Şimdi Ara

Biyolojiden 1 sorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mayoz bölünmede anafaz-2de kardeş kromatitlerin ayrılması genetik çeşitliliğe neden oluyor mu?
    Sonuçta kardeş kromatit olsalar bile krossing over nedeniyle yapılarında farklılıklar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Oluyor

• Teşekkürler

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olduğunu zannetmiyorum. Mayoz 2 mitozun ayınsı olarak öğretildi hep. Mitozda da bu şekilde bir genetik çeşitlilik olmuyor

• Kardeş kromatitler ayrılırken rastgele ayrılır o yüzden oluyor

• Hayir onlar kardes kromatit biz onu anafaz 1 de homolog kromozomlarin rastgele ayrilmasi sonucu genetik cesitlilige yol açar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Basit Mat-1 Sorularım
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aslında krossing over olmasa bu olay kendi başına bir çeşitlilik sağlamaz, sadece homolog kromozomların rastgele dağılması ile çeşitlilik oluşurdu diye düşündüm ben doğru mu acaba ?

• 4 tanesine zaten gidiyor anafaz 2 kardes kromatitlerde anafaz 1 de homologlarin ayrilmasi metafazda rastgele dizilmesi sonucu ayrilmasi kimin nereye gidecegi belli degil cesitlilige yol açar abi koyun şuraya mat sorusu beynim yandi

• quote:

Orijinalden alıntı: Luxurian

Aslında krossing over olmasa bu olay kendi başına bir çeşitlilik sağlamaz, sadece homolog kromozomların rastgele dağılması ile çeşitlilik oluşurdu diye düşündüm ben doğru mu acaba ?

Dostum güzel tespit yapmışsın ama yanlış olmuş genetik varyasyon rastgele ayrılmasından oluyor ama bazen bazı kromozom çiftleri birbirinden ayrılmıyor bu durumda süper dişilik vs oluyor yani krossing over olmasa bile yinede genetik çeşitlikik sağlanabiliyor ama anomali oluyor tabi buda ama yinede genetik çeşitliliğe etki ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gollume -- 25 Eylül 2016; 1:21:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.