Şimdi Ara

Biyoloji sevmezken tıp okumak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
7.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yumurta sevmediğin halde omlet yemeğe çalışmaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruh Adamın Teki

Sadece başlığı okudum.

Biyolojiyi sevmene ya da hayattan soğumana neden olabilir.

Hangisinin olacağını bilsem ona göre tercih yaparım ilerde işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: HollyPeders

quote:

Orijinalden alıntı: Ruh Adamın Teki

Sadece başlığı okudum.

Biyolojiyi sevmene ya da hayattan soğumana neden olabilir.

Hangisinin olacağını bilsem ona göre tercih yaparım ilerde işte

biyolojiyi seversin. sadece soyut olarak calisma. ac youtubeyi acik kalp ameliyati izle

ben gibi :)

not: muhendislik istiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KKopru

Hocam Biz Biyology'i Seviyoruz da Ne Oluyor ? Biology Ağırlıklı Hangi Bölüm Varsa, Hangisini İstediysem Hepsinde Bir Pürüz Var ( Bknz. Beslenme ve Diyetetik, Genetik Mühendisliği, Eczacılık ) Bu Gidişle İstemeye İstemeye Mühendislik Seçicez Gibi

Ama hocam bir çoğu mühendislikten bence günümüz şartlarında daha iyi.

Öyle mi Dersin..

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsinsezal

yumurta sevmediğin halde omlet yemeğe çalışmaktır

Makul bir yaklaşım. Mesela fizikten nefret ediyorum (bu yapamadığım anlamına gelmiyor tabiki). O yüzden tıp kafamda kesin. Aksilik çıkmazsa yazıp yerleşeceğim sene sonunda
  • quote:

quote:

quote:

Hocam Biz Biyology'i Seviyoruz da Ne Oluyor ? Biology Ağırlıklı Hangi Bölüm Varsa, Hangisini İstediysem Hepsinde Bir Pürüz Var ( Bknz. Beslenme ve Diyetetik, Genetik Mühendisliği, Eczacılık ) Bu Gidişle İstemeye İstemeye Mühendislik Seçicez Gibi

Ama hocam bir çoğu mühendislikten bence günümüz şartlarında daha iyi.

Öyle mi Dersin..

Tabiki oyle muhendislikte cok iyi bir yeri kazanamazsan issizsin. Ayrica adam sen yaşlaninca seni atiyormus yerine genc birini calistiriyormus boyle seylerde duydum ama dogru olmayabilir

• Biyolojiyi sevmezseniz çok zor.Ben çok seviyordum şimdi en nefret ettiğim ders medical biology
  • Biyolojiyi sevmiyorum mühendisliğin de geleceğinden korkuyorum tıpta en azından iş aramak zorunda kalmayız. Ne biçim sistem böyle istediğim yerleri seçemiyorum gerçi istiyor muyum onu bile bilmiyorum
  • Hocam biyolojiyi sevmeden once git bir acil servise 1-2 gun gecir. Doktorluk sadece tipta gorulen biyoloji sonsuzlugundn olusmuyormus. Ben bu isi yaparim diyorsan biyoloji seve seve seveceksin unide

Ya da tipa girecek puan yapiyorsan biraz daha kas Odtu eem veya cs yaz buyuk ihtimalle is sikintin olmaz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hantala

Nasıl desem,çok da sevmek zorunda değilsin biyolojiyi tıpta.Ancak fizik ve matematiği mühendislikte sevmek zorunda kalıyorsun.İkisini de görmüş biri olarak söyleyeceğim en net cevap budur sanırım. :) Bence tıpı seç ancak zaman zaman küfredebilir,sigaralara,etilistlik yollarına hunharca girişebilirsin.Çok çalışsan da,günü gününe hatta yetinmeyip kitaplarla saldırsan da garip garip sorular çıkıp seni dumur edebilir.Farklı bir memleket tıp okumak :D Mühendislik bu kadar 'değişik' değildi.

Yorumu takdiri sana bırakıyorum.

Ya ne kadar doğru bir cümle bilmiyorum da genel olarak büyüklerim üniversitede hep çalışacaksın en azından çalıştığına değsin tıp seç diyorlar.

Cok da dogru bir cumle degil emin ol.Muhendislikte yatarak aldigim puanlari burada amuda kalkarak alamiyorsam demekki bir problem var.
    Ya calisma stilim yanlis(bu da bi ihtimal ama herkes oturtamadigi icin tipta 170 kiside 60 kalan var)
    ya da tip harbiden cok agir.
    Aslinda dogru cevap 2 secenegin harmani..
    Ne biliyim 3,78 ortalamayi son 2 3 gun muh. calisip da yaparken.Tipta bunu yapmak ... ister.
    1 2 hafta önce kascan yani.
    Ha simdi dicen ki ne var canim yaparim.Hani nah yaparsin.:D
    19 Kasim(ek kurul sinavi var)
    3 Aralik(1.kurul 2.arasinav)
    10 Aralik (laboratuar sinavlari)
    14 Aralik(final)
    sabah 8 -17 falan okuldasin.Son gune kadar bisey ögreniyosun.1 2 kere okusan da yetmiyor notlari,öyle soruyolar ki soruyu ulan ben bunu biliyodum da o bilgiyi nasil evirip cevirip bana gecirdiniz lan,laaaan! diyosun.:D
    O yuzden muhendislikle tip bir degil.
    Formul ve problem cözmeye yahut algoritma(c,c++ vs.) sinavlari tek dogrulu yorumsal degil ögrenci calismis mi ? ya yöneliktir.Ayrica laboratuar olayi o kadar can yakmaz.8 17 yapmiyosun hele 1.sinifsan yatis resmen acikögretim. :D
    edit: Ama bu kadar seye ragmen gene tip okurdum dogamda var tip arkadas! :)
    her meslegin zorlugu var kiminin okumasi zor,kiminin is bulmasi zor..sen sen ol yureginin carptigi yere kos! asla havasi,okumasina bakma.Hepsinin bi boku var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hantala -- 1 Kasım 2012; 2:47:50 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RüzgarGülü1903

Biyoloji sevenler bile zorlanırken sevmeden bu iş olmaz hocam sevmiyosan seçme hayattan soğursun.

Hocam peki diş hekimliği hakkında ne söyleyebilirsiniz benim için?

Onda da baya ezber var ve + pratik eğitim çok yoğun. Biyoloji sevmiyorsan bence hiç mf3'e bulaşma mühendislikten şaşma.

Hocam küçük bir şehirde yaşıyorum erzurum tıp boğaziçi müh ten daha iyi gibi bir düşünce var ve çok baskı var üzerimde olmaz olsun böyle sistem böyle iş

Bir kere olaya sadece biyolojiden bakman hata. Sen hastane ortamını seviyor musun? O ortamı sevmeyen adam yapamaz. Sevmeyerek okur işini sevmeyen bir doktor çıkar kendisini hastadan üstün gören falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmesen -- 1 Kasım 2012; 13:49:00 >

• ben ezberi hiç sevmiyorum tıp okusam acı çekerim heralde. biyoloji sevmiyorsan hiç bulaşma bence, para için meslek seçilmez.
  • Okuma,bak ben biyoloji sevmiyordum ama tıp fakültesi 1.sınıftayım şuan.Aktif sistem var bizde ve 2 haftada bir sınav oluyoruz.Zevkli mi zevkli pdö olayı ama çok yükleniyorlar öğrenciye.Klasik sistem desen tamamen iğrenç,hoca geliyor okuyor ve gidiyor.Şuan pişmanım mühendislik,hukuk veya işletme seçmediğime.Senin gibiydim ben de biyolojiyi sevmezdim,matematiğim ve fiziğim iyiydi ama geometride kötüydüm.Büyük üniversitelerin mühendisliğini kazandıktan sonra korkmana pek gerek yok bence.Odtülü,İtülü veya Boğaziçili bir mühendis eğer üniversite olanaklarını da iyi değerlendirdiyse korkması için pek bir neden yok.Ha bak sana söyleyeyim geçen yılki durumumu;Mf4:74xx Mf3:78xx Tm1:17xx Tm2:15xx.Özet olarak:Pişmanım.
  • quote:

quote:

quote:

Nasıl desem,çok da sevmek zorunda değilsin biyolojiyi tıpta.Ancak fizik ve matematiği mühendislikte sevmek zorunda kalıyorsun.İkisini de görmüş biri olarak söyleyeceğim en net cevap budur sanırım. :) Bence tıpı seç ancak zaman zaman küfredebilir,sigaralara,etilistlik yollarına hunharca girişebilirsin.Çok çalışsan da,günü gününe hatta yetinmeyip kitaplarla saldırsan da garip garip sorular çıkıp seni dumur edebilir.Farklı bir memleket tıp okumak :D Mühendislik bu kadar 'değişik' değildi.

Ya ne kadar doğru bir cümle bilmiyorum da genel olarak büyüklerim üniversitede hep çalışacaksın en azından çalıştığına değsin tıp seç diyorlar.

Cok da dogru bir cumle degil emin ol.Muhendislikte yatarak aldigim puanlari burada amuda kalkarak alamiyorsam demekki bir problem var.
    Ya calisma stilim yanlis(bu da bi ihtimal ama herkes oturtamadigi icin tipta 170 kiside 60 kalan var)
    Ne biliyim 3,78 ortalamayi son 2 3 gun muh. calisip da yaparken.Tipta bunu yapmak ... ister.
    14 Aralik(final)
    sabah 8 -17 falan okuldasin.Son gune kadar bisey ögreniyosun.1 2 kere okusan da yetmiyor notlari,öyle soruyolar ki soruyu ulan ben bunu biliyodum da o bilgiyi nasil evirip cevirip bana gecirdiniz lan,laaaan! diyosun.:D
    Formul ve problem cözmeye yahut algoritma(c,c++ vs.) sinavlari tek dogrulu yorumsal degil ögrenci calismis mi ? ya yöneliktir.Ayrica laboratuar olayi o kadar can yakmaz.8 17 yapmiyosun hele 1.sinifsan yatis resmen acikögretim. :D
    her meslegin zorlugu var kiminin okumasi zor,kiminin is bulmasi zor..sen sen ol yureginin carptigi yere kos! asla havasi,okumasina bakma.Hepsinin bi boku var.

Hocam yüreğimin çarptığı meslek olsa bir dakika düşünmeden onu seçerim gerçekten.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Biyoloji sevenler bile zorlanırken sevmeden bu iş olmaz hocam sevmiyosan seçme hayattan soğursun.

Onda da baya ezber var ve + pratik eğitim çok yoğun. Biyoloji sevmiyorsan bence hiç mf3'e bulaşma mühendislikten şaşma.

Hocam küçük bir şehirde yaşıyorum erzurum tıp boğaziçi müh ten daha iyi gibi bir düşünce var ve çok baskı var üzerimde olmaz olsun böyle sistem böyle iş

Bir kere olaya sadece biyolojiden bakman hata. Sen hastane ortamını seviyor musun? O ortamı sevmeyen adam yapamaz. Sevmeyerek okur işini sevmeyen bir doktor çıkar kendisini hastadan üstün gören falan.

Hocam hastane ortamını ciddi seven varmıdır ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tjedrea

Okuma,bak ben biyoloji sevmiyordum ama tıp fakültesi 1.sınıftayım şuan.Aktif sistem var bizde ve 2 haftada bir sınav oluyoruz.Zevkli mi zevkli pdö olayı ama çok yükleniyorlar öğrenciye.Klasik sistem desen tamamen iğrenç,hoca geliyor okuyor ve gidiyor.Şuan pişmanım mühendislik,hukuk veya işletme seçmediğime.Senin gibiydim ben de biyolojiyi sevmezdim,matematiğim ve fiziğim iyiydi ama geometride kötüydüm.Büyük üniversitelerin mühendisliğini kazandıktan sonra korkmana pek gerek yok bence.Odtülü,İtülü veya Boğaziçili bir mühendis eğer üniversite olanaklarını da iyi değerlendirdiyse korkması için pek bir neden yok.Ha bak sana söyleyeyim geçen yılki durumumu;Mf4:74xx Mf3:78xx Tm1:17xx Tm2:15xx.Özet olarak:Pişmanım.

Hocam mat fiziği seviyorum da üniversitede de yapamam diye korkuyorum onda da

• quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

ben ezberi hiç sevmiyorum tıp okusam acı çekerim heralde. biyoloji sevmiyorsan hiç bulaşma bence, para için meslek seçilmez.

Bana müh seçersen çok pişman olursun diyorlar. Maddi açıdan tatmin etmez bu yüzden sevmezsin diyorlar ne kadar zor bir şeymiş bu meslek seçimi
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam hastane ortamını ciddi seven varmıdır ki?

Sevmek garip oldu doğru tahammül edebilmek diyelim her gün işe küfrederek gitmek istemezsin herhalde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

ben ezberi hiç sevmiyorum tıp okusam acı çekerim heralde. biyoloji sevmiyorsan hiç bulaşma bence, para için meslek seçilmez.

Bana müh seçersen çok pişman olursun diyorlar. Maddi açıdan tatmin etmez bu yüzden sevmezsin diyorlar ne kadar zor bir şeymiş bu meslek seçimi

Maddiyatınız batsın ne diyem la. Sanki doktor olunca çok para kazanacaksınız millet ayda 5 bin lirayı çok sanıyor. Ticarete atılıp okumaya vereceğin emeği şirketine versen 10 kat fazla para kazanırsın.

ne yaparken mutlu olacaksan onu yap. dağ bayır dolaşırken mutlu olacam diyorsan git çoban ol. insanlara birebir yardım etmek hoşuma gider diyorsan doktor ol. insanlara araç gereç tasarlayarak yardım edicem öyle mutlu olurum diyorsan mühendis ol. insanlık tarihine faydam dokunur diyorsan git bilim adamı ol. tek amacın paraysa git ticarete atıl ve mutsuz ferrarili odunlardan biri ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWarrior -- 1 Kasım 2012; 18:14:23 >

• quote:

quote:

quote:

14 Aralik(final)

bunu yeni gördüm. 3.78 ortalamayı son 2-3 gün çalışıp yapıyormuş. adam allah beyler diyecem ayıp olacak. hangi okulda okumuşsa.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.