Şimdi Ara

BİYOloji prolarına bi 2012LYS sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu konudaki benzer zor sorulardan çok çözdüm fakat bu soru sıkıntı çıkardı

• Kardeşim mayoz 2 de ayrıldıktan sonra yani anafazdan sonra mitoz sonunda oluşan hücre gibi oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anafaz 2de ayrilan kardes kromatitlere kromozom denmeye başlanıyor. o yüzden toplam kromozomlar esit oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mah2352

Kardeşim mayoz 2 de ayrıldıktan sonra yani anafazdan sonra mitoz sonunda oluşan hücre gibi oluyor.

2n kromozomlu hücremiz mitoz geçirdiğinde yine 2n kromozomlu oluyor.mayozda ise n kromozomlu olmuyormu.anlayamadım dediğini

bide soruda mitozun metafaz evresinde demiş yani orda 2ndir yine mayoz 2 sonunda ise n dir bana göre ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagmur adam

anafaz 2de ayrilan kardes kromatitlere kromozom denmeye başlanıyor. o yüzden toplam kromozomlar esit oluyor.

Eevet tüm sıkıntı o yüzden
  • quote:

anafaz 2de ayrilan kardes kromatitlere kromozom denmeye başlanıyor. o yüzden toplam kromozomlar esit oluyor.

evet çözümlerindede öyle deniyor.bende biliyorum zaten bunu fakat yinede oturmadı kafamda.......ben şöyle düşünüyorum ;

mitozun metafazında 46 kromozmumuz var.mayoz2 sonunda ise 23 kromozom.kromatidleri kromozom saydığımızdan dolayı 23 ün yarısı demiyoruz zaten

şekillerede bakıyorum bikaç kitapdan istersen sende bak ama eşit olmuyor işte ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FJieQuen.RAA

quote:

evet çözümlerindede öyle deniyor.bende biliyorum zaten bunu fakat yinede oturmadı kafamda.......ben şöyle düşünüyorum ;

mitozun metafazında 46 kromozmumuz var.mayoz2 sonunda ise 23 kromozom.kromatidleri kromozom saydığımızdan dolayı 23 ün yarısı demiyoruz zaten

şekillerede bakıyorum bikaç kitapdan istersen sende bak ama eşit olmuyor işte ?

hocam bak 46 kromozom var. bunlar ayrildi m1de. m2ye başlıyoruz bi hucre var icinde homolog olmayan 23 kromozom var. hepsi 2 kardes kromatit içeriyor. bu kromatitler ayrildiginda n kromozomlu bir hucrenin kromozomu olmus oluyor. o yüzden daha az dna ile ayni kromozoma sahip oluyoruz. cunku yavru hucre n kromozomlu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    bi matematik sorusu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O sene ygs birincisinin tüm soruları doğruydu, lysde de birinci olmuştu. Adamın ygs, lys 1 fulldü, lys 2'de biyolojiden 5 yanlışı vardı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

arkadaşlar bu konudaki benzer zor sorulardan çok çözdüm fakat bu soru sıkıntı çıkardı

hocam bak sımdı 2n=4 dıyelım m1 den once ınterfaz s evresı oncesı g1 kontrolden de once kromatın ıplık halınde ıken 4 tane ıplık var s evresınde eslenme gecırdı o andan ıtıbaren ınterfazda bunlar 8 kromozom dıye kabul edılır kısalıp kalınlasır ve profaz gırıste g2 nın sonunda 4 kromozom olarak artık karyokineze baslar anafaz1 de normal ayrılır 2 2 dıe onda sıkıntı yok yanı anafaz1 de 4 kromozom gozlersın sonra eslenme olmadan m2 baslar 2 tane 2 kromozomlu hucre olusmustu ve buradan her bırını anafaz2 deyken kromozomla sentromer bolgelerınden ayrılıp karsılıklı kutba cekılır aslında 2 kromatıd altta 2 kromatıd asagıda olmak uzerıne anafaz2 de 4 kromatıd sayarsın normalde ama burda olay 2n den n olusacagı ıcın kromatıtler kromozom adını almak zorunda yoksa mayozda 2n den n olusur mevzusunu cope atmıs olursun o yuzden anafaz 2 de farklı olarak 2 katı kdr sayıyoruz yanı anafaz2 de 4 kromozom gozlemlersın ki 2 ye ayrıldıgında her bır hucrede 2 kromozom var artık dıyebılesın

• quote:

arkadaşlar bu konudaki benzer zor sorulardan çok çözdüm fakat bu soru sıkıntı çıkardı

Anafaz II değil de Telafoz II deseydi B şıkkı doğru olurdu.
  • eline sağlık teşekür ederim,anladım
  • önemli deil ...
  • Şu soruyu kim açıklayıcı bir şekilde cevaplayabilir acaba?
  • Mayaz 1 kısmı tamamen mayozun özellikleri mayoz 2 kısmı ise mitozun tıpkısı gibidir ama soru sadece bilgi istiyor yorum yok onun içinde iyi bilmek gerekir bölünmelerin bütün evrelerini
  • Up

• FJieQuen.RAA kullanıcısına yanıt
    Aynen anafaz 2 de kardes kromatitler ayriliyor her biri 1 kromozom sayiliyor yani 46 ya 46 esitler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr_LeBronJameS -- 28 Ocak 2014; 15:27:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.