Bildirim
BİYOloji prolarına bi 2012LYS sorusu

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Kardeşim mayoz 2 de ayrıldıktan sonra yani anafazdan sonra mitoz sonunda oluşan hücre gibi oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
anafaz 2de ayrilan kardes kromatitlere kromozom denmeye başlanıyor. o yüzden toplam kromozomlar esit oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: mah2352
Kardeşim mayoz 2 de ayrıldıktan sonra yani anafazdan sonra mitoz sonunda oluşan hücre gibi oluyor.
2n kromozomlu hücremiz mitoz geçirdiğinde yine 2n kromozomlu oluyor.mayozda ise n kromozomlu olmuyormu.anlayamadım dediğini
bide soruda mitozun metafaz evresinde demiş yani orda 2ndir yine mayoz 2 sonunda ise n dir bana göre ? -
quote:
Orijinalden alıntı: yagmur adam
anafaz 2de ayrilan kardes kromatitlere kromozom denmeye başlanıyor. o yüzden toplam kromozomlar esit oluyor.
Eevet tüm sıkıntı o yüzden -
quote:
evet çözümlerindede öyle deniyor.bende biliyorum zaten bunu fakat yinede oturmadı kafamda.......ben şöyle düşünüyorum ;
mitozun metafazında 46 kromozmumuz var.mayoz2 sonunda ise 23 kromozom.kromatidleri kromozom saydığımızdan dolayı 23 ün yarısı demiyoruz zaten
şekillerede bakıyorum bikaç kitapdan istersen sende bak ama eşit olmuyor işte ? -
quote:
Orijinalden alıntı: FJieQuen.RAA
quote:
evet çözümlerindede öyle deniyor.bende biliyorum zaten bunu fakat yinede oturmadı kafamda.......ben şöyle düşünüyorum ;
mitozun metafazında 46 kromozmumuz var.mayoz2 sonunda ise 23 kromozom.kromatidleri kromozom saydığımızdan dolayı 23 ün yarısı demiyoruz zaten
şekillerede bakıyorum bikaç kitapdan istersen sende bak ama eşit olmuyor işte ?
hocam bak 46 kromozom var. bunlar ayrildi m1de. m2ye başlıyoruz bi hucre var icinde homolog olmayan 23 kromozom var. hepsi 2 kardes kromatit içeriyor. bu kromatitler ayrildiginda n kromozomlu bir hucrenin kromozomu olmus oluyor. o yüzden daha az dna ile ayni kromozoma sahip oluyoruz. cunku yavru hucre n kromozomlu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
O sene ygs birincisinin tüm soruları doğruydu, lysde de birinci olmuştu. Adamın ygs, lys 1 fulldü, lys 2'de biyolojiden 5 yanlışı vardı.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
-
-
eline sağlık teşekür ederim,anladım -
önemli deil ... -
Şu soruyu kim açıklayıcı bir şekilde cevaplayabilir acaba? -
Mayaz 1 kısmı tamamen mayozun özellikleri mayoz 2 kısmı ise mitozun tıpkısı gibidir ama soru sadece bilgi istiyor yorum yok onun içinde iyi bilmek gerekir bölünmelerin bütün evrelerini -
Up
Aynen anafaz 2 de kardes kromatitler ayriliyor her biri 1 kromozom sayiliyor yani 46 ya 46 esitler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr_LeBronJameS -- 28 Ocak 2014; 15:27:30 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X