücretle surunecegime kendi küçük işimle surunmeyi tercih ederim.. hani en azından memur olan belli bir para alıyor devlete yaslamış sırtını işten çıkarılma zart zurt derdide yok. 3,4k parayı alir yoluna devam edebilir. Yada özel sektörde iyi para kazanan biri bütün şartları görmezden gelebilir gelen para iyiyse. Ama özel sektörde genelde asgari ücretle insanların kanını kurutuyorlar resmen. Bu durumda kalacagima kendi işimde sürünurum..
    16000 lira ile kim nasıl gecincek kardeşim. Piyasa belli.

• Ne diyor bu köle
  • Geçenlerde videonun birinde çok güzel bir muhabbet vardı adam diyor ki;

Siz eğer mirkelamın sadece bir klipte koşarak ünlü olduğunu düşünüyorsanız siz olayı hiç anlamamışsınız demektir.

Oysa kalkıp mirkelam oraya gelene kadar kaç barda çaldı, kaç yıl uğraştı, kaç yapımcı ile görüştü, bunlara da bakmanız gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.