Şimdi Ara

Biyoloji Soruları **

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Orijinalden alıntı: bst444

http://g1207.hizliresim.com/z/4/98udg.jpg

http://g1207.hizliresim.com/z/4/98ulg.jpg

Bakarsanız sevinirim şimdiden çok teşekkürler

İlk soru için Y>Z>X diye düşündüm enzimin substrat yüzeyi en geniş olana etkisi daha fazla olur X te kaynatılmış olduğundan enzim yapısı bozulmuştur.
    2. soru için
    1. öncül doğru çünkü şekilde görüldüğü üzere ürün mekanizmayı durdurmuş.(+)
    2. öncül yanlış bu mekanizma tersinir mekanizma değil feed-back mekanizmasıdır yani çok ürün oluştuğunda reaksiyonu yavaşlatıcı etki gösterir.(-)
    3.öncül zaten yanlış azalmaya neden olur(-)
    4.öncül Evet 1in Bloke olması çalışma hızlarını etkiler(+)

• 1.soru hatalı diye düşünüyorum.
    Cevap anahtarı A mı almış ?
    Çünkü miktar sorduğu için parça veya ezilmiş olmasının önemi yoktur.
    Hız sorsaydı bunların önemi olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendelevyum -- 4 Temmuz 2012; 16:43:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: smtymn.

1.soru hatalı diye düşünüyorum.
    Cevap anahtarı A mı almış ?
    Çünkü miktar sorduğu için parça veya ezilmiş olmasının önemi yoktur.
    Hız sorsaydı bunların önemi olurdu.

Bende tamamen hız mantığıyla yaptım miktarın normalde Y ve Z nin eşit X in küçük olması lazım fakat şık olmayınca hız mantığına göre düşünmek daha mantıklı geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: pyrrhicvictor

quote:

İlk soru için Y>Z>X diye düşündüm enzimin substrat yüzeyi en geniş olana etkisi daha fazla olur X te kaynatılmış olduğundan enzim yapısı bozulmuştur.
    2. soru için
    1. öncül doğru çünkü şekilde görüldüğü üzere ürün mekanizmayı durdurmuş.(+)
    2. öncül yanlış bu mekanizma tersinir mekanizma değil feed-back mekanizmasıdır yani çok ürün oluştuğunda reaksiyonu yavaşlatıcı etki gösterir.(-)
    3.öncül zaten yanlış azalmaya neden olur(-)
    4.öncül Evet 1in Bloke olması çalışma hızlarını etkiler(+)

Her ikiside doğru. Anlatım için çok teşekkür ederim

• quote:

katalaz enzimi sorusunda:katalaz karaciğerin salgıladığı enzim;1.tüpte kaynatılmış yani enzim bozulmuş hiç O2 açığa çıkmaz.2.tüpte ezilmiş karaciğer demiş.karaciğeri ezmek demek hücrelerin parçalanarak içindeki katalazın daha fazla dışarı çıkması demek.3.tüpte de parça karaciğer demiş.parça karaciğerde de enzim 2. tüpe göre daha az çıkar.çünkü sadece parçalamış hücrelerin içindeki enzimi dışarı çıkarıcı bir şey yapmamış.
    cvp:Y>Z>X bu katalaz sorularında katalazın karaciğer enzimi olduğunu ve H2O2 nin substrat olduğunu karıştırma.bazı sorularda açığa çıkan O2 miktarının farklı olmasının sebebini sorar şıklardada substrat yüzeyi olur ama cevap enzim miktarıdır

2.soruda:1.öncülde; son ürün D ye dikkat edersen enzim1 e bağlanmış ve inhibe etmiş.2.öncülde; enzim1 A substratından B yi oluşturmuş ama tabloya bakarsan B den A oluşturduğunu göremezsin bu nedenle 2.si yanlış.3.öncülde; son ürün D enzim1 i inhibe eder demiştik yani ilk substrat A nın kullanım hızı azalır.3.de yanlış.4.öncülde; enzim1 ürünü B enzim2 tarafından,enzim2 nin ürünü(c) de enzim 3 tarafından kullanılmış.Enzim 1 bloke edilirse B ve C azalır ve enzim 2le enzim 3 ün hızı azalır yani etkiler.
    cvp: 1 ve 4

• pyrrhicvictor arkadaş "enzimin substrat yüzeyi en geniş olana etkisi daha fazla olur" demiş bu yanlış mantık.orda açığa çıkan enzim miktarı farklı y de O2 fazla olmasının sebebi bu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MATEMATİK SORUSU ?
    11 yıl önce açıldı
    Kimya Kapsül Soruları
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1. Soru B. 2. Soruda ;B dogrumu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doğukan.U

pyrrhicvictor arkadaş "enzimin substrat yüzeyi en geniş olana etkisi daha fazla olur" demiş bu yanlış mantık.orda açığa çıkan enzim miktarı farklı y de O2 fazla olmasının sebebi bu.

Ezilen karaciğerin alanı artmış yani katalaz enzimleri sayısı fazlalaşmıştır. Zaten H2O2 miktarı sabit olduğundan artan katalaz enzimleri sayesinde Y'de reaksiyon diğerlerine göre erken bitmiştir. X'de bu artma biraz az olduğundan süre uzamıştır. Z’deki reaksiyon ise en son bitmiştir.
    Anlatmak istediğim buydu fakat yanlış anlaşılmış sanırım
  • quote:

pyrrhicvictor arkadaş "enzimin substrat yüzeyi en geniş olana etkisi daha fazla olur" demiş bu yanlış mantık.orda açığa çıkan enzim miktarı farklı y de O2 fazla olmasının sebebi bu.

Enzim miktarının az veya çok olması substrata aynı etkiyi eder diye biliyorum ama.
    Soru genel olarak anlam karmaşıklığı var bence. Sorulmak istenen ifade edilememiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pyrrhicvictor

quote:

Ezilen karaciğerin alanı artmış yani katalaz enzimleri sayısı fazlalaşmıştır. Zaten H2O2 miktarı sabit olduğundan artan katalaz enzimleri sayesinde Y'de reaksiyon diğerlerine göre erken bitmiştir. X'de bu artma biraz az olduğundan süre uzamıştır. Z’deki reaksiyon ise en son bitmiştir.
    Anlatmak istediğim buydu fakat yanlış anlaşılmış sanırım

tmm ben karaciğeri substrat kabul ettin gibi anladım arkadaş yanlış anlamasın diye söyledim sorun yok o zmn :D

• quote:

quote:

Enzim miktarının az veya çok olması substrata aynı etkiyi eder diye biliyorum ama.
    Soru genel olarak anlam karmaşıklığı var bence. Sorulmak istenen ifade edilememiş.

dediğini anladım hocam sen 3 enzimde olsa 10 enzimde olsa en sonunda açığa eşit miktar O2 çıkar diyosun.bende başta öyle aradım şıklarda, Y=Z veren şık yoktu.dediğin gibi sorulmak istenen ifade edilememiş

bu arada akdeniz tıpta okuyo musun yoksa bu sene mi istiyosun? :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doğukan.U -- 4 Temmuz 2012; 17:45:40 >

• quote:

quote:

quote:

dediğini anladım hocam sen 3 enzimde olsa 10 enzimde olsa en sonunda açığa eşit miktar O2 çıkar diyosun.bende başta öyle aradım şıklarda, Y=Z veren şık yoktu.dediğin gibi sorulmak istenen ifade edilememiş

bu arada akdeniz tıpta okuyo musun yoksa bu sene mi istiyosun? :D

Yok Hocam 2013'te Akdeniz Tıp'ta inş. :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendelevyum -- 4 Temmuz 2012; 18:05:39 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.