Bildirim
BİYOLOJİ ÜSTATLARI BU SORU SİZE?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
ATP sentezinde kreatin fosfat kullanılıyor, hücre de sürekli ATP üretmeye çalışıyor ve bunun için de kreatin fosfat kullanmaya ihtiyaç duyuyor diye düşündüm. O yüzden II'yi doğru alıyorsak I de doğru alınabilir. Tabi yorum yaptım sadece. -
Kasilirken de gevserken de ATP kullanilir. Dinlenme ve gevseme ayni seyler degil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kral atp devamlı kullanılır , bu yüzden Kreatin fosfat bir şeyi belirlemede etkili değildir.Ama soru garip biraz...
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben ilk bakışta 2-3-4 dedim ama 1 bence doğru bir öncül. Daha iyi bilen yeşillendirsin.
Arkadaşlar kaslar hem kasılırken aktinler miyozin başta kayması için hem de gevşerken Kalsiyum iyonları SR'ye geri pompalanması için ATP harcar bundan mütevellit kreatin fosfat bu iki olayda da kullanılabilir.Kesin bir yargıya varamayız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faykilit -- 21 Mayıs 2017; 10:36:52 > -
Kas tonosu dan dolayı olmasın.sonuçta sürekli atp harcanır kas tonundan dolayı.
Kreatin vücutta; böbrekte, karaciğerde ve pankreasta sentezlenir. Biyosentezden sonra iskelet kaslarına, kalbe, beyne ve diğer dokulara taşınır. Kreatin bu dokularda en büyük enerji depolayıcı form olan kreatin fosfat halinde metabolize olur.Bir dokuda kreatin fosfat tüketimi varsa bunun kas doku olduğu kesinlikle bilinemez, beyin veyahut başka bir doku da olabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X