Şimdi Ara

Pilotluk için hangi/ne tür liseye gidilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
23.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yeğenim pilot olmak istiyor. Teog dan 415 almış üstüne okul puanı da eklenecek ama gene de çok yüksek bir rakam değil. Bizim planlarımız arasında fen liseleri vardı ama geleceğini sanmam. Araştırdığım kadarıyla illa belli bir lise bitirmesi önemli değilmiş ama emin olamadım ve sizlerinde bilgisine başvurmayı tercih ettim. Matematik ve fen üstüne bir liseye gitmesi daha iyi olacaktır değil mi? Birde İstanbul'da özel lise varmış ama pilotluk bölümü yok uçak ve helikopter bakım adında teknik bir bölümü var. Buraya gitse daha çok işine yarar mı yoksa fen ve matematik üzerine bir liseye gitmesi daha mı çok işine yarar?

Bilgi beş harftir, ama dört harfi ilgidir.
    Dilin kemiği yoktur. O yüzden birşey söylemeden önce iki kez düşünün.
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Pilot Olmak İçin Hangi Liseye Gitmek Gerekir?

Havacılık alanında kariyer hedefleyenler için pilotluk, heyecan verici ve ödüllendirici bir seçenektir. Ancak bu mesleğe adım atmak için gerekli eğitimi almak büyük önem taşır. Pilot olabilmek için hangi liseye gitmek gerektiği konusunda bilinçli olmak, bu yolda atılacak ilk adımdır.

Lise eğitiminizde, pilot olmak için gerekli olan temel derslerde başarılı olmanız esastır. Matematik, fizik ve İngilizce derslerinde sağlam bir temel, havacılık alanındaki teknik kavramları anlamanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, coğrafya bilgisi, uçuş rotalarını ve hava sahasını anlamanız için faydalı olacaktır.

Lisede, akademik başarıya ek olarak, havacılık kulüplerine katılmak veya uçuş simülatörü deneyimleri kazanmak gibi ek faaliyetler de dikkate alınabilir. Bu etkinlikler, havacılığa olan ilginizi göstermenize ve sektördeki insanlarla bağlantı kurmanıza olanak tanır.

Türkiye'de pilotluk eğitimi veren birçok lise bulunmaktadır. Bu okullar, havacılık alanında uzmanlaşmış müfredatlar ve deneyimli eğitmenler sunmaktadır. Pilotluk için hangi liseye gitmek gerektiği konusunda araştırma yapmanız ve kendi ihtiyaçlarınıza en uygun okulu seçmeniz önerilir.

Lise eğitiminizin ardından, lisans veya ön lisans düzeyinde bir pilotluk programına devam etmeniz gerekmektedir. Bu programlar, teorik bilgi ve pratik uçuş eğitimi sağlayarak sizi ticari pilotluk kariyerine hazırlar.

Pilot olmak için gerekli olan temel dersler:

• Matematik
    • Fizik
    • İngilizce
    • Coğrafya

Pilotluk için ek faaliyetler:

• Havacılık kulüplerine katılma
    • Uçuş simülatörü deneyimi kazanma
    • Havacılık etkinliklerine katılma

Pilotluk eğitimi veren liseler:

• Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri MYO
    • İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi
    • ODTÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü
    • Türk Hava Kurumu Üniversitesi Havacılık Fakültesi
    • Yıldız Teknik Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • adam akıllı bi liseye gitsin
    iyi bir anadolu lisesi olabilir. Ordan sonra üniversite sınavında kazanabilirse gider.Gerçi puanları yüksek.
    oldu da üniversite sınavında kazanamadı gitti makine mühendisliği okudu.
    dışarıdıdan kredi çekip (yüksek bi miktar ama banka pilot eğitimi olunca veriyor) uçuş okuluna gider. 1 2 yıl eğitim aldıktan sonra da pilot olabilir.
    tabi pilotluk sıkıntılı iş tembel adam pilot olamaz. Bunuda göz önünde bulundurması gerekiyor yoksa bankadan çektiği parayı paşa paşa ödemek zorunda kalabilir.

Orijinalden alıntı: Trident Of Poseidon

adam akıllı bi liseye gitsin
    iyi bir anadolu lisesi olabilir. Ordan sonra üniversite sınavında kazanabilirse gider.Gerçi puanları yüksek.
    oldu da üniversite sınavında kazanamadı gitti makine mühendisliği okudu.
    dışarıdıdan kredi çekip (yüksek bi miktar ama banka pilot eğitimi olunca veriyor) uçuş okuluna gider. 1 2 yıl eğitim aldıktan sonra da pilot olabilir.
    tabi pilotluk sıkıntılı iş tembel adam pilot olamaz. Bunuda göz önünde bulundurması gerekiyor yoksa bankadan çektiği parayı paşa paşa ödemek zorunda kalabilir.

Aynen bizde bu şekilde tahmin ettik. Zaten kendisi kız, erkek değil. Voleybol konusunda filan yetenekli maçlara çıkıyor.. Ordan zaten bir ümidimiz var. Tembel bir çocuk olmayacak yani. Ailesi de biraz kazanıyor o pilotluk okullarını düşündük bizde ama asıl amaç dediğiniz gibi düzgün bir anadolu lisesi bir yandan matematik ve fen eğitimi ve üni de hava harp okulu ve ya Türk hava kurumu üni si hayırlısıysa.

Teşekkürler bilgilendirme için.
    Bilgi beş harftir, ama dört harfi ilgidir.
    Dilin kemiği yoktur. O yüzden birşey söylemeden önce iki kez düşünün.

• Alakasız bir bölümden bile mezun olsa thy akademiye cesitli mulakatlar ve sinavlar sonrasi katilabilir tek gerekli sey lisans mezunu olmasi ki artik acikogretim mezunlarini bile aliyolar 1.5 2 yil suren egitim surecinde maas da aliyolar sonra thyde pilotken maaslarindan bir kisim kesilirek oduyolar ben de dusunuyorum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.