Şimdi Ara

biyoloji SUYUN ÇÖZÜCÜ ÖZELLİĞİ OLAN SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkes bu soruyu suyun özısısı yapmış ama cevap suyun çözücü özelliği olacaktı soruyu tam olarak hatırlamıyorum ama soruda geçen cümlenin aynısını simetri de okumuştum yani suyun çözücü özelliği olacak cevap beyler
    buda kaynak:http://nasilyapalim.com/2015-ygs-sorulari-indir.html aşağıya bakın

• Hadi lan ordan ösym bile inandıramaz bana o sorunun çözücü oldugunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trident682 kullanıcısına yanıt
    cevaplararken emindim hocam birde aynı cümleyi 2 gün önce simetride okumuştum yani suyun çözücü özelliği banko cevap
  • Orada vurgulanan vücut ısındığında neden su çıkışı olur şeklindeydi. Cevap bence net suyun öz ısısının yüksek olması. Bu sayede buharlaşırken vücuttan fazla ısı alıyor ve kendi buharlaşırken vücut ısısını azaltıyor.
  • hakaret etmek istemiyorum ama beyni olan herkes o soruyu öz ısı yapardı. %100 öz ısı hemde

• bende öz ısı yaptım
  • Çözünürlük alakası yok sadece terlemede boşaltım olarak kullanıldığında neden su daha avantajlı dersek çözücü deriz. Üre tuz vb. Çözdüğü için. Ama vücut sıcaklığı dengelemek için diyordu yani özgül ısısının büyük olması

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ey özgürlük

Orada vurgulanan vücut ısındığında neden su çıkışı olur şeklindeydi. Cevap bence net suyun öz ısısının yüksek olması. Bu sayede buharlaşırken vücuttan fazla ısı alıyor ve kendi buharlaşırken vücut ısısını azaltıyor.

aynı fikirdeyim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin özgül ısı o. Suyun çözücü özelliği kanda madde taşınımındn bahsetseydi doğru olurdu.

• Fem biyoloji kalın bir kitap var ordan canlıların temel bileşenlerinde suyun çözücü özelliği diyor bakın kitaplarınıza

• arkadaşlar çözünürlük demiyor zaten çözücü özelliği diyor inanmayanlar simetriye baksın inorganik maddeler kısmına sınavkai cümle okumuştum
  • Burada vurgulanan ısı olayı. Çözücülük diyenler ezbercilik yapmış. Bu sorunun cevabı gayet net bence.

• İsinin düzenlenmesi fizyoloji konusudur cevap öz isi kaynak guyton fizyoloji

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ATES19 -- 16 Mart 2015; 0:58:12 >
  • Aynen çözünürlük diyenler reçberezber yapıştırmış

• Buyrun bu da fem biyoloji konu anlatımlı kitaptan.
    Son paragraf.

biyoloji SUYUN ÇÖZÜCÜ ÖZELLİĞİ OLAN SORU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ey özgürlük -- 16 Mart 2015; 1:01:45 >
  • Soruda bi b*kluk olduğunu anlamıştım zaten.MF kökenli TM'yim öz ısı yaptım ama çözücüğülü arasında kalmıştım.
  • cevap net özgül ısının yuksek olması ezbere kacanla yorum yapabilenin ayırt edildigi bi soru olmuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.